-
Hvala cure. 
Sad vidim da sam gore krivo napisala, dakle htjela sam reći da sam se dosad liječila kod njega u Merkuru (ne u Petrovoj).
Pa što reći o meni, imam 31 g., dragi ima 36. Prestali smo se štititi prije 2,5 god., ali smo to morali prekinuti jer sam dobila bakterije na cerviksu koje sam liječila više od godinu dana. U međuvremenu sam oboljela i od endometrioze.
Od pretraga sam ja napravila UZV, briseve, TORCH (prije godinu dana).
Hormoni ožujak 2011. (4. dc): FSH, ESTRAD, TESTO, FT, SHBG, PRL normalni, LH mrvicu povišen (ali rekla gin. da nije previše), AMH ''zadovoljavajuća plodnost''. MM spermiogram nije odličan, ali je relativno OK (nalaz od prije više od godinu dana).
Ja imam endometriozu, prije 2 god. obavljena mi je laparotomija kojom je uklonjena cista na lijevom jajniku velika 10 cm. Nakon par mjeseci nastala je nova cista na desnom jajniku od 3,5 cm koja je uklonjena punkcijom prije godinu dana. Nakon 3 mjeseca nastala nova cista na desnom jajniku (1,5 cm), koju još uvijek imam i koju zasad samo pratimo. Doktor Čanić mi je rekao da ju zasad ne bi uklanjao (da više ne rezuckamo po jajnicima, kad očito imam takav tip endometrioze da će ciste stalno nastajati
Rekao mi je da pokušam ostvariti trudnoću. Tako da zapravo aktivno radimo na bebici od listopada 2010. (odmah nakon te zadnje punkcije smo počeli).
Ovaj tjedan napravila sam ponovno briseve, čekam nalaz, a dragi ide na novi spermiogram slijedeći tjedan. Na zadnjem pregledu u lipnju (dok je još bio na Merkuru) mi je doktor rekao da napravim briseve, a moj muž da napravi spermiogram i dođem sad na jesen na dogovor za umjetnu. Isto tako mi je bio rekao da bi zbog mojih cisti preskočili inseminaciju, jer bi kod inseminacije morala uzimati neke lijekove koji ujedno potiču rast cisti, pa bi radije odmah išli na umjetnu.
E sad, ja sam se do zadnjeg časa nadala da će nam ipak upaliti prirodno pa da neću morati na umjetnu, tako da se nisam previše o tome informirala. Ali eto, prirodno nam ne ide pa krećemo dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma