frćka ~~~~~~~~~~~~~~~~~za implantaciju
vatra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za plusić/betu/bebu!!!!!!!!i za frendicu
nastavite u tom tonu~~~~~~~~~~~~~~~~~
sybille,zima i ostale betočekalice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
argente![]()
frćka ~~~~~~~~~~~~~~~~~za implantaciju
vatra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za plusić/betu/bebu!!!!!!!!i za frendicu
nastavite u tom tonu~~~~~~~~~~~~~~~~~
sybille,zima i ostale betočekalice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
argente![]()
Hvala svima što su podijelili svoje mišljenje sa mnom, znam da su i razmišljanja koja su suprotna mojem iznešena u najboljoj namjeri. Ja sam svoju odluku donijela i njome nisam htjela niti izložiti svog doktora kritikama niti sam tražila nečije odobravanje za svoju odluku. Stoga bih voljela zaključiti ovu polemiku i jednostavno se pridružiti iščekivanju sa svima vama s mišlju da će sve ispasti baš kako treba i da će sve završiti i više nego dobro, kako za mene, tako i za sve vas koje također čekate svoju srećicu![]()
Sunčeko
Frćka,- kak je danas?
Samo pozitiva nemoj se zamarati bezveze,i ja Sam kod lucija meni je beta 28.6
zima koji je to dan da si vadila to je trodnevni ili petodnevni?
Znam i ja jednu pricu sa troplodnom trudnocom, nakraju su radili fetoredukciju, ne znam kakvo je stanje danas ali po milinovicevom zakon bila je zabranjena. Znam da ju je radio dr Hafner sa Svtog duha i na kraju su isli to obaviti u Sloveniju .
Snupi, to je datum bete.
Sybylle radi se o tome da to ne bi trebala biti tvoja odluka, tj ne bi ti od strane doktoru uopce trebalo biti dopusteno da biras izmedju vracanja 1, 2 ili 3 embrija, vec samo 1 ili 2. Razumijem tvoju odluku i od srca ti zelim lijepu veliku betu!
Ja vam želim da ostvarite trudnoću - jednoplodnu, dvoplodnu, troplodnu - kakvu god, samo da je sa sretnim ishodom, ali ne možete likvidirati diskusiju onda kada vama više ne paše, jer kao prvo forum tako ne funkcionira (kad se kamen zakotrlja, zakotrljao se), a kao drugo kad potakneš zanimljivu temu na koju netko ima nešto za reći, bilo bi neodgovorno ne podijeliti informacije. Jer ovo nije isključivo forum podrške, dapače - ovo je prvenstveno edukativni forum. Ako npr. sybylle edukacija nije potrebna, možda je potrebna nekom tko samo čita a ne sudjeluje u konkretnoj temi.
Možda bi bilo dobro saznati koju metodu krioprezervacije embrija koristi vaša klinika, jer kod slow freezinga je postotak preživljavanja embrija cca 60%, a kod vitrifikacije 90%.
Možda bi bilo dobro saznati nešto o implantation windowu, njegovom trajanju, ubrzavanju kod stimulacije, da možete procijeniti isplati li vam se više sva 3 embrija uložiti u jedan ciklus ili ih rasporediti na tri uzastopna.
Tako da ovo što pišemo ima veću širinu od konkretnog slučaja, no kada na pokušaj konstruktivne diskusije dobiješ "idi ća, zloguka vrano" onda to malo ubije volju za izmjenom i širenjem znanja.
A mislim da su na kraju dana spoznaje o gore navedenim temama (kao i sybylleino pitanje o poboljšanju receptivnosti endometrija/link ne radi) puno veća podrška nego "ne zamaraj se, mazi bušu ~~~~~~~~" postovi, jer iz njih brate mili nikad nitko ništa nije naučio.
BTW, mislim da fetoredukcija i dalje nije dozvoljena u HR nego da takvi slučajevi redovito idu u SLO...
eto, bubekica je rekla što sam i ja namjeravala - to, sybylle, ne može biti tvoja odluka i dr-u zakon brani da tako postupi. a s obzirom na to da je nedavno ženi koja je '85. godište vratio 3 embrija što je rezultiralo prijevremenim porodom i smrću trojki, ne znam otkud mu (da se jako blago izrazim) hrabrosti i dalje to raditi (a usto je i protuzakonito, mada vjerujem da bi svi oni uspjeli naći kakvu rupu).
ali, kako kaže Zima - samo pozitiva i nemojmo se zamarati! kad se desi sr.anje, očekivat ćemo da ga netko drugi riješi. a ako nitko neće moći, uvijek nam preostaje zid da lupamo glavom o njega.
