Čuftica, samo daj ako ti se da! Mi to obavimo najčešće večer pred punkciju pod isprikom da nećemo smijeti duže vrijeme (bar 1. tromjesečje)
Naravno, ne nakon punkcije. Onda je stand by!
Čuftica, samo daj ako ti se da! Mi to obavimo najčešće večer pred punkciju pod isprikom da nećemo smijeti duže vrijeme (bar 1. tromjesečje)
Naravno, ne nakon punkcije. Onda je stand by!
Jutros sam vidjela grešku koju nisam mogla ispraviti jer mi na poslu stalno nešto izbacuje pa ispravljam sad! Ovo gore boldano se odnosi na večer pred transfer, a ne pred punkciju.Sad se definitivno moram ofarbati u crno..
Zbog "spermića" odradimo 3-4 dana prije punkcije (taman večer pred 1. UZV, drugačije ne stignemo), i onda večer pred transfera.
Kerolajn izbori se za uputnice jer nije na njemu da ti brani te pretrage! Možda ti u Petrovoj neće ništa niti reći, ali to nije u redu da ti neda uputnice! To je tvoje pravo i drži se toga. Ako ne, mjenjaj ga!!!![]()
Pozz...Upravo sam zvala Petrovu bolnicu i naručena sam kod doktora Kasuma...Neznam niti jednog doktora tam pa mi je sasvim svejedno kod koga ću bit...ali me zanima šta mi radi na prvom pregledu??Dali mi vadi kakve nalaze ili šta???Molim vas pomoć,hvala![]()
bok svima!
ja sam totalni početnik na ovu temu i iskreno, imam u glavi tisuću pitanja!
tek sam prošli tjedan bila na prvom pregledu u Petrovoj - doduše, nije baš bio pregled već kratki razgovor na kojem mi je rečeno da napravim CB - to sam napravila nakon 2 dana i da kad dođu nalazi, HSG rentgenski?
prvi pregled i CB su bili super, odnosno svi su jako simpa, ali si nekak mislim da bi ipak trebali malo više govoriti jer kad dođe prvi puta ne znaš di si ni kaj si...
obavljeni hormoni, spermiogram... - to je sve super.
doktor je bio jako simpa, ali nije baš pogledal "povijest bolesti", pa si nekak mislim zakaj nije, ali možda je to tehnika - krenuti od nule ko da nikaj ne postoji od prije.. ili?
pital me doktor kaj sam tak dugo čekala da dođem - 32godine i pital me jesam u braku - nisam, pa me samo pital jel mi onda dečko dobar
i to mi je onda dalo za ideju da se ne moram udavati za MPO, pa onda čitam novi zakon u kojem piše da se mora biti u nekoj vrsti braka i sad ne znam ni sama jel se mora ili ne mora?
uglavnom, nemam pojma kaj me čeka i frka me, pa vjerujem da ću kako će vrijeme ići imati 100 možda bedastih pitanja.
vele da j HSG jako boli?
u svakom slučaju, sad cca mjesec dana čekanja na CB nalaze i onda dalje...
i nemam pojma kaj me dalje čeka. Ako mi nalazi cb budu ok i ako će biti ok ili ne ok HSG kaj dalje? Ako uđemo u postupak, odnosno koliko se otprilike čeka? I na osnovu čega oni odluče da jesmo za postupak? Možda je to glupo pitanje, ali kaj ako nam kažu ko kaj sam slušala od svoje doktorice, pa probajte još malo??
Ne znam jel sam na pravom mjestu, ali krenula sam u Petrovu, pa valjda jesam
Pozdrav!
Pticice dobrodosla,na pravom si mjestu! Nemoj brinuti da ce ti reci da jos malo cekas cim ti je doktor rekao sto si do sada cekala. Nebi te slali da obavis sve te pretrage da ne "racunaju na tebe". Obavi ti sve pretrage, naruci se na konzultacije(to ne znam koliko se ceka, navodno ovisi o doktoru), onda ce ti dr. pazljivije pregledati nalaze i staviti ta na listu za postupak. Ta lista, kao sto vidis kod cura koje pisu je sad veljaca/ozujak 2013. Znam da to zvuci duuugo (ja sam se narucila u 3. 2012. za 10. 2012.) ali ide vrijeme... Imati ces jos 1000 pitanja al tu su nase suborkinje koje sve znaju jer nazalost imaju veliki staz u ovome i sve ce ti objasniti do detalja, samo pitaj. Sto se tice braka, nije se potrebno prisilno udavati/zeniti zbog MPO-a. Jednostavno ti i dragi odete kod javnog biljeznika i tamo potpisete izjavu da zivite u izvanbracnoj zajednici. I to je to! Najvaznije je da se opustis, da ne razbijas glavu nepotrebno, "odradis" pretrage i sve ce biti OK. U svemu ovome najbitnije je biti pozitivan i nikad se ne prestati nadati... Eto, to ti je ukratko to za pocetak price...![]()
Imam 20 godina i obolio od artritisa.Bio sam na operaciji desnog zgloba šake.Zbog bolesti morao na bolovanje i odmah dobio otkaz jer sam bio na ugovor.Potpisao sam dopunsko osiguranje,platio 7 rata ali pošto nisam imao novaca ni posla prestao sam plačati.Za dva mjeseca moram opet na operaciju ali nemam dopunskog osiguranja a hzzo mi neče produžiti dok ne podmirim dugovanje.Dali ja imam pravo na dopunsko osiguranje na teret hzzo pošto sam nesposobam za rad a roditeljljske plače ne premašuju prag pošto peteročlana obitelj živi od 5000 tisuča kuna plače.
Molim hitan odgovor HVALA.
Mame imam jednu VELIKU zamolbu (ne za sebe!) da podržite ovu hrabru djevojku koja se bori svim silama da dobije dijete, da joj u znak solidarnosti napišete motivacijsku poruku koja će joj dati još veću hrabrosti da nastavi slijediti svoj san, a to je osnovati obitelj. Jer znam da nije jedina, i sigurna sam da će ovaj video također pomoći nekim vašim članovima kao motivacija i ohrabrenje. A svim mama ovdje, koje pokušavaju također slijediti svoj cilj, želim od srca sve najnaj!!
http://www.youtube.com/watch?v=1d9kn9e0Dn8