oo daani13, baš si mi pala na pamet pred koji dan - jesi bila na konzultacijama?
ja idem sad k šimuniću u 6. mjesecu, točnije postajem pikalica od srijede. On je moj dr. ne znam kad ide na g.o.
Pozdrav drage moje i hvala vam šta ste mislile na mene u mojim teškim trenutcima. Bilo je jako gadno ali izvukla se ja, evo me doma živa i zdrava. Kako zahvaljujem vama tako i cijelom bolničkom osoblju bez kojeg se ne bi tako brzo oporavila. Sad slijedi odmaranje i mirovanje.
Hehhehe naravno da moja Žužy misli na mene...( oni koji nisu upoznati , bile smo zajedno na punkciji i da nije bilo nje..ne znam kako bih to preživila hahahah)
Uglavnom ja sam ovaj mjesec predviđena za FET. U petak mi je bio prvi uzv, danas drugi uzv...idući mi je u srijedu...držite mi fige, jer sam do sada toliko puta vražena kući da sam u nemilom strahu...ljubim vas sve skupa
madona,neka je i to prošlo...lijepo nek te sad dragi mazi i paziKaj sad dalje,dok se oporaviš?
bubabaza fet!Pratim pozorno,da znam kaj i mene čeka (nadam se) uskoro.Jel se danas izdvojil koji folikul?
madona odlično da si doma... mislile smo na tebe. sad se čim više odmaraj da se čim prije oporaviš![]()
Madona sad lipo odmaraj i oporavi se da mozes dalje u nove pobjede.
Bubaba sretno, moze pitanjce, zar se stvarno kad ides na FET mora toliko puta na folikulometriju nisam iz Zg pa da znam zbog posla ja sam mislila da dodjes samo na transfer
tonkice,mislim da se za fet ide na fm baš kao da ideš u prirodan ciklus.Mora se "uloviti" ovulacija,odnosno mora se odrediti O-day,da bi se znao točan dan fet-a.Embrij se vrača onaj dno kolko je star.Npr,ako imaš pohranjene trodnevne,transfer ti bude 3. dan nakon utvrđene O.
Hvala ti Žužy, uf onda sam u problemu šef će da poludi, ma necu se nervirat nešto cu izmislit s obzirom da nezna moju situaciju, inaće imam blastociste onda znači da će transfer biti peti dan kao i sad zadnji put., hvala na pomoci sutra cu ih zvati da vidim jeli se triba šta prije najavit.
evo a ja uspjela sve zbaviti ujutro i biti na poslu na vrijeme
sve je super, sviđa mi se kaj sestra zna imena pacijentica u postupku
imam 6 folikula, oko 10mm, endo dobar, no nisam zapamtila koliko, nastavljamo dalje
sljedeća kontrola u srijedu, no onda mi nije frka s poslom
madona, ja sam imala laparotomiju velikog mioma (tolikog da sam nakon operacije bila lakša za pol kile) u Petrovoj i sve je uredu
ja ću ti pak savjetovati da ne ležiš previše, zbog cirkulacije - lagana šetnja, kućanski poslovi koji ne znače presagibanje trbuha, podizanje
probaj nositi steznik i tjerati se da što više pišaš kako bi čistila mjehur od bakterija koje se namnože zbog katetera
i da pazi se papice kaj radi naslage na trbuhu - ja nakon reza strahoviti teško ih skidam, ne znam kako dođe ali nikako da odu
bubaba biti će sada sve OK, jel tako!!!
linalena,super za folikule,nek samo rastu!
Eto drago mi je da si uspjela sve obaviti na vrijeme,jesi dugo čekala ujutro?
ja jedva cekam svoj početak, nikad prije nisam bila toliko nestrpljiva!
Linalena super za folikule i da sve bude odlično dalje drzimo debele fige.
