Muči li koga stalna potreba za jelom? Cijeli mi se želudac napuhao koliko imam potrebu jesti stalno![]()
Evo mene da se malo javim.
Dakle, danas mi je 7 dan nakon transfera dvodnevnog 4staničnog embrija. Jednog, nažalost...
Osjećam se ok, osim što se pribojavam ponovnog razočaranja.
Cice su mi dosta bolne, bradavice takodjer i imam feeling kao da su natečene, posebno navecer, pred spavanje...To pripisujem utricima. Imam česte, da oprostite, proljeve.... al to pripisujem Sioforu. S vremena na vrijeme dolje osjetim lagane bolove, tj više kao štipkanje i zatezanje, tako da to pripisujem ubodima od Fragmina koje si pikam u donji dio trbuha... I u poslijepodnevnim satima, predvecer imam osjećaj da sam napuhnuta....kao da cu svaki tren dobit mengu. I eto, to je to....
Strašna,
tako je i meni bilo identično...od bolnih cica, do proljeva od siofora, do zatezanja i napuhnutosti koja je počela negdje 6 dnt 5dn. Sad jel od fraxiparina ili rastuće bete - ne znam
a rezultat je u potpisu.
tako da želim i tebi isti takav scenarij za koji dan.
sretno !!!
Ajme Bab, ovo mi je trebalo...
Hvala ti na lijepim željama......![]()
meni je danas 4dnt i skroz sam utucena, nikakvih probadanja ništa...
pirice, tako sam i ja bila razocarana, nema implantacijske boli ni krvarenja, radila test tek da vidim minus pa bio plus
sretno, cure
cure, to famozno implatacijsko krvarenje događa se u manje od 20 % trudnoća.
cure~~~~~~
pirice ~~~~~~ za +
pirice, dakle, imaš za primjer Inesz i njen 6-stanični embrij 3 dan, šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~ za isti scenarij
Posljednje uređivanje od anddu : 26.11.2012. at 18:02
Cure ja sam jedino implatacijsko krvarenje imala u jednoj prirodnoj biokemijskoj trudnoći, a u 5 transfera ni jednom....nema panike ako izostane![]()
Evo još jedne bez simptomaDanas mi je 5dnt blastice. Sve simptome koje možda i imam pripisujem utrićima. Danas je MM zaključio da sam neki dan se žalila kako me ništa ne bolim i kako bi htjela da me boli pa da znam da se nešto dogada, a danas se žalim kako me sve boli i da mi ni to nije dobro i šta bi ja onda
Uglavnom, izludila sam ga sa svojim simptomima i nedostatku istih. Netko je pitao za jelo, ja bi samo slano jela, toliko mi paše da mislim da bih mogla samu sol jesti.
Meni danas 9dan vračene dvije blastice..... Simtomi ma nemam pojma imam sve i nemam ništa,to utrogestani čine svoje. Uff još malo pa ču znati na čemu sam. Što sam bliža beti to me više strah..…
pirice, nemoj biti utucena - ni ja nisam imala bas nikakvih simptoma (u ciklusu bez stimulacije), a evo danas, nakon visokih beta i prvog UZV-a, strepim i iscekujem slijedeci pregled, za 7 danaZa sada je sve dobro, kaze dr.
![]()
Morala sam da vam se pridruzim jer znam da ce mi biti lakse. Danas brojim 6dt dvostanicnog embrija dobijenog iz prirodnog ciklusa vracenog drugi dan. Simptomi su sljedeci: 4 dan kratka bol kao pred ciklus, 5 dt navece tj sinoc je bila kratka probadajuca bol a jutros 6 dana pritisak kao pred mengu. Znam da je rano za simptome ali plasim se. Inace prosla sam kroz 3 stimulisana a na prirodni sam se odlucila zbog viseg fsh i niskog amh.
Svim cekalicam zelim puno srece!
Meni je danas 6 dan i ne osječam ništa, osim ove lude južine vani. tlak mi je valda na 65. Nemam nikakvih simptoma osim kaj mi se spava od utrića da li je to normalno. Ni prvi put nisam osjećala ništa osim kaj su me tu i tamo malo znali zaboljeti jajnici.
vidim puno nas ne osjeca nista
sve si razmisljam kad sam imala blastice bila sam ziher kako ce bit trudnoca i da lijepse je cut lijepi skolski embriji, ali mozda bas moji spori ovaj put pokazu onu da nema pravila, strah me i nadat se pa si stalno ponavljam ako nije bilo s blasticama kako ce bit s ovakim embrijima ali...
pirice, nemoj izjednacavat svoje iskustvo s mojim - nadaj se, naravno.Samo ti zelim reci da je sve moguce.
U mom slucaju sam zaista najmanje nade polagala u ovaj zadnji postupak (prirodni postupak, prijednos jednog 8 stanicnog zametka 3. dan, ne brojim dan punkcije) , a dogodilo se suprotno![]()
Pred godinu dana sam imala prijenos 3 blastociste 5. dan i beta NULA!
Jos samo da dodam - svi moji postupci su bili ICSI - na zalost, cini se da mi nemamo sanse bez mikroinjekcije - mislim da to takodjer ima veze.
cure, nemojte se obeshrabriti... mi smo imali ICSI, transfer 4 staničnih mrvica i jedna je tu, kuca joj srce... simptoma nisam imala, a čekala sam vađenje bete 18 dnt... tih 18 dana mi je bilo najdužih do sada u životu! Sretno vam svima!
Cure moje drage, danas mi je 9dnt dvodnevne četverostanične mrvice. Imam tako jaki PMS da ću izludit. Imam ga cijelo vrijeme od transfera, valjda od utrogestana, ali zadnja dva dana je postalo neizdrživo: bole noge, križa, jajnici, pritisak u maternici, općenito nekakav nemir. I do sad sam u postupcima to osjećala, ali puno manjeg intenziteta. Vještica kao da će svaki čas. Za podivljat!
Znam da ne mora znaciti nista, a i moze. Tko će izdržati do bete?!
Htjela sam samo podijeliti s vama svoje muke.
Ljubim vas![]()
ma daj Kyra Ars , ja sam se tako osjećala čitavo vrijeme, čak i sad kad sam trudna
To može biti skroz pozitivno! Držim fige![]()
Ah, Strašna, stvarno je ovo iščekivanje najgore, jel' da?... Radije bih prošla 5 punkcija zaredom nego ovo. Pola dana sam dobro, a onda se tako unervozim da ne znam što bih sa sobom. Kad si ti mislila raditi betu?
Ma daaa...ubi me to isčekivanje...
Meni je rečeno da betu radim 5.12. Ti?
Test cu vjerovatno i prije...jer imam kod kuce.
Strašna ja bi na 10dnt radila test (tj uvijek ga i radim), ali ovaj put izbjegavam ljekarne, a doma nemam niti jedan pa...
ubija me to isčekivanje...
ja betu vadim 06.12. - Što če nam donjeti sv NIkola?
Nikakvih simptoma nemam osim sto mi se spava, nisam pametna da li da u pon pišam test ili ne?
ja sam danas imala transfer dvodnevnog petostanićnog embrija....beta 14.12.
mene su grudi poćele boljeti od brevactida....tj,kada sam ih primila
a simptome ne namjeravam osluškivati....samo odmaranje....![]()
Posljednje uređivanje od sanda1977 : 28.11.2012. at 19:34
Meni danas 8 dnt, a simptomi, e dalo bi se svašta napisati
Napuhana za poludit, (.)(.) malo veće nego inače (napokon), povremeno probadanje u predjelu jajnika, ubija me donji dio leđa, promjene raspoloženja
S obzirom da znam da sve to može biti od utrogestana, brevacida... ne preostaje ništa drugo nego čekati!
Posljednje uređivanje od Loly : 29.11.2012. at 08:27
Meni je danas 10 dannakon transfera....napravila test...isto ništa.....
hvala,ja ne žlim raditi nikakve testiće za sad ako sam izdržala do sad izdržat ću još 6 dana!!
To je super pogotovo zato sto si toliko pozitivna!!! Sigurno mrvice to i osjete!! Pa ostanu
Kad i to ovisilo o pozitivi sve bi mi ostale trudne iz prve
Dobra je pozitiva, dobar je optimizam, dobre su pozitivne misli, ali kad se radi o implantaciji embrija, pozitiva ne pomaže.
Kako je Anddu napisala, kad bi ovisilo o pozitivnim mislima i dobrim vibrama, sve bi ostale od prve trudne. Zapravo, kad bi o pozitivi ovisilo, i kad bi samo one koje to silno žele ostale trudne, nama MPO ne bi ni trebao, a sa druge strane, da samo pozitiva pomaže, ne bi se događale tolike neželjene trudnoće, niti bi npr. za vrijeme katastrofa, ratova, gladi žene ostajale trudne (a ostaju kako nam je poznato).
Hoće li se embrij implantirati ili ne, hoće li se embrij nakon implantacije dalje nastaviti razvijati, ovisi o brojnim biološkim i medicinskim faktorima, a dokazano ne ovisi o pozitivnm mislima.
Žene, ne mislite da ste same krive ako ne ostanete trudne, pogotovo ne krivite sebe da niste imale dovoljno pozitivnih misli i da radi toga nije uspjelo.
Posljednje uređivanje od Inesz : 30.11.2012. at 07:40
Kako su se dogovorili ovi "dva" tamo gore neka bude uopće se ne opterećujem sa tim kao prije. Pomirila sam se već sa nekim stvarima odavno jer sve što sam planirala je u većini slučaja palo u vodu. Ja sam po prirodi mali veseljak- to me drži i pomoglo mi je u puno situacija i mislim da sam u prošlom životu bila ili klaun ili dvorska luda.
Ne znam baš za tu pozitivu... moj stari kuka otkad znam za sebe, eno ga ima bolju krvnu sliku nego ja... mislim da on to iz inata. A i ja bih baš mogla iz čistog prkosa medicini zatrudniti... Not.![]()
Konfuzija
Evo da vam se pridružim, 3 dnt i nakon onog početnog optimizma svaki dan sam sve tužnija koliko god da se trudim biti pozitivna nekako mi ne ide....simptoma nemaaaa....već 1dnt me uhvatila grlobolja,pa sad to nekako prestalo,al počeo curiti nos,temp. 37...
Ljudi napisala sam to PODRSKE radi, a ne iz nekih cinjenica, pa nisam mutava da mislim da sreca utjece na trudnocu!!!! Ali da je lakse preziviti sa pozitivom je, i da je bolje biti sretan nego zivcan i nervozan i posemerenim krvnim tlakom je. Tako da nisam ja pisala terapmeutski nego sam bodrila!!!!
Arianm temperatura ti je normalna, ja od transfera pa do danas imam 37
meni je temp nakon punkcije pa sve do par dana nakon skidanja s utrogestana varirala 37,2-37,9.
svim curama u iscekivanju zelim da vam vrijeme sto brze prodje! meni je pomoglo traziti srecu u malim stvarima - mirisu svjeze pecenih keksica, toplini dekice, mekoci koze namazane nekim finim losionom, svijetlu svijecica navecer i sl. uzivajte u stvarima koje su inace zbog nedostatka vremena postale rutina!
A osim toga, nije svakomu lakše s pozitivom, nekome je pesimizam normalno stanje i ti mu kažeš: "E, sad moraš biti pozitivan!" i uzrokuješ mu stres. Kuiš?![]()