bebolinko trudna si! tako sam i ja napravila trakice i test, štoperica je davno baj baj!
ajde odi vadi betu!
meni je danas 5dnt nemam nikakvih simptoma...nista, osjecam se kao i inace...ali kao i inace pred m..jucer sam bila dobila potkozni prišt na bradi i do danas je nestao...uz to stalno sam placljiva i zivcana...rasplacem se na svaku glupost sto procitam,cujem,sva sam si nikakva...koma..jutros sam osjetila ostru bol u donjem dijelu leđa kad sam isla na wc...
ja sam skoro pa vec otpisal ovaj ciklus nemam vise nade bas zbog pms simptoma....ali isto i dalje uzimam utrogestane 3x2 pa cu radit test za 6,7 dana pa da vidim na cemu sam...
tikice cestitam na predivnoj beti....od srca....
bubimitka...sretno danas na uzv-u i zelim ti da je srceko junacko prokuckalo....
Meni su 11, 12, 13 dpt bile blijede ali fino vidljive crtice.. Isto sam štopericu primila 7 dpt.
Prošli puta kad nisam bila trudna i test je bio negativan 12 dpt, dakle štoperica je isparila...
donatela ja imam ovoliku betu a još uvijek nemam ni jednog jedinog simptoma.. nema predaje do bete! ~~~~~~~~~~1
da tikica još i lako za to sto nemam simptoma t...ali stvar je u tome sto imam simptome dolaska menge...to ti sigurno nisi imala jelda??' nije da me boli trbuh i to kao da cu dobit ali sam zivcana,placljiva.,izbio mijucer potkozni prišt pa nestao,pa sam si sva nikakva cim se pogledam,takva sam uvijek pred m..sigurna sam da tebi tako nije bilo ipak...
što ste vi sve primale štoperice nakon transfera???ja nisam!! dali se to prima samo kad si u stimuliranim ciklusima...??ja sam ju primila samo prije punkcije 2 dana i to je to onu ovitrelle ali ja sam bila u prirodnom ivf/icsi...jel postoji onda razlika zasto se u prirodnom ne daje stoperica nakon transfera kad je vracen samo jedan embrij..???
donatela to ti sve ovisi od dr. do dr.
ja sam primila 3 inekcije poslije transfera, navodno za bolju implantaciju.. ali nemoj da te to brine.
Ja nisam primila štopericu nakon transfera (u polustimuliranom ciklusu)
TIKICE kako prekrasna beta...cestitam ti od srcaOvaj put si uspjela
BEBOLINKO cestitam i tebi....awwiee tako puno trudnica oko mene
Ja sam dana usranog raspolozenja, oprostite na izrazu
Ali 7dnt i od simptoma i dalje nista osim glupavog osjecaja kao da cu dobiti mengu jos od 2dnt, jedina razlika je sto me ledja ubijaju ali to prirodajem isto nadolazecoj mengi ili izlezavanju
Uglavnom beze, i ovaj puta izgleda nece biti nista od mojih curica...:
dobro je tikica rekla,nema predaje do bete!nemoj se brinuti,rano je još za neke simptome.a ova oštra bol ti može bit i ugnježđivanje,garant si bebo pravi mjesta.ja sam cijelo vrijeme imala simptome uobičajene menge,napuhnuuta za pop...,i iznenadio me poz. test.tako da,strpi se još malo,začas bude beta došla!
ajjj hvala ti sunasce moje al jos je rano za cestitanje,dok barem beta ne kaze svoje,uh...
ne znam jesi li procitala maloprije,al i ja ti imam taj osjecaj da cu svako malo procuriti,osobitno zadnjih 2-3 dana i bas budem nervozna zbog toga
i doci ce curica(makar jedna)ovaj put,a onda sljedeci put neka dode i druga-i ne brini nitko od nas nije bio nekog super raspolozenja u danima cekanja bete,svi imamo promjene raspolozenja![]()
Ja sam sigurna bebolinko moja, da nam ti nosis jednu malu bebu i busici...
I hvala vam sto me ne osudjujete zbog mos raspolozenja, ali jdenostavno si nekad ne mogu pomoci...Ne zelim nikom ekvariti dan, pogotovo u ovoj sreci zbog lijepih beta i bebica, ali nekad jednostavno i sunce place....
Ljub ljub bebolinko![]()
bebolinko,BJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za srčeko
donatela ja sam bila ubjedjena da stiže M ali nije tak da......
sunašce naše ne se nervirati![]()
sunasce ja sam ovdje 7dpt oplakala i sa svima se opraštala jer sam bila sigurna da nije uspjelo.. ništa se ne ispričavaj zbog raspoloženja, to su ti trudnički hormoni..
