Zvala VV i riješila, jednostavno nazovem 1 DC i najvim se da stižem :D
#bili - i ja sam zvala nekoliko dana od ranog jutra, a dobila sam ih nakon tri dana i to oko 13 h.
Probaj tad jer mislim da i oni imaju određeno vrijeme kad se zove. Sretno.
Zvala VV i riješila, jednostavno nazovem 1 DC i najvim se da stižem :D
#bili - i ja sam zvala nekoliko dana od ranog jutra, a dobila sam ih nakon tri dana i to oko 13 h.
Probaj tad jer mislim da i oni imaju određeno vrijeme kad se zove. Sretno.
A ništa zvati i biti uporan. Gužva im je pa valjda isključe tel.
Sirena28 mislim da je lista za IVF oko 4mj a lijekove dobiješ mjesec dana prije. Kod najbolje si doktoriceSretno!
Cure, evo mene natrag .
Novosti, prokrvarila sa 5+6 i gotovo sve otislo.
Sada mi je dok u Petrovoj rekao da cekam slijedeci ciklus, da dodjem 5-6 dan na uvz i da ne idem vise prirodno, vec histeroskopija pa postupak.
Prijavljena jesam od veljace, tako da to ostaje, a kada cu ici ne znam tocno.
Ovisi o tome pregledu,pa cu vas pratiti da vidim sto me ceka.
Oko telefonskog naručivanja svi imamo isti problem, a i naručivanje mailom ovisi o nepoznatim faktorima. Mislim da je jedan od njih koliko dugo teta kafendiše u onoj sobici do njene kancelarije taj dan.
cure.. zovite od 13 sati , ranije se jako teško dobije. i zovite sa fiksnog jer ako zovete sa mobitela mislim da vam javlja .. da je broj promjenjen ili se ne koristi .. - tako nešto!! A ja sam još znala zvati centralu pa tražiti da me prespoje. Tako sam se ja snalazila..
Melem33, ajme, baš mi žaoTako je lijepo bilo za čuti što ti je prirodno uspjelo. Hrabro dalje
![]()
Sada mi dok vise ne preporucuje prirodno,pa cu ga poslusati.
Kako kaze biti ce.
ja mislim da sam ja sad napokon skupila te sve silne papire,i sad kaj samo dodem s uputnicama 8 dc na folikulometriju ili??? i dal se moram naruciti opet k svojoj doktorici? klomifeni vjerovagno dr mjesec kad mi ih neko prepise vise
pilek, a što si se bila dogovorila s doktoricom prije? Jel ideš na AIH?
Po ovome što si napisala sad i prije čini mi se da je u tvom slučaju došlo do nekakvog nesporazuma u komunikaciji. Uglavnom je pravilo da se za sve treba naručiti i/ili ih obavijestiti da je postupak započeo (što god da je u pitanju, AIH ili IVF).
Ako te je doktorica namjeravala uputiti na AIH s klomifenom, onda ti je to na papire trebala i napisati, s jasno označenim uputama od kad do kad piješ klomifen i koju dozu klomifena piješ, a onda i koji dan ciklusa dolaziš na prvu folikulometriju. S tim uputama ideš kod svog ginekolga koji će ti na temelju toga napisati recept za klomifen. Sa započetim ciklusom, kreće i postupak. Klomifen se obično počinje piti od 2.-4. dana ciklusa i piješ ga onoliko koliko ti doc prepiše, a obično 8. dc dolaziš na prvu folikulometriju (ili onaj dan ciklusa kad ti doc kaže da dođeš).
Ako ti nije ništa prije napisala i odredila za klomifen, ne možeš dobiti recept i ne možeš ga početi piti na svoju ruku. Jedino ako se niste dogovorile da ideš u čisti prirodni postupak, bez ikakve stimulacije, onda je moguće da trebaš doći 8. dc.
U svakom slučaju, trebala bi nazvati, provjeriti i pitati.
Što se tiče zvanja telefonom, istina je da ih je teško dobiti, ali treba biti uporan. I treba zvati između 12 i 14 sati. Mislim da u ostalom terminu ne treba ni pokušavati.
Cure pitanje,
sa započetom terapijom počinje i postupak?
