bubili žao mi je.
uf, bubbiiii zao mi je jako. drzi se koliko mozes.
bubili.
Kiarad ne zna zašto govoriš da su u Vinogradskoj svi mesari, mislim da na ginekologiji rade isti doktori koji su i na MPO odjelu i za sva četiri stvarno paraju ok. Barem kad je MPO u pitanju, nisam bila na odjelu
Ne mogu se složiti s konstatacijom da su dr. u Vinogradskoj mesari.
Ležala sam tjedan dana na odjelu upravo zbog hiperstimulacije i stvarno su svi bili korektni.
Ma kiarad ne bi u bolnicu. I ja ju mrzim. U prvoj trudnoci (prirodna) sam imala takve bolove po noci, samo sa jedne strane. Na tom jajniku je bilo zuto tijelo. Hocu da ti kazem, mozda je od trudnoce a ne od hiperstimulacije. Navijam za trudnocu!!!
svak ima svoje iskustvo je neću reć ništa loše protiv istih ali komentar mog mpo dr nakon moje lpsc u vg je bio "lijepo su vas izmesarili", radili su lpsc radi ciste a nisu jajovode pogledali jer im se žurilo na go, danas se na to svi križaju lijevom rukom, ali da su bili ljubazni svi od dr pa do čistaćice jesu, eto to je moje iskustvo
Renna, hvala na odgovoru i brizi.
Kod mene sve uobičajeno; okupirana privatnim i poslovnim obavezama ne stignem puno razmišljati; mislim da sam malo nervoznija, no, takvi su valjda i dani, pred kraj godine, pa ne čudi.
Inače, 5 dana poslje transfera sam valjda još imala posljedice stimulacije pa me sve nešto pritiskalo, boluckalo, a onda sam počela raditi i prestalo je, međutim, te probleme je zamijenila mučnina, valjda od Utrogestana.
Sve u svemu kada gledam, sve sam brzo i relativno jednostavno 'odradila', za 2 tj. ako isključimo kontracepciju i da nije skupo, da sam mlađa, da preporučuju češće i da se ne mora putovati, mislim da bih, ako ne uspijeva, mogla svakih 2-3 mjeseca.
1. Kod koga trebam uzeti uputnicu za betu - mogu li kod dr opće prakse ili moram kod soc.ginekologa?
2. Gdje ju sve u Zagrebu mogu napraviti na uputnicu; znam za Petrovu; ima li nešto bliže Jarunu?
Nikolina
1. uputnicu daje odabrani ginekolog primarne zaštite (soc. gin)
2. beta se vadi na Sv Duhu, Vinogradskoj, Vuku Vrhovcu, Petrovoj (ili privatni laboratoriji, cijena oko 16o kn, imaš Polikliniku na Jarunu...
3. Sretno!
cure vidim vi ovdje fino odbrojavate i vibrate....da vas pitam.....koji dan nakon transfera je vađenje bete najranije pouzdano? nama u Ri kao što ste i vidjele doktor prepisuje vađenje stvarno jako kasno, tek 18-ti dan transfera. čak bih i čekala, nego imam toliko problema sa strane koje moram hitno riješiti da nemam baš strpljenja čekati toliko da vidim rezultat, a znam da se dobro vidi i ranije. mislila sam ranije otići vaditi privatno, pa ako bude dobra nitko sretniji od mene....idem onda lako na uputnicu još i taj 18-ti dan.
inače danas mi je 6-ti dan transfera iz prirodnjaka, nikakvih posebnih simptoma....
što mogu uzeti za bolne sinuse i hunjavicu? lupocet, lekadol? inače uzimam šumeći aspirin c, ali znam da u ovom slučaju ne bi smjela.
sretno svima !
pa ja sam krv vadila 14dnt..a imala sam ET 3.dan...možda bih mogla tada jer ranije nije baš sigurno.
ako te bole sinusi omotaj ugrijanu krpu oko sinusa ko indijanac ..zapravo zagrijavaj na špretu krpu pa stavi na sinuse i tako više puta da se malo ugriju i da popusti tlak u njima zbog sluzi...pij puno tekućine..kamilice da sluz bude tečnija i lakše iscuri....a lekadol ili lupocet(paracetamol) možeš ako baš nemreš izdržat..al sve se može izdržat vjeruj mi...samo kad sam imala strašnu glavobolju sa pulsiranjem žila(migrena) sam popila 500mg lekadola..vjeruj mi mislila sam da ga pijem uzalud jer kod migrene baš to meni ne djeluje inače..ali prestala glavobolja ko iz šuba...još se dan danas čudim..pih
i da....inhaliraj obavezno...ja sam inhalirala morsku vodu sa kaduljom 2-3 puta na dan...pila stalno limun i med i prestalo sve u 4dana..inače traje tjednima...i to mi je čudno..kapi za nos ni u ludilu jer mogu potaknut pobačaj a kasnije abrupciju placente..samo možeš fiziološku u nos ili aqua maris-pročoišćenu morsku vodu koja je hipertonična što je još bolje za otvaranje sinusa jer povlači edem sluznice
meni doktor na zadnji nalaz, nakon transfera svaki put obavezno napiše točan datum vađenja bete, prošli put sam dobila jezikovu juhu pa nemam volje opet, kad znam njegov stav oko toga. iako i meni bolje zvuči znati da sam imala npr biokemijsku nego ništa
sad mi je važno radi nekih drugih stvari znati na čemu sam, iako sam svjesna da rana dobra beta opet niša ne znači, ali ako nije ništa barem se ne nadam i ne odugovlačim cijelu priču.
