Stranica 22 od 111 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mali andeo kako si pila klomifen,koja doza*? mene to sad cekam idem sutra doktorici po recept

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pilek ja sam pila 2x2 tbl...

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mali andeo a kakvi su tebi nalazi prolaktina progesterona lh i fsh?

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj pilek prvotno napisa Vidi poruku
    mali andeo a kakvi su tebi nalazi prolaktina progesterona lh i fsh?
    estradiol : 92.1 (110-1100)
    LH: 4.9(3-12)
    FSH: 4.0 (2-12)
    PROLAKTIN: 18.7 (4-23)
    TESTOSTERON UKUPNI: 1.0 (0.2- 2.6)
    TESTOSTERON SLOBODNI: 17.8 (3.5- 30)
    SHBG : 33.9 (15- 120)
    ANDROSTENDION : 8.6 (1-12)
    DHEAs : 4.9 (2- 10)
    PROGESTERON 21 dc: 2.8 (IZNAD 22
    to sam radila još sad već prije god.

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

opet nokaut
    dodem ja kod svoje ginicke a ona meni pa u bolnici ti napisu koliko to pijes
    uputnica z abolnicko ljecenje kad ti oni kazu jer vrijedi tri dana
    i kaj sad
    morat cu do petrove na konzultacije jer ja neznam ko je tu lud

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Pilek, meni moja dr piše sve uputnice bez datuma
    Posljednje uređivanje od applepie : 01.02.2012. at 19:12

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja je onda definitivno u banani
    opce neznam kaj da sad napravim,prosli mjesec mi u petrovoj rekla nakon prve folikulometrije da dodem drugi mjesec jer nemam sve papire(pravnik psiholog itd),a koiko ja znam za to ni netrebaju papiri nego za aih i sad budi pametan...ak odem opet ovaj mjesec nece me primit jer jos uvijek nemma sve
    malo cu odsetat do tete na salteru pa dosadivat

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koliko se sada čeka na termin za IVF, ima li tko friške informacije?

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Maliandeo,moji nalazi su slični osip kaj mi estradiol nizi a prolaktin visi. Sve si mislim d aprobam nekom alternativom to rijesiti.
    Konfuzija nisam u toku s tim, al mislim da 4 il 5 mj

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako idete u IVF, za estradiol nema frke, može biti niži, jedino strašno paze na prolaktin i za njega je dobro da bude što niži. Provjeravajte si hormone štitnjače, oni znaju puno komplicirati i dosta ljudi ima probleme s njima, a da ne znaju.

Thx za odgovor.

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ma stitnjaca je ok, samo taj prolaktinnekaj serucka ma o ivf nisu ni razmisljali za sad, prvo klomifen za sto godina kad skupim sve nalaze

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da je povecani prolaktin cesto rezultat velikog stresa. nikad nisam to mjerila. ukoliko mi ovaj postupak ne uspije pitat cu doca da izvadim bas sve hormone.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Večer cure moje...Eto i meni ponedjeljka još malo,slijedi kontrola i odgovor na moje pitanje ŠTA DALJE?Ja se nadam da će biti nešto konkretno.Sretno svima!

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Drage cure, evo mene opet...u čekanju bete i opet sa pitanjem....danas mi je 5dnt, a već od drugog, trećeg dana mi je trbuh ispod pupka napuhnut kao da sam barem u 4mj. trudnoće i tvrđi je.
    Da li je to ok? Da li je to od hormona (utrogestan)? Ne sviđa mi se to i zato pitam.
    Inače, odlučila sam ostat doma do bete...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj magnolija13 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage cure, evo mene opet...u čekanju bete i opet sa pitanjem....danas mi je 5dnt, a već od drugog, trećeg dana mi je trbuh ispod pupka napuhnut kao da sam barem u 4mj. trudnoće i tvrđi je.
    Da li je to ok? Da li je to od hormona (utrogestan)? Ne sviđa mi se to i zato pitam.
    Inače, odlučila sam ostat doma do bete...
    kako trbuh? jeli prosla napuhnutost?