Da, znači ako si počela piti neke lijekove ili krenula s injekcijama, znači da je postupak započeo.
jezic,napisala mi je folikulometrija pa zatim aih, buduci da me na folikulometriju nisu htejli primiti bez papira, sad kad ih imam otici cu tam 8 dc, tako da je vjerovatno ovaj mjesec samo folikulometrija kako pise pa cu pitat za dalje,jer nije mi nigdje napisala kako di ih pijem, tako da moram svakak doci do nje opet. sve mi se cini komplicirano
krenula ja opet na telefoniranje, dan 3:, nadam se da ću imati sreće ovaj puta, pa Dan žena je i još k tome ono kako se kaže treća srećapozz svima
Svima od srca želim sve najbolje za Dan žena - uživajte u ovom predivnom sunčanom danu!
Možda ti je bolje uzeti bolovanje od dana kad počinješ ići na folikulometrije pa na dalje. Kad sam išla na inseminacije ja sam npr. uzela bolovanje samo one dane kad su bile folikulometrije, ostatak do vađenja bete sam sve normalno radila. Kad je bio u pitanju IVF, otvorila sam bolovanje na dan punkcije i namjeravala sam ostati doma do tranfera, možda koji dan dulje, ali sam igrom slučaja završila u bolnici zbog hiperstimulacije pa mi se bolovanje produžilo na desetak dana.
Inače, ovisno o tome na koju šifru će ti doktor otvoriti bolovanje, postoji rok koliko može maksimalno trajati bolovanje.
Npr. za N97 - Ženska neplodnost - do 14 dana
N98 - Komplikacije povezane s "umjetnom" oplodnjom - do 21 dan
Z31 - Postupci u vezi s oplodnjom - do 7 dana.
Evo link na pravilnik, pa prouči malo.
Možda ćeš ovaj put samo obaviti par folikulometrija da vidi općenito kakvo je stanje, pa te onda naručivati za postupak u idućem ciklusu. A možda ćeš ipak i u ovom ciklusu na inseminaciju, samo bez ikakve stimulacije. U svakom slučaju, ja bih na tvojem mjestu ipak prije svega nazvala i pitala koji dan točno da dođem. Ako ništa drugo, uputit će te barem na vrijeme kad doktorica ordinira u ambulanti. A kad se vidiš s njom, obavezno utanačite što točno za dalje. Ako ti sve što treba ne zapiše na povijest bolesti, možeš se slikati poslije.
ježić
hvala ti hvala, pitam jer ce mi firma pasti pod blokadu,pa da spasim sto spasiti mogu...ako odem na bolovanje,pa zavrsi trudnocom, mozda se izvucem za naknadu.
Eto, da pokusavam imati nesto novaca do bebe.
Bili jesi uspjela koga dobiti na telefon? Evo ja već sat vremena bezuspješno zovem. Danas mi je 7 dnt i jutros sam prokrvarila a sad mi se čini da je stalo.
Da, imala sam transfer prošli petak. Baš sam se prepala jutros kad sam vidjela krv. Dobila sam sestru u Petrovoj, kaže da mirujem i nastavim sa terapijom a krajem sljedećeg tjedna da napravim betu. Izgleda da je za sad krvarenje stalo i da nije menga.
napokon skupila papira na na brisu e coli,kaj je najbolje da je se rjesim?
eto, ja odradila ono vađenje krvi u Petrovoj 3 + betu, koju mi dok rekao vaditi za tjedan dana.
I narucila nas u obiteljsko i to bi onda bilo to od sakupljene dokumantacije i MM obavi ovu Petrovu3.
Imamo sve...
izvadila hormone u petak... još 21dc vadim progesteron i onda konačno gotovo sa nalazima.. Obavili smo i ono pravno i psihološko savjetovanje. Nadam se da ću stići u postupak prije godišnjih odmora :D
Kako vi stojite sa isčekivanjem? Ja sam sad već pomalo nestrpljiva. Kao nešto se dešava, a ja imam osjećaj ko da se ništa ne dešava. Kao da tapkam u mraku...![]()
Tu spadam pa da i prijavim današnju negativnu betuMalo odmora pa ćemo vidjeti šta i kako dalje
Cure drage želim vam puno sreće, pozitivnih vibrica i sve naj naj naj![]()
sirena28 jesi na listi za ivf ili ćete prvo na aih?
Draga strategija;
baš evo pratim što pišeš, jer visim da imate istu dijagnozu kao i mi, i nekako mi uljevate samopouzdanje s obzirom da vimim da već imate dvoje dječice. Jako mi ježao što vam ovaj put nije uspjelo, no ja sam po priridi optimist i znam da će u idućem pokušaju biti pozitivna beta.
Bili smo na pregledu u 12/2011 i dobili smo zadatak da ja napravim HSG i da on napravi još jedan spermiogram (prvi spermiogram mu je bio astenozoospermia, a drugi mu je teratozoospermia) i rekla nam je doktorica da ukoliko moji jajovodi budu prohodni i njegov spermiogram bude bolji da idemo na AIH. No, njegov spermiogram je lošiji, samo 2% morfološki normalnih..... Tako da mislim da idemo odmah na IVF. Sada sam vadila hormone, 28.3. vadim još progesteron i onda ću znati koji me postupak čeka. Pila sam Yasmin 3 mjeseca da si smanjim LH koji je na zadnjem nalazu bio 10,2.... Ni sama ne znam kaj me čeka... Sve ću znati u 4 mj. kada odem na pregled, i nadam se da ću što prije u postupak. Ali mislim da AIH neće kod nas profunkcionirati, tako da ću zamoliti da odmah idemo na IVF.
Melem33, zadnje informacije oko novog zakona koje znam su da će novi zakon stupiti na snagu u travnju..... Živi bili pa vidjeli...
Mislim da te neće opet slati vaditi hormone ako su ok... a ovo oko progesterona.... nemam baš iskustva pa ne znam....
sirena bojim se ako te već doktorica nije stavila na listu čekanja za ivf da ćeš čekati još neka 4mj do postupka. Do tad možete probati s aihom ili prirodnim ivfom a i novi zakon bi trebao doći na snagu![]()
Sirena28
drzim fige da je takoja bi trebala na jos neke pretrage, ali sam u biti vec u veljaci dosla an red za postupak, samo se malo oduzilo zbog svega.
Tako da vjerujem svibanj je moj mjesec.
drage moje evo da se i ja konačno javim, bila mi ludnica ove dane pa nisam stigla, dobila sam konačno sestru u petrovoj, na Dan žena. Sve ja njoj lijepo ispričam a ona me "obriše" da sam u tom trenutku ostala bez riječi (što se meni jako rijetko događa)da sam trebala zvati do 2 mjeseca prije, da kamo da ona mene sad stavi, ja joj pokušavam objasniti da nisam mogla radi hormona kojeg sam morala vaditi u točno određenom ciklusu, točno određeni dan i da je tako rekla doktorica da zovem i da su to upisale u onu svoju knjižicu u 11. mjesecu, ali ne popušta...no ipak s našim prepiranjem došlo je do kompromisa, idem u 4. mjesecu...jer bi ponovo trebala inače piti kontracepciju i ponavljati više od pola pretraga. i sad me lovi panika lagano, moram malo proučiti stare postove da vidim koliko traje postupak s lijekovima i tako to uoće funkcionira jer mi se sve "izmixalo" u glavi da vas opet ne gnjavim da mi objašnjavate...
Strategija baš mi je žao za betu, već sad držim palčeve za sljedeći puta..Šaljem svima puno pozdrava do sljedećeg posta...svima koje ste ovih dana u čekanju bete ili transfera držim palčeve!![]()
Fuuuu.... AIH kod nas ne dolazi u obzir obzirom na dijagnozu teratozoospermia sa samo 2% morfološki normalnih.... Nisam sigurna da bi takav nalaz mogao uroditi plodom, i još plus ja i moj PCOS..... Nemam ovulaciju..... Mislim da ćemo morati biti strpljivi. Ako se čeka 4 mjeseca - potpisujem, ali ako još na pregled moram čekati 4 mjeseca i da me onda tek stavi na listu gdje ću čekati 4 mjeseca, onda......... Ali izgleda da ću morati početi živjeti po načelu "Strpljen - spašen"
![]()
U srijedu 28.03 moram po lijekove i rekli su da donesem dvije uputnice,jednu za pregled,a drugu za bolničko liječenje,da li to znači da će me pregledati,i šta u slučaju da dobijem menstruaciju,dali moram odgoditi ili ne?
