maslina,čestitam !![]()
![]()
maslina,čestitam !![]()
![]()
Posljednje uređivanje od kiki30 : 03.08.2011. at 21:55
Draga Maslina,od srca ti čestitam na beti!Baš sam imala dobar feeling za tebe!
Kod mene nažalost loše vijesti,test negativan,betu nisam vadila pošto sam na otoku,jedino me živcira što još nisam dobila m.
Maslina rado cu ti i tu jos jednom cestitati
Neka se sve ovako lijepo nastavi, bravo![]()
Hvala vam svima! Tako ste drage da me bodrite i sad dok još osjećam menstrualne bolove i grčeve (kažu - mirovati do UZV-a).
Nina977, žao mi je, nadala sam se još jednom plusiću od istoga dana... Držim fige za sljedeći plan, a to, ako se ne varam - Maribor?
I pokušaj malo uživati na otoku.
Nina nisi li možda rano odustala? Ne znam koji ti je dnt, ali koliko znam jedino je beta pouzdani pokazatelj. A ni m ti nije došla...
Maslina čestitam! Bravo za tebe. I drugim curama želim isto iskustvo![]()
Znam da vas je nekoliko koje jos cekate i nadam se da ce vam bete biti lijepe i trocifrene
Moja nazalost nijeDanas, 9-i dan petodnevnih embrija je 37.6, trebalo bi biti bar dvostruko veca. Nismo jos odustali ali jasno nam je da su sanse male.
lily,mislim da si stvarno uranila,ja bi na tvom mjestu ponovila u ponedjeljak ,pa i danas je ipak pozitivna
Lily pričekaj draga.
Ne mora ništa značiti. Koliko sam skužila da je bitno da se pravilno dupla.
Šta sad? Čekanje do ponedjeljka, pa ponovo vadiš betu?
Je, istina je da je bitno da se pravilno dupla, ali isto tako ova moja vrijednost daleko je od idealne za taj dan (9 dnt, blastocista i 14 d. punkcije).
Ima ovdje dosta dobra tablica za jednoplodne trudnoce:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...fera&Itemid=76
I da, ponovit cu u ponedjeljak betu, no tesko mi je biti optimisticna![]()
lilly meni je 11dpt bila 230 a nosila sam dvojčeke - tak da...ova tvokja uopće nije tak mala![]()
Lilly, sve što je u plusu, uvijek nas veseli!!!
Nemoj odustajati. Ako sam dobro upamtila, i Inesz je imala takvu inicijalnu betu. Nekima su manje vrijednosti i zato ne gubi nadu!!!
Tonili, malo sam zatečena tvojom rečenicom. Meni 12dnt -222, ali dvojčeke nitko nije spominjao. Ipak je to velika razlika u jednom danu... Samo neka bude vidljivo i na mjestu na UZV.
Posljednje uređivanje od Jesen82 : 04.08.2011. at 19:25
Draga Lili, o Lili, kud tako žuriš. Rano si je vadila. Trudnoća je tu i odi lijepo u ponedjeljak ponovo i naravno da moraš biti optimistična.
Meni je isto 9 dpt i rasturaju me od sinoć menstrualni bolovi. Kao da se menga bori probiti kroz utriće, a ne može. Ja nikad ne dobijem pod utrićima tako da sma malodušna što se tiče uspjeha. Ja bi bila jaaaaako sretna da danas imam betu poput tvoje![]()
Oo Bubzi
Sad si me jos vise rastuzila....svako malo pomislim na tebe i tako bih voljela da ti ovaj postupak kruna svih postupaka i da imas prekrasnu betu i trudnocu i bebu
Navijam za tebe, a ti grcevi su tako cesti u oba slucaja, znas i sama...probaj ih zamisliti kao dobar znak ako ikako mozes!
Kada ces izvadit betu?
Ja sam procitala jos neke primjere koji su poceli s niskim betama (cak sam nasla i nizu od svoje) a koje su dobro zavrsile i sve bi bilo OK da nema te sukrvice koju isceprkam van skupa s ostacima crinone gela....To me sad najvise muci....
Tonili...tvoja beta na isti dc. ja ipak mnogostruko veca od moje bila.... Ahhh ta tvoja kolica puna sreceodmah mi se razvuce smile
Najveca od svih mojih zelja je imati tako nesto
Btw. nisam zaboravila na svoju rijec...cim budem u stanju svoje misli skrenuti na bilo sto drugo osim cekanja sto ce biti javit cu ti se da me stavis na listu za davanje izjava o mpo u hrvata, a mozda mi se i mm. pridruzi.
Maslina dobro ti kažu - ne se uspoređivat s drugima
Ja sa ß vadila samo taj put - nisam ni pratila ponavljanja ni sumnjala na bliziće - kad ono, na prvom uzv-u suprajz!!!!
Osobno mislim da, nit je dobro betu vadit rano, nit ić na uzv rano - samo se dobrano naživciraš.... ja sam išla vadit ß samo zato jer sam morala produljit il zatvorit bolovanje.
Lilly stići će i tvoja kolica sreće - bez brige- i da, svakak te imam u vidu
![]()
imam jedno pitanje a nisam znala gdje da ga stavim a da ne otvaram novu temu,ovo mi je nekako najbliže tome.Dakle zanima me slijedeće,nakon transfera i pozitivne bete što se dešava sa embrijima koji se nisu primili,kako oni odu,ili samo propadnu,jer nakon neuspjelog postupka znamo da dolazi do menstruacije,a ako je došlo do trudnoće i jedan se embrij ugnjezdi gdje su nestala ona dva koja nisu,možda je glupo pitanje al baš se nekako mislim zadnjih dana o tome?!
đurđa oni su neko vrijeme vidljivi na UZVu, a kasnije ih tvoja maternica apsorbira, uglavnom iščeznu nakon nekog vremena (znam da je očajno laičko objašnjenje, javit će se netko sa stručnijim) I nek te zagrlim još jednom ovdje![]()
tak sam nekak i mislila al eto nisam izdržala da ne pitam
i ja vas![]()
đurđa, dobro ti je rekla Sumskica. Ako nema trudnoće, embriji koji nisu uspjeli odu s menstruacijom, a ako se embrij primi, ostali se resorbiraju. Ja sam imala trojčeke, no u 7tt smo izgubili blizance. Danas sam bila na uzv i gestacijska vrećica u kojoj su oni bili se skoro skroz resorbirala. Dr. to zna reći "spljoštila" i doista tako izgleda na uzv, kao list papira
drage curke, ja sam tu nova iako svakodnevno čitam vaše postove i tako pratim i svoje stanje budući da simptome više-manje imamo sve jednake. Meni je danas 9 dpt, napuhana sam kao balon, kao da sam u 7mj. trudnoće.... ovo mi je prvi pokušaj i imam 39g, pa su mi odmah potkresali prevelike nade. Bila u klinici IVF i oduševili me i sestre i dr C., a o biolozima da i ne pričam. Joj...... sam da to išćekivanje nije tako teško... Zna li itko imam li veće šanse s prirodnim načinom? naime mi smo išli bez stimulacije, pa je prva ovulacija bila - "ćorak" (prazan folikul), a druga dala krasnu stanicu, m spermići "rakete". Sad sam na utrićima (3x2 vag.)i nekakvom gelu u šprici 1x. Nemrem više čekat, ja bi napravila neki testić, a bojim se -
Pusa i fige svim curkama koje čekaju......
btw Bubzi, što je s tobom?
Iggy, nisam shvatila je li iza tebe transfer u prirodnom ciklusu ili ne...