Snupi još malo i bliži se tvoj dan postajes nam pikalica, sretno i neka ovaj put bude uspješno i tebi drzimo debele fige.
snupiii...punooo sreće...ma ovaj je sigurno dobitni...i svima ostalima puno,puno onih vibrica koje neznam nacrtat. Pratim vas stalno...mi čekamo tak 9 mj....i drugi postupak... nego...jučer mi se javila frendica koja isto ide na postupak,prvi put oko jeseni...kod dr.Streleca. Još nema ništ od nalaza pa je počela skupljati...može mi neka od vas koja je kod njega napisati kaj on okvirno traži za prvi put pa da joj pomognem oko priprema? Ja sam kod dr.R ali skužila sam da svaki dr ima neka svoja pravila pa da dodje što spremnija....hvala cure
bernica,frendica ima dogovoren baš postupak u jesen ili ide tek na konzultacije? Jer za postupak kod dr. S joj treba isto što i kod bilo kojeg drugog doktora,kad ide po ljekove mora donijeti sve nalaze s onog popisa.
Žužy, znaš da ja pozorno pratim sve kako bih ti mogla do detalja ispričati..hihihi. Jučer se izdvojio jedan foliku i endometrij se popravio...sutra opet uzv pa ti javim.
Tonkice , ja sam već bila na dva uzv-a i sutra idem na treći. Inače sam iz Zadra i došla sam još u petak, moja pretpostavka je da ću u zg. morati biti bar 10. dana. Uzela sam bolovanje
Linalena hvala ti na podršci..divno si to rekla !! Ljubim te
Ide tek na dogovor. Bili vec kod njega ali su se njenom m poboljsali nalazi sgrama pa ih je vratil doma nek probaju jos koji mj,ali nist se nije dogodilo a i ustanovilo se da su njoj jajovodi zastopani pa je bila na propuhivanju i sad u jesen idu opet k strelecu.
bubaba,linalena,da vam i tu još poželim svu sreću !
bernica,onda nebi bilo loše da si pripremi friške briseve,papu i s-gram.I nek ponese nalaz sa hsg-a.Sa svime time sam mu i ja došla prvi put,rekla od kad pokušavamo i kaj smo sve probali..i zapisal nas je za 1.ivf. Nek im je sretno![]()
Bernice sve kaj pise na onoj toplisti neka izvadi i hormonalni status da ju ne budu poslali naknadno po to!
Pa di ste drage cure? nešto smo tihe ovih dana...
Uglavnom ja sam danas bila opet na 4 folikulometriji u petrovoj kod dr. R. Izišla sam iz ordinacije u suzama...naime, prekjučer je bilo sve super , endometrij 10,5 folikul 15 mm....danas kad sam došla, kaže mi dr. da je folikul 15,5 ali je endometrij 8,1 i da mi ovo nije dobar ciklus..i neka opet dođem u nedjelju ujutro...i sad se ja bojim da ću onda ići kući bez ičega....Naime, 11 dc imala sam folikul 17,5 m na lijevom jajniku i 12 mm na desnom i endometrij 7,5, 13 dc je samo rekao da imam na desnom folikul od 15 mm i endometrij 10,5, a sad ovo...po bogu što mi se to događa? Luda sam od brige...
buba kaj si dobila od stimulacije, ako si u nedelju gore, mozemo se i upoznati i ja moram doci na prvi uzv , sta je rekao zasto se to dogodilo?
Nemam nikakvu stimulaciju, prirodni...ja sam u ožujku imala punkciju..transfer odgođen zbog povišenog progesterona..i onda sam pauzirala do sad..ništa nije rekao..luda sam više..svaki put mi se neko sranje dogodi i vrati me doma...
biti ću i ja gore..bilo bi mi drago da se upoznamo...
Bubaba, žao mi je što nije sve po PS-u. Nadam se da će se preokrenuti na dobro!
Ja sam od jučer pikalica!!! S Puregon penom je super,super jednostavno. Detaljna uputstva sam našla na Youtube! I ništa ne boli, nije poplavilo, nema kvrge. Zasad sam zadovoljna!
Snupi ~~~~~~~~
bubaba,draga moja grlim te!Zbilja je dosta više toga odgađanja...iskreno se nadam da bude sutra neke promjene i da na kraju ciklus ispadne kako treba za FET.
Opet...znaš i sama,kak god to teško prihvatiti,bolje da se odgodi i ovaj put ako dr misli da nebi uspjelo.Zakaj se to događa,kolko su te samo put vratili nazad...Jesi vadila sad progesteron?
anka,snupi,vi ste obje na puregonu?Nije teško kaj ne...sretno od srca![]()
Žužy srećice hvala ti...nisam vadila progesteron...razumjem ja sve što ti govoriš..ali ja sam trebala biti u postupku u siječnju, pa odgođeno za ožujak jer nisam imala amh i 3 d uzv..onda sam se pikala u ožujku kad je odgođen transfer radi progesterona..onda sam došla u svibnju pa me opet poslao doma..i sad opet...(((((((( nemam sreće i gotovo...
