Stranica 35 od 112 PrviPrvi ... 2533343536374585 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

kristina1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Malo mi je slabo,nadražuje me na povraćanje,al ništa strašno,malo cicke bole,malo leđa bole,malo mi se vrti,sve po malo. kako si ti,jer imaš kakve simptome s obzirom da su blizanci?

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sanja001 jel ti to kao i bili čekaš twinsiće?

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke, jeste vi bile spavalice?
    Danas sam se ustala u 7,pa malo lagano gibanje po kuci,zaspala pred tv 2-3 i onda ope navecer 20-23 i sa malo budna i opet cu do 7.
    Spavam pol dana, totalno novo iskustvo.
    Je li to do utrica?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da, melem33.
    utrogestan uspavljuje, bar u početku uzimanja (osobito ovako velike doze kako nama daju poslije transfera) dok se organizam malo ne privikne. ima utogestan još malo nezgodnih posljedica... ništa strašno, ali meni je bilo baš puno gore od pospanosti... ma, i to prođe za neko vrijeme..

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj kristina1977 prvotno napisa Vidi poruku
    Malo mi je slabo,nadražuje me na povraćanje,al ništa strašno,malo cicke bole,malo leđa bole,malo mi se vrti,sve po malo. kako si ti,jer imaš kakve simptome s obzirom da su blizanci?
    Pa iskreno onako i ne baš često, jedino sam jako gladna čim se probudim a inače nisam mogla uopće ujutro jesti. Malo mirisi, jučer je mama došla s kiselim zeljem mislila sam da ću pasti u nesvijest. Naježila sam se od glave do pete, refleks povraćanja ali hvala Bogu ništa.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

milasova8, biti ce super ako se "potrefimo" u 10. mjesecu, morati cemo dogovoriti neki znak raspoznavanja Jesi obavila sve kaj treba? Ja polako, cekam nalaze i najradje bi zaspala pa da se probudim u 9. mj. za pikanje nikako docekati...

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj pilek prvotno napisa Vidi poruku
    Mary kava kad dodjes
    Draga pa mislim da bi bilo vrijeme da se vidimo....Negdje oko druge srijede sam u Zagrebu pa se nadam toj kavici...

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

jucer stoperica,sutra na inseminaciju,držite fige!

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

može,javi mary detalje

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sneki,imam bas sve i zasad su svi nalazi uredni..
    Sva sreca pa je ljeto pa ce mi brze proc vrijeme do 9 mj..
    U svakom slucaju na vrijeme cemo dogovorit znakove rsapoznavanja

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

može,javi mary detalje
    Ok draga..obavezno se javim...i sutra ti držim fige pa se javi.....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da li se postupci rade i ljeti, pošto doktori idu na godišnji, ili se radi pauza do 9-og mjeseca?

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    da li se postupci rade i ljeti, pošto doktori idu na godišnji, ili se radi pauza do 9-og mjeseca?
    15.7-15.8 ne rade se.
    Moj je sada imao godisnji,pa svako malo morao u bolnicu.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pilek, da si mi fino nafilana, nemoj me krivo shvatiti, ali da bude onak da ima toga.
    Javi kako i sto, ja sam preskocila taj dio pa me zanima.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

9 dan aspiracije, 5 dan nakon transfera, koji je bio sa 4 dana starosti.
    Od subote me malo zignelijevo pa desno i ponekad kao u slovu u ispod moje skembice.Nista jako,ali durgacije nego inace, kada nema nista na 22dc.
    Betu vasim sl. srijedu, jer su lijepo napisali 14 dana, ja cu poslusati.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pileek držim palčeve da je sve super prošlo

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo curke,inseminacija je gotova,sad mirujem i čekam otpusno pismo. Dr Šprem je to vrhunski obavila! Sad 14 dana utrica pa test!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo curke,inseminacija je gotova,sad mirujem i čekam otpusno pismo. Dr Šprem je to vrhunski obavila! Sad 14 dana utrica pa test!
    Pilek cestitam

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pilek, navijam za pozitivnu betu!!!!