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

trbuh mi je i dalje napuhnut...malo sam se raspitala i izgleda da je lagana hiperstimulacija nakon ET..pitala sam svoju gin. kod koje sam išla privatno. prije IVF-a i kaže da pratim rast trbuha i da ležim, ako poraste-> put Petrove...

Orhideja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj magnolija13 prvotno napisa Vidi poruku
    trbuh mi je i dalje napuhnut...malo sam se raspitala i izgleda da je lagana hiperstimulacija nakon ET..pitala sam svoju gin. kod koje sam išla privatno. prije IVF-a i kaže da pratim rast trbuha i da ležim, ako poraste-> put Petrove...
    Meni je isto napuhnut trbuh, danas mi je 14. dnt, ali sam čula da je to zbog utrogestana, jer proširuje crijevo i napuhava.

Citiraj anakob prvotno napisa Vidi poruku
    pozz,poslije transfera dobila sam terapiju utriči i folacin, koji pijem kojih pola sata nakon ručka i več nekoliko dana mi je zlo kad ju popijem,dali je imao tko takve simptome ili si ja umišljam?????''
    Hm, baš čudno, ja nemam nikakve nuspojave. Probaj ga popiti odmah nakon ručka, možda ti bude bolje.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Magnolija, mogla bi biti lagana hiperstimulacija. Ako počne boliti, hitno doktoru. Uglavnom prođe za par dana, uz mirovanje.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pozdrav svima, evo i ja se pridružujem ovoj temi.

pacijent sam dr. šprem, koja je predložila da s obzirom na situaciju krenemo s AIH postupkom. pošto sam još u šoku zbog svega, nadam se da ćete mi pomoći, jer sam totalno izgubljena.
    od terapije propisani su mi euthyrox, klomifeni i estrofem. za prvo znam kak ga uzimam, ali kako ide stvar s klomifenima i estrofemom? da li ih mogu početi uzimati odmah ovaj cilus ili moram čekati samo onaj ciklus koji je prije postupka? za klomifen piše 4-8 dc, a za estrofem 2x1 tbl.
    također nisam shvatila da li mm i ja moramo tražiti svaki svoju uputnicu za psihologa ili idemo na temelju moje, tj. samo jedne uputnice?

cure sorry na smotanosti...
    Posljednje uređivanje od Ayan : 06.02.2012. at 16:35

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

draga ayan,ja sam ti isto kod Špremice samo što je u mom slučaju sve usporeno,stalno neki novi testovi,uglavnom me čeka klomifen isto zbog prolaktina. koja je tvoja dijagnoza uopce?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pilek prvotno napisa Vidi poruku
    draga ayan,ja sam ti isto kod Špremice samo što je u mom slučaju sve usporeno,stalno neki novi testovi,uglavnom me čeka klomifen isto zbog prolaktina. koja je tvoja dijagnoza uopce?
    cure hvala na odgovorima.

moj problem su ustvari najviše ovulacije. ciklusi su od 26-90 dana i uglavnom nemam pojima kad ovuliram i da li ovuliram. ako ipak imam ovulaciju često su toliko bolne da završim na hitnoj.
    također su mi povišeni hormoni štitnjače i imam jako nisku razinu estradiola. malo sam još pod dojmom jer mi je dr. predložila AIH, mislila sam da će mi dati nešto da se ti hormoni izbalansiraju, jer iza sebe imam jedan spontani pobačaj, ostala trudna iz prve, ali taj ciklus sam znala da ovuliram.

bilo mi je predloženo da dolazim u petrovu gdje će mi pratiti kad ovuliram, pa da imam ciljane odnose, ali dr. je smatrala da će AIH dati više rezultata.

sa mm je sve u redu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ayan, klomifen i estrofem koristiš u onom ciklusu u kojem ideš na AIH.
    na Vuk Vrhovcu je za pravnika i psihologa bila dovoljna jedna uputnica za oba partnera, ne znam kako to funkcionira u Petrovoj - već će ti netko odgovoriti...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ayan pravnika i psihologa mozes obaviti u obiteljskom centru. Ne treba ti nikakva uputnica. Potrazi na netu tebi najblizi obiteljski centra i posalji im mail. Meni su odgovorili prvi radni dan. I dobili potvrde nakon kratkog razgovora sa pravnicom i sa psihologicom. I da, potpuno besplatno.

