I ako budeš išla u vž razmišljam koga da ti predložim nekoga tko ima nježnu ruku, hmm, sjetit ću se pa ti javim. Milasova lijepe vijesti ali se nebudem ništa prerano veselila, takva sam ja pušem i na hladno ali šaljem je hug jer mi je drago zbog tebe , znam koliko si bila zabrinuta zbog svega.
Melem da li i nju preporučuješ i meni vezano za moj problem povišeni prolaktin i tu i tamo što znaju varirati hormoni. Da li se kod nje može na uputnicu i kolok se se čeka za konzulatacije i pregled. Ja sam mislila ici u Neuron i platiti mr da se vidi kaj je zapravo sa mnom.
Privatnici, ne ide na uputnicu.
On je bas za stitnjacu, tko je za ostalo ne znam, ali su strucni i brzi, ali nema preko HZZO.
Za prolaktin MPO strucnjak, u svakom slucaju moras provjeriti zasto ti tako varira.
Za prolaktin to i nije neko cudo, s obzirom da ovisi o stresu.
Imas svog MPO doka?
i ako bude sve išlo po ps u petak i ja ponovno počinjem sa pikanjem, nadam se da je terapija dobro pogođena, ali muči me taj moj prolaktin , pijem i dalje bromergon i iza vrijeme stimulacije.
Znam da sam dosadna sa svojim pitanjima , ali vi naprama doktorima odgovarate na sva pitanja i vecinom ste sve dobro informirane.
Pit ces ga i dalje,nek te ne muci uz njega.
Tako ti ja i euthyrox se druzimo, prije i sada u T.
Strelac je ok, pitas ga sve, samo direktno, bez svojih pretpostavki, bez obzira koliko si upucena.
Veče !
Vidim lijepe vijesti , Milasova čestitam !
Amy ja isto imam povišena antitjela, i imam hashimoto, ali su mi hormoni ok. I baila sam i kod Škare u Leptiru i u Vinogradskoj i oboje su mi rekli dok su hormoni u granicama netreba ništa uzimat, jer za antitjela nema lijeka, jedino treba redovito kontrolirat hormone. I rekla sam joj da idem u postupak , i dr je rekla da ako ostanem trudno odmah provjerit hormone.
I Strelec nije ništa rekao za antitjela .
Meni su svi ostali hormoni uredu,samo mi je prolaktin bio povišen i za to koristim bromergon pa idem opet drugi tjedan vaditi.
Malo me je strah oko toga svega i milijun pitanja mi se vrti po glavi
snupi, odi kod Radončića, nećeš pogriješiti.
Sad samo informacije radi, jel on i endokrinolog?
Iskreno ne znam, zeljela bi znati, jer cu biti dodatno ljuta na njega, jer za 450kn mi nije mogao reci da mi muz ima povisene eritrocite i da trebam pogledati da li imam upalu i na moj nalaz povisen TSH mi je rekao to snizite.Nista kako, vec me posalo endokrinologu.
Samo mi je rekao da sto ja zelim da idem doma raditi djecu.
Milasova presavršena beta za 9dntčekamo sutra lijep duplanje
tebi je to bio prvi ivf? jel u Petrovoj? Nisam baš upućena pa ako mi možeš reći kod kojeg si doktora i koja vam je dijagnoza?
Subspecijalizacija humane reprodukcije obuhvaca i ginekolosku endokrinologiju i cesto je za manje devijacije hormona vezane uz neplodnost bolje posjetiti mpo dr nego klasicnog endokrinologa jer prvi gledaju cjelokupnu sliku sa aspekta planirane trudnoce, a endokrinolozi sa aspekta ukupnog zdravlja (pa cesto zanemare npr. povisen tsh a koji je u granicama ref. vr.).
Ne zelim biti zlocesta, ali na kraju ispada da nije pogrijesio, snizila si ga i zanijela
Tesko je suditi o kompetenciji dr samo na temelju konzultacija. Mozda vas je samo dozivio kao laksi slucaj pa je tako i rekao.
Pogrijesio je, nije bas bilo tako jednostavno.Ja sam svom endokrinologu rekla da idem za mpo, on se tako postavio, otklonio je sumnju na hashimoto, pregledao me ultrazvukom i radio prema onome sto mu je napio moj mpo-vac.
Da je bilo po Erdenu ne bi bila T.
Prelako nas okarakterizirao kao lake.
