Sneki41, , imaš pravo! na kraju krajeva, bolje im je da ni ne pomisle da me odbiju, u stanju sam im svašta reći
ti si već u postupku ili konzultacije? nisam u toku, pa se unaprijed ispričavam
Sneki41, , imaš pravo! na kraju krajeva, bolje im je da ni ne pomisle da me odbiju, u stanju sam im svašta reći
ti si već u postupku ili konzultacije? nisam u toku, pa se unaprijed ispričavam
Hvala Bili, nadam se da cemo pomalo sve "tvojim stopama"! Pusa!
nema straha drage moje,napokon smo dočekali ono što smo željele..ja sam toliko uzbuđena,ali ono pozitivno, da mi ne pada na pamet biti u strahu..
ovo sam čekala dobrih 7 mjeseci-tako da..hrabro!!
Sneki i od tebe hoću izvještaj![]()
uzbuđenje je i kod mene prisutno (nažalost i ono negativno, ali to sam ja) a i kod MM (siroti on), vidi da sam ja našpanana, pa se i on zarazio
sva sreća da je kod nas ON taj koji ne dozvoljava da se padne u bed nakon svake vještice, inače ja svaki mjesec![]()
Evo mojih novosti,danas bila na ultr. Ciste nema a bome nema ni neki bitni folikul.našli jednog jedinog od 9,5mm(za usporedbu s prošlim mj. bil je 17,5 na 9dc)endometrij je 6,5.u četvrtak idemo ponovno pa ako dobro naraste za vikend imamo prirodni ivf.inače,na redu za ljekove smo u ožujku.sretno sutra svim curkama!![]()
ja zaboravila u koju zgradu moram ići sutra?rekla mi je sestra, i ja zaboravila, danas sam totalno luda. help!!! dakle na konzultacije za mpo
Glavni ulaz u bolnicu pa lijevo gdje je humana reprodukcija, tako sam bar ja isla prvi put... Najbolje da pitas na porti pa ce te uputiti... Bez panike...polako, sve ce biti OK! Sutra se mozda vidimo![]()
Sneki41, hvala ti, srce sija sam u 10,30 naručena
Drage moje, evo ja dodjoh iz Petrove s Gonalima F : 2,3,4-ti dan ciklusa po 3 ampule, 5,6 i 7. dan po 2 ampule... I Ovitrelle (jel to "stoperica")... Kako vam se cini to sve skupa? Tresla sam se tamo ko "siba na vjetru", sad me malo popustilo![]()
Sneki41, Tako sam i ja imala Gonale,onda ti ih produljuju do trenutka kad su js spremne za aspiraciju odnosno do trenutka kad trebaš primiti štopericu i Da, Ovitrelle je štoperica.
8. dan ti je prvi ultrazvuk? Rekla ti je sestra tamo da se javiš kad kreneš, odnosno da javiš koji dan ti pada prvi ultrazvuk? Pretpostavljam da si dobila hrpu Gonala![]()
Sad čekaš vješticu pa da kreneš???????
evo i ja se vratila iz Petrove! početkom godine po lijekove, IVF u 02/2013...
Draga i veljača će brzo doći a do onda tko zna...![]()
i ja se tako tješim...tko zna kakve planove onaj gore ima za sve nas...
Posljednje uređivanje od wanna be mommy : 12.09.2012. at 14:43
sneki , wanna be mommy-čestitam..
sneki sretno sa pikanjem..
jesi dugo čekala? koja je procedura? opiši mi malo
Wanna be mommy danas si prvi put bila na konzultacijama koliko sam skužila? Ja sam termin za 02/13 dobila u 05/12. Ajde drago mi je da se lista ne produžuje nego smanjuje. Sretno, brzo će to!