Kristina Mene taj dan nisu gledali, samo sam išla po protokol i doktor mi objasnio kako će sve ići. Mislim da je tako svima
Pozdrav cure....ima jedno pitanje!! U prvom postupku umjetne...ostala sam trudna...bila sam hiperstimulirana...pa sam morala na bolovanje....koje se nastavilo jer je nastupila trudnoća......pa sam od početka primala puni iznos preko hzzo-a.
Kakvo je pravilo.....sada krećem u postupak.....ako uspijemo doć do transfera....dal, imam pravo na bolovanje....pod nekom šifrom...da dobijem puni iznos.....pa ako nije beta pozitivna...da ga prekinem??? Zna li tko?
Bok Zrinkic!Krecete ponovo?Nek ovaj puta bude do kraja sretno!!
Nek ti doktorica napise sifru bolovanja N97(neplodnost),uglavnom se svima to i pise,imas pravo na 14 dana i placu ti isplacuje
poslodavac,znaci bit ce umanjena za taj neki postotak sto si bila na bolovanju.Sretno!
jap...krećemo!!! u srijedu imam prvi uvz...10-ti dan ciklusa. Imamo zamrznute jajne stanice...pa idemo probat u prirodnom ciklusu. Sad sam se riješila beštija.....nadam se da će bit ovulacije!
Jel nema neka šifra...da dobijem 100%.....da dio isplati hzzo...do punog iznosa!!??
Žalosno je da moram i o tome razmišljat....ali moram! Kad krenemo...moja plaća ide za gorivo za Zagreb!
Na žalost, zrinkič, mislim da nema 100%.
Tu malo gore više sam u jednom postu linkala pravilnik.
Mislim da je najbolje što možeš dobiti na N97 ili N98, što se tiče trajanja bolovanja, a bolovanje na komplikacijama za 100% eventualno možeš dobiti nakon pozitivne bete.
Kao što je Sela rekla, sretno do kraja!
Posljednje uređivanje od ježić : 21.03.2012. at 11:11
rekla mi je doktorica da će mi napisat odmah...mislim nešto sa 30...35 šifru!! jell to smije, jel moguće?
Stvarno ne znam. Ali valjda doktorica zna što ti smije i može napisati. U svakom slučaju sretno!
Bok svim curkama!
Ovo je moj prvi post, ne sumnjam da ćete me lijepo primiti i na tome vam puno hvala!
U ponedjeljak sam naručena kod dr.Kasuma na prve konzultacije pa me zanima ima li kakvih iskustava s njim da se bolje pripremim
I još nešto, gdje se uopće javim... Vodim se načelom ''nema glupih pitanja'' pa vas zato gnjavim![]()
Nemam velikuh iskustava s njim...osim jednog ultrazvuka i vizita kad sam bila ležala u bolnici. Djelovao mi je malo šutljivo, ali znam da je cijenjen!! Javiš se...mislim...u ambulantu CEF..kod sestre Ive, Irene, ili Sandre!!! Kak uđeš...pratiš....lijevo!!...Odjel CEF-a je desno u odnosu na ambulantu. Mislim da im to je kao ambulanta...tu rade i ultrazvuke!!
što se tiče putovanja, zrinkič, jel znaš da imaš pravo na putne naloge?
istinabog, ne vraća se puni iznos troškova, ali 'nešto je nešto'
znam....ali potvrđuju po broju uputnica.....a za IVF...sve folikulometrije, transfer...vrijedi jedna uputnica. to mi vrate 90 kn....a idem 5-6 puta u Zagreb po 200 kn!!!
Hvala zrinkič na odgovoru, u ponedjeljak nastupam, držite fige!
Ehej curke.
Da vas nešto pitam, možda netko nešto više zna. Naime, bila sam jučer na sistematskom pregledu sa firmom u kojoj radim i među ostalim pregledima imala sam i onaj ginekološki. Na ultrazvuku dok me pregledavala rekla mi je da imam jedan vodeći folikul 13X15 mm (14 dc) i da je malo mali obzirom na da ciklusa, ali da je moguće da je zakašnjela ovulacija. Onda sam joj ja rekla da 21dc idem vaditi P4, na što je ona rekla da mi savjetuje da ne idem baš 21 dan već malo poslje, tipa 22 ili 23 dan, s tim da napravim još koji ultrazvuk.
kaj vi mislite? Šta da radim??