Citiraj bili prvotno napisa Vidi poruku
Draga evo da ti i ja napišem par riječi o ovome, vrijednosti TSH koje se računaju u granicama normale su od 0,3-4,0, ali idealno za trudnoću i kroz trudnoću bi bile vrijednosti koje su između 1 i 2, tako je meni objasnio moj endokrinolog. Povišeni TSH-a u većini slučajeva zna biti i jedan od razloga zbog kojih se ne može ostvariti trudnoća a posebno je opasan u prvim mjesecima trudnoće kad može izazvati spontani. Ja pijem tablete svako jutro već 4 godine, u postupak sam ušla s vrijednošću 2,4 a u početku trudnoće u jednom momentu( na vađenje krvi sam došla u ponedjeljak ujutro a u nedjelju sam se jaaaako razljutila navečer) sam došla i do 3, povećali su mi terapiju i sad kontroliram svakih mjesec dana. Hvala Bogu sve je ok, vrijednosti ne prelaze 1,9. Štitnjača je jako važna i utječe doslovno na sve kad nije ok, tako da redovito pazi i kontroliraj. Da li si dobila kakvu terapiju ili?
na euthyrox od 25mcg ali sad imam ludu dozu (preko tjedna po 1 tbl, vikendom 2 tbl). morat ce mi povecat dozu, to znam..problem je sto godinama patim zbog nje a dok nisam vadila hormone i dok mi se nalaz nije ocitao nitko nije znao sto mi je, pa kad me je netko vidio pomislio bi da sam u depresiji, debljala sam se, skupljala mi se voda, usporena probava...ali menga je uvijek bila redovna. to je endokrinologu bilo jako cudno da me je tri puta pitao jel imam problema sa mengom.