Bas tako kako velis Bili, od drugog dana pikanje, 8. dan ultrazvuk. Za prvi put cu ici tamo da mi daju pikicu a onda cu se probati "natrenirati" da se pikam sama. Dobila sam 2 kutije Gonala F i kutiju Ovitrell-a. Bila sam u cudu jer je zena prije mene (garant 10 gadina mladja) pokupila "punu vrecicu" a ja "samo" 3 kutijeSad cekam vjesticu ali onu u 10. mjesecu (prva ce me "zaskociti" za koji dan)...
Hvala draga, mozda cemo skupa, i ja sam u postupku u 10. mj.
Procedura je jednostavna-dodjes na salter, sestra pita jesi prvi put, provjeri jel imas sve "papire", pricekas da te dr. zovne (kod dr. Streleca sam), on ti onda sve objasni, sta ne kuzis pitas (ja sam si unaprijed "pripremila" 100 pitanja u glavi ali na kraju mi je sve tak fino objasnio da nisam imala sta pitati)... Napisao mi je terapiju, popunio papire i natrag na salter; tamo ti sestra objasni gdje ides po lijekove (odmah desno pa "na pult"), tamo je bila sestra Irena, ona opet ispuni (koliko si visoka, teska, jesi imala kakve operacije, hoces se sama pikati ili dolaziti u 17h svaki dan), dodje druga sestra koja ti da lijekove i "plan pikanja"; uzmes ih, potpises i - brisi kuci "na cekanje"Ja sam mislila da ce to biti bogznasta danas, jedva sam sinoc zaspala a kad ono -sve 5! Eto, nis strasno draga, budi bez ikakve brige, sad cekamo tvoj "izvjestaj"...
Mi s foruma bi trebale imati neki "znak raspoznavanja", danas nas je bilo vise tamo ali medju svim tim zenama kako bi se i "prepoznale"...)
Strategija, da....na konzultacije sam išla, pa je dr Strelec rekao da nemamo kaj čekati i istraživati vec da krenemo. Iskreno, mislila sam da ću termin dobiti sredinom iduce godine tak da mi je ovo bilo iznenadjenje.
Sneki, imaš pravo, danas nas je dosta bilo gore a neznamo se...
Sneki,hvala ti- sad bar znam sta me ceka..
Moglr bi skupa bit,jer ja isto trebam dobit M za par dana..
Joooj kako to vrijeme letiii...Milasova sjećam se početkom 5. mjeseca kad ssam se žalila na simptome vještice prije nego sam vadila betu ti si me tješila da su to simptomi trudnoćeJedva čekam da se veselimo i tvojoj visokoj beti
![]()
Ma to su 2 velike kutije, nisam ni otvarala od straha kak to unutra izgleda, samo sam vidjela onu "stopericu" (ne izgleda mi privlacno) ali mislim da je u jednoj 14 a u drugoj 7 komada... A po onom "rasporedu" pikanja taman mi treba 21. Kad dodjem doma pogledati cu tocno kaj pise gore i malo "raskopati" kutiju pa cu vam tocno reci. Ako je to ko za inzulin ko sto Clover kaze onda smo "na konju"...to stvarno nije nikakav problem!![]()
Bili,draga..imas pravo..koda je jucer bilo kadsam pretila tvoj postupak i skupa s tobom cekala btu..
Hvala ti na najljepsim mogucim zeljama i na podrscinadam se da necu razocarat..
Sneki hvaa na.opisu..sad znam sta me ceka![]()
evo ovako piše na kutijama:
Gonal F 450 IU/0.75ml otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici
-1 uložak u napunjenoj brizgalici
-7 igala za primjenu lijeka
Gonal F 900 IU/0.1.5ml otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici
-1 uložak u napunjenoj brizgalici
-14 igala za primjenu lijeka
Sad jedino ne kuzim koju kutiju prvu koristim, dobro da sam rekla da cu za prvu rundu ici tamo na pikanje. Bas sam "truba"!![]()
pozdrav cure,
drago mi je da je i petrova konačno krenula. pls kad krenete s postupcoma, javite se na odbrojavanje (mislim, možete vi i prije).