Potpisujem cure u potpunosti! I mene je u zadnjem postupku dr. pitao oćemo li vratiti 2 odlična i jedan malo lošiji, ja sam odma rekla NE, upravo radi svih razloga što su cure nabrojile. Nažalost, nije nam uspjelo, ali nikad nisam zažalila što nisam vratila sva tri, niti mislim da sam tri vratila da bi se bar jedan primio.
Cure dobro razmislite o tome!
Evo još jednom ovaj link o ananasu :
http://conceivewithpineapple.blogspo...ation.html?m=1
Iščitala sam postove na nekoliko foruma, mišljenja su različita (nema znanstvenih dokaza da direktno utječe na implantaciju), no mislim da ne može škoditi ako se jede prema ovom naputku tj.ako se ne pretjeruje. A uostalom, fino je za doručak![]()
Šta niste prije napisale to za ananas.. meni je danas 5dnt i sad ću ga jesti... možda pomogne...![]()
Evo i mene s posla! Vatra, Riba, Kameleon, trbuh me više ne boli, a još nešto, ali manje svijetlo i ne uvijek! Uh da je bar stane, uf, da je implantacija!![]()
Šta sam ja ovo napisala?Uglavnom izgleda kao da staje svijetlo rozo, smeđkasto, jer jedva nešto vidim pomješano s utrićima i naravno kad tražim!
Vatra, kako ide ne skakutanje?
Zima, kako se osjećaš?
Marnel, osim želje za ananasom?![]()
Ma ti si trudna frcka, vidis da ne znas ni sta pises
Skacem ja od 6 i po ujutro, nisam bas ni spavala nocas, sad me umor uhvatio nakon utrica..a super se osjecam, nis ne osjecam, nis me ne boli..ali cice mi se svidjaju..he he..jooj jos sam i orgazam dozivjela u snu..a kazu da to nije dobro za impl. Ma ne sekiram se previse..bit ce sta bude..a i 9 mj. Ce brzo doci..
Ces ti vaditi betu sutra ili test?
Vatrica poskočica!Pa nije baš da orgazam nije dobar, znam da nama brane s nakon transfera, ali čitam da nema dokaza mza to, čak suprotno, na ivf centar zg! Ne kažem šta je točno, ali ipak si samo sanjala!
Ja cijelo vrijeme imam čudne snove, sex s kolegicom s posla
, pao je i dr., ali samo cmakanje...ma da ne nabrajam sramota!
Test sam mislila u četvrtak, to bi mi bio 10dnt, ako izguram dan prije nego bi trebala dobit M! Strah me nekako betu da me ne pokosi odmah! Uf!
Ti utrici cuda rade..![]()
Dobro sam I ovaj put ne pratim simp tome,prosli put Sam samu sebe izludila cure sretno I vjerujem u uspjeh ove ekipe cekalica![]()
Frcka, izgleda obecavajuce!!izdrzi jos do prekosutra.
Ili si odlucila drugacije?![]()
Bok cure želim vam svima pozitivnu betu i opustite se,mislim da u toj ranoj trudnoči nema nikakvih simptoma,meni je zadnji put kod pozitivne bete bolio drob koda ču svaki tren procurit i tako danima odma par dana nakon transfera,cice nula bodova a krvarenje da ne spominjem danima sam imala iscjedak s uteričima i bila sam totalno uvjerena da nisam trudna,tako jedino je beta istinita a da negovorim test kojeg sam radila četri dana prije bete i bio je negativan tako sretno i nema simptoma....
Draga Frćka vidim ja da je burno kod tebeneka, neka.. meni to kod tebe miriše na dobro...izdrži još malo i jedva čekam tvoj testić ili betu!
Zima za tebe istoi za sve ostale betačekalice
![]()
Ma nemam ja želju za ananasom, ali link prije pročitala i piše ananas jako dobar od transfera i jesti ga 5 dana odmah sam rekla mm koji je otišao kupiti ananas i odmah sam pojela komad.. čak i sredinu sam pojela, de... nisam normalna... al šta ću... možda mi pomogne...![]()
![]()
Posljednje uređivanje od Marnel : 19.06.2013. at 00:28
Jutrooooo! Meni se sve smiriloooo!