Uglavnom, ja sam jedna od onih malopostotnih koja ja zatrudnila u prirodnom ciklusu, samo štoperica! Također sam uzimala gel i još uvijek ga uzimam, ali bez utrića.
Držim ti fige i ne gubi nadu neovisno o godinama.
Btw, iz iskustva -na mom testiću je bila mala, blijeda crtica, a potom beta 222. Ni testovi nisu sasvim pouzdani, ali probaj se strpiti za test do 11. dana.
evo meni je ovo bio 3. ICSI i do sad i najbolji....ovaj put smo dobili 2 prekrasna embria i oba su vracena i napravljen je assisted hatching laserom...punkciju sam prezivjela koja je trajala dugo, ali zato me 7 dana sve bolilo da nisam mrdnula iz kuce...danas je 11 dpt i za razliku od prosla 2 puta, simptoma nigdje nikakvih, sva bol je nestala, cike ne bole, apsolutno nista...u ponedeljak moram raditi test mada mislim da nista ni ovaj put...jedino sto placem zadnja 3 dana za svaku sitnicu...
mrvica7 ne zvuci bas obecavajuce,ali se pokusaj ne obazirati na simptome,to je bar dokazano da svako drugacije reaguje.Jedino me brine sto te cice ne bole,to bi barem od utrica trebalo biti,ali nadajmo se sve dok "neumoljiva'' beta ne pokaze drugacije.A sto se tice placa,samo daj,olaksaj si koliko mozes.Jel i betu vadis u ponedjeljak? Nadam se dobrim vijestima(jos je jedan duuuugi vikend pred tobom,dobro znam taj osjecaj).
mrvic7 puno vibrica od mene ~~~~~~~~ da ti vikend brzo prodje i da te u ponedjeljak razveseli velika beta! Sretno!
Ma ja znam ali HRPU trudnica koje identično kao i ja nisu imale ni bolove u grudima, ni grčeve, leptiriće itd. itd. pa je beta bila ogromna. Puno sreće, prerano je za simptome
u ponedjeljak cu napraviti test a onda cemo vidjeti...znam da treba jedino beta ali i prosla 2 puta je test bio tocan...prosla 2 puta cike nisam moa ni pipnuti a sad lagano lagano bole tek kad ih stisnem...ah znam, uopce ne treba pratiti simptome ali ovih par dana je grozno ovo cekanje...jedino me kriza rasturaju, malo jace nego inace u PMSu...a nekako cu izdrzati...prosla 2 puta sam imala sve moguce simptome t i nije bilo uspjeha...cekamo ponedjeljak, tad cemo sve znati...cim vidim trudnicu ili malu bebu odmah se rasplacem...
Je, Maslinice, u prirodnom ciklusu, samo štoperica, a s utrićima i Crinone gelom 8% krenula posle transfera.
Ali, moram priznati.... nisam izdržala.... jutros poskrivečki napravila test iiiiiiiiii blijeda crtica, ali meni dovoljna! JUPIIIIIIIII - Svima želim crtice i plusićeeeeeeeeeee! Jedva čekam ponedjeljak ......Nevjerojatno, ali od kad sam vidjela testić prestao me boliti jajnik, nisam više ni toliko napuhana, a osjećam se bolje no ikada. Cure, velim ja vama, 99% nam je u glavi i zato samo - POZITIVA!
Pozdrav svima! Jako sam uplašena. Danas mi je 5dnt i noćas sam osjetila stvarno jake kontrakcije, slične orgazmu. Uplašena sam da to tijelo ne odbacuje embrije. Čak me onako neodređeno boljelo, a nije ni trajalo kratko....
Jako se bojim... Prošli put mi se to dogodilo također, ali u manjoj mjeri isto kratko nakon transfera i sada me strah da je to nekakav znak odbacivanja...![]()
Anđeo moze biti i implantacija!I ja sam imala takve kontrakcije ali prvi dan od transfera i to bi vjerovatno bilo odbacivanje,ali
5dnt zaista ne mora biti.Sretno!
