Jedna cura je rekla da je ona završila u bolnici u nekom tjednu trunoće i da su joj tamo dali uvin čaj...i da je još pitala doktoricu dal smije to pit d joj je ona odg da su to gluposti...nemam pojma...onda ću prekiniti piti ga...
Jedna cura je rekla da je ona završila u bolnici u nekom tjednu trunoće i da su joj tamo dali uvin čaj...i da je još pitala doktoricu dal smije to pit d joj je ona odg da su to gluposti...nemam pojma...onda ću prekiniti piti ga...
prestat ću ga onda piti,nadam se da mi ovo šta sam popila neče naškoditi....iako se baš i nenadam beti...nisam ja te sreće....
Joooj nemoj da sam te sad ja bacila u bed, oprosti...ma neće škoditi ni tebi ni meni.... ja sad idem do ljekarne po utrogestane pa ću maltretirat tetu u ljekarni nek mi sve objasni, jer mene opet malo pecka kod mokrenja pa ću je zagnjaviti...a ja se nadam tvojoj veliko beti zato nemoj tako...![]()
Mary,bit ce sve ok ne brini..a mozda te pecka od nadrazenosti,ipak si se napatila na pumkciji pa mozda imas neku malu ranicu koja pecka..
Bit ce ok,ja znam dosta zena koje su pile uvin caj u trudnoci i sve ok je bilo..
samo da potpišem bili - uvinH NE u trudnoći! tankaj se čajem od brusnice.
Evo me...rekla teta da ga oni baš ne preporučaju piti u velikim količinama, a to koliko si ti popila nije velika količina. ali za svaki slučaj da pijemo čaj od brusnice... pitala sam ju i za bol, rekla je da stvarno ne zna, dal si provjeravala urin ( leukocite da ne bi bilo kakve upale) da je najbolje da odeš svom doktoru ili da nazoveš ginekologa. Ona se naravno ne usudi preporučati nešto na svoju ruku s obzirom da si sad prošla postupak.
Slažem se s milasovom, možda je stvarno u pitanju ranica ili nadraženost od postupka, ako ti se ne promjeni stanje do utorka, možda da nazoveš pa da budeš mirna, s obzirom da ti sad i ne treba dodatni stres. Mene je boljelo sve nakon punkcije dosta, a obavljanje velike nužde mi je bilo mučenje još 10-tak dana kasnije.
Popila sam 4 šalice...problem mi je šta ovih dana nemogu nikoga nazvati pa čekam do utorka da nazovem svog ginekologa....bili puno ti hvala...urin i leukocite nisam dodatno ništa provjeravala jer je dosad bilo sve ok..nikakvih probleema...
mary, imas super kapsule brusnice CranActin, meni su pomogle kod eserihije coli. tako da sad cim osjetim nesto cudno odmah popijem koju.ali i za to pls provjeri mozes li sada piti. inace mislim da ce ti bilo koja tekucina ali u velikim kolicinama pomoci. ako ima neka bakterija treba je mehanicki ukloniti odnosno ispriskiti. brusnica je super jer je kisela pa sprijecava prijanjanje bakterije u mjehuru.
ja uvijek nakon punkcije imam neki cudan osjecaj dole. ali prodje za par dana.
Ovčica....nisam imala kiklju! Danas sam bila...treća sam išla u kabinu. Ti imaš dugu crnu kosu i očale?
Kasum je valjda svima u petak isto rekao.....prerano. Uveo mi je Cetritide od 7. dana ciklusa....danas...mi je TC rekao da na lijevom jajniku nema ništa a na desnom, 4 folikula po 13 mm. Ja se nadala da ih ima više...koliko me boli.
Drage moje, samo da vam javim da je moja punkcija prošla u najboljem redu i sad čekamo transfer.![]()
Bravo konfuzija, držimo palčeve za transferZrinkič kad je sljedeći ultrazvuk?
Čestitam konfuzija...jeda stepenica prijeđena....kada je transfer??
Zrinkič bila si kod mog doktora....i mene su jajnici boljeli...osjetila sam ih u svakom pokretu..
cure evo da i tu javim, beta 11dnt je čista 0. znala sam po grudima koje su totalno prestale boliti... ali svejedno, čovjek tek kad vidi tu brojku crno-na-bijelo onda tek realno shvati...
no dobro. odtugovat, odmoriti i u nove pobjede.
svim čekalicama puno sreće![]()
Draga sljeme,iskreno mi je zao..
Ne mogu ni zamisliti kakav je to osjecaj..isplaci se i kreni hrabro dalje- primjecujem da si na dobrom putu,pozitivna si..
sljeme samo hrabro dalje...
ja vadilA PROLAKTIN,UNUTAR REFERENTIH VRIJEDNOSTI JE![]()
Jooooo draga baš mi je žao....baš sam se nadala da će biti treća sreća....a mene cike uopće ne bole...šta da si mislim da ništa od toga....hm....danas mi je 8dnt....
Sljeme šaljem zagrljaj, jako mi je žao..
Mary nemoj tako...možda tvoje tijelo ne daje tako rano simptome...samo pozitivno misli i nestrpljivo čekamo 2.7.![]()
Mary svi navijamo za veliku betu![]()
Ufff... curke drzite se. Nije lako, ja sam se danas tresla ko prutic
kad mi je dr.R rekao: veceras stoperica... kako biti spreman na sve sto me ceka,
nemam pojma, ali vidim da nece biti jednostavno.
Ali zanima me mogu li ja dobiti dan, dva bolovanja za aspiraciju..?
imaš pravo na sveukupno 14 dana bolovanja, jedino ako ti je dr.opće prakse dobra možeš dobiti i 20 dana
Jep, znam da imam dva tjedna, samo... mislila sam da to ide od transfera..?
Sutra cu nazvati svog dotura i provjeriti.
Zrinkic... sto ti je moj dr rekao![]()
Jel sve ok?
Prava ovčica imaš pravo 14 dana bez obzira bilo to od punkcije il transfera...a naravno ak ti je doktor/ica dobra dati će ti i 21 dan....ja dobila 21 dan....slobodno pitaj sama jel možeš dobiti 21 dan...
Prava ovčica znači danas zadnja pikica? uuu ajde nek "odštopa" prave, velike i puneJa sam danas dobila nalaz od štitnjače - TSH i moram se pohvaliti da nikad nije bio toliko dobar
![]()
To znači od sutra na bolovanju...
Sinoć zadnja pikica i nekako sam mislila da će danas biti lakše, ali vraga.
Pa ja jedva hodam, svaki korak je probadanje i bol, ni sjedenje mi baš ne
odgovara, pa čak ni ležanje onak kak ja volim na stomaku.
Hehheee... mm me pita hoće li mi od sutra biti lakše.. pa se odmah nasmijao svom pitanju.
Ali tko zna, možd ja to sve ultra super podnesem i bude sve za 5!
Uhhh, al me svejedno hvata jeza od aspiracije... bez obzira na pozitivan stav.
ma ne boj se nista ovcice. ako nisi u prirodnjaku onda ti daju neki super koktelic koji te umiri i ne osjecas bol toliko. skroz je podnosljivo. sretno sutra!
neka bude prvi dobitni!
Hvala! Nadam se će biti od prve :D
Danas sam se bacila na otvaranje bolovanja, dakle:
moj soc. ginekolog napiše preporuku za bolovanje (šifra N97-14 dana ili N98-21 dan),
s tom preporukom idem dr. opće prakse i on mi treba otvoriti bolovanje sa šifrom G0..
jesam dobro shvatila..?
Ako jesam... kako se dobije šifra N98 kod ginekologa i onda G0 kod doktora opće prakse..?
Mislim, ginekolog može staviti i N97 to je manje bitno, ali ovo G0 znači da dobijam punu plaću tj.
onih 4.250, a ako stavi A0 znači da će me moji u firmi oprat i da ću dobiti trubu, a ne plaću..
prava ovčica, sretno sutra![]()
ja sam samo jednom do sada uzela bolovanje i znam da je bila sifra N97, cak mi se taj prvi postupak razduzio pa mi je komisija dala dodatnih 7 dana. sve skupa bila cca 28 dana na bolovanju. dobila tih 4275 kn. ne moze tvoj dr opce prakse pisati druge sifre vec onu radi koje si na bolovanju. jedino sto hzzo zna malo kasniti sa isplatom poslodavcu pa ako radis u manjoj firmi to njima nekad predstavlja problem ali sigurno ce dobiti punu naknadu za tebe.
Moje prvo bolovanje je bilo na šifru Z-nešto (mislim "postupci u vezi s MPO") i bilo je A0, znači to sam išla i prije punkcije jer nisam stizala obaviti i uzv-e i injekcije i raditi, drugo je bilo neka druga šifra, ali opet A0, a tek treća šifra (od pozitivne bete) je bila G0 - komplikacije u trudnoći, prijeteći spontani ili ne znam što su već pitali. Koliko se sjećam A0 mi je bio isplativiji jer sam dobivala svoju punu plaću, a pod G0 možeš maksimalno dobiti tih 4275... Uglavnom, imate pravo na bolovanje i prije punkcije, ne dajte se smotati.
Inače, dvije mrvice su kod mamice.![]()
Prava ovčice sretno sutra!!!
Konfuzija....držim palčeve!!!Navijamo za tebe
![]()
Ja sam dobila 21 dan...neka šifra N.....al mislim da mi piše A0...ma meni tako svejedno...sam neka moje mrvice ostanu......![]()
Konfuzija držim palčeve...a prava ovčica javi se sutra da čujemo novosti...srettnooooo svima...bili čuvaj se
Konfuzija...![]()
![]()
Bili, Mary123 hvala puno! Prpa me prolazi jer sam full uzbudjena :D
A meni su danas u resursima rekli da ak je šifra G0 onda na teret HZZO-a,
a ak je A0 onda na moj teret, a neznam... šta upišu upišu.
I da.. htjedoh pitati:
aspiraciju i transfer mi radi moj dr.R ili dežurni doktor..?
Meni je trebao raditi moj doktor pa na kraju nije...bio je zauzet nečim drugim....
cure molim Vas jedno mišljenje vaše kaj mislite dal se više isplati otići u JEDNOM Mribor i dat cca25000kn ili za te novce otići k Lučingeru prvat 2puta ???????????''u velikoj sam dilemi zato hellllpppp
Lana jesi dobila termin za ivf u Petrovoj? Najviše bi ti se isplatilo da ti se tu primi iz prveMožda da pitaš za iskustva na potomognuta u Sloveniji i u privatnim klinikama za svoje dvije opcije. Ja osobno bi radije privatno u Hrvatskoj nego u Sloveniji. Možda samo da pričekaš da se zakon promjeni.
Konfuzija neka se mrvice čvrsto prime za mamicu!
Ovčice sretno sutra! Tko kod od doktora da bude sigurno će vrhunski obaviti svoj posao![]()
Evo me. Jučer štoperica...sutra aspiracija!!! sinoć me jako bolilo...bojim se da mi ne puknu prije aspiracije. Jel to moguće?
Zrinkic,nemoj na fo misliti,bit ce uspjesna punkcija
Mislim na tebe sutra..
Moguce je da pukne prije,ali tebi se to nece dogoditi..
Prava ovcica ,javi kako je punkcija prosla
Zrinkič, moguće je, ali ne bi trebalo, zato si i dobila štopericu da ih "drži". To što si osjetila je vjerojatno migoljenje folikulića u jajnicima.
Ovčice mila, bolovanje ni u kojem slučaju ne ide na tvoj teret, imaš zakonsko pravo na njega i uopće se ne zamaraj iz čijeg džepa ide, plaću ćeš dobiti, samo lijepo smireno obavi ono što ti predstoji.
Lana, teško je savjetovati, ovisi o tomu koliko jajnih stanica možeš maksimalno dobiti, koliko boli možeš izdržati (kod Lučija nema anestezije), koliko si dugo voljna čekati na postupak, itd. Najbolje da proučiš podforume ovdje, razmisliš i odvagneš sama. Naravno, garancije nigdje nema i, kao što Strategija reče, najbolje bi bilo da ti uspije iz prve. Što god odlučiš, sretno.
Mary, hvala na lijepim željama. I tvoja beta se bliži, jesi li uzbuđena?
Strategija, Bili, Sova, Alienza sve što vam treba.
![]()
konfuzija,koliko si dobila js?
vibram za uspješan transfer!! želim ti svu sreću i neka ovo bude dobitni postupak do kraja![]()
Konfuzija uzbuđena sam jako....pogotovo kad mi je sve u jednom danu...brine me ona situacija da dobijem u utorak ujutro kad moram ić vadit betu...al ja vjerujem da neću dobiti...heheheh...ma šta bude...ak nije uspjelo borit ćemo se dalje...šta možemo...Kak i ti??javi nam novosti....
Prava ovčica držim fige za bezbolnu punkciju...
aha vratili su ti
opa,to mi je negdje promakla..
lijepo,draga..eto onda držim fige za pozitivnu betusada uživaj sa svojim bubicama
Mary još malo do tvog saznanja da si trudnajedva čekamo novosti
Zakaj meni nisu rekli kakvi su bili...već samo da su vraćene dvije....