žužy ali nisam osjetila bol u trbuhu tu oštru nego u leđima i evo i dalje me leđa bole u donjem dijelu...kako to može biti ugnježdjivanje?u trbuhu ništa ne osjetim...od transvera par dana nakon sam stalno osjetila bolove u jajnicima i svasta nesto a sad vise nista ne osjetim u trbuhu kao da niceg nema...pitam se zasto...osjetim samo tu bol u leđima i kao sto sam rekla osjecaj kao da ce menga stici za kojih par dana...i da imam i vrtoglavicu ali to je od utrica...još odkad sam ih pocela piti...
ajme koje grceve imam sad....kao da cu svaki ćas procurit...neznam sto se ovo desava...grcevi u nogama sad i u trbuhu....mozda cu i dobit m...vec kroz dan dva a treba doc tek 20 etog...mislim ...netreba,...danas 5dpt.....![]()
pa sto ja znam zasto...koliko ja znam piju ih svi koji su u postupcima mpo..ivf...pijem ih valjda da se embrij bolje ugnjezdi...3x2 na dan.....i u uputama o ljeku pise da se koriste kod mpo.....zasto je cudno da ih pijem???evo sad je grc malo prosao legla sam na trbuh kad me uhvatilo i odmah mi lakse bilo...
ustvari...greska ne pijem ih nego uzimam...vaginalno...3x2 a prve dvije mi je dr mpo bio vec stavio na dan transvera poslije sam nastavila sama...
Posljednje uređivanje od donatela : 14.06.2012. at 14:34
kuzim da si tila pitat zasto ih pijem a ne ih stavljam vag...slucajno sam napisala da ih pijem...iz navike valjda...sto ja znam....ali ne stavljam ih vaginalno 3x2...
Donatela - za grčeve uzmi magnezij. Možeš ga kupiti i u DM-u, šumeći. Stvarno pomaže...
grcevi su bili trenutni...zasad barem,,,,ali vjerojatno ce se vratit neznam odkud ti grcevi sad ka mi m treba doc tek za 5,6 dana a danas je 5dpt
znam da su vece nuspojave kad ih pijes u uputama cak pise da uopce nema nuspojava kad se uzima vaginalno ali ja imam i vrtoglavice i pospanost i glad i ko zna sto još...nesto drugo je mozda sto se blizi menga ali kamo srece ipak da ne dođe....eh da...moze li ovaj grc sto me maloprije odjednom uhvatio znaciti ugnježđenje???danas na 5dan poslije transfera? i jutros ostra bol u leđima...???hm...nebi se tila uzalud nadati ali ipak...sto ja znam grcevi mi su mi slicili kao menstrualni ali su prosli nakon 3,4 minute...
vjerojatno je ovaj tekst vec bio tu ali ja samsurfajuci netom naisla na njega pa mislim da bi mozda jos nekome bilo mozda zanimljivo procitati da ponovimo.... :Što se nakon transfera događa u maternici?
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
0 dpt...zametak je u stadiju blastociste
1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota
2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Posljednje uređivanje od donatela : 14.06.2012. at 15:11
hmm bez siptoma ni tabela ne pomaze...
ja cak ni 9dnt ne mogu test napraviti koliko sam nakljukana brevacidom, danas roknula dupli...pih...nista cekam mengu.
ja poslije transfera nisam primala nikakve stoperice ....toga u Ri..nema nakon transfera..tako da cu ja moci pišnuti neki testić za nekih 6,7 dana...ja uzimam za implantaciju samo utrogestan 3x2 i to je to....
da pitam..jesu li ikoga od vas hvatali grcevi nalik menstrualnima oko 5og dana nakon transfera meni se to desava od danas od pdneva negdje...pocne pa stane ..neznam sto je to....
Donatella sve ti je to razlicito, ja sam ti na prvom pokusaju imala jake bolove 3 i 5 dnt onda tisina, zatvor, bradavice osjetljive da ih nesmijes pipnuti, stomak ko kuca, i nista dobila mengu...
Ovaj sad pokusaj, od simptoma nista...niti zatvor imam, stomak je napuhnut ali ok, grudi bolne ali to je sve od crinona, ali fizicki sam 100 puta bolje neg prvi puta...Osjecaj kao pred mengu imala sam 2dnt i traje i sad 7dnt, ali doktorica mi je rekla da je to normalno...tako draga da ama bas nista po simptomima ili ne simptomima ne mozemo znati....
Ja se u nista vise ne uzdajem. Ako ima bolova nije uvijek dobro, ako nema, ni to nije dobro...Nemam pojma..