ja sam koristila gonal f pen o kojem pričate u oba postupka. prvi put je bio mehanički pen, drugi put digitalni (nešto najnovije), ali princip je skoro isti. u odnosu na ampule, ovo je pjesma (morala sam koristiti par ampula jer mi je falilo).
ovo je video o korištenju pena, meni je pomogao, a slobodno pitajte ako trebate pomoć
http://www.youtube.com/watch?v=IxB8C...eature=related
Moze biti, Inada draga ako imas dugu kosu, to je to!Bila sam bas u cudu; vec sam si mislila - dr. vidio moje godine pa mi dao malo jer racuna da od toga i tak nebu nis (cisto da me ne uvrijedi)
![]()
AAA to je sve drugačije nego kod menesretno pikaliceeee
![]()
da duga kosa povezana u rep. eto kako se sretnemo
nisi dobila malo lijekova i ja imam dvije kutije gonala, samo što sam još dobila i decapeptyl pa je izgledalo da imam puno.
Pozz curke....drago mi je da ste napokon dobile i svoje pikice....sada samo hrabro...evo mene u ponedjeljak k vama u petrovu i da vidimo šta će meni moj doktro reći...hoću li ja biti te sreće da dobijem termn u 2-3 mj kao wanna be mommy ili će me staviti tek u 5-6 mjesecu....grrr.
Mary123, drzimo fige za veljacu, ozujak...![]()
Mary123, nadam se da ćeš dobiti termin i prije mene, ako ne ,zajedno ćemo u veljači u postupak! Tko zna, možda nam neće ni trebati, čuda se događaju...
Mary,navijam da budes u postupku za najvise pola godine- ako do tad ne ostanes trudna..sve vise je spontanuh trudnoca na forumu,pa eto..mozda nas i ti iznenadis...
bok svima!
ja sam totalni početnik na ovu temu i iskreno, imam u glavi tisuću pitanja!
tek sam prošli tjedan bila na prvom pregledu u Petrovoj - doduše, nije baš bio pregled već kratki razgovor na kojem mi je rečeno da napravim CB - to sam napravila nakon 2 dana i da kad dođu nalazi, HSG rentgenski?
prvi pregled i CB su bili super, odnosno svi su jako simpa, ali si nekak mislim da bi ipak trebali malo više govoriti jer kad dođe prvi puta ne znaš di si ni kaj si...
obavljeni hormoni, spermiogram... - to je sve super.
doktor je bio jako simpa, ali nije baš pogledal "povijest bolesti", pa si nekak mislim zakaj nije, ali možda je to tehnika - krenuti od nule ko da nikaj ne postoji od prije.. ili?
pital me doktor kaj sam tak dugo čekala da dođem - 32godine i pital me jesam u braku - nisam, pa me samo pital jel mi onda dečko dobar
i to mi je onda dalo za ideju da se ne moram udavati za MPO, pa onda čitam novi zakon u kojem piše da se mora biti u nekoj vrsti braka i sad ne znam ni sama jel se mora ili ne mora?
uglavnom, nemam pojma kaj me čeka i frka me, pa vjerujem da ću kako će vrijeme ići imati 100 možda bedastih pitanja.
vele da j HSG jako boli?
u svakom slučaju, sad cca mjesec dana čekanja na CB nalaze i onda dalje...
i nemam pojma kaj me dalje čeka. Ako mi nalazi cb budu ok i ako će biti ok ili ne ok HSG kaj dalje? Ako uđemo u postupak, odnosno koliko se otprilike čeka? I na osnovu čega oni odluče da jesmo za postupak? Možda je to glupo pitanje, ali kaj ako nam kažu ko kaj sam slušala od svoje doktorice, pa probajte još malo??
Ne znam jel sam na pravom mjestu, ali krenula sam u Petrovu, pa valjda jesam
Pozdrav!
