Milasova8 čestitam ti i sretna sam radi tebe
Bubaba,hvala na cestitkama
Evo ocako,najbolje ti je da ih nazoves u sijecnju i da ti kazu koji dan da dodes po lijekove..
Tako sam ti ja,bila narucena u listopadu a u rujnu pokupilaa lihekove.
Kada dodes po lijekove tvoj dr.ce ti objasniti kad pocinjes s pikanjem i u kojoj dozi..
i reci ce ti ako eventualno trebas koji hormon izvadit prije stimulacije..
Uglavnom,nista nije komplicirano i bit ce sve ok
Pisem s moba,pa mi je malo nezgodno
Milasova8 bez obzira pisala ti s mobitela ili ne, uvijek si divna i spremna pomoći..evo mi suze pošle..hvala ti..čuvaj se
Zato smo tu![]()
bareki eto vratila se, nisu mi rekli stanje, rekli da je sve ok i da se vidimo na uzvu natrag u subotu, nisam dobila nikakav drugi lijek nego još danas i sutra po 3 menopura.
Nadam se da je sve ok bila sam gotova za 5 minuta, nitko me nije tražio nikakve nalaze hormona, valjda to mora biti tako.
i još jedno pitanje da li je netko imao za terapiju samo menopur?
Cure na koliko imamo pravo postupaka... znam da je 6, od toga barem 2 prirodna.... ali da li možemo u više prirodnih... tj. ako ispucamo tih 6 da li i dalje možemo u prirodne postupke?
Joj ja još nisam ni krenula s 1 IVF, a već se raspitujem za 7 IVF...
Draga nazovi ti odma petrovu,sestru Ivu i reci joj da imaš termin za IVF ali da nemaš napisano kada da dođeš po lijekove...ići ćeš u prvom mjesecu sigurno po lijekove a ja da sam na tvom mjestu ja bi nazvala odmah...Nisam bila nikad u takvoj stuaciji pa neznam šta i kako..ja sam odma htjela dobiti datum za lijekove i mjesec za IVF...
Snupi,ja kad sam isla na folikulometrije uvijek sam pitala koliko ih je. Nece ti oni nista reci dok ih sama ne pitas..
Sretno![]()
Libicaa preko HZZOa imaš pravo na 6 postupaka a od toga bar 2 prirodna. Znači 4 stimulirana ili možeš svih 6 prirodnjaka iskoristiti ali kad to ispucaš nemaš više pravo na plačene postupke. Nemoj sad misliti o tome, neka bude prvi uspješan!
Meni isto na prvom uzv nisu ništa rekli,ali na svakom sljedećem jesu..još se doktor šalio koliko folikula imam....kao na prvom uzv bio samo jedan a na kraju 8...Ali sam ja svaki put htjela stat sastrane pa sama vidjeti šta je doktor napisao...koliko ih ima na kojem jajniku....
čudno mi je da sam na jednom lijeku . lani ih je bilo 3. A i čudno mi je to jer ništa nije rekao dok sam bila u Mb vlaislavljević sa svakim uvzom rekao stanje.I ja vjerujem da je ok, valjda bi rekao da nešto ne valja.Hvala curke valjda je " jedva čekao da ode doma jer je navodno jučer bio dežuran". Bila je neka malda doktorica sa njim, jedino kaj sam stigla pitati da li pijem i dalje bromergone, već je bilo sljedeća i vidimo se u subotu i da li imam dosta ljekova do subote.
Milasova8, danas je 16-ti... UZV? Brzo nam javi...![]()
Milasova se javila na odbrojavanju...
imaju 2 gv
Draga, da ti i ovdje na našem petrofskom pdf-u zavibram za dva mala srčeka za tjedan dana![]()
Da imamo 2 GV
Iskreno,strah me je..ali nadam se najboljem i urednoj trudnoci..
snupi,ti si kod strelca?
dok sam išla zadnji put na ultr. prije punkcije u rujnu,bila je neka doktorica s njim,pretpostavila sam da se uči,govoril joj je kak da stavi...
a takav je on,sve lijepo objasni kaj te zanima,al moraš pitat kaj te zanima..i nije nekaj pričljiv ovak sam od sebe,ni meni nije govoril broj folikula,mjere endom.,pročitala sam si na košuljici dok sam nosila sestri ireni.
a za stimulaciju...neznam kaj bi ti rekla,to što se odlučil samo za menopur nije ništa loše(ja sam eto dobila 5 js,meni je to bilo super za tak kratki protokol,al ok ne reagiramo sve isto),i držim fige da sutra saznaš nešto više.pitaj koliko ih je,kaj misli kak reagiraš.ah,ja sam se uglavnom smrzla tam na stolu i kak ti veliš,sve to ide jako brzo i ne snajdeš se.a i dok sam jednog dr na fm pitala ima li pomaka,održal mi je ne baš ugodnog govora o tome kaj je to "pomak"
ma vjerujem da je sve ok,pitat ću sutra sve, tko god da bio dežuran.![]()
bareki- 8 komada koje su velike ima i još i par malih, danas u 10 štoperica, u ponedjeljak aspiracija. bila neka plava jako draga doktorica
Snupi- lijepa brojka
Sretno na punkciji!!
pitanje, što si sve trebam uzeti na aspiraciju?
obavezno i carapice, a gacice skidas i u dzep od ogrtaca.