anakob avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

magnolija i meni je tako bilo,ali samo dosta tekučine i mirovanje. Meni se sve iznormaliziralo.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

pozdrav svima , redovito vas pratim i brojim sitno do ožujka u borbi smo s papirima, ovaj tjedan vađenje krvi 3 puta jeee drugi tjedan u obiteljski riješit pravnika i psihologa i onda nam ostane još popit do kraja antibiotik radi neke upalice i još jedno vađenje krvi. nervoza već kuca na vrata, svakim danom sve više i više. u kombinaciji sa stresom na poslu imam osječaj da ću puknuti taman kad budem trebala biti najsmirenija.....

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure pomagajte...Eto odgovora na moje pitanje:šta dalje?E pa ovak...u 6 mjesecu idem na IVF...ali sada treba riješiti svu papirologiju,zato trebam vašu pomoć.Znači ovak.trebamo ić psihijatru i pravniku,pošto na ovom papiru piše da se to može obaviti na Šalati a mene sada zanima dal ja mogu to obaviti negdj dugdje,bliže svog prebivališta i dali mi treba uputnica za to?Hvala unaprijed

kristina1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo da se i ja javim,idem na postupak u Petrovu u 04/12 i već sam polako nestrpljiva,inače muž ima teretozospermija a ja PCOS,imamo jedno dijete od 5.godina,koje smo dobili prirodnim putem,a sada nikako pa nikako.Papiri su svi spremni sad samo čekanje.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mary123 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure pomagajte...Eto odgovora na moje pitanje:šta dalje?E pa ovak...u 6 mjesecu idem na IVF...ali sada treba riješiti svu papirologiju,zato trebam vašu pomoć.Znači ovak.trebamo ić psihijatru i pravniku,pošto na ovom papiru piše da se to može obaviti na Šalati a mene sada zanima dal ja mogu to obaviti negdj dugdje,bliže svog prebivališta i dali mi treba uputnica za to?Hvala unaprijed

Mary 123 Pravnika i psihologa možeš riješiti bliže ili u svom prebivalištu, pogledaj na netu najbliži obiteljski centar i tamo možete riješiti sve, oboje zajedno bez uputnice ili plaćanja. Mi smo iz Vž-a i sve smo riješili kod nas, nazvala sam obiteljski i dogovorili smo termin. Isto tako sva vađenja krvi smo obavili i još obavljamo u našoj bolnici (skoro na svakom odjelu u bolnici sam dala malo krvi a i još me čeka) . Ako imaš još kakvih pitanja samo piši :-9

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kristina1977 dobrodošla! Naše priče su poprilično slične

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da li je za dobivanje suglasnosti psihologa i pravnika potrebno prije pribaviti ostalu dokumentaciju i napraviti pretrage, ili se suglasnost dobiva neovisno o tome?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jel itko vidi vapaj? jel ikoga briga?

Podižem jer vas trebamo!
    je li se netko možda predomislio, odvažio, ohrabrio? Imate li volje, želje mogućnosti?
    Tražimo nova lica da nam budu glasnogovornici kad zatreba, ne samo oko borbe protiv zakona, nego i u situacijama kad netko želi napisati neku MPO priču....
    Nije bitno jeste li uspjeli, koliko postupaka, jeste li odustali, jeste li tek na početku....bitna je volja za promjenom, želja da se Mpo približi svima i da ljudi napokon shvate da se neplodnost ne dešava nekom drugom i da naša djeca nisu "Umjetna, manje vrijedna ili štotijaznam"
    Dakle, ako ste spremni progovoriti pred kamerama, u novinama ili na radiju - javite se s kontakt podacima na pp.
    Unaprijed zahvaljujemo

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili hvala ti na odgovoru....Nazvala sam najbliži obiteljski centar i dogovorila termin.Sada još samo nešto....Ove ostale nalaze kao npr. vađenje krvi mogu već sada obaviti?Mislim na ovo sa ovog papira.Bitno je da nisu stariji od 6 mjeseci,jel tako?
    Ayan za psihologa i pravnika ti netreba ništa,jednostavno ih nazoveš i daš im svoje i suprugove podatke i dođeš na dogovoreni termin.Njima netrebaju nikakvi nalazi..

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tako je, možeš si sve polako rješavati, ja sam mislila svaki mjesec nešto pa evo malo sam zakazala i tako danas su mi izvadili 4 epruvete krvi a sutra još moram na jedno vađenje...mislim da Kg, Rh faktor, markere za hepatitis, HIV i War rješavaš odjednom - kod nas se sve rješava na Odjelu za transfuziju.
    Ja sam imala još i lipidogram, OGTT (FUJ), Inzulin 0, hormone na određene dane...
    Možda je najbolje da rješiš prvo PAPU jer neznam koliko se kod tebe čeka(ako ideš preko uputnice kod nas je to do 45 dana pa sam ja platila i dolazi za 5-7 dana), brisevi su kod nas nalazi gotovi za 7 dana. Sad još dragi obavi svoje vađenje krvi, drugi tjedan psihologa i pravnika i gotovo s papirima

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moj odgovor ide Mary 123.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili Uglavnom Kg i Rh faktor moram izvaditi samo ja,biljezi na hepatitis A,B i C,HIV,WAR (sifilis) moramo izvaditi oboje. Papa se kod mog ginekologa čeka nekih 15 dana pa mi to nije strašno...al sada imam jednu terapiju sa vaginaletama pa ću bris i papu raditi tek tamo iza 1.3. pa bi si htjela ovo riješiti..A termin za psihologa i pravnika smo već dobili za ponedjeljak.
    Ej,rekla mi je sestra tam u Petrovoj da kad budem imala sve papire da ju nazovem iako mi je već dala datum kada da dođem po lijekove,zakaj mi je onda rekla da ju nazovem?
    Posljednje uređivanje od Mary123 : 10.02.2012. at 11:09

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mary123 prvotno napisa Vidi poruku
    Bili Uglavnom Kg i Rh faktor moram izvaditi samo ja,biljezi na hepatitis A,B i C,HIV,WAR (sifilis) moramo izvaditi oboje. Papa se kod mog ginekologa čeka nekih 15 dana pa mi to nije strašno...al sada imam jednu terapiju sa vaginaletama pa ću bris i papu raditi tek tamo iza 1.3. pa bi si htjela ovo riješiti..A termin za psihologa i pravnika smo već dobili za ponedjeljak.
    Ej,rekla mi je sestra tam u Petrovoj da kad budem imala sve papire da ju nazovem iako mi je već dala datum kada da dođem po lijekove,zakaj mi je onda rekla da ju nazovem?
    hm, ne znam stvarno. Ja nisam dobila odmah konkretan datum, samo mi je upisala 3/2012 i rekla da nazovem kad skupim papire da vidimo slobodan datum. Ti za svaki slučaj nazovi pa potvrdi datum kad skupiš papire. Ne može škoditi. Ja samo dobila neke nalaze jučer i bila totalno razočarana, masnoće su mi povišene grrrrrrr. moram podhitno poraditi na tome, to sam najmanje očekivala.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bili prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ja samo dobila neke nalaze jučer i bila totalno razočarana, masnoće su mi povišene grrrrrrr. moram podhitno poraditi na tome, to sam najmanje očekivala...
    ista stvar i kod mene, s tim da sam se ja naglo zdebljala skoro 10 kg i počela gubiti kosu. dio ovog s debljanjem i masnoćama pripisujem i tome što sam teško podnijela gubitak bebe, pa sam imala period kad sam se tješila s hranom.
    sad sam promijenila način prehrane, ponovno počela vježbati i skinula sam dosta dolje. jedem više lešo, kuhano, bijelo meso i ribu, pijem dosta vode, zeleni čaj, kuham isključivo na maslinovom ulju, nema grickalica, gaziranog, i sl.

anakob avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pozz,poslije transfera dobila sam terapiju utriči i folacin, koji pijem kojih pola sata nakon ručka i več nekoliko dana mi je zlo kad ju popijem,dali je imao tko takve simptome ili si ja umišljam?????''