Anka i snupi sretno vam , držim fige..
ja sam na gonalima a sutra trebam dobiti cetrotide.Hvala zima i žužy.Anka sretno i tebi!!
Bubaba, ti si kod dr. R? I ja! On je radikalan: ako preduvjeti za postupak nisu savršeni, on odustaje. Ali to je možda i bolje tako - vjerujem da ima uspjeha u poslu.
Snupi, ja ću isto dobiti cetrotide. Možda u utorak već. Sretno danas na UZV!
Hvala darling onda se vidimo u utorak? Bubaba drago mi je da smo se upoznale, ali mi je zao da su ti opet obustavili postupak.
da i ovdje dignem, please cure ako se još niste upisali, molim Vas da upišete svoje stimulacije, broj dobivenih jajnih stanica, embrija, smrzlića i to na ovom linku:
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...=1#post2414241
HVALA!
Cure drage svima želim puno sreće za sve što vam treba.,
ja danas sve dogovorila cekam mengu i onda krecemo u FET baš sam nestrpljiva.
danas 8 dan vadila estradiol i prolaktin u cetrtak opet uzv!
sretno svima
mi danas dobili 5 komada
kako su me piknuli s onom anestezijom samo sam osjetila neš u desnoj vratnoj žili i bilo mi je liiijeeepoooooooooooo
bok curke
Moze li me netko podsjetiti sta treba pisati na up kad se ide po lijekove? Ja se jednostavno ne mogu sjetiti. Znam samo da je jedna za bolnicko lijecenje a druga![]()
Posljednje uređivanje od ljubilica : 18.06.2013. at 13:37
ljubilice,tako je,samo pregled bude dovoljno.Meni je moj ginič na tu drugu pisal pregled,ultrazvuk (kao zlu ne trebalo),al u biti te ne gledaju taj put dok ideš po ljekove tako da je dovoljno da piše pregled.
linalena,super za 5 komada!Neka se sad lijepo dijeleSutra zoveš?Javi rezultate
snupi,sretno!
Pozdrav drage moje ja vam se lagano oporavljam još me bole rane ali ide na bolje. Mirujem još uvijek. Svakoj od vas želim puno sreće u postupcima i da bete budu visoke! To vam želim od srca! I vjerujte mi da se svaka prepreka da preskočiti! Još jednom SRETNO!!!!!!!!!
Madona kakav je plan nakon oporavka?
Drago mi je da si bolje![]()
Madona - ~~~~~~~~~~~~~ za što brži oporavak!
Linalena - ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješan postupak!
Ja bila jučer na prvom UZV u ovom postupku - imam 4 folikula na desnoj strani, jedan lijevo - veličine 11 - 12,5mm. Mene je osobno zabrinuo podatak da mi je endometrij <0,5, dok se moj dok uopće nije obazirao na to. Kad sam ga pitala, rekao je da ne brinem da će sve biti dobro kad bude trebalo biti.
Jučer krenula s Cetrotide i imala sam neku reakciju - kao veliki, ogromni plik od komarca - ali nije me boljelo - tako da je sve ok. Čitala sam da se Cetrotide daje tek kad folikuli dostignu veličinu 14mm - na jednoj njemačkoj stranici. U RH je izgleda druga praksa.
Ljubilica uputnica za pregled i uputnica za bolničko ljecenje.
Madona želim ti da se što prije oporavis.
Cure sretno
Anka imala sam i ja plik od cetrotida nisi ga gurnula dovoljno duboko - mora biti na pola puta aizmeđu 45 i 90 stupnjeva on ide supkutano mozes ga dati si i u ruku ako je problem trbuh i nemas bas sala.Ja imam za sad 6 folikula, jucer mi je bio dan, sutra idem opet. Lina za veeelikkuuu beettuutonkice hvala na lijepim zeljama, madonna sve bude ok , tonkice hvala na lijepim željama!