E curke jedno pitanje,...ima li koja iskustva s prolaktinom? ja danas dobila nalaz..malo me strah, vrijednost je 507 a ref. od 40-530...šta mislita,da li je moj malko povišen?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

copram na veliko, mantram sve u šesnaest, držim fige na nogama i rukama.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

pozdrav svima
    s obzirom da još nemogu nikome slati PP onda vam postavljam pitanja tu...
    meni soc gin. još pušta do kraja ljeta da idemo rpirodno i kaže da kad prođu godišnji MORAM krenuti na preglede i obradu.....
    pa me zanima s obzirom da ima sad već 98kg i 174 cm visoka koliko to utjeće na cijelu proceduru MPO postupka....
    veliko pitanje da znam šta moram raditi preko ljeta...

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Pilek, navijam za pozitivnu betu!!!!

E curke jedno pitanje,...ima li koja iskustva s prolaktinom? ja danas dobila nalaz..malo me strah, vrijednost je 507 a ref. od 40-530...šta mislita,da li je moj malko povišen?
    Ne,
    Prolaktincic ti je zeznut,
    Da bi ga vadila moras biti 4h budna, min 30 min mirna u lanu prije vadnjenja,reagira na svasta pa moze da je i kod tebe taman bila neka napetost pa eto, drugi put moze biti puno manji.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bok curke!

Evo i ja danas bila na kontrolnom pregledu nakon što sam prikupila dokumentaciju (sve nalaze) + nalazi od trudnoće i kiretaže. Doktor zaključio da nama ustvari niti ne treba IVF nego samo ciljani odnosi,....(yeah right ). Uglavnom, obzirom na kiretažu koja je bila 16.05., 2 mjeseca pauze, onda vaditi hormone (po 4 put) pa na kontrolu sa nalazima u rujnu....

Iskreno, ovo mi se čini kao priča koja nema kraja. Non stop vadim krv... Uskoro budem ostala bez nje... A možad im je to i cilj....

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pozdrav žene, svima vama želim sve naj naj...Imam par pitanja za sve vas..Ja sam trenutno na sv. duhu pa me zanima kako je to u petrovoj.. koliko dugo se čeka na lijekove? kakvi su dr? Nisam se još upisala na listu za lijekove pa istražujem kako je u ostalim bolnicama.. hvala vam unaprijed..

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sirena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok curke!

Evo i ja danas bila na kontrolnom pregledu nakon što sam prikupila dokumentaciju (sve nalaze) + nalazi od trudnoće i kiretaže. Doktor zaključio da nama ustvari niti ne treba IVF nego samo ciljani odnosi,....(yeah right ). Uglavnom, obzirom na kiretažu koja je bila 16.05., 2 mjeseca pauze, onda vaditi hormone (po 4 put) pa na kontrolu sa nalazima u rujnu....

Iskreno, ovo mi se čini kao priča koja nema kraja. Non stop vadim krv... Uskoro budem ostala bez nje... A možad im je to i cilj....
    Od kada vadim krv zeljezo mi je super, a vadim je svako malo radi tsh i sada sam dala 8 ampula na rebru hematologu prije mjesec dana.
    Uglavnom vidjam vise iglu nego cokoladu, vec se zezam da sam na igli.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav žene, svima vama želim sve naj naj...Imam par pitanja za sve vas..Ja sam trenutno na sv. duhu pa me zanima kako je to u petrovoj.. koliko dugo se čeka na lijekove? kakvi su dr? Nisam se još upisala na listu za lijekove pa istražujem kako je u ostalim bolnicama.. hvala vam unaprijed..
    S lijekovima, pa dobijes ih hrpu u vrecici...
    Nesto sam nacula da ih nema bas na Sv.Duhu.
    Lijekova u Petrovoj za da ima, samo se ceka trenutno za veljacu.
    Sto je nekako daleko, s obzirom da sam se ja za veljacu narucila u listopadu.
    A ove godine se cure narucuju u svibnju?!

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Melem.....nisam te polovila!!! šta se čeka za veljaču? Kad si se u listopadu -za veljaču? Ove godine za svibanj???

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sada kada se cure dolaze upisivati za postupak u Petrovoj, narucuju ih za ozujak 2013.
    Ja sam samo usporedila da sam se ja u listopadu 2011, narucila za veljacu 2012.
    Znaci tad se cekalo 4mj u Petrovoj, sada 10 mj?!?

kristina1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Tako i ja ,u prosincu se upisala na listu došla na red u travnju ove godine,neznam kako se sada ta lista tako produžila,pa to je skoro godina dana!

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Jap. Mene su sad u ožujku/travanj...upisali za prosinac! To znači...kad mi dođu stvari u prosincu...koje dolaze krajem mjeseca...bit ću u postupku u drugoj polovici siječnja 2013. Meni će to biti 2 godine i 3 mjeseca od postupka do postupka...stimuliranog! Teže sam prihvatila to čekanje...nego da nisam trudna. Užas....mene to sve više deprimira.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, sto nije ta lista malo otegnula se.
    Ne vjerujem da je sada neka navala odjednom, je li je to do lijekova, nema ih?
    Ili sto?
    I.i svi cekaju novi zakon pa se upisuju?

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Neznam....tu su cure spominjale...da su sestre govorile kako imaju ograničen broj postupaka mjesećno. Mislim da nemaju ljekova. Ja sam jednom stajala...čekajući na red za uzv....kad se šaputalo...kako nema gonala više....neka žena je hodala s vjerojatno samo dijelom ljekova koje je dobila....a ostatak...neznam kako je završilo. Nešto se dešava! Nama neide u korist!
    Posljednje uređivanje od zrinkič : 29.05.2012. at 11:46

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

a nemoj biti tužna,sad lijepo uživajte u ljetu,a na jesen bute vidlividim da si dosta brzo bila na kontroli nakon kiretaže,meni je dr rekao tek nakon prve menge,pa mi čudno.i samo 2mj. pauze pa na "prirodnjake"?a jesu različiti...moj mi izričito zabranio odnose dok ne prođe m,a trudnoča se nikako nesmije dogoditi u narednih 6mj.duuuugo ponekad se osjećam tak nemočno,mrzim to.....

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    a nemoj biti tužna,sad lijepo uživajte u ljetu,a na jesen bute vidlividim da si dosta brzo bila na kontroli nakon kiretaže,meni je dr rekao tek nakon prve menge,pa mi čudno.i samo 2mj. pauze pa na "prirodnjake"?a jesu različiti...moj mi izričito zabranio odnose dok ne prođe m,a trudnoča se nikako nesmije dogoditi u narednih 6mj.duuuugo ponekad se osjećam tak nemočno,mrzim to.....
    ovo bilo namjenjeno sireni28

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sada kada se cure dolaze upisivati za postupak u Petrovoj, narucuju ih za ozujak 2013.
    Ja sam samo usporedila da sam se ja u listopadu 2011, narucila za veljacu 2012.
    Znaci tad se cekalo 4mj u Petrovoj, sada 10 mj?!?
    Pa ljudi moji! Tko je tu lud? Kako se može čekati postupak gotovo godinu dana? Kao da žene mogu rađati i u osamdesetoj godini, pa eto nema žurbe, ima žena vremena čekati postupak!
    Nitko tko je neplodan i žarko želi dijete ne može čekati, ni mlade žene ne mogu čekati, a kamoli starije kojima otkucava biološki sat. Kako je jedna forumašica tu napisala-gore je to čekanje nego činjenica da nije trudna.

Nije dobro za nas, nema ljekova, nema postupaka, ograničenja su svugdje, a čeka nas novi zakon koji daje pravo na samo 4 stimulirana i 2 prirodnjaka. Ostalo plaćamo same. Ako želimo dijete (djecu)-platimo! I nitko se gotovo ne buni...
    Cure moje, trgnite se!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 29.05.2012. at 12:21

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

[QUOTE=a čeka nas novi zakon koji daje pravo na samo 4 stimulirana i 2 prirodnjaka. Ostalo plaćamo same. Ako želimo dijete (djecu)-platimo! I nitko se gotovo ne buni...
    Cure moje, trgnite se![/QUOTE]

a nakon toga,prirodnjaci se plačaju?kaj točno se plača ako ne koristiš ljekove,a naglašava se da je sam postupak besplatan..a ovo čekanje je grozno,nisu normalni.neka država ušpara na nekom drugom,,ukine kartice kojekakvim političarima,a ne na ljekovima.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

plaćat će se prirodnjak-ima tu dosta medicinskog posla-folikulometrija, punkcija, oplodnja, transfer... cijena prirodnjaka oko 5000 kn.
    to će se točno znati kada se donesu pravilnici koji se donose nakon što se usvoji zakon

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ajme! Kojeg li jada. A šta je sa posvojenjima? Oće li nam barem tu pomoći?
    Imam kredit za kuću još 16 godina....nemogu dobit drugi da platim postupak...jel sam ja osuđena....ili ne imat krov nad glavom...ili ne imat dijete? Koje da izaberem....neznam. Baš me sve to jako frustrira.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Stvarno nam je država u k...., čekaš, čekaš prirodno i kad ti nalazi pokažu da neide prirodno, opet čekaš na red..pazi čekaš na red da ti pomognu da ostaneš trudna..koje sramote, stvarno ove liste čekanja su koma, ne znam kako se sad to tako otegnulo, meni se mojih 5 mjeseci čekanja činilo ko vječnost a ovo sada nemam riječi. I onda još k tome ne daj Bože da ne uspije nekoliko puta i pljus...plati. Onako plaće su nam super, nemamo kredita pa šta je to cca 5000 kn. Užas. Stvarno jadno... ne znam kad će to na bolje...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure, jeste li informirane oko novog zakona?
    po starom je bilo pravo na 6 stimuliranih, a prirodnjaci su bili besplatni, tj. mi nismo plaćale trošak tih prirodnjaka. a vjerujte i priodnjak košta, samo je troškove snosio HZZO.
    po novom imamo samo pravo na samo 4 stimulirana i 2 prirodnjaka. ako trebamo više, onda sami snosimo troškove.
    pitajte svoje doktore otome...
    Posljednje uređivanje od Inesz : 29.05.2012. at 13:04

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    ma sasvim slučajno sam tako brzo završila u Petrovoj na pregledu. Naručila sam se za taj pregled prije nego sam ostala trudna (21.03.). I vidiš, svašta se dogodilo u ta 2ipol mjeseca. Uglavnom, nakon 2 ciklusa opet pokušavati kažu. Jedino što mi je kod tih svih doktora grozno (a sa tojicom sam pričača), svakom kojem sam rekla da sam prije 2 tj. bila na kiretaži, rekao je "ODLIČNO"!! Ja sam si pomislila, ovi nisu normalni, kako tako mogu odreagirati na takvu info... Ali opet... Valjda je njima super što se prirodno uhvatilo, ne znam....

U svakom slučaju, meni su rekli da je 2 mjeseca dovoljno da se maternica obnovi. Ja sam bila na kretaži i sve je poslje normalno bilo, nisam niti krvarila niti ništa. Ne znam zašto su ti rekli tako dugo da čekaš.... Jedino ako si imala komplikacija nakon spontanog. Ali u pravilu govore 2-3 mjeseca ako je sve OK.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sirena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ma sasvim slučajno sam tako brzo završila u Petrovoj na pregledu. Naručila sam se za taj pregled prije nego sam ostala trudna (21.03.). I vidiš, svašta se dogodilo u ta 2ipol mjeseca. Uglavnom, nakon 2 ciklusa opet pokušavati kažu. Jedino što mi je kod tih svih doktora grozno (a sa tojicom sam pričača), svakom kojem sam rekla da sam prije 2 tj. bila na kiretaži, rekao je "ODLIČNO"!! Ja sam si pomislila, ovi nisu normalni, kako tako mogu odreagirati na takvu info... Ali opet... Valjda je njima super što se prirodno uhvatilo, ne znam....

U svakom slučaju, meni su rekli da je 2 mjeseca dovoljno da se maternica obnovi. Ja sam bila na kretaži i sve je poslje normalno bilo, nisam niti krvarila niti ništa. Ne znam zašto su ti rekli tako dugo da čekaš.... Jedino ako si imala komplikacija nakon spontanog. Ali u pravilu govore 2-3 mjeseca ako je sve OK.
    da,dosta sam čitala o tome "nakon kiretaže" i uglavnom svugdje vele da je 2-3 mj dovoljno da se tijelo oporavi.moja trudnoča je bila ivf,možda zato..ili ovisi o doktoru,a neznam.jedva čekam da čujem kaj mi budu u petrovoj rekli,naručila me 20.6.,kao do onda bi m trebala doći i otići.meni je sad 3,5 tj od kiretaže u 8,3tt.nisam imala komplikacija a krvarila sam do pred par dana,već mi je preko glave tih uložaka..
    a istina,doktori su zadovoljni kad se desi trudnoča tako(čak i kad završi loše),meni je moj isto nešto slično iskomentirao.kao,fino što se primilo od prve,to se ne desi svakom..

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Cure....jel ima ko u Petrovoj u ponedjeljak?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hello drage petrovke, nije me bilo dosta dugo jer imam drugih obiteljsko zdravstvenih problema pa ne stignem ni mislit o mojim neuspjesnim postupcima i svim ostalim radostima MPOa. zastrasujuce mi je citati da su liste vec toliko popunjene. jesu li vam rekli neki poseban razlog, manje doktora, nema ljekova... nesto?

uglavnom ja u 6. krecem u postupak. nikad s manje volje. zato sam sada i svratila na rodu da se malo motiviram i napunim pozitivne energije kad su me postovi sa ovim maratonskim listama sokirali.
    ja bi trebala biti na prvom uzv negdje oko 15. do 20. lipnja. pa ako ima netko od vas da je na slicnom bioloskom satu javite se. lakse mi je kad se s nekim mogu bodriti.

e da, u koju si uru date decapeptil prvi dan? recimo ako dobijem iza 17:00 (ono bas friska crvena krv) onda to nije prvi dan jel' tako? uvijek me strah da tu nesto ne zeznem od panike.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    hello drage petrovke, nije me bilo dosta dugo jer imam drugih obiteljsko zdravstvenih problema pa ne stignem ni mislit o mojim neuspjesnim postupcima i svim ostalim radostima MPOa. zastrasujuce mi je citati da su liste vec toliko popunjene. jesu li vam rekli neki poseban razlog, manje doktora, nema ljekova... nesto?

uglavnom ja u 6. krecem u postupak. nikad s manje volje. zato sam sada i svratila na rodu da se malo motiviram i napunim pozitivne energije kad su me postovi sa ovim maratonskim listama sokirali.
    ja bi trebala biti na prvom uzv negdje oko 15. do 20. lipnja. pa ako ima netko od vas da je na slicnom bioloskom satu javite se. lakse mi je kad se s nekim mogu bodriti.

e da, u koju si uru date decapeptil prvi dan? recimo ako dobijem iza 17:00 (ono bas friska crvena krv) onda to nije prvi dan jel' tako? uvijek me strah da tu nesto ne zeznem od panike.
    Draga ja sam ti na prvom uzv negdje oko 7-10 lipnja...Ako dobiješ iza 17:00 onda ti je sljedeći dan prvi dan ciklusa a ne taj..znači jedino ako dobiješ prije 17:00.Ja sam dobila gonale,dvije svaki dan i 7dc na uzv....Samo bez panike....

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Čestitke....Ja još čekam svoju vješticu...Sinoć ništa nisam spavala jer sam samo mislila jel stigla.....Ubi ovo iščekivanje...heheheh...drugi tjedan sam u Zg 100%...hehehe

pilek avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Naš zakon i drzava su koma,ko íma novaca bolje da ide van!
    Ja mirujem,ne lezím po cijele dane al fizícki nista teško,laganini!
    Osjetim jajnike malo vise desni on je ímal vise folikula,valjda je tó normalno.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Naš zakon i drzava su koma,ko íma novaca bolje da ide van!
    Ja mirujem,ne lezím po cijele dane al fizícki nista teško,laganini!
    Osjetim jajnike malo vise desni on je ímal vise folikula,valjda je tó normalno.
    Pilek i ja ih još osjećam, mada su se smanjili jako jako jako još malo i nadam se da su u normali. Danas me recimo malo pika desni, jučer me lijevi. Bila sam kod svog ginekologa jučer, veli da je sve ok s mrvicama, srčeka kucaju, ali mirovanje i dalje radi tog hematoma malog. Rekao je sve raditi ko da imam 100 godina Tako da ja i dalje ležim, jedem i malo prošetam po dvorištu. Skuham ručak i to je stvarno sve. A mogu vam reći da mi tako baš i odgovara jer sam sva pospana non stop

Renchyca avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Drage moje forumašice,
    evo da Vam se i ja priključim, na forumima sam nova
    Na potpomognutoj naime nisam, upravo čekam svoju vješticu za 5 pokušaj stimuliranog postupka.
    Imam 38 godina, mm 40 i trudilice smo u petrovoj evo po 5 put..
    Držite mi fige, jer sam uvijek pratila forume i vibrala zajedno sa Vama, a nikako da se prijavim. Čestitke curkama koje su uspijele i čestitke nama upornima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •