Hvala curke!
U svakom slučaju, čak ni sa pozitivnom betom šokovi ne prestaju. Samo guraš od pregleda do pregleda.
Nisam ni sanjala da ću nastaviti sa čestim posjetima Petrovoj.![]()
Hvala curke!
U svakom slučaju, čak ni sa pozitivnom betom šokovi ne prestaju. Samo guraš od pregleda do pregleda.
Nisam ni sanjala da ću nastaviti sa čestim posjetima Petrovoj.![]()
honey, i kod mene je bila sumnja na vanmateričnu pa je ispalo sve ok, bila sam jednako trudna kao ti tako da nemoj brinuti nego čekaj i vibraj
Voljela bih da imam samo dobre vijesti ali danas sam doživjela novi šok. Ako moj današnji doživljaj ne spada na ovu temu nek moderatori premjeste. Uglavnom:
kao što znate zadržana sam radi sumnje na vanmateričnu i ispalo je sve ok. Danas dođem na kontrolu i na uzv me pregleda dr. Šprem. Sva oduševljena, sve je ok, kuca srce i vidi se, okrenula mi i monitor da vidim i isprintala sličku. Danas sam 7+3 i nosim jednu bebu veliku 1.20 cm. Pitam šta je s drugom bebom obzirom da su bile dvije gestacijske, kaže ona ništa, samo je jedna beba, sve ok, kontrola za 3 tjedna, da mi sličku i spraši me van.
U 2 popodne odlazim na wc stavit utriće kad šok: iscjedak boje turske kave, znači smeđ i rijedak, nije krv nego nešto smeđe. Smrznem se od glave do pete, zovem svog gina i pitam ga šta da radim obzirom na situaciju i činjenicu da sam pred nepuna 4 sata došla iz petrove gdje mi je rečeno da je sve ok. kaže on da dođem. Odem tamo i on pogleda sliku od uzv-a i vidi na njoj hematom. pa mislim kvragu?!? Zar ga nije onda i Špremica ziher vidjela?
Kaže mi da mirujem, može potrajati do 3 dana iscjedak i može se čak ponoviti, to je uobičajeno za trudnoću do 10 tjedna. Idem njemu u utorak na prvi redovni pregled pa ćemo vidjeti što dalje, dotad sam prikovana doma za kauč.
I sad ja vas pitam, jel normalno da Šprem to nije vidjela? I jeli normalno ako je vidjela da me nije upozorila? Samo su me se htjeli na brzinu riješit što mi se ne sviđa i gubim povjerenje u tu ustanovu. Da ne kažem da me unatoč svemu cijelo vrijeme kopa da li sam trebala otić svomza ginu il u petrovu na hitnu? Mojoj mami se diže kosa na glavi od svega što joj ispričam, imala je tri trudnoće i nikad ni kap ničeg nije ugledala na gaćicama, kaže da bi šiznula odavno na mom mjestu.
Šta mislite i jel netko doživio slično?
I naravno, cijelo vrijeme me strah za mrvu i što će ispasti iz svega...
Pored izbora ustanove jako je vazno u njoj odabrati doktora koji nam ulijeva povjerenje i koji ce znati na vrijeme reagirati kada se nesto zakomplicira. Mislim da je dobro malo izanalizirati koliko pacijenata ceka kojeg doktora i sta o njemu govore. Hematom nije nimalo neuobicajen ali mora biti pod nadzorom.
Dobro jutro!
Dr. Šprem nije moj doktor, ja sam pacijentica dr. Baldani.
Meni je ovdje nevjerojatnija činjenica što pretpostavljam da je sto posto vidjela hematom a nije me na to upozorila, to mi je stvarno traljavo. A obzirom da radi dok je moja dr. na godišnjem mislim da bi joj trebala biti identična obaveza prema svim pacjentima a ne samo vlastitim.
Vanchriban, ne mislim da je u pitanju drugaciji odnos prema pacijentima koji nisu njeni. Ljudi jednostavno nemaju isti pristup poslu a vjerujem da nije obratila paznju na hematom. Ovisi gdje se nalazi i koliko je uocljiv pa ako nije malo detaljnije pogledala UZV, lako da joj je promakao. Uglavnom, dobro je da si otisla svom ginu.
Ja sam isto pacijentica doc Baldani, ali ono što mene nervira je da je baš i ne viđam...Sada u drugom postupku svi su prčkali po meni osim nje. Vidla sam je možda samo na jednom ultrazvuku...Ne znam, otišla sam u Petrovu na preporuku stručne osobe ali ne mogu reći da sam super ekstra zadovoljna...
Ja s tim nemam problema. Znam da je moj doktor svako jutro oko pola 8 na UZV i skoro uvijek dode tocno iako se znalo desiti i da dosta kasni ali dode. Osim toga, skoro sve punkcije i transfere mi je on radio, osim ako je vikend pa da nije dezurni.
Honey, javi se kada ćeš znati nešto novo... Vibram!
Jutro cure!
Nakon onog hematoma od petka, jučer mi je na uzv-u gin uočio još dva stara hematoma iza posteljice tako da sam sada na čuvanju trudnoće i ne vraćam se više raditi. Ne moram strogo mirovati al kaže da lagano šetam, ništa ne forsiram i nema seksa još barem 2 tjedna. Plod je u redu,beba je 1.67 cm velika ( moja palčica) i ostalo je sve dobro. Ostajem na utrogestanima dok ne izađem iz 12 tjedna a za dalje on misli da nebude potrebno. Sad još samo da preživim 4 tjedna bez ekstra šokova.
I da, termin mi je 09.03.2012.
Pitali su me jučer kod mog gina gdje mislim voditi trudnoću, rekla sam zasad kod njega iako bi se voljela vidjeti s dr. Baldani a uopće u biti pojma nemam kako ide te procedure i dal mogu ić oboma?
Vanchriban, Honeybee puno sreće cure i da trudnoća prođe uredno i mirno!
Ja sam napokon nakon Zoladexa dobila m i sad se nadam da ću uskoro u uspješni i zadnji postupak...![]()
Kod mene nema dobrih vijesti. Bila sam na uzv sa 6+4 i i dalje se ne vidi embrionalni odjek. Još me očekuje jedno vađenje bete i uzv idući tjedan, i vjerojatno kiretaža- jer sad bi bilo potrebno čudo da sve ipak bude ok...
Honey, neznam šta bi reklaosim da ti želim da konačno bude odjeka majkar i jako velikim čudom!
![]()
Mimi, bravo! Za dobitni postupak!!!
Sanja1, 5. će biti bingo, vidjeti ćeš. I meni i tebi!![]()
Vanchi puno sreće do kraja i nadam se bez ijednog šoka.
Honeybee,nadat ćemo se da je čudo ipak moguće
.
Jucer sam bila u Petrovoj naruciti se za novi postupak Bila je sestra Irena i mogu reci smao za nju da je stvarno izuzetno zlatna i divna Bas ima pravi pristup
Tocnije ne za postupak za njega sam vec narucena nego za lijekove za 9 mj
Moram ponoviti markere na HIV i Hepatitis Dajte pls recite gdje se to još osim u Petrovoj moze obaviti Negdje sam procitala da se to gore negdje na Zvjezdi moze obaviti da samo dodes i nema cekanja i vise nemogu naci gdje sam to procitala
Kopiram poruku od AuroreBlu, radi se o markerima za hiv, hepatitis i sifilis, ako nekome zatreba:
Korisna informacija za ponavljače ovih markera (kao i za one koji ih prvi put vade) je da ih, osim u Zavodu za transfuziju (Petrova 3) gdje se morate naručiti i čekati, možete izvaditi i u Zavodu za javno zdravstvo, Mirogojska 18, soba 12 - i to: bez naručivanja i bez čekanja (ja sam bila jutros jedina), praktički cijeli radni dan: od 7.30h do 15h. Nalazi su gotovi za 10-15 dana, i isto tako se mogu podići cijeli dan.
Hvala puno Jednostavnije mi je neckati i nenarucivati se jer m mi radi u smjenama i neznamo nikad kad ce moci Ovak se sma zaletim i obavimo to
http://forum.roda.hr/threads/66892-D...=1#post1932081 ajde cure malo zavirite tu....nije tako strašno niko nikog neće pojest za ručak.... barem recite da vam je stalo do promjena
Honey jel ti beta do sad rasla ili stagnira? Vibram da bude sve ok, javi nam obavezno što se događa!
kad sam prvi put krenula veselila sam se svemu ...sad se ne veselim nicem jer znam sta me ceka..ali nada je tu
Kad sam jucer bila naruciti se za lijekove sestra Irena me trazila u tekici i mogu vam reci da je jedno 4 lista okrenula dok me nasla Bogme je guzva
Jeli zna tko kako narucuju ...npr ak neko se ide sad naruciti za kad te naruce?
Vnachi, beta mi je u potpisu. Do sada je rasla pravilno i poprilično je visoka. Ponovit ću je u petak. Moj ginekolog se čak čudi što je tako visoka, po njegovom bi kod blighted ovuma trebala davno prestati rasti... Zato se on još nada da će se nešto promijeniti. Ali prema izrazu lica doktora u Petrovoj koji su me gledali - ne daju mi puno nade...
Iskreno, ako ću ići opet u postupak, ozbiljno razmišljam da se ne dam tako rano na uzv... Toliko muke, nerviranja i plača... A dovoljno bi bilo i da odem u 8 tj., isto bi završilo, ali bi si uštedila svu ovu muku zadnja 3 tjedna. Kad se sjetim samo da su me ostavili u bolnici zbog vanmaternične, sad ovo... Cure koje prirodnim putem zatrudne ne idu tako rano na pregled, i pošteđene su svih ovih stresova...
Honey drži se! Ne znam što bih ti rekla...Malo me doduše zbunjuje ta tvoja super beta a sa druge strane se ništa kao ne dešava...ful zbunjujuće. Mogu si samo pokušati zamisliti kako je tebi i suprugu... Ali ne odustajte još!
Vanch, sada odmaraj i uživaj u palčici maksimalno!![]()
evo da Vas malo sve pozdravimo! i ohrabrimo... rodila se naša kćerkica 4300gr 54cm! i tu sreću želim svima Vama od srca!!! eto kako nije bilo lako ni zanijeti tako nije bilo lako ni roditi,iako svih 9 mj.je bilo prekrsana trudnoća bez problema,mučnina i povračanja!(posteljica se odvojila)zahvaljujući dobrom i stručnom dežurnoj ekipi ona je napokon u našem zagrljaju!!! za Petrovu mogu reći samo da su me oduševili svi!!! dr.Šprem koja je od prvog dana bila s nama,dr.Goluža koji nam je našeg anđela spasio i kojeg je samo Bog poslao da da bude uz nas! sestre na intezivnoj,sestre od beba,spremačica svi su toliko ljubazni i dragi! Evo samo puno pozdrava od nas dvije i šaljemo Vam velike vibre i pozdrave!!!
honey što se događa? jesi bila vaditi novu betu i na uzv? javi se!
Vadila sam betu, 32 dpt bila je 97135 - dakle, i dalje raste.
Na uzv ću ići ovaj tjedan, još nisam odabrala koji dan jer umirem od straha, ako se ništa ne pokaže na uzv - to je to, ne gine mi kiretaža.
Inače se dobro osjećam, nikakva krvarenja, ništa neobično. Zadnjih nekoliko dana kopala sam po internetu ne bi li našla sličan slučaj - da raste beta i dođe do blighted ovuma, ali nigdje nisam našla slučaj sa toliko visokom betom. I moj soc. ginekolog se već kod 25000 čudio da može toliko narasti ako je anembrionalna trudnoća, a ovaj zadnji nalaz još nije ni vidio. Nemam pojma što da mislim.![]()
Ana03 čestitamtebi i tm a maloj buhtlici želim dobrodošlicu
.
Honeybee,ja se ipak nadam čudu,mislim beta i dalje raste,fuf koliko neizvjesnosti,drži se i javi kako je prošao uzv,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da se vidi jedno malo vrijedno.
Ana 03 - iskrene čestitke na štruci!
Honey drži se - ništa drugo pametno ti nemam za reći. Vjerujem da si apsolutno izbezumljena jer i ja sam samo kad ovo čitam...Možda srčeko prokuca - veeeelika je to beta...Kak nitko ne zna kaj ti se dešava????
Honeybee, koliko živaca, ženo, imaš??? Ovo je stvarno za spaliti! Drži se do UZV, da tad stvarno srčeko kuca sve u 16 i da je mogućnost kiretaže samo zla prošlost!
honeybee, pratim tvoju pricu, ajme koja igra zivaca. koliko si sad tjedana trudna? stvarno se nadam da uz toliku betu ces ovih dana ugledati jedno treperavo srceko! sretno!
Posljednje uređivanje od visibaba : 01.08.2011. at 20:46
Cure, hvala na potpori! Evo baš sam došla sa uzv, i da sa vama podijelim lijepe vijesti - imamo jedno živahnoi dugački smo 1,43 cm!
Samo da sad sve bude ok, i da smo svoju dozu šokova odradili!
Malecki se izgleda samo nije žurio pokazati![]()
cestitam honeybee!!! ma moralo je biti tako s tolikom betom!!! sretno do kraja![]()
Posljednje uređivanje od visibaba : 03.08.2011. at 15:14
Konačno!!! Bravo! Čestitam na povećoj mrvici, službeno!![]()
Ajme, hvala bogu više!!!Biti će to neki tvrdoglavi mali stvor!!! Honey sada se probaj konačno malo opustiti i javljaj nam se! Pusa ogromna tebi i mrvici!!!
honey jeeeeeeeeeeeeeeeeee! nemaš pojma kako mi je drago zbog tebe! wooo hoooo!
u kojem si sad tjednu? ja sutra ulazim u 9 tjedan, krvarila nisam od prošlog utorka i sad čekam uzv u 10 tjednu da odahnem jer iako mi je dobro crv sumnje radi jel a ipak su mi vidjeli dva hematoma zadnji put.
Hvala cure! Moram priznat da ste bile velika potpora jer većini ljudi oko sebe nisam ni rekla što se događa.
Zbilja sam se šokirala jer nisam se više nadala takvom ishodu. I da je od prazne GV sada već toliko drugačija slika na uzv - jedan bebač pristojne veličine.![]()
Vanchi, Miga, bila mi je vaša doktorica na uzv i ostat će mi u jako lijepom sjećanju, ne samo zbog vesele vijesti
Vanchi, ja sam ti (po kalendaru na http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ndar&Itemid=89 ) danas točno 8+0, a primjetila sam da u Petrovoj uvijek računaju jedan dan manje, znači po njima 7+6. Ti me šišaš za nešto sitno, znači pravit ćemo si društvo slijedećih 6-7 mjeseci! I baš mi je drago zbog toga!Bit će i kod tebe sve ok budući da više ne krvariš - to je dobar znak!
Ostalim svojim Petrovkamaželim sreću već u slijedećem postupku, da nam se brzo priključe!
![]()
ja cure cekam 1.9 da zovem da se narucim za postupak inace sam pacijent doc sprem i za sad sam zadovoljna
moze mi koja reci sta bi sve od nalaza trebali imati da sve pripremimo do tad
hvala
hony drago mi je da je tako lijepo i dobro sve zavrsilo
nana0501, za postupak trebaš obavezno nalaze briseva, markere za hepatitis, HIV i WAR, za tebe i TM, koji ne smiju biti stariji od 6 mjeseci.
O kakvom postupku se radi ne jesen? IVF?
ako se ne predomisla ivf da. jbg ja sam napravila sve ali mm ce moc tek za 2tj vadit krv a dugo se ceka nalaz. a nekako cemo to rjesiti valjda
hvala draga
Zašto tek za 2 tjedna? Ne znam gdje će to vaditi, ali nek vodi računa da se obično treba naručiti (barem na transfuzijskoj) i da se nalaz čeka tjedan dana.
Jedino gdje se navodno može obaviti bez naručivanja je u Zavodu za javno zdravstvo, na Mirogojskoj u Zagrebu, ali može biti da se tamo nalazi duže čekaju.
kod nas se na transfuziji ne narucuje, a na terenu je i nemoze prije nikako ic vadit jer sam do 10 ujutro prinaju
Bok cure! Evo jedna info - ekipa ide na kongres na Brijune, i ekipa iz laba također tako da su mi rekli za postupke tek iza kongresa a kongres završava 11.09.
Curke,
samo da pošaljem puse svim mojim starim i novim Petrovkama.
Nadam se da će nam jesen biti plodna i da će napokon i na našem pdf-u sve prštati od velikih beta i kuckajućih srčeka.
Sretno svima
mimi81,hvala na informaciji
i ja se pridružujem Bab i šaljem puse i želje da nam svima uspije,da iduće ljeto ne idemo na more nego u rodilište
I.......vidimo se u rujnu,Bab,mimi81 i ostale curke![]()
uuuu, al će biti gužve u sobi 112...neka![]()
Petrovke moje samo da vas pozdravim!
U zadnje vrijeme vidim imamo i trudnoća i svega lijepoga !!!!! Baš sam sretna!
Mi zasada odustali od MPO, ali vraćamo se kad tad!
Šaljem vam velikuuu pusu!!!
cure nisam dugo pisala, samo da vam se javim i kažem da budete i dalje tako hrabre, ja sam u petrovoj odradila sve postupke i dobila 2 predivna anđela koji su sada 5,5 godina <3
Bok svima! Malo nam je utihnuo PDF.
Samo da vam javim, ja sam jučer podigla svoje pikice i krećem u 9. mjesecu. Bit će nas dosta, u svakom slučaju.
Inače, jučer su svima davali upute da svi koji dobiju mengu do 7.9. ne mogu taj mjesec u postupak, nego tek idući, zbog ovog kongresa na Brijunima. Znači svi s ciklusom od 7.9. na dalje, upadaju u vlak za rujan.
Sretno svima!