Pilek jaaaaavvvviiiii seeeeee!?!?
curke... evo mene opet
kako se približava ivf dan, tako i moj strah raste... recite mi kakva se anestezija dobije kad idemo na punkciju?
koliko sve to skupa traje (anestezija, zahvat...)??
fala![]()
nula kod mene,novo druzenje s petrovom i prvi ivf u drugom mjesecu....
pilek,prvoza betu...
a ondaza veljaču,mjesec ljubavi...
pilek drži se!
Ljubek ja sam dobila ansteziju u ruku- trajalo je od 5-10 minuta ovisno koliko js imaš. Bila sam uspavana za druge ne znam jer sam bila sama na aspiraciji. Pripremi se das budes negdje sve skupa između 2 do 3 sata u bolnici.
i ja sam dobila "nešto" u ruku,al nisam spavala,nijedna cura nije.meni je izgledalo da sam kratko bila unutra al su mi rekle da me nije bilo pola sata,tak da...ne sekiraj se ljubilice oko punkcije,to je mala stepenica do cilja,prođe brzo i nadalje misliš samo na transfer.fokusiraj se na ono nakon![]()
pozdrav petrovke!
ne znam kako ali svaki put kad krecem u postupak ja tradicionalno poglupim.... uvijek se pitam isto... prvi dan ciklusa racunam ako stvari dobijem do 18:00 taj dan?
dali si dajete decapeptyl oko 17:00 zajedno sa menopurom ili da ga sprasim odmah cim dobijem stvari pa nastavim u istu uru do kraja?
Pilek![]()
Zajedno ćemo u nove pobjede.
Ljubilice kad krećeš ?
kaj su ti rekli u koliko sati se moraš pikati? Ako je u 17 h inda idu svi u 17, najviše možeš zakasniti do sat vremena. Jer prema tome ti određuju u koliko budeš dobila štopericu.
Thx snupi. U 17:00 je menopur, za decapeptyl ne pise nista. Prije sam ga uvijek zajedno sa menopurom nego sam sad nesto pocela filozofirati sama sa sobom.
Legal sretno s postupkom, nek je ovaj dobitni~~~~~~~~~~1. Jesi već krenula s pikanjem ili tek imaš?
Draga prvi dan ciklusa računaš ako dobiješ do 17 sati....Si i ti u ovom mjesecu??
Pilek draga vjerujem da je veljača tvoja...sretno i drži mi se..
Ljubilica i ja sam dobila u ruku ali meni se samo malo zamantalo...i nisam spavala poslije ništa...u sali sam bila onak ko u polu snu jer sam i čula razgovor doktora...a na to svatko drugačije reagira..
MAMI 2 21.1. idem po lijekova... kako i šta dalje ide, nemam pojma.. tad će mi 20.dc
pretpostavljam da čekamo vješticu i onda krećemo. neznam ništa o tim lijekovima, kako se daju i sl. dobit ću menopur, cetrotide i estrofem. pretpostavljam da će mi tamo neko i objasniti. koliko se otprilike koriste ti lijekovi prije postupka?
Ja sam danas bila u Petrovoj i naručili me 5.2. na pregled i onda ću dobiti protokol. Ni ja ništa ne znam o lijekovima, prvi mi je IVF, 3/13.
Ljubilica jesu te gledali na uzv prije nego što si dobila termin kada doći po lijekove?
libicaa nisu, 1. puta kad sam bila, donjela sam nalaze koje sam imala i već tada mi je rečeno da me čeka IVF a ako se popravi s-gram možda i inseminacija, s-gram se popravio al nedovoljno za inseminaciju, 2. puta sam donjela ostale tražene nalaze, dobila datum kad dolazim po lijekove i sad čekam taj datum
bok svima,
dobila uputu da idem ovaj mjesec na UZV i hormonalno praćenje ovulacije..
jel mi treba uputnica? navodno se ne moram naručiti, bitno je samo da dođem u 7 ujutro..
hvala na odgovoru!
ja mislim da treba. nevjerujem da bi ikakav pregled radili bez uputnice
I ja mislim da treba. Mi idemo na IVF, nemamo šanse za ništa drugo jel ja nemam jajovoda. A jesu te tražili da vadiš hormone? Mene ne.
hvala na odgovoru.
onda će mi valjda jedna biti dovoljna ili moram tražiti nekoliko ( za svaki dan po jednu )?
budem ih zvala u ponedjeljak i pitala jer imam novu i jako jako mladu soc. ginekologicu koja se uvijek čudi![]()
Ja mislim da jedna za sve ...
dio hormona sam vadila na preporuku privatnog ginića a kad sam došla doktorici u Petrovu, onda sam neke morala ponoviti i neke dodatno izvaditi. i novi s-gram. imala sam od prije nalaz pape i uzv. otkrivali smo uzrok neplodnosti... kod kojeg si liječnika? ja kod Pavičić-Baldani
Last edited by ljubilica; 04.01.2013 at 14:06.
