Page 110 of 203 FirstFirst ... 1060100108109110111112120160 ... LastLast
Results 5,451 to 5,500 of 10138

Thread: Nakon transfera!

Quote Originally Posted by Snekica View Post
    Evo da se i ovdje pridružim, danas brojim 4dnt jednog 3d embrija, mislila sam danas ići raditi ali sam odustala. Grčići povremeno, gospođe nesmijem taknuti, lagano sam napuhnuta i spava mi se od ovih utrića. Ne mogu puno sjediti jer me zna "zapeckati" u predjelu maternice. Ima netko to "peckanje"? Pijem andol100, prenatal i matičnu mliječ. Vi?
    Sretno sneki. I mene zna malo zapecnit, ka da sam nahladila doli, i ka da mi se piski, a ne piski. Napuhana sam, i počelo je boluckat ka pred stvari, sve se nadam da nece doc, i pricam sa bebom i molim je da se drzi cvrsto

J&D's Avatar

Curke jel to normalno da sam ja zedna ko cucak? Sukladno s tim i stalno mokrim , ali ja pijem po 5l dnevno, a prije postupks jedva 1,5 l . Jel netko imao takva iskustva, jel to normalno

Vrci's Avatar

Jep, sve ti je normalno.

Ja sam po 4-5 puta noću išla na wc...

mirelaj's Avatar

JD, ja imam obrnuto iskustvo, ja na silu pijem vodu...mislim da je 5 litara ipak malo previše, a da nazoveš svog ginekologa pa da ga pitaš?

J&D's Avatar

Budem pitala, mislim super se osjecam uopce nisam gladna, ali zed ubija.... I sve ja to izmokrim, ne ostaje sve u meni! Ali vrci hvala malo si me smirila, nisam znaci jedina

Quote Originally Posted by J&D View Post
    Curke jel to normalno da sam ja zedna ko cucak? Sukladno s tim i stalno mokrim , ali ja pijem po 5l dnevno, a prije postupks jedva 1,5 l . Jel netko imao takva iskustva, jel to normalno
    Ja ti mogu samo reći da je meni u svim trudnoćama prvi simptom bio neopisiva žeđ, posebno noću, budila bih se i pravila cedevitu (to mi je najviše odgovaralo)...nadam se da je i kod tebe to jedan od prvih simptoma
    Last edited by Mury; 17.10.2012 at 17:03.

J&D's Avatar

Neces vjerovati samo cedevitu pijem.... Kaze mi muz da promjenim, ali ja sanjam cedevitu i mandarine! Necu se nadati trudnoci ali bitno da je jos neko imao slicne simtome, muz mi cedevitu pravi u bokalu!

J&D's Avatar

Mury zapanjujuci potpis....naklon do poda!

Vrci's Avatar

Ja se nisam usudila piti puno cedevite, samo čašu dnevno. Baš zato što stalno govore da je puna kemije i ne baš zdrava.
    A i imaš ograničenje koliko čaša dnevno smiješ popiti

J&D's Avatar

A isuse..... Covjek nije nikad na miru!

J&D, i ti nemoj pretjerivati s cedevitom - ja sam ju pila do dvije čaše, iako sam mogla na hektolitre, popij rađe neki đus (meni je bio zamjena za cedevitu), i mandarine jedi, a ja ti od srca želim da je to kod tebe obećavajući simptom !!!!