Meni 5. dan zvuči dobro,tj. implantacijski, iako nisam razumjela gdje su točno bile kontrakcije. Sela, zar i ti 1. dan? Najviše će me biti strah 1. dana-da li će biti treperenja![]()
Da,Mare,prosli puta nakon FETa,ali to je bio prvi i jedini put do sada.Kod mene to nije bilo treperenje vec
valovi laganog bola,doslovce grcevi koji traze da promijenis poziciju tijela da si olaksas.
Andjeo,vibram da je implantacija u tijeku!!!
Evo kako je sve individualno - prvi dnt imala sam grozne bolove, prave pravcate bolove koji su me tjerali na suze, a 4 dnt navečer uslijedila je snažna, probadajuća bol.
Sada sam u 7. tjednu trudnoće.
Dakle, anđeo sa neba, samo strpljenja do bete i testa. Nisam prorok, ali slutim da je to implantacija![]()
halo društvo, ima li koga?!
meni je danas 2 dnt, desni jajnik se javlja tu i tamo jer je bio puno vrijedniji od lijevog ovaj put
ništa drugo za prijaviti nemam![]()
hej Ivice, meni danas bio transfer
pa ćemo nas dvije onda tipkati al biti će još koka, biti će
Anđeo s neba uopće ne treba biti loš znak, ja sam u dobitnom postupku imala tako neke nedefinirane grčeve (i bojala se baš kao i ti)
ivica_k, mare41 do neba vam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~
Prije svega, svima puno sreće!
Meni je danas bio transfer. Prirodni ciklus, IVF/ICSI... A sad čekanje...
ana.b ~~~~~~~~~ a kaj su ti vratili???
meni danas dakle 1dnt jajnici još povremeno zateže, dole pritisak, cice jako bolne, i spava mi se grozno
danas sam primila još jedan deceptyl al neće primati uopće brevactide, dal netko zna zašto ih nisam dobila??? prilikom zadnja 2 transfera sam ih uvijek dobila
jedino kaj nastavljam s decortinom i andolom100po pol tablete - pa me i taj decortin zbunjuje jer sam njega (tjdexamethazon) prestala koristiti s transferom
3. dan mi je vraćen jedan četverostanični zametak.
Ja sam Brevactid morala kupiti, a prije 3 mjeseca, kad sam bila na AIH sam ga dobila. Nisam ni pitala zašto ga sad moram kupovati...
I ja uzimam Andol i Decortin, koliko sam shvatila taj Decortin je zbog mojih spontanih...
cure sretno!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anđeo s neba čestitam na velikoj beti!!!!!!!!!!!!!!!!!
Baš te htjela pitat kolika je i vidim u potpisu![]()
Hej društvo, evo i mene napokon ponovno na ovoj temi.
Meni je danas 3 DNT vraćeni su mi smrzlići stari 3 dana s tim da je jedan odmah po odmrzavanju "narastao" u stadij morule. Dr je jako zadovoljna i daje im velike šanse da ostanu, a ja se bojim i pomisliti da bi ovaj ciklus mogao biti taj željeni.
Od simptoma nemam baš ništa, čak nimalo bolne cicke, jedino povremeno osjetim bol u trbuhu kao u PMS i bole me leđa ali to pripisujem vožnji u Parag i iz Praga.
Test 22.9, a do tada kud koji mili moji .....
Kia, to je ujedno i najcesci prvi simprom trudnoce, ta "menstrualna" bol, ostalo su uglavnom zamisljeni simptomi za koje je realno prerano. Zelim ti da je to to!![]()
kia ,sretno !!!
evo ja još sutra ultrazvuk - jučer je doktor bio zadovaljan kako sam reagirala,danas dosta osjetim lijevi jajnik,pritišće me..
ako bude sve po planu (a bit će) onda sam u ponedjeljak na punkciji
![]()