Ola Petrovke,vidim da nas je sve više aktivnih!kod mene danas ima pomaka,veli dr da na desnom jajniku raste folikul koji bi mogao biti onaj pravi.sutra idemo ponovo,pa ćemo vidjet dalje.![]()
Ftičica, dobro došla prije svega! svi mi imamo tisuću pitanja u glavi, ali sva sreća došla si na pravo mjestojer ovdje možeš pronaći odgovore na sva pitanja, samo malo istražuj po temama.
Ono što ti mogu reći iz iskustva da HSG ne boli ako je sve ok, nije da je baš ugodno ali ne boli. Ukoliko su začepljeni jajovodi može malo boliti, sve ovisi koliki ti je prag boli. meni je iskreno prag boli 0, a kiretažu sam imala "na živo" i preživjela.
žužy![]()
Pticice dobrodosla,na pravom si mjestu! Nemoj brinuti da ce ti reci da jos malo cekas cim ti je doktor rekao sto si do sada cekala. Nebi te slali da obavis sve te pretrage da ne "racunaju na tebe". Obavi ti sve pretrage, naruci se na konzultacije(to ne znam koliko se ceka, navodno ovisi o doktoru), onda ce ti dr. pazljivije pregledati nalaze i staviti ta na listu za postupak. Ta lista, kao sto vidis kod cura koje pisu je sad veljaca/ozujak 2013. Znam da to zvuci duuugo (ja sam se narucila u 3. 2012. za 10. 2012.) ali ide vrijeme... Imati ces jos 1000 pitanja al tu su nase suborkinje koje sve znaju jer nazalost imaju veliki staz u ovome i sve ce ti objasniti do detalja, samo pitaj. Sto se tice braka, nije se potrebno prisilno udavati/zeniti zbog MPO-a. Jednostavno ti i dragi odete kod javnog biljeznika i tamo potpisete izjavu da zivite u izvanbracnoj zajednici. I to je to! Najvaznije je da se opustis, da ne razbijas glavu nepotrebno, "odradis" pretrage i sve ce biti OK. U svemu ovome najbitnije je biti pozitivan i nikad se ne prestati nadati... Eto, to ti je ukratko to za pocetak price...![]()
Fricice, sorry...krivo sam te "oslovila", pobjeglo mi "P"![]()
Sneki41, nije za zamjeriti, takav je dan
ja sam ko pijana danas, em me tlak ždere, a ovo vrijeme mi je samo za dekicu i filmić s MM (pa onda malo akcije, haha)
Curke sad kad je takvo vrijeme vani, to je najbolje za "kućne poslove".Stisnut se ispod dekice i ....hmmmmm
(Nemojte mi zamjeriti jer sam već 6 mjeseci u apsitnenciji
).
Ftičice dobro nam došla! Ne brini doktori su kratki i jasni i rade svoj posao sjajno, samo se opusti i prepusti. i nemoj se iznenaditi ako te uopće ne pregledaju do 1. ultrazvuka u postupku. Nakon što smo odradili prve konzultacije sa svim nalazima u 11/2011, u IVF postupak smo ušli u 4. mjesecu ove godine. Koliko znam lista čekanja za IVF postupak se malo produljila, ali o tome nemoj sad razmišljati, skupi ti prvo sve nalaze i korak po korak. Ukoliko te bilo što zanima slobodno ih sve pitaš (doktore mislim) i oni će ti objasniti, a i nas ovdje nemoj se ustručavati. Zato smo tu, jedna za drugu.
HSG ni mene nije bolio ni malo, tako da nemoj brinuti. Kad obaviš sve pretrage i dođeš ponovo u Petrovu, doktor će ti na temelju svih nalaza zajedno predložiti u koju vrstu postupka krećete.
Samo polako i pozitivno!!! I za bilo kakvo pitanje, pa makar ti se činilo najbedastije na svijetu postavi ga ovdje sve smo mi krenule od nule i znamo kako je to.