Sara
(.)(.) me bole, ali od mog stiskanja da provjerim dal me bole!
Marnel šala, htjela sam te čut! A koru nisi?
Cvjete da nam se svima ponovi!
Znam da je traženje simptoma uzaludan posao, ali to je valjda jače od nas!
Zimaaaa, Vatra ostale cure, dobro jutrooooo!
frčka..... zvuči super..... držim velike fige....
sara - sretno sutra na uzv (p.s. inbox ti je pun)
Frkcaaaaaaa!!! Mali frcko raste!!
Ja jos uvijek nis ne osjecam, tj.super se osjecam, nemam nikakve simptome.jedino me nocas probudila jaka bol u desnom jajniku,mislim..a sad me strah da nije opet cista jer je dr rekao da se moze ponoviti.ostalo kao da se nista nije desilo, niti se desava..vec polako otpisujem postupak.e da i mjerila sam si temp sinoc i jutros i bila je 36,5 tako da ni to nije obecavajuce..
Frcka super, to miriše na dobro, držim ti fige sretno
Frćka ... skoro sam i koru pojela.... ali mi mm nije dao... hahahahaha ... ovo tvoje mi miriše na bebača...sretno....
Pozdrav svima! Evo i mene tj. nasmeđu vama. Danas mi je 2dnt male smrznute morule. Dobro se osjećam osim kaj sam jaaaako napuhnuta (valjda zbog utrogestana). Ne radim pa se uglavnom odmaram, malo migam po stanu i 2xdnevno prošećem 15 min po kvartu. Betu vadim 01.07.
Svima skupa nam želim puuuuuno sreće, strpljenja i dobrih vijesti![]()
elen nakon fet-a nema potrebe za mirovanjem. naravno, izbaci treninge i dizanje teskog, ali sve ostalo je dobrodoslo zbog cirkulacije.
Thx Bubek..ja sam inače dosta "nemirna" al po ovoj vrućini a i zbog uspavljujućeg djelovanja utrogestana mi se ništ neda tak da puno čitam, proučavam recepte i gledam tv. Al za vikend smo isplanirali mali izlet u neku šumsku hladovinuPozz uz zdjelicu hladnih i slatkih trešanja
Elen ~~~~~~~~~~~~
Ja ne mirujem nikako.... Isti dan nam je beta
Ej Vatranadam se da bumo dan ulaska u EU pamtile po vatrometu sreće
Ali mislim da bum ja i prije testirala stanje...sve zavisi kak bu drugi tjedan
Elen i meni je dr rekao da se barem zbog neceg velselim na dan ulaska..he he..ja cu piskiti test 29.6.
ElenPojačavamo ekipu čekalica bete i EU!
![]()
Evo nam svima malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Frckaaaa... Ulovi me, kupit cu ti novine....
Dani to i mene zanima, jer mi je more pod nosom a kuham se..
Dani, ja sam sad citala da nije dokazano sa kupanje u moru utjece na implantaciju embrija, vec da se preporucuje lagano plivanje zbog cirkulacije..eto..idem se ja sutra bućnut..
Cure betocekalice di ste??? Nekih novosti, nesto?? Evo nam malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kod mene ništa... simptomi nula bodova.... osim bolnih (.)(.) al ti je od utrića.... ma neznam šta bi uopće mislila...
cure, sve nedoumice oko ponasanja nakon transfera rijesite sa svojim doktorima kako si kasnije ne bi predbacivale. osobno smatram da kupanje u moru ne utjece na ishod postupka, naprotiv, dobro je za cirkulaciju i opustanje.
10dnt i to su bili 3 embriji vraceni 3. dan nakon punkcije?
Test bi mogao pokazati plus ako si trudna, ali isto tako ako si trudna nekima je 13. dan nakon punkcije jos uvijek bio minus. Da rijesis nedoumice, mozes izvaditi betu, ona mora pokazati ako si trudna odnosno ako nisi trudna takodjer.
SRETNO!
Ja sam jedna od onih koja vrlo rano testira, meni su testovi bili pozitivni i 10., 11. i 12. dan nakon punkcije.
Da, 3 dan nakon punkcije! Uf! Betu ne mogu do ponedeljka jer danas radim, popodne za Zg, bit ću tamo u karanteni do subote zbog posla, tako da beta tek u ponedeljak! Ajooooj! Možda da probam jedan pa ako je - zanemarim?![]()
Hvalaaaa!![]()