Išla sam danas po uputnicu za prvi ultrazvuk i moja ginekologica predložila da me pogleda na uz.
Vide se 2 žv. Srce još nije mogla vidjeti jer je rano. Za sada su blizančići.
Eva blizanci ...imala sam neki predosjecaj da ce tako biti.Cestitam od srca i da sve prodje u najboljem redu
Eva, blizanci će biti! ~~~~~~ za dalje!
Eva cestitam!
eva
thinkpink bez problema možeš vaditi betu 12-ti dan.
bubili
...
Brojim 7-mi dan. Ništa se ne događa, osim pospanost od utrića. I pomalo bezvoljnost.
tiki_a, ma danas mi je super jer je noc dobro prosla, hvala sto pitas.
Samo zelim reci curama koje su pisale za vinog.bol. nisam ja mislila da su bas oni mesari, nego ja razmazeno deriste ne trpim boli i nisam navikla se vucarat po bolnici i nikad nisam bila u bolnici tako da me strah. vozila sam mamu neki dan na hitnu i od 08,00 ujutro, tek su joj u 16,00 izvadili krv, iako ima anemiju, tak da zgadili su mi se.
Eva, super za blizance, uzivaj.
Sutra vadim betu i glupo se osjecam imam napadaje smijeha. kako god, javim vam svima oko 12,00.
Nisam ni mm rekla da cu to sutra rijesiti, on jadan jace ukomiran od mene.
Mislim da nemam hiper jer je sve ok, malo sam pospana. fakat nakon magnezija i normabela mi je bilo lakse, sad jedino ako nije pad hcg rezultirao smanjenjem bolova. kako god cekam do sutra. Inace danas dok sam vlakom isla doma bilo je ugazenje, zgazili smo tipa. tak da sam u komi zbog toga, nisam to jos dozivila.tak da bitno da smo mi svi zivi i zdravi. tiki, kak si ti?
Joj kiarad kako ružan događaj danas, uh, grozno...
A za dr-e, i ja sam shvatila kao i Svetlana123 da se tebi ne ide u bolnicu. I sama imam s mamom slično iskustvo. ... Kod mene pospanost (od utrića), šanse su mi male, ali dok traje čekanje mogu se nadati . Napali su me prištevi, ne previše, ali nezgodni, ma kod mene je već zasićenje svime, sada malo više jedem pa moguće da je zbog slatkog. Obzirom da mi je ciklus 24 dana, za dva dana bi trebala biti M, danas sam osjetila malu najavu, iako baš i nemam tih bolova, tek toliko da znam kada dolazi...
Drage cure, eto 12 dnt, beta 3,30. Rekli mi da je to negativno jer treba biti iznad 5. Do sad sam uvijek imala 0,00 pa sad niti ne znam kaj ovo točno znači. Dal da ponavljam betu u ponedjeljak ili ne? kaj sad da radim?
To bi mogli biti ostaci brevactida ako si ga primila u zadnjih 5-6 dana. Zao mi je
Pitaj doktora treba li ponoviti. Jel ti jos jako rani dpt?
Evo drage samo da javim da sam danas vadila betu, umjesto da čekam do ponedjeljka. Beta je 84,5. Transfer je bio 29.11. Mislim da nije loše, u ponedjeljak ponovo na betu....
Kiarad žao mi je .
Jasna09 bit će to ok, sve sam ti već rekla, ljubim te ~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
jasna09, sjajno!!!!!! Potpis se ostvaruje, evo odmah ~~~~~~~~~~~~~~~za ponedjeljak!
kiarad, stvarno smo se nadali skupa s tobom, bit će slijedeći put!
jasna09 za 10dpt čini se vrlo lijepo, čestitam i ~~~~ za uredno duplanje!!!!
Zao mi je,kiarad
Jasna,~~~~~~
7dnt-i dalje 37/37.3,bolne grudi,a od danas i manjak apetita,mucnina i evo probija se glavobolja.
Hvala svima na savjetima. mislim da sam isplakala svoje.
Jasna, cestitam. tIKICA DRZIM FIGE ZA PONEDJELJAK.
evo meni je bio 3 dan transfer u MB i danas 11dnt beta mi je čista 0, imam li se čemu nadat , reklli su mi da vadim 13.12??