Ja cekam opet svoju mengu i to ti je to.....
sunasce nadam se da ti je ovaj put dobitan..ma mene niti cice ne bole uopce mozda mrvicu bradavice kad dirnem ali nista znacajno...mada mene ni pred m.cice ne bole bas eventualno samo jedna ali sad me nijedna ne boli....ni kad stisnem,,nista...samo ti grcevi i osjecaj ko pred m..osjecam se ko zombi...bas se pitam zar me nebi tribale cice bolit bar od utrica...kad sam uzimala duphastone onda su mi se bile napuhale za 2 broja vece a sad nista,,,
Donatela draga, meni je prvi simptom trudnoće bila grozna i neuobičajena bol u leđima, i veliki umor naravno, tako da neka to bude to....
Prema tablici, 5dnt bi ti mogla biti implantacija jer ti je vraćen 8-stanični embrij 3 dan ako se ne varam.
Strpi se još malo i laganini...
Sretno!
Sunašce, da curica stigne što prije....
hvala lakii ja se nadam da je to to...ta oštra bol me štrecnula u leđima kad sam isla na wc bas oštra bol...potom danas oko 1 popodne su poceli grcevi u maternici nalik menstrualnima ma skoro isti kao menstrualni...i malo stanu pa se vrate..bolilo je da nisam mogla nist radit sad su grcevi malo popustili ali nisam tila nista piti za bolove za svaki slucaj jer nikad neznas...za 6 dana cu pišnut test..na 11dnt pa cu znat na cemu sam...i da...vracen mi je 8stanicni embrij..
Da li je netko imao sličnu sitaciju? 15dpt test na trudnoću negativan, a ciklus ne dolazi . Neznam šta da radim.
izvadi betu. možda ti ne dolazi zbog utrogestana ako ih stavljaš.
žene moje, ja danas 5 dnt, bez ijednog jedinog simptoma. Prvi postupak me je stomak stalno bolio, jajnici žigali, nešto se dešavalo, sada, ama baš ništa...danas primam brevactide, vjerovatno nakon njega će početi neke reakcije![]()
mostarka ja još uvijek nemam ni jedan simptom, da nemam ove nalaze bete ne bi nikad rekla da sam trudna. samo se opusti i uživaj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11
Da, ja isto mislim da ne treba tražiti te ne/simptome.....nema tu pravila....bolje se ne opterećivati s tim....
jutro drage moje....Ja evo sva uplasena, morala sam drmnuti Normabel da dodjem do sebe....Sad cu biti high lol
Uglavnom 8dnt, jutros se digla sve u redu, poceli pricati sa sekom preko skypa, pijuckati svoju kavicu, i ujednom trenu mi je pocelo biti slabo, kratki udisaji, ne mozes da dises covjece, i vrtoglavica....Ja se usrala od straha....
Tak da sam sad "nadrogirana"....![]()
hvala tikice, BJ, prošli put sam stalno imala neke simptome, i ništa od trudnoće. ovaj put se stvarno ne opterećujem simptomima, ali mi je zanimljivo bilo da ništa ne osjetim.
Sunašce, i mene je jučer vrtoglavica žestoka uhvatila, kao nikada do sada, ali moja vrtoglavica se zove ANEMIJA, to je zasiguro![]()
Ja nemam anemiju, ali imam primam toliko inekcija vec da me ne bih cudilo kad bih ju dobila
Uglavnom nadam se da se vise nece ponoviti, i ja bas kao i ti z arazliku od prvog postupka u ovome nemam nikikavih simtopa, osim ovoga sto se desilo jutros i da, lagano zacepljenog nosa...taman mi fali jos i gripa djis....
mene jucer cijelo popodne drzali grcevi u donjem dijelu tbuha koji su se prozimali i po bedrima...na momente je prestajalo ali je stalo tek navecer,,,najprije ssm misla da cu procurit mada nei smila jer mi m treba netreba stic tek za 5 dana 20estog i danas vise grceva uopce nemam....danas mi je 6dnt...ja se nadam potajice da su ti grcevi bili implantacija....
drugih simptoma nemam uopce...cice me ne bole nimalo...a vas??? mene ne bole niti kad ih stisnem..a inace me malo bole pred m uvijek i to redovito samo jedna cicka..ma koliko to cudno zvucalo a sad nijedna...mislial sam da ce mi od utrica cicke nateci i bolit ili nesto ali nista...cice=o bodova......
cure zanemarite simptome... ja sam imala sve simptome kao pred M i doslovce sam grizla sveoko sebe od jada...uzalud jer rezultat bez simptoma je u potpisu