bubaba, ne brini...i mene je poslao...rezultat amh-a sam mu rekla kad mi je radio transfer...možda samo time želi odrediti dozu..razgovaraj s njim, on je starno odličan...
bubaba, ne brini...i mene je poslao...rezultat amh-a sam mu rekla kad mi je radio transfer...možda samo time želi odrediti dozu..razgovaraj s njim, on je starno odličan...
Mene nitko nije slao na to niti me pitao za taj nalaz.
Ljubilice kad ideš na uzv ?
Joj kad to čujem dobijem slom živaca... Bubaba koji je to doktor?
Mene npr. uopće nisu tražili nikakve hormone, ali ću ih ja ipak napraviti.. Jedan od razloga je upravoo ovaj, a drugi je naravno zbog sebe. I to moram kombinirati i 'lagati' jel mi nitko neće dati preporuku... Ma mrzim naše zdravstvo...
vise mi nista nije jasno, jedni traže hormone , drugi ne! Mene nisu tražili slanje homona, ja sam ih vadila na svoju ruku sama. A šta oni nemaju sastanke pa da se se dogovore i da svi rade isto- posto spadaju pod istu bolnicu, nego svatko tjera neku svoju politiku!
Cure - evo ponavljam post koji sam bila stavila na odbrojavanju.
Vjerujem da ćete mi moći pomoći:
U 6. mjesecu idemo na IVF. Na nalazu je dok čak napisao ICSI. Ali nam je rekao da će ovisiti o spermiogramu koji će biti taj dan hoće li biti klasičan IVF ili ICSI.
27.02 sam naručena na neke pretrage. Nije rekao koje sve. Samo je spomenuo kao primjer mjerenje šupljine maternice. A ako imate info, koje će to pretrage biti, recite mi da se znam pripremiti????
Popis stvari koje moramo imati do 6. mjeseca su nam dali. Ali mi nije jasna cijela procedura - kada idemo po lijekove itd. Rekao je da ćemo se vidjeti još jedan put prije samog postupka, pa će onda reći koji protokol će nam preporučiti. Da li će to već sad 27.02. reći ili će biti još jedan termin prije postupka?
Nije me pregledao niti je moje nalaze pogledao. Dovoljno mu je bio nalaz spermiograma: oligoasthenozoospermia.
Ono što me je jako pogodilo: rekao je, da ne vidi nikakve mogućnosti da ostanem trudna prirodno.
anka draga, nemoj se brinuti šta doktor kaže...uvijek su čuda moguća, i prirodne trudnoće, tak da ne opterećuj se s time.
za ove nalaze nemam ti pojma, meni nitko nije ništa tražio osim s onog njihovog popisa, tak da će ti već netko odgovoriti.
Curke hvala vam na....Jedva čekam sutra....
Anka ne brini...neznam o kojim je pretragama riječ....ali doktor zna šta radi...stoga se nesekiraj...27.2 će brzo doći pa ćeš sve znati...
Curke ja sam hormone radila još prije nego sam krenila u postupak...slao me je moj privatni ginekolog....
To je čudno da ni jedna od vas ne zna odnosno nije bila na tim pretragama.
Ajd da je on pogledao moje nalaze i sad želi dodatne pretrage - to bi još i shvatila - ali moje nalaze uopće nije pogledao.
sjetila sam se da su bernica i sanjalica imale 3D za obaviti prije postupka,odnosno,budu imale.sori ako sam fulala...možda se jave,a mislim čak da su isto kod dr. R.vjerojatno tak on radi.mi ostale koje to nismo morale obaviti smo kod drugih doktora.
možda je to,to mjerenje maternice koje ti moraš obaviti.
Mi imamo postupak u 3 mjesecu. 6.2. na 22 dan ciklusa moram u Petrovu na uzv-mjerenje cerviksa maternice...a 27.2. dolazim po lijekove...Dijagnoza mm je bila cryptozoosp...(0 sp u nativnom preparatu....tek nakon centrifugiranja nađeno par kom) i imao je bakterije u uzorku. Ja morala osim onog osnovnog popisa napraviti hormone štitnjače,spolne hormone,papa,cb,AMH. Dosad bila samo na tom prvom pregledu,napravljen mi je onda uzv i nekakva mjerenja. Svi nalazi su mi ok,AMH je 19,7. Mm je ponovio spermatogram nakon terapije Ninurima i nema više bakterije...dijagnoza oligoastenozoosp...nakon one prve nule sad imamo 2,3mil/ml. Nije nešto,ali bolje od nule je sigurno. Bila par puta gore sa nalazima...nisu ih uzeli,rekla sestra da ih donesem 27.2. kad budem došla po lijekove. To je moje iskustvo dosad. Nestrpljiva A te priče sa nikakvim mogućnostima prirodno....to ti niko nemože ništa reći....i opće se s tim nemoj opterečivati...ideš u postupak...to je sigurno...a dotad vi pokušavajte...onak bez opterećenja...pa ak se dogodi...super...ako ne...ionak idete na postupak...samo hrabro i bez nervoze...ako budeš 27.2. tamo,javi se za kavu...ja čekam lijekove taj dan.
