Curke, protiv grčeva se preporuča piti magnezij?
Ja recimo svako jutro osjetim grčeve kao da će menga, čak i prije transfera
kad se već spominje mg,imam pitanje.preporučen mi je bio na početku trudnoče,baš zbog tih grčeva,jako su me mučili noću.suprugu je u ljekarni žena preporučila mg u obliku praha,rastopi se pod jezikom.nakon par dana sam (zbog viška vremena) išla malo čeprkati po sastavu i našla veliki udio aspartama(umjetnog zaslađivača),za što sam čitala da trudnice trebaju izbjegavati,pogotovo u prvom tromjesječju.eh sad...dal to shvatiti ozbiljno,ili,kao što kaže TrudyC,i najjeftiniji šumeći mg je dobar,mada uglavnom imaju ta umjetna sladila?
![]()
MM kupio neki šumeći magnezij u dm-u, za sada bude valjda ok. Popila sam ujutro, mislim da je pomogao. Ali nisam još išla gledati sastav...
vratila sam se sa transfera!!! 3.dan, 2mrvice obadve osmostanične!!!
šta vi pijete mg?, ja samo folnu k., šta vam je praksa piti nakon transfera?
Pijem folnu, a magnezij je doktor rekao da uzmem kad osjetim grčeve. Jučer su me dosta mučili, i jutros...
meni ne treba mg, sad mi treba nešto da mi smiri crve da odmaram
ne mogu vjerovati, nikad nisam imala ljepše zametke i to 8.stanične, ovaj put su kao da ih je netko šestarom crtao, a sekundarni je u pitanju
čak da nije bilo ništa za transfer nebi bila previše tužna jer znam da je šansa manja tako da je veselje još i veće
Koliko popijete Mg?
Ja sam jutros popila jednu tabletu, i sad jednu. Strah me da ti grčevi ne budu loši za implantaciju
nece smetati za implantaciju al zato mozes od njega imati jaaako meku stolicu!!
mislim na magnezij..nece grcevi smetati..ja sam ih imala,a prestala piti zbog stolice i primilo se:+)
Pa trenutno mi i probava nije baš bajna, pa nije problem
Jao kako mi lijepo vidjeti da je nekome 1.postupak uspio
Posljednje uređivanje od Vrci : 12.07.2012. at 19:20
šta je dobro za popiti ili pojesti da se zametak bolje primi? nešto za prokrvljenost maternice...
sad odjednom imam vremena ne pretek za razmišljanje, ne znam kako da ga skratim, more zabranjeno, bilo koji teži rad isto, ubi me dosada
šta vi radite kad ništa ne radite, ja bi nešto samo ne znam do koje mjere smijem
olivera....imam takvu u kuci.....kosti mi moje pojede....sve zabranjeno,strogo mirovanje
sta bi ti radila....sjedi s mirom i gledaj serije......ne trazi djavla
Ja se isto osjecam malo beskorisno. al mi je rekao dr da se ne smijem zalijepiti za krevet. treba se malo kretati,radi bolje prokrvljenosti maternice.
ja malo lezim (utrici),pa sjedim, vec na dan transfera sam bila u laganini setnji "s noge na nogu"... sve polako
kako beskorisno....ima li vece koristi nego da rodite male andjele.....setajte ujutro i kasno navece a ostalo lezi,citaj,heklaj,pleti,gledaj razne indijske i turske gluposti i uzivaj.....ja cu svoju na kraju svezati za krevet iako nisam sklon tim sado mayo igricama![]()
pa vec preko 3 tj imam postede na sve poslove,sad mi je vec cudno. iako super zvuci,lezanje i odmaranje bude teze nego sto se cini
a meni bi sad trebala krenuti implantacija
krol hahaha, nisam tražila da ribam fuge između pločica
samo ideju, čitat mi se neda, na sapunice se ježim, od ovo malo ležanja do sad me kičma boli, moram se protegnuti, prošli put sam bila zakovana za krevet jer sam krvarila(bila trudna)i ponašala sam se kao da sam u bolnici. ovaj put je sve ok i dr je rekao da ne moram tako strogo bit, mala šetnjica godi kako i vrci kaže za prokrvljenost maternice
ma ovo su sad slatke muke u čekanju bete
ps:nešto mi je u uhu da sam čula da je 1 andol 100 na dan dobar za prokrvljenost maternice, ste čuli za to?
inače sam protiv svih oblika kemije i antibiotika, ali cilj opravdava sredstva
Ja sam to cula,ali necu nista uzimati. Dr nije rekao, ne usudim se nakon svih hormona i svega jos necim zatrpavati tijelo.
al to sam ja![]()
andol je mojoj suprizi propisan u Pragu da pije....e sad ne sjecam se dokle ali mislim skoro cijelu trudnocu
Naravno da se treba obratiti doktoru...ja samo kazem kako je kod nas![]()
Ja sam zadnji put pila aspirin protect 1x1 po preporuci dr.
Krol i da je svezes neces nista promjenitiNeka ne radi nista tesko i sve ce to biti u redu.
Svim cekalicama bete,transfera,punkcije i sl. saljem ~~~~~~~~~
Jedna pricica za podizanje morala..... Prijateljica mi je imala 2 vanmatericne trudnoce,bez 1 jajovoda idrugi u priraslicama,nakon 5-6 ET i jos toliko FET ostala prirodno trudna.
drage moje,evo da javim moju beticu je 18 410 jeeee.... .-Dnadam se da je to-To!!!
kiki kako misliš nadaš se?hehehe
to je sve samo ne betica, vrti mi se od brojeva
pa neka netko kaže da petak 13. nije dobar dan![]()
Bok svima!
Da li je ikoja od vas ikada nakon transfera osjetila neku čudnu toplinu u nožnim prstima? Jako čudno - meni se ovo prvi puta desilo -po 5-6 puta na dan, i to samo u prstima lijeve noge... Kao da su mi uronjeni u toplu vodu. To se počelo dešavati baš dan nakon transfera.
pozdrav drage moje,čitam vas već godinama...sada sam odlučila pridružiti vam se i dijeliti sa vama i tugu i radost...ono što me jako zainteresiralo je priča od sonjine prijateljice (jer i sama imam sličnu situaciju) pa bih molila ako mi možeš reći da li je koristila kakvu alternativu tipa čajeva ili bilo što drugo? ja sam već očajna i hvatam se za slamku i jako se veselim kad čujem ovakve priče
Pozdrav svima!!! Eto da se i ja pridružim svima koji ste u iščekivanju kao i ja sama.
Punkcija mi je bila 11.07. a transfer 13.07., vraćena su mi 2 četverost. embrija, beta 30.07. ( VV )
Sad kad sam malo čitala sve ovo svima su kasnije radili transfer... 6,8..blast. .... Pa sam se malo
zabrinula.....
Prijavljujem povratak 1 blastice.
ivana2198, mislim da nemaš razloga za brigu jer dvodnevni embrij i treba imati 4 stanice, a nema dokaza da kasnije vraćanje povećava šanse za trudnoću...
ivana2198 nemoj se brinuti draga,nema tu pravila,netko ima odlične blastice 5 dan i ne dođe do tudnoće,a bilo je primjera 2-staničnog embrija koji su sada male bebice,opusti se to ti je trenutno najvažnije a ja ti držimželim ti veliki +
evo ja svratila da vam se požali., imam grčeve u jajnicima danas, dođu na mahove i baš zabole
Antalya prijateljica mi nije koristila nista osim sto je bila prisiljena da odmori par mjeseci od stimuliranog postupka. Desilo se sljedeci mjesec sasvim spontano. Zaboravila sam napisati da joj je odstranjen i jedan jajnik.Sretno! Olivera proci ce! Drzi se!
Krol,za krepat si
Ivana,na VV ide et 2.dan,jedino ako je par jako mlad ili ima djecu,onda se ide na blastice.
Mg?dm i nista drugo,sve je to isto. ja pitala za to i za nomabel pa mi rekao dr da je to s normabelima nategnuto i zastarjelo. Ja pak negdje nedavno citala da je dobar grozdani secer pa sad tamanim bonbone
I mene muci mirovanje a dovoljno nemirovanje da maternica bude prokrvljena.ne radim,a doma ne smijem nista i sto onda da radim cijeli dan.navecer cemo setat ali sto cijeli dan:/
imam pitanje, primjetila sam zadnjih par puta kad stavljam utrogestane da mi je dole sve tvrđe i ne znam kako bi to opisala ali nešto se spušta sve niže, dio tkiva i utrogestane mogu gurnuti ispred ili iza toga. totalna sam neznalica, imate li sličnih iskustava?da me utješite?jednom sam bila u sličnoj situaciji ali to što sam napipala je bio polip, ovo nije polip![]()
olivera,
vjerojatno se radi o stjenkama rodnice koje su naborane i jedna stijenka prilježe uz drugu. kad stavljaš utorgestan tada se te stijenke rodnice razdvajaju a i možeš napipati tu naboranost stijenki.
olivera, koji ti je dnt? i meni bude tako-prvih tjedan dana lako s utricima, kasnije jedva kako boli jer sve zatvoreno, i da, jajnici znaju bolit
da baš tako kako ste opisale, danas mi je 7.dt, prvih par dana su me jajnici bolili povremeno a zadnjih dana
imam osjećaj da me maternica steže.ok, znaći da je to normalno
u nedjelju ili pon bi trebala doći m ako nije uspjelo pa ćemo vidjeti
Inesz i mare41 hvala na odgovorima![]()
Citala sam vec da mnoge uzimate andol i normabele pa me zanima koje andole,koliko i po cijoj to preporuci?
Gaceta, ja sam nakon transfera uzimala andol 100 1x1/2 i decortin 1x1/2 po preporuci MPO dr. sa SD-a
Sretno!