Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
u biti moj dr. nije škrt za uputnice,daval mi je sve kaj su u petrovoj tražili.pitam se samo zašto me nijedan od njih nije nikad slal vadit hormone.pogotovo jer je s mm sve ok(normo)..ako mi bude i sad rekel da mi netreba,reći ću mu da me traže u zg i trebal bi mi dati.a pred prvi ivf sam dobila onaj popis pretraga koje treba obaviti(krvna grupa,faktor,markeri na bolesti,papa,brisevi),sve bilo ok.hormone ne.inače sam iz kc,pitala sam za štitnjaču,navodno naši šalju na pretrage u vž.za otprilike 3 tj valjda dobim prvu mengu nakon kiretaže,onda moram na kontrolu i naoružala se budem popisom pretraga.
Žužy ako ideš u Vž za štitnjaču naoružaj se strpljenjem kod nas ti se prvi pregled čeka i do 6 mjeseci.....kod nas ljudi idu sad i u Varaždinske Toplice jer tamo navodno ne čekaš dugo. Ja sam baš danas išla vaditi krv za TSH u Vž jedva sam ušla u čekaonu kolika je gužva.Obavezno provjeri štitnjaču, znam dosta cura kojima je baš štitnjača zadavala velike probleme a i ja imam problema s njom pa ti govorim iz iskustva. Meni je doktor rekao čim saznam da sam trudna obavezno i hitno se javiti na vađenje krvi i pregled. A i ostali hormoni ti mogu imati veliki utjecaj, moja kuma imala 2 spontana jer je imala previsok prolaktin, prošla sve žive pretrage i tek kad je promjenila doktora otkrili da prolaktin radi probleme. Sredila prolaktin i treću trudnoću iznosila bez problema do kraja. Za štitnjaču porazgovaraj s dr.opće prakse a ne ginekologom. Meni moja daje uputnice za sve što ima veze s štitnjačom. Nadam se da sam malo pomogla! Sretno