Posljednje uređivanje od bernica : 31.01.2013. at 16:30
Vidim da je problem oko amh. Ni ja ga do petrove nisam nikad trebsla vaditi,ali hvaka Bogu da mi je na vrijeme receno da uz sve hormone i to vadim.Vadila sam ih sve u vinogr. I brzo su gotovi,ali se treba isto naruciti.
Gore curamaza uspjeh i pozit. i velike bete!!!!!
I pitanje:imate li kakvih saznanja vezanih uz lpsc punkciju? Hvala!
mary da i tu malo zavibram za sutra,sretno i da uskoro objaviš veliku betu!
ostalim curama isto puno ~~~~~~~~~~~~ za što god vam treba,puse!
bok,drage trudilice!
nova sam na forumu, pratim vas kratko vrijeme pa sam se odlučila malo raspitati o nekim stvarima.
imam 30god, mm40, 10 god smo u braku, zadnje 2 god radimo na bebi pa ništa
odlučili smo krenuti na pretrage. papa mi je uredan, nađen mi je polip na cerviksu te odstranjen da bi opet nakon mjesec dana izraso novi
krenuli smo prvo od cb-a koje sam jedva namolila od ginićke jer veli ako je papa uredna da je to onda ok! uglavnom, moja ginićka i ona u petrovoj koja mi je odstranjivala polip su rekle da nema čekanja nego da idemo na mpo.
uglavnom i da je sve u redu s nama,što ćemo tek kasnije saznati, išli bi na mpo jel bi što prije bebicu(zvuči vam poznato?)
zanima me koju bi bolnicu preporučili tj doktora za mpo? počela sam sve raditi u petrovoj pa bi možda i tamo na mpo.
da li nalazi jedne bolnice prihvaća druga bolnica(osim spermiograma, što sam vidla da ste napisale)?
koliko se čeka na postupak tj da li bi se mogli naručit za termin a u međuvremenu obavit sve pretrage ili se tek dolazi doktoru sa svim pretragama?
da li se na prirodni postupak manje čeka?
to je za sada to...
ako se još nečeg sjetim zagnjavim vas
p.s. želim vam svima da što prije postanente trbušaste![]()
Sad mi je sve još manje jasno.
Doktor je napisao: "Molim dati datum za IVF. Proći sve potrebne predradnje za ulazak u postupak, te se javiti ponovno u ambulantu radi dodatne potrebne obrade prije ulaska u IVF."
- a IVF nam je u 6. mjesecu -a sestra mi je dala termin već 27.02 za te druge pretrage. Na narudžbi piše "kontrolni pregled u SKZZ/PZZ".
Bernice - kod tebe je rečeno i koji dc mora biti. Tad ću ja biti oko 19.dc - +/- 2 dana.
Čudno mi je to sve - sestra je možda trebala kasnije staviti taj termin. Ispada da ono s one liste (krvna grupa, markeri, i dr.) moram imati do 27.02.
Ako ih napravimo sada - do 6. mjeseca će ti nalazi vrijediti - ali ipak...
Možda je i bolje ovako - ako slučajno bude trebao taj AMH, će mi on to 27.02. reći -pa do postupka stignem još napraviti.
Samo se bojim da dođem u Zagreb - a on mene pošalje kući i kaže dođite opet u 5. mjesecu. To se već dešavalo.
sretno mary123![]()
je li ima smrzlića?
Nema nažalost....oplodili su četiri...a dva su stala sa razvojem i ova dva su dočekali stanje blastociste..
Mary čuvaj sada svoje mrvice !
Svaka čast, Mary!!!!!! Da budu blizanci!!!
Curke svima zajedno veliko hvala na željama..evo stigla doma...odma na krevet...neznam kako se ponašati...heheh...šta mogu a šta ne...
bravo Mary! ne moras bas cjelo vrijeme ležati, jedino ako te utrići ne budu uspavljivali, slobodno i pročečeš ali nemoj nista tesko nositi ili se naprezati.Mislimo na tebe da bude velika beta ! A ti zaboravi na ova tjedna i kuliraj.
Anka tvoje stanje mi nije bas jasno, 27.02. moras ponovno u zgu ili?
kokosh dobro nam dosla!Kod koga si bila na makivanju polipa? Ja sam bila na laparo kod dr Strelca koji me je upisao k sebi odmah i k njemu na mpo.
mary123 baš sam happy, sad se probaj opustiti i misliti na lijepe stvari
MAMI 2 sutra 1.fm i to u 7 ujutro?!??! za vikend je dežurni dr.R.
ima li netko iskustva s dotičnim?
mene ovi menopuri ubijaju, prva dva dana mi je "kuhalo" u trbuhu a sad mi kuhaju živci
Posljednje uređivanje od ljubilica : 01.02.2013. at 18:23
Mary 123 sretna sam radi tebe, sad samo polagano...odmori se i uzivaj
Evo ovakav je bio moj današnji dan...bila sam na 3d ultrazvuku kod docenta D..i sve je u najboljem redu. Onda mi je dr. R...rekao da ipak ne idem u postupak dok ne vidi AMH hormon i da neka napravim njega i onda mu se javim..poanta je u tom da mi je termin za ljekove bio 30.1 i da mi je danas 21. dan ciklusa...AMH sam odmah odletila izvaditi u Brayer, platila sam 460 kn i rekli su mi da mi mozda bude gotov do petka ...sad ako bude do petka..mozda i stignem dobiti terapiju ha?? Što vi mislite? A ako nalaz ne bude ?? Šta ću onda? Bojim se da sam sad propustila termin i da se mogu slikati...
Ljubilice dr. R je moj dr. i nije baš da se rasipa sa riječima..uglavnom šuti..![]()
ja taj AMH nikad nisam vadila, moja dr. to nije tražila. nadam se da on neće sutra to tražiti jer danas mi je 5.dc i isto tako 5. dan pikanja
očito svako ima svoj protokol prije protokola s lijekovima.. vidim da se taj amh dosta često spominje i već sam par puta razmišljala kako to da ga nisam i ja vadila![]()
Ljubilice ja sam u nedjelju u 7 i 15. Kako ide pikanje ?
Ni ja nisam radila amh, bubaba možda i nije loše napravit ga, sad kad malo razmislim i ja se pitam na temelju čega mi je dao protokol?
Mary,sretno!!
Jel ostalo sta smrzlica?
Evo da i svima pozelim.srecu u postupku
Vidim da vas ima dosta..
Vidim da ti nitko ne odgovara pa ću ja dijelom jer ne znam kako to sve ide s Petorvom. Mogu ti samo reći da će ti nalazi koje sada napraviš vrijediti i za 6. mjesec. I AMH stigneš napraviti do 6. mjeseca. On, koliko znam ne spada pod osnovnu pretragu. Po meni je važnije napraviti osbovne spolne hormone i hormone štitnjače, te prije postupka vidjeti stanje s antralnim golikulima. Meni su AMH u Vinogradskoj dali vaditi tek nakon dva odrađena postupka kad se vidjelo kako loše reagiram na lijekove (a i starija sam od tebe). Tako da nemoj biti toliko nestrpljiva, sve ćeš znati 27. kad se pojaviš u bolnici.
A cure, dajte odgovarajte drugima ovo je pdf za prikupljanje potrebnih informacija, ne za chatanje, vibranje...
Milasova hvala....nemamo smrzlića...oplodili 4..ali su dva stala sa razvojem....
Fm rijesena, dr. R kaze da je sve jos malo, menopur i sutra, fm opet u pon kod svoje doktorice
ja im nisam imala nista pametnog za reci jer ja takva isustva nemam. Ja nisam bila ni prije uzv na mjerenju maternice . Hormone sam vadila na svoju ruku, amh me nitko nije ni tražio, mozda zato jer sam prije bila kod tog doktora na laparo i histeroskopiji. Tražio me je samo protokol iz Mba.
MAMI 2 pikanje ide bez problema, jedino mi je napeto kad se pikam na poslu, stalno cekam da neko ne udje u trgovinual u pravilu je ok. Kak tebi ide? Sretno sutra
Evo nam je dan poceo sa placem(
molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo....
Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!
http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843
Jutro !
Bla na uzv , 8 dc, na lijevom jajniku imam cistu 20 i nešto sa 30 i nešto a ostali folikuli još mali , sad 2 dana menopura i u utorak uzv pa ćemo vidjet.
možda milimetara?? hoće li to smetati u postupku? ja sam opet sutra na uzv
ko je danas dežuran?
DA milimetara, , ne znam šta će bit dalje, više ću znat u utorak. Na znam kako se zove ovaj kaj je bio dežuran.
jučer je bio dr.Radaković, stariji doktor, skroz sijed
ja ti neznam ništa o cistama, nisam nikad niti imala, hvala bogu, al vjerujem da će biti dobro
Posljednje uređivanje od ljubilica : 03.02.2013. at 11:44
Ne znam ni ja , meni je ovo prvi put da imam cistu .
Anddu - hvala!
Snupi - da, idem opet u Zagreb 27.02 - tako me je naručila sestra Iva- a 30.01 sam bila na prvim konzultacijama.
Htjela bih još jedan put pitati sestru Ivu - nisam se snašla, a ova pitanja/neodumice su mi došle tek kasnije. A htjela bih je pitati i kakvu uputnicu trebam i ako zna, da mi kaže koje će to pretrage biti.
Je li možda koja zna koji je njezin broj? Ili zovem na (0)1 4604-723 ?
Jutro svima!
jel trebaju uputnice za Rh, KG i hepatisise...?
ili samo se ode u Petrovu 3 i to se zbavi?