Bio neugodan i bahat, a neke stvari su se poslozile, kada je netko drugi otkrio problem u mm s-gramu, koji nije bas bio tako vidljiv jer je bio tad normo, znaci trebalo se procitati cijeli nalaz i koji se pogorsao, a da smo to pustili ne bi ni skuzili.
Da je neki dok u bolnici s losim danom ajde, ali za 450kn casha, mogao se malo potruditi.
Mozda objasniti sto me ceka ili bilo sto, a ne odite radit djecu doma.
Meni je on na vrhu black liste, ali isto tako nekome je na vrhu super liste i to je meni normalno i ok.
U svakom slucaju kada sam izasla iz Vilija, nisam se jadnije osjecala, na rubu suza i jadna, me radi dijagnoze, vec radi nacina na koji me tretirao.
Zamalo da sam odustala od svega, da me frendica nije nagovorila da pokusam kod jos jednog.
Kojega Erdena u Vili? ili?Amy kak tak brzo vadiš stanje?
A počela sam ga piti 22.10 i rekao mi dr da 10-15.11 idem opet vaditi da vidim koliko se smanjilo
Hvala cure
Sve pise u potpisu,1.ICSI u Petrovoj i imamo oligoteratozospermiu..imamo 9 mil.spermija i od toga 2% morf.ispravnih..
Kod mene sve ok..
Izgleda da je uspjelo iz prve..strah je prisutan,naravno ali smo jako sretni..
prof.R je vodio postupak
čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-d
Bareki jedno pitanje od kad se vodi prvi dan ciklusa u Petrovoj? Ja sam imala smeđi iscjedak danas a dnas krvarim da li mi je jučer prvi dan ili danas?
vidjela sam kasnije potpislijepo je čuti da je nekome uspjelo iz prve...
nadam se istom scenariju
ispravak smeđi iscjedak jučer a pravo krvarenje od danas.
melem, ne želim biti ničiji branitelj, zbilja, ali ne kužim što ti je to točno dr.R krivo rekaoimala si povišen TSH i rekao je da ga treba sniziti... gdje je tu problem? je li ti napisao takvu preporuku? mužev nalaz je bio normozoo koliko sam skužila. ne razumijem se u detalje, ali ne vidim ni tu problem - normo je normo, tj. oplodni materijal je u redu...
mislim da većina ljudi ipak više problema ima s pronalaženjem endokrinologa koji imaju sluha i za MPO i kojima TSH unutar referentnih vrijednosti nije uvijek uredan nalaz.
(a od mase, mase ljudi koje znam a da idu R nikada, ali baš nikada nisam čula da je prema nekome bio bahat i bezobrazan. nadam se da mu je samo bio jako loš dan.)
Nije me uputio, izbacio me van maltene ,a kod njega sam bila prvo.
Tuka nad tukama, pojma o pojmu nisam imala, trazila sam neko objasnjenje, smjernice.
Ja nisam bas lagan slucaj, 35g.,nikad trudna,operiran miom,pronadjena endometrioza, povisen TSH.
To je bilo sto sam imala...
Mm je imao enterokok, sto je bilo vidljivo u nalazu eritrocita u normozoo...da ima upalu.
Nakon toga se spustilo pod utjecajem isto na asteno...nismo znali, nismo lijecili, R. nije vidio..povisene leukocite.
Znaci nije ga procitao.
Imala sam spontani.Bila sam prosle godine kod njega, a zatrudnila ove u srpnju...izmedju je ivf.
Znaci nije bilo ciri-biri i ja zatrudnila.
Ponavljam nekome super, meni je los i cula sam od vise cura da zna biti arogantan, ali mene takve stvari inace ne diraju, ukoliko obavi sve kako spada.
Inace, kod njega sam dosla po preporuci uvazenog biologa, koji mi je rekao sniziti isto, znaci znala sam sto trebam,
Pa sam izabrala MPO strucnjaka ispred endokrinologa, da mi objasni kako i zasto.
Koja greska, po mene i mm.
Snupi,racunaj danas kao 1dc..
Melem žao mi je da si imala tako neugodno iskustvo, ja nikad nisam bila kod njega. Milasova hvala na informaciji, cijelo jutro pokušavam dobiti Petrovu ali se nitko ne javlja na telefon. Znaci onda po tome sutra počinjem sa pikanjem.
Hvala jer me zbunilo jer dok sam isla u Mb onda sam pocinjala sa 7 danom i imala dugi protokol.
dobro jutro svima,
bez obzira kaj ne komentiram puno vaše postove, samo da znate da čitam i da svima držim najveće fige na svijetu!!!!!
znam da ima puno tema otvorenih, ali ja se nekako držim ove svoje prve Petrove, pa bum samo rekla da sam dobila termin u sisku 14.11. i da bum tamo i otišla jer mi se ne da čekati još i zvati dalje jer ovih tjedan dana bum na iglama, a kamoli da mi netko kaže tek za mjesec dana.. i samo ću pitati, ako netko možda zna nekoga ko je bio u Sk na hsg - jer se dobije neki anestetik ili slično?
gospođa koja me naručila je bila vrlo diplomatska i rekla " bu te vidli s doktorom"!!
Ja sam išla na hsg u Sisačkoj bolnici i radio mi ga je dr. Rebić. Osoblje je jako ljubazno, sestre su super. Jedino kaj je malo, ajmo reći, smješno, na koji način je organizirana sama pretraga. Naime, u zgradi ginekologije ti sve naprave (dakle pripreme ti sve, sondu provuku i to) i onda te tako s tom instalacijom "dole" stave na pokretni krevet, prekriju te dekicom i furaju u drugu zgradu (zgradu radiologije) gdje te slikaju. Doktor cijelo vrijeme ide s tobom. U svakom slučaju bude brzo gotovo. Prije same pretrage dobiješ inekciju voltarena, a ja sam si i doma popila 1 voltaren. Sretno sutra!!
Necu te plašiti ali ja sam išla bila sam pripremljena na sve i svašta. Na kraju me upoće nije boljelo jedino mi je bilo muka od kontrasra.Traži analgetika ako nisi tolerant na bol, ne samo radi boli nego ako ti su zastopani jajovodi da ne ne bude boljelo, ako ides na rengenski, sa njim se navodno vide sve anomalije, jedino kaj ne ležiš na ginekološkom stolu već na stolu za retgen, pa ti govore sad se okrenite na ljevu pa na desnu stranu- tak je bilo meni. Ftičica sretno da prođe što bezbolnije.
Drage moje
Beta se krasno uduplala, 11dnt je 450!!
Koje olaksanje..
Snupi,sretno s pikanjem![]()
Hvala draga, drago mi je da ti je uspjelo iz prve!!Nadam se da i to mene čeka.
Cure treba treba mi pomoc
Veceras ili sutra bi trebala dobiti mens. te se moram naruciti za laparo kod dr.Streleca. Dali znate jel ima tamo netko dezuran da se uspijem naruciti? Strah me je da nitko ne radi vikendom.
Hvala vam unaprijed
Radno vrijeme: pon.-pet. 8 - 16h -Odjel za endoskopsku kirurgiju
Narudžbe na telefon: +385 (0)1 4604-723
I Strelca je jako teško dobiti za laparo, želim ti puno sreće jer postoji mogučnost da ti ponude Čorića, Zorića ili Kalafatića.
koliko su ti stari nalazi, jedino što sam vadila dva put su bile krvne pretrage, one vrijede 3 mjeseca jer su me selile iz mjeseca u mjeseca . Jer kad sam ja trebala biti na redu su im riknuli laparoskopi.
To je broj za sve naruđžbe ali reci da ideš na laparo kod dr Strelca.
Obavi sve i onda anesteziologa kod njih, morala budes doci u 8 ujutro javis se na šalter sa papirima i onda ideš tamo di je anesteziolog i pripremi se na čekanje do pola 10 , dok ne prođu vizite. Dok ga čekaš tamo imaš jednu listu za popuniti vezano da li si bila kakvih operacijama, da li alergična na kakav lijek, da li piješ,pušiš , koliko imaš kg.... i onda te pozovu i još si onda on sve prepiše i javiš se natrag sestri koja ti veli kad si na redu za laparo
I želim ti puno sreće i naoružaj se sa strpljenjem!!![]()
Hm mislim da se naručuje samo preko tjedna, tak je bilo dok sam ja išla na laparo.A koji dan ciklusa su ti rekli da bi radili laparo? Probaj nazvati ali zovi rano ujutro.
Rekli su mi da 1dc nazovem i narucim se! Bila bi tuzna da preskocim ovaj ciklus jer cekam vec dugo da se nekaj pokrene. A i nalazi navodno vrijede mj.dana
Snupi veliko ti hvala za info![]()