uloske obicne, ne always....ako ce ti trebati
sestra Irena te voza na krevetu, a imat ces sigurno drustvo u 112-tici.
sretno sutra, drzim fige i vibriram
Pretpostavljam da uvijek uza se imas vlazne maramice,neophodne su jer se desi da u toaletu nema papira..
lijepi pozdrav svim suborkama od moje cure i njene mame...evo došlo je vrijeme pa smo poželili bracu ili seku pa smo dobili tek termin za dr.Šprem u 1 mj.za konzultacije,što sam se jako iznenadila jer prije 2god.se nije toliko čekalo...eh sad mene zanima kako i sta dalje nakon konzultacija kakvi su termini i pregledi po novom...da li je se sta uopće promjenilo čini mi se da je...da se naručujem onda i za dr.preglede u međuvremenu?koliko se čeka na postupak da me malo informitate kod nas je bila dijag.neprohodni jajovodi i oligoa. išli smo na ICSI ...
bok svima!
obavila sam rtg hsg u sisku i stvarno su svi tamo tak divni da bi ih čovjek stvarno sve vodio domaodjel ginekologije zgleda ko u filmu, sve lijepo ušminkano, čisto.. ma, divota
uglavnom, bilo je baš onak kak je napisala sirena 28. mene je iskreno prilično bolilo, ali možda je to samo bio strah, makar trenutak uštrcaja je bio koma, rekla sam dr. Rebiću da prestane.. ali kratko je trajalo i jajovodi su perfektni!tak je rekel... dobila sam antibiotike koji su prilično jaki, i odmah nazvala Petrovu i dobila opet kontrolu s nalazima za 18/12. dakle, još mjesec dana čekanja, a onda ko zna.. mislim da mi više nikakvu fizičku pretragu ne moraju raditi, ali ja ipak mislim da ću prije "konzultacija" sigurno raditi folikulometrije od kojih već znam da nema koristi jer sam ih radila već ohoho!... opet samo čekanje.. kaj je uopće potrebno i koliko to stvarno traje do kad ti se ne veli: "ok, ne ide prirodno, hajmo probati drugačije??" pitam se samo to naglas jer uz ovaj tempo, mislim da mogu/možemo čekati još sto godina...
Ana,moj savjet ti je da prije konzultacija TM napravi spermiogram. Ako mu je dijagnoza ista kao i onda da bas dr.odmah zapise na listu za lijekove..
Postupak se ceka nekakvih 6 mj..tako da od konzultacija pa do eventualnog postupka stignete izvaditi ostale potrebne nalaze ( cervikalne briseve,papu,testiranje na spolne bolesti- HIV,hepatitis,sifilis, spolne hormone)
Mi smo po nalazu spermiograma odmah znali.da.smo.kandidati za ICSI,tako da taj nalaz puno olaksava..
Sretno!!
Snupi odlično, sretno !
Mary vidim da si i ti u sječnju, i ja isto ,i isto kod Strelca,meni je sestra rekla da se javimpočetkom 12 mj.
Ana ja sam bila na konzultacijama u 9 mj. a dobila termin u 1.
Htjela bi vas nešto pitati......skupila sam sve nalaze za AIH,još ovaj tjedan mi treba doći bris i ponovljeni nalaza za prolaktin,pošto trbam mjesečnica treba stići polovicom sljedećeg tjedna da li ja trebam tamo njih u bolnicu zvati da ima to sve javim i vidim kad trebam doći ili da čekam još ove nalaze ?!? I još nešto u papi sam imala malo gljivica ali sam to izlječila i dr mi je rekao pošto nije jako da ga ne treba ponavljati,ali mme strha što će mi oni u bolnnici reći
Mary123, da ja sam sve te nalaze povadila još u srpnju kad sam išla prvi put u Petrovu.
a vrijede joj svi nalazi od srpnja?ipak do veljače bude prošlo 7 mj.
to sad i mene zanima...ja sam sve potrebno za prvi ivf skupila u 3/12. brisevi i papa su mi od 9/12. e sad,vjerojatno mi bude to vrijedilo i za 3/13.,kad imam drugi ivf?
ili da nazovem ses. irenu pa pitam za svaki slučaj..jer dok budem u veljači išla po ljekove,nebudem stigla sve opet skupiti,ako bude trebalo.
Žužy to i mene zanima a niko nista ne govori....
ma da...a mislim da su najbitniji friški brisevi i papa za postupak,al eto.
ja sam sad u rujnu trebala na ivf u prirodnom ciklusu(na kraju je bio aih) i isto tak,rekli su mi da mi vrijedi sve od prvog ivf-a.ja sam napravila frišku papu i briseve na svoju ruku jer sam htela znati da sam čista.al eto,vrijedilo bi sve,mada sam u međuvremenu bila trudna i imala kiretažu.
znači,vjerojatno mi sve vrijedi,i markeri.
neki doktori imaju i druge obaveze pa imaju ogranicen broj pacijenata, isto je i s mojim dokom.
eto među živima, bila sama danas ko duh na aspiraciji danas. Aspirirali 4 najbolje js, sutra zovem da znam kad je transfer. Bila sam uspavana ništa me nije boljelo, boli se sada malo ali je podnošljivo i još sam malo drogirna i mamurna.
snupi,ajoj sama,al bitno da je sve ok..bravo za jajčeka!
skroz si spavala tokom aspir.?