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

anakob dali utrogestane uzimaš oralno ili vaginalno? Meni je jako bilo mučno od njih kad sam ih oralno uzimala. Nisam čula za neke nuspojave od folacina. Kad ti je bio transfer?

anakob avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

utrogestan vaginalno, a transfer je bio u 01.02

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da se i ja malo ubacim.
    u 11.mj smo imali neuspio IVF, sad u 4.mj idemo ponovo, sestra mi je rekla da ne trebam nove papire, navodno mi sva dokumentacija vezana za MPO vrijedi godinu dana. nisam baš sigurna da je tako, ili se možda varam. svi nalazi su mi od 8. mj 2011.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili Meni je rekla da sakupim nalaze i kada budem briseve da ju nazovem.A 7.5 da dođem po lijekove sa svim papirima i dvijema uputnicama...Budem vidjela onda kad saberem sve pa nazovem..
    E cure jel ima koja da je koristila vaginalete medazol????Ak ima javite mi se,zanima me par pitanja. Hvalaaaa

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke,
    evo mene narucili da dodjem sa obje uputnice 8.3.
    Radila sam papu i bris,cekam nalaze(pogotovo brisa koji je prosli put bio pozitivan na ureqaplazmu).
    Pitanja:
    imam uputnicu za vađenje krvi na one beštije u Petrovoj na transfuzijskoj, pa da pitam da li se trebam naruciti?
    zatim imam uputnicu za psihologa, mora li i MM imati,pa da faxiram obje?
    I na kraju, posto sam imala operaciju,trebam li ponovo vaditi krvnu grupu i RH faktor, kada sam vec vadila i imam nalaz..mislim , to se ne mijenja.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mary123 i Melem33 vama su rekli dvije uputnice? Meni ništa nije rekla... Donijela sam uputnicu za bolničko liječenje, otvorili mi košuljicu i dobila sam lijekove. Čekam 8 dc da dođem na folikulometriju. Šta mi treba još jedna uputnica?
    Za Petrovu 3 se više ne naručuje, samo dođeš. Ja sam im dala nekoliko godina staru krvnu grupu i rh faktor i nitko ništa nije rekao.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Strategija
    super, sada si mi olaksala jedno hodanje .
    Pise dvije na onom papiru koji dobijes kada se narucis, jedno za pregled, a jednu za bolnicko lijecenje.
    Ako ti je proslo s jednom, mozda je na jednoj pisalo oboje.
    Kako gd, proslo ti je .
    kod koga ides?

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aaaa, ja sam kasnije tek došla po lijekove zato mi nije trebala uputnica za pregled
    Ja sam kod dr. Pavičić. Ti? Evo već se par dana pikam Decapeptylima i čekam m da dođe pa po 3 gonala.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam kod Vrčića.
    Rekao mi je da dođem po terapiju,a oni me narucili 8.3. da nije kasno, ako mi dolazi 18.3.
    Zbunjuju m, znaci da ce mi 8.3. dati terapiju, pa da u ciklusu od 18.3. krecem s postupkom?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure, što u slučaju da mi prvi dan menstruacije padne na vikend?
    znam da mi je sestra rekla da se javim telefonski prvi dan menstruacije i nešto da oni ne rade vikendom, pa me zanima jel onda moram čekati do drugog ciklusa?
    Posljednje uređivanje od Ayan : 13.02.2012. at 17:08

plavuša 007 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure ,evo ako netko nije baš blizu zagreba za izvadit nalaze u petrovoj 3 slobodno pođite u svom gradu na transfuziju s uputnicom za petrovu i oni vam izvade krv,naprave serum i za pola sata dođete po njega,s njim u onu kovertu s mjehuričima i uputnicom i pošaljete u petrovu 3 i nalazi su za 6-7 dana kod kuće!tako ja radim i nema nikakvih naručivanja...

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    cure, što u slučaju da mi prvi dan menstruacije padne na vikend?
    znam da mi je sestra rekla da se javim telefonski prvi dan menstruacije i nešto da oni ne rade vikendom, pa me zanima jel onda moram čekati do drugog ciklusa?
    Ako ti m dođe za vikend, zoveš u ponedjeljak, čisto da oni znaju da ulaziš u postupak.Ne mora to točno biti prvi dan m.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •