evo drage moje, M.stigla i sutra počinjem s pikanjem ako hormoni(progesteron) bude ok..
evo drage moje, M.stigla i sutra počinjem s pikanjem ako hormoni(progesteron) bude ok..
Pozdrav curkice, evo da se pohvalim da su CB stigli čisti, izvadila sam spolne hormone, hor.štitnjače, šećer i AMH. Svi nalazi su ok, AMH je 48.6 što je dosta visoko, a nemam policistične janike, tko će ga znati...
Uglavnom, još mi slijede biljezi na hep, hiv i rar i spermiogram i spremni smo za postupak, već sam nestrpljiva...
Nek mi neko samo reci što mi je za činiti kad dobijem i zadnji nalaz. Termin za lijekove mi je 29.11. i da li taj dan samo dođem s uputnicama ili trebam prije još kod dr.nešto dogovoriti. Prvi mi je postupak pa sam sva smotana![]()
Je,draga Sneki-uranila 2 dana..nadam se da ce biti ok sve..
Jesi bila na kojem UZV?
Hvala svima cure..ljubim vas
Snupi, hvala na savjetu. Zvala doktora u Petrovu, sve mi objasnio i rekao što da pijem! Nikad nisam mislila
da ću M toliko čekati!
Ej ženske koji je postupak kad skupim sve nalaze? Trebam ići na inseminaciju ali neznam još točan datum.
Da li trebam nazvati i pitati?
Samo me strah kako će biti sa nalazima,hoće li biti sve kako treba i hoće li se spermiogram malo popraviti![]()
i ja sam danas dobila m ali ja počinjem sa pikanjem tek za mjesec dana! Drage pikalice da napikate puno toga dobrog i kvalitetnog!! Di ste vadile AMH i koliko ste čekale, da li znate gdje obaviti bez uputnice da se plati a da nije privatno(znam labaratorij ali nije baš nije jeftina pretraga).
Ja sam u utorak bila u Vinogradskoj preko uputnice radila fT3 i anti TG,a AMH sam platila 260kn.Nisam se morala naručivati sam došla ujutro i nalaz će poslati na meil ili na adresu
Hvala Amy 2004 mislim da je to za sad najeftinija varijanta bez uputnice.
Zasad nis od pikanja-progesteron mi je previsok..u pon.ponavljam nalaz pa ce dr.odlucit sta dalje..mozda ovaj ciklus nis od postupka![]()
Ne znam..saznat cu u pon...znam da mi je dosta cekanja i namolit cu ih da idem u prirodnjak ak me vec nece pustit u stimulirani..
milasova,
čudno mi je. progesteron ili prolaktin?
baš sa, to i ja htjela pitati? progesteron nikad nije toliko bita....kod njega je problem samo manjak...
Progesteron je..nije prolaktin..sta mi savjetujete?
milasova8, bazalni progesteron 2.dc mora biti ispod 3,2 nmol/L da bi se krenulo sa stimulacijom, ako je viši smanjuje se uspjeh IVF-a, dobit ćeš odgovor u bolnici,ali najčešće se tada ide u dugi protokol.
Milasova8, ja imam lose iskustvo sa postupkom u koji sam krenula sa povisenim progesteronom. Primila sam 60 amoula gonadotropina, dobili 3 js i ostala bez et-a. S povisenim P treba jaca stimulacija, slabiji je odgovor na nju a slabi i receptivnost endometrija.
ja sam imala povišeni testosteron , dok sam išla na prvi ivf i isto samo 3 js-također prvi put dobila dugi protokol.
uvijek od vas učim nove stvari
Cure,hvala vam..sad mi je lakse kad znam o cem se radi..rade ja onda pricekam iduci ciklus s nadom.da ce P.biti uredan..
Mare,draga bas smo o tome pricale na kavici,i eto vidis..
rekli su mi da se mozda u pon.snizi pa cu vidjet..
Hvala jos jednom![]()
Pozdrav svima, Mary 123 hvala ti na odgovoru.
Napravit ću tako kako si mi rekla samo mi nije jasno tko određuje koju ću terapiju dobiti na temelju mojih nalaza?![]()
Evo ja jutros obavila UZV; desni jajnik 1 dobra js i jedna skroz mala, lijevi jajnik 1 js dobra i 2 male, kaze dr. da ove male vjerojatno necemo cekati; danas i sutra jos po 2 gonala pa u utorak opet UZV. Valjda bu dobro...
Milasova draga, mozda dr. smisli nesto u pon. ako ti nalaz bude dobar. Znam da si jako nestrpljiva ali bolje cekati i mjesec dana pa da sve bude OK... Ma tak brzo prodje to vrijeme, sjecas se kako smo se ljetos narucivale za konzultacije...meni je nekak bas brzo proslo...
Na Uzv se ne može vidjeti jajna stanica, pogotovo ne "velika ili mala". Ono što se vidi su folikuli, zato se to praćenje ultrazvukom zove folikulometrija. Gleda se i prati broj i veličina folikula. Kad je veličina folikula dovoljno velika dogovara se aspiracija. To naravno ne podrazumijeva automatski koliko folikula, toliko jajnih stanica. Nekad se dogodi i da je folikul prazan, jajna stanica premala/nezrela/prezrela...
Posljednje uređivanje od ježić : 14.10.2012. at 11:37
Milasova onda postoji mogučnost da sa i vidimo idući mjesec.Sneki vibriramo za tebe !![]()
Draga nemaš brige..kad dođeš po lijekove sa svim kopiranima papirima i nalazima javiš se sestri Ivi pa ideš do svog doktora koji ti odredi ljekove..onda ćeš opet do sestre Ive koja će te poslati do sestre Irene..vrlo drage i simpatične sestre koja će ti objasniti sve dalje..tam kod nje će ti jedna sestra dati lijekove i ideš doma i čekaš tren kad počinješ..ma sve će ti objasniti..ako ti još kaj treba samo pitaj....znam da ti je sada kaos u glavi..ali samo smireno..sretno
Sneki,bit ce to sve ok..sretno
Snupi,najvjerovatnije mene ceka postupak u iducem ciklusu..mozda se i vidimo
Pilek,kakva je situacija kod tebe?
Dakle, čudima nikad kraja. Mene nijedan prof. dr. do sada nije poslao vaditi progesteron.![]()
Malasova,pa nemma nikakvih simptoma osim bolnih kriza i malo su me i cike pocele onak malo,al to ne uzimam ko simptome. osjecam se ok,a u cetvrtak vadim betu.![]()
Konfuzija,evo rijetko ko ide vadit progeateron 2dc..a kazu da ako je tad povisen i ides u postupak s njim visokim,uspjesnost IVF je cak 5 puta manja..
Ne znam zasto nekoga salju,a nekoga ne..uvijek saznam nesto novo..bas cu pitat u pon.
Pilek,jos malo...navijam za pozitivnu betu![]()
Opet hvala na odgovorima, puno mi je lakše kad imam imalo pojma o onome što me čeka!
Tko bi rekao da ću nakon godinu dana motanja po Petrovoj još uvijek biti ovakva zbunjola.
Svima nam držim palčeve!![]()
črkica,eto i tebe u postupku uskorosretno!!
stimulaciju će ti dr.odrediti ovisno o godinama.budući da su kod tebe hormoni ok kao i AMH vjerujem da će ti dati neku blažu stimulaciju..
uostalom,vidjet ćeš..niš ne brini..sve će bit ok![]()
milasova8, slobodno pitam kod kojeg si dr. i da li je to sada trebao biti antagonist postupak (gonali+cetrotide)?
Koliko bi biti, ja sam danas vadila hormone ali meni je danas 4 dan ciklusa? Dok sam ga vadila 21. dan bio bio je više no dobar- ovulacija je bila.