Vrci's Avatar

Ja sam uglavnom pila samo vodu, ujutro čaj, i rijetko sok (eventualno tu jednu cedevitu).
    Posebno sam izbjegavala colu, ali sam malo popila kad sam imala problema sa želucem, odmah sve proradi

Uf krenuli grčevi, sutra bude opet opaka menga

amyx's Avatar

Mene je jedidno cola spašavala kad sam imala mučnine...tako da sam je baš dosta pila

J&D's Avatar

Ma naravno..... Uh ja i voda smo na vi! S obzirom da lezim osudena sam na ono sta mi muz donese za piti! A on mrzi cedevitu, jer je jednom ostavio preko noci plasticnu zlicu u cedeviti... I pojela je zlicu skoro do pola... Ali ja mu vicem da ce jecmenac dobiti! ma salim se... drzim se toga da u nicemu ne treba pretjerivati! Hvala vam curke

duga30's Avatar

Ja sam se u prvoj trudnoci davila u mandarinama, sto je dobro jer imaju dosta folne. J&D Cedevitu nemoj piti vise od preporucene dnevne doze. Bolji su ti neki sokovi s manje secera ako vec ne mozes vodu. Sretno i drzim fige!

Osoblje foruma Inesz's Avatar

J&D,
    sretno!
    Cure su ti sve dobro rekle, ne šećernim napitcima punim svakojakih aditiva...ne piti 5 L tekućine, preveliko je to optrećenje za organizam...

Nego, zar toliko ležiš da sama ne možeš otić i napit se, već ti mužić mora donijeti na krevet? Jesi u hiperstimulaciji?

frka's Avatar

J&D, nadam se da ne ležiš samo zato što si bila u postupku... ako je hiperstimulacija u pitanju, to je druga priča...

inače, da kopiram i ovdje što liječnici kažu o mirovanju nakon ET-a:

Mirovanje nakon ET-a
    U početku IVF-a savjetovalo se višednevno mirovanje nakon ET-a. Danas, kada je cijelo liječenje manje invazivno, dovoljno je 30 minuta mirovanja nakon ET-a. Ta se tvrdnja temelji na dokazima da je isti CPR postignut s 20 min mirovanja kao i s 24-satnim ležanjem nakon ET-a. Cochraneova analiza 2009. g. utvrdila je nepromijenjen CPR s kraćim ležanjem nakon ET-a (30 min) – OR 1,00 (CI 0,54-1,85). Tim je nalazima sukladna i preporuka NICE clinical quideline 2004 (1,3,39).
    Više ili manje ležanja nakon prijenosa zametaka daje iste rezultate (OR 1,13 CI 0,77-1,67). Štoviše, sve se češće preporučuje obvezna i umjerena fizička aktivnost i tjelovježba u razdoblju nakon ET-a. Zgodna je uzrečica, savjet: „Povedite zametke u šetnju...”

evo i link: http://www.poliklinika-ivf.hr/index....lesne-oplodnje

Moe's Avatar

Ma naravno..... Uh ja i voda smo na vi! S obzirom da lezim osudena sam na ono sta mi muz donese za piti! A on mrzi cedevitu, jer je jednom ostavio preko noci plasticnu zlicu u cedeviti... I pojela je zlicu skoro do pola... Ali ja mu vicem da ce jecmenac dobiti! ma salim se... drzim se toga da u nicemu ne treba pretjerivati! Hvala vam curke
    A cijeđeni grejp, limun, naranča? Ili miks svega. Zdravo i ukusno.

Moe's Avatar

Quote Originally Posted by frka View Post
    Zgodna je uzrečica, savjet: „Povedite zametke u šetnju...”
    Odlično! Kao "bok, bok, što radiš?", "a evo, malo šećem zametke"
    Mislim da bilo

lberc's Avatar

ja sam samo prvi dan ležala,jučer sam malo šetala,napravila par sitnica po kući,danas budem isto tak...vani je tak lijepi dan,poludjela bi cijelo vrijeme unutra

pipi73's Avatar

J&D nemoj piti toliko ciste vode...nacjedi malo limuna...dodaj malo meda i cimeta...pojedi neku pomorandzu,mandarinu...Nije dobro ni razblazivati telesnu tecnost previse...bubrezi onda moraju biti preumorni...