Ja sam kod Šimunića. Kod mene su O ok, ostala prirodno trudna, ali završilo kao vanmaternična i izvadili mi oba jajovoda. Kaže Šimunić da za sada ne treba hormone jel su mi ciklusi ok. A ne znam, idem pa kud puklo da puklo. Veselim se, a s druge strane je strah od neuspjeha.
DRAGE CURE TRAŽIM POMOĆ SAVJET...OVAKO MUŽ I JA SAMO BILU U PROTOKOLU U MARIBORU 12MJESEC 2012 I NAŽALOST NISMO USPJELI SVE NAŠE NADE SU PROPALE...OVAKO DAJ MI RECITE KAKVA JE PROCEDURA U PETROVOJ...KOLKO SE CEKA NA KONZULTACIJE KOLKO NA POSTUPAK UMJETNE OPLODNJE I KOJI SU NAJBOLJI DOKTORI TAMO KOGA BI NAM PRPORUČIL???KAKVA JE PUNKCIJA I DAL SVE IDE PREKO SOCIJALA???PUNO VAM HVALA INA SVEMU
12/12 1IVF MAROBOR ..betu nismo ni dočekali samo se jakkooo rastužili
Mislim da su svi doktori stručnjaci, nemam baš previše iskustva... ja idem u veljači na ivf i isto se raspitujem oko punkcije, dobije se anestezija i sve ide preko socijalnog
Sve vam ovisi o nalazima, kakvi su. Što se tiče doktora tamo, ni ja nemam baš previše iskustva, ali koliko sam skužila ako niste njihovi pacijenti, a htjeli bi tamo na IVF (ili nešto drugo) onda vam oni daju doktora koji ima najviše slobodnog. A kakva vam je dg?
Iana2401,žao mi je zbog neuspjelog postupka.
mislim da je najbolje da nazoveš petrovu,i rečeš da bi se naručila na konzultacije,da ti je prvi put i ako ti je svejedno(meni je bilo,nisam nikog tamo znala,a svaki hvali svog dr pa mi je bilo svejedno),naruče te dr koji tog trena ima najmanju gužvu.e sad vele da je potrebno osobno se naručiti ili mailom,to ti bude rekla sestra preko telefona. na postupak se čeka,opet ovisi o tebi,tvom mužu,vašim event. problemima,pretragama koje morate obaviti...dakle,to ti ne može niko reči ovako unaprijed.mislim da je u globali prosjek 2 postupka godišnje.preko soc. imaš pravo na 4 stimulirana postupka i 2 u prirodnom ciklusu.
sretno!
Ljubilice ja idem 23.01 po ljekove,dakle zajedno ćemo se pikat i čekat.
DRAGE CURE TRAŽIM POMOĆ SAVJET...OVAKO MUŽ I JA SAMO BILU U PROTOKOLU U MARIBORU 12MJESEC 2012 I NAŽALOST NISMO USPJELI SVE NAŠE NADE SU PROPALE...OVAKO DAJ MI RECITE KAKVA JE PROCEDURA U PETROVOJ...KOLKO SE CEKA NA KONZULTACIJE KOLKO NA POSTUPAK UMJETNE OPLODNJE I KOJI SU NAJBOLJI DOKTORI TAMO KOGA BI NAM PRPORUČIL???KAKVA JE PUNKCIJA I DAL SVE IDE PREKO SOCIJALA???PUNO VAM HVALA INA SVEMu.
I ja sam bila u Mbu i sa njim nisam imala sreće. Petrova je promjenila politiku, više se ne naručuješ telefonom već mailom. Svaki doktor je dobar za sebe, o tebi ovisi koga češ odabrati ja sam dr S , pošto sam kod njega bila i na laparo i na histeroskopiji. Ne znam koliko se čeka , ali pošto si bila u Mbu u 12. prioremi se da budeš na redu tek negdje u 6. ili 7. mjesecu da ti se tijelo odmori od lijekova- jer dva puta možeš ići na ivf na godini, ne znam kolika ti je bila stimulacija.