Ja sam protiv mucnina pila gaziranu vodu a i ona se preprucuje i kod hiperstimulacije..naravno bez ikakvih vestackih dodataka...ja bas zazirem od vjestackih boja,zasadjivaca,okusa

J&D's Avatar

Uh ja ko malo djete volim bpje... Ali naravno ne pijek kojekakve ofarbane sokice!! Hm hiper... Da na pragu sam... Ali i curke moje ja se jako umaram... Ja kad napravim đir po balkonu (ima 100 kvadrata) ja ne mogu docekat da legnem tj. Imam osjecaj kao da ce mi od pritiska ispasti i jajnici i maternica a i moje mrvice van! A i morate me razumjeti ja sam zena koja nikada nije imala PMS uopce ne znam kako je to kad si napuhnut, nervozan, kad te bole leda. -i iskreno mislila ja da vi zene dramite oko tog pms-a ! A sad me sramota!! Pa to je grozno.. I tako iz mjeseca u mjesec! Joj vi ste mi sve bas super-brizne! Sta ni ja bez vas. Ljubim vas sve

I ja kao Iberc, prvi dan se roštiljala u krevetu pred TV-om, drugi dan do trgovine, kuhala i sve lagano. danas treći dan već sam stavila veš sušiti ( nisam dizala lavor) i malo ću pospremati i skuhati nešto i tak.
    Simptoma nikakvih, svi su isti kao poslje punkcije osim što sam manje napirena u trbuhu. I užasno sam tužna i već od jutra plaćem.
    Sretno cure za najljepši ishod!

J&D's Avatar

Joj draga nemoj biti tuzna i plakati,.. Uf uzasno mi je to cuti! Tek ces plakati kad te mrvica bude zaj....la! Ja prije toga bas kazem muzu.... E kad mi sa 7 god. bude lupilo nogom u pod i reklo mlzim te! A ja se sjetim svih decapeptyla, vidjet ce svog bogaUmrli od smjeha

lberc's Avatar

I ja sam sad napravila krug po svom brijegu,umorila se kak da sam išla do zagreba,a dišem koda sam trčala,par dana ljenćariš i više nemrem niš...mislila sam se odšetat do tuheljskih na kavicu,al bi mi trebala žičara da me vrati doma na brijeg...budem probala drugi tjedan dok se malo uhodam

J&D's Avatar

Znaaaam kako ti je!

Helena5's Avatar

Molim ako mi mozete pomoci! Ovo mi je bio prvi IVF,u utorak 16.10 bio transfer 3 dan ( biolog rekao 8-stanicni kvalitetan). Danas me boli stomak kao pred M,ledja,napirena i umorna. Koristim kao terapiju utrice,clexan 0.4,a od sutra umjesto utrica crinone gel. Brine me ta bol i danas se malo pojavila sukrvica,poslije nista.

J&D's Avatar

Quote Originally Posted by Helena5 View Post
    Molim ako mi mozete pomoci! Ovo mi je bio prvi IVF,u utorak 16.10 bio transfer 3 dan ( biolog rekao 8-stanicni kvalitetan). Danas me boli stomak kao pred M,ledja,napirena i umorna. Koristim kao terapiju utrice,clexan 0.4,a od sutra umjesto utrica crinone gel. Brine me ta bol i danas se malo pojavila sukrvica,poslije nista.
    Helena....ovdje ima cura koje nazalost imaju vise iskustva... Medutim sve je to normalno.., sukrvica ti je jos od punkcije jos pogotovo ako je smeda! Odi par postova u nazad pa ces vidjeti da sam ju i ja imala! Bol i napuhanost su ti od utrica i od hormona! Uglavnom sve je to pod kontrolom ne brini i sretno!!!!

Bubimitka81's Avatar

Helena kako ti je J&D rekla, to su sve nuspojave punkcije, transfera, utrica.. Sretno

mishica_zg's Avatar

J&d jesi kontrolirala šećer?
    ja sam isto stalno žedna, al to je normalno, popijem do 2 l tekučine preko dana i noći
    a najfinije mi je....što do sad nisam nikako nije išlo...radler....1 čaša mmmmm njam

J&D's Avatar

Jel ti imas secer... Nisam skuzila jesi ti trudna ili?

mishica_zg's Avatar

Jel ti imas secer... Nisam skuzila jesi ti trudna ili?
    da 7tt i nemam šećer
    a isto sam žedna non stop od transfera, a ostajem u 2 l tekučine, pijem na gutljaje

J&D's Avatar

Bravo.... I ja se sada trudim ostati u granicama od 2l ! Uh samo da i kod mene ima ishod kao i kod tebe.... A secer cu provjeriti...jel mi to moze sogorica....ona ima secer! Ili moram vadit krv

tikki's Avatar

J&D moze ti sogorica, moj deda je seceras pa si ja ponekad znam izmjeriti secer tek da vidim kak stojim. Bitno ti je samo da si na taste ujutro.

Na mene utrici ocito ne djeluju nista posebno, nisam zedna, gladna sam stalno (hm, mozda je to od utrica?) i cesto mi je sila na wc. Sto je cudno, jel progesteron zatvara, koliko sam cula.

J&D's Avatar

Je zatvara ja nisam bila od ne pamtim dobro
    I inace imam problema stim.... Gladna?? Pa to je dobar znak mozda papas za dvoje?

Snekica's Avatar

Ja inače patim od zatvora, ali sad već par dana imam fino redovno, bez da se imalo pomučim. Danas 8dnt uffffaaaaa

lberc's Avatar

meni danas tek 4dnt...kak vrijeme sporo ide..danas mi nekak zima,pa rekoh aj da i ja jedanput izmjerim tu temperaturu,nisam nikad do sad,36,5..kaj bi ja imala 37,to bi bilo čudo..nemam temperaturu ni kad sam prehlađena
    danas idem do ljekarne,u dućan,poštu,dosta mi je biti stalno sama doma,neda mi se ni kuhati samo za sebe,pa si budem naručila tortilje,njih obožavam.
    ja nisam nekaj posebno žedna,onak normalno,a nemam baš ni apetit,bar kroz dan,navečer bi više jela..joj tko će dočekat petak

lberc's Avatar

snekica koji ti bude dnt kad budeš vadila betu?
    ja bum ovaj put malo rano 12dnt,al kak je vikend,da rješim to prije zbog bolovanja,da znam jel ga zatvaram ili produžujem

Snekica's Avatar

Bio bi 19. ali ako izguram do tad, napraviti ću na 18. (29.10.) da mogu ponavljati točno za dva dana. Nadam se da hoću, mada me glava počela zezati, pa neznam...

lberc's Avatar

I mene glava danas rastura baš sam sad popila lupocet valjda bu prestalo....u zadnje sam vrijeme svaki put prehlađena kad sam u postupku

tikki's Avatar

Meni tuđi dnt tako brzo prolaze, a moji nikako... bas je to vrijeme relativno
    I dalje nema nikakvih simptoma...

marisela's Avatar

Curke moje da se i ja prijavim,,, moja betica 452 na 11 dan

tikki's Avatar

Marisela, ma kakva betica.... Beturina! čestitam!

marisela's Avatar

Tikki,, hvala puno,, čudan osjećaj pa kažem napokon,,, vučem vas čekalice za sobom da idete mojim stopama,,,,

Sonja29's Avatar

marisela čestitam!

Snekica's Avatar

marisela čestitam!
    tikki da ti prvi simptom bude pozitivna beta, drugi mučnina

Moe's Avatar

Quote Originally Posted by marisela View Post
    Curke moje da se i ja prijavim,,, moja betica 452 na 11 dan
    Jeeeee! Bravo, čestitam buduća mamice!

J&D's Avatar

Marisla svaka cast beturina do krova cestitam

mirelaj's Avatar

Dva srčeka od danas kucaju u mojoj trbi...

J&D's Avatar

Mirelaj srce mi je veliko ko kuca! Bravo za tvoje dvije mirisljavice