Ja nisam bila na konzultacijama jer se znala moja problematika ali trebaš imati dvije uputnice jedna za bolničko lječenje a drugu za vaše mišljenje i pregled, obadvije budeš dala doktoru ili sestri da ti mogu dati terapiju. I vrijede ti cijelo vrijeme i za folikukometrije ,aspiraciju i transfer. Samo dok dođes javiš se sestri svoje ime i prezime i kod kojega si doktora.
A što se tiće lijekova postoje dva protokola dugi i kratki ovisno koji je zdravstveni problem. To vam bude sstra Irena objanila kak se koriste lijekovi, u koliko sati, kad koji kako se slažu i sve ostalo, obavezno sve pitajte zato su tamo¸
i lana bez velikih slova, to znaci da vices
Last edited by Ona koja nije pisala; 04.01.2013 at 16:24. Reason: jj
Ljubilice meni je 1.put.
baš danas razmišljam kad krenem s pikanjem kako ću se pitak na poslu ? Ajd još piknut nekako ću u wc , ali ako lijek mora bit u frižideru nemam pojma.
Mami di si doma? Ja sam svoj frižiderić dobila sa dekapeptilima dok sam kupovala ljekove u Sloveniji.Veličine je malog nessera. A da li imate kakav frižić na poslu?
Snupi u Zagrebu sam .
Ma imamo na poslu frižider ali nitko ne zna i ne želim da zna, ma nešto ću smislit.
Jel oni odrede vrijem u koje se pikaš ili možemo mi ?
po nekim mojim procjenama trebala sam se danas ostvariti, mada je to kod mene tesko pogoditi jer su ciklusi od 22-26 dana pa sad valjda kako koji jajnik radi.
uglavom danas nula bodova. a krenula na posao sa decapeptylom
valjda ce doci sutra. inace u iduci petak idem u zg. karta vec kupljena. uzela GO. sve spremno.
juhuuu tvoj me potpis tako obradovao. cestitam!!!
@ mary123 da ja sam u sijecnju. ako me sjecanje dobro sluzi i ti si? sretnoooo!
@ MAMI 2 na onom papiru sa protokolom ti pise kada idu ljekovi. meni je recimo u 17:00.
a sto se tice bockanja, ja to odradim nekad u wc-u na poslu, nekad ako ostanem sama u kancelariji, jednom cak u sobi (radim u hotelu pa pogotovo zimi imam izbora). jednom sam cak na parkingu na aerodromu u zagrebu. jer mi je let bio nekako bas oko 17:00. bude jako smjesnih situacija. jednom sam tako od straha i stresa u wc-u usjepla skroz razvalit decapeptyl. kad sam objasnjavala sestri ivi sto mi se dogodilo rekla je da nisam prva ni zadnja i da se ne uzbudjujem... a sad su mi recimo dali samo 7 decapeptyla jer 8. dan moram doci u petrovu pa ce mi dati ostatak. znaci moram biti puuuno pazljivija.
e da, kupi plivacept da dezinficiras ruke i prostor gdje ces muckati menopur (ako ga koristis). ja uvijek nosim i onu veliku rolu papira pa od toga napravim podlogu, vatu, alkohol i plivacept.
Majko moja putovat ću na posao sa koferom, hahah
A vidjet ću šta će mi reći i dali se može dogovoriti vrijeme pikanja , najviše bi mi pasalo u 5 ujutro, jer sam tada doma i ako radim popodne i ako radim ujutro. A budem nekako , kako su ostali i ja ću.
Kad počinješ mogu ti ja posuditi svoj friđ ako imas veliku torbu može ti biti u torbi
Snupi hvala, vidjet ću kako će bit pa se javim.
kad ja onda mogu očekivati 1. injekciju? idem 21.1 po lijekove?
Ljubi da li si dobila kratki ili dugi protokol?Postoji mogučnost dok dobiješ mengu da počneš odmah drugi dan ili 7 dan , tak sam ja imala i jedno i drugo.
e to neznam, saznat ću kad dođem po lijekove, znam samo koje ću lijekove dobiti.
bubekica mi je isto malo pojasnila neke stvari. bubekice![]()
Ja nemam pojma ni koji lijekovi ni koji protokol.
Evo da I ja ovdje javim da sam 23.01. Na kontroli i preuzimanju lijekova. Nemam pojma kaj cu dobiti niti dali sam u dugom ili kratkom postupku. Frka me totalno ali sve cu izdrzati zbog bebe.
Sretno nam svima!
sve bude ok, nemoj da te bude frka. Ako smo svi to prošli možeš i ti!
![]()
ja nemam pojma ni koji protokol ni koji me lijekovi cekaju ...
Wanna be moom i ja sam 23.01. za lijekove.
Pilek kad ti ideš?