corina ovo 5+2 ti je pet nedelja +2 dana jel hoces na sestu nedelju da ides na otkucaja crceta malo su mi nejasni ovi vasi poimi a i ja se bas i nerazumem poz i srecno
corina ovo 5+2 ti je pet nedelja +2 dana jel hoces na sestu nedelju da ides na otkucaja crceta malo su mi nejasni ovi vasi poimi a i ja se bas i nerazumem poz i srecno
Cure,kako izracunat trudnocu , npr corinino 5+2?
citala sam dosta foruma i opet sam zbunjena. punkcija bila 27.4. a transfer 29.4
citala sam da se punkciji doda14 dana +ovo sve do danas.... to mi ispada 5 tj
Željka84 mislim da je nedavno Clematis isto imala malu betu koja se pravilno duplala i trudna je! Ima nade...
Frćkice sretno sutra na prvoj fm~~~~~~~~~~~~~~~~držim ti Javi kako je prošlo!!!
[QUOTE=zeljka84;2413945]Cure,kako izracunat trudnocu , npr corinino 5+2?
citala sam dosta foruma i opet sam zbunjena. punkcija bila 27.4. a transfer 29.4
citala sam da se punkciji doda14 dana +ovo sve do danas.... to mi ispada 5 tj[/QUOT
napiši u google izračun trudnoće kod medicinsko potpomognute oplodnje i tamo ćeš sve izračunat vrlo jednostavno.
Evo i mene pridruzujem se ovoj temi, upravo su mi vratili dvije mrvice a dvije su zamrzli.
Pozdrav svima..... i čestitke--ovaj mjesec je pozitiva prevladala...
swim čekalicama bilo čega---sretno i puno strpljenja
Nego-zanima me koji ste dan radile testić i koji dan ste dobili +?
Posljednje uređivanje od orhideja. : 18.05.2013. at 11:01
orhideja ja sam radila 12 dnt i dobila sam +,blastociste.
frćka da ovaj postupak bude dobitan!!!!!!!!!
kod mene danas 9dpt,mislim da je m na vratima,počelo je ujutro nekaj malo,sad je stalo ali poznati simptomi su tu...napravila sam i test,negativan je i znam da je rano jer su mi vraćena dva embrija 3 dan,ali s tim brljanjem,mislim da je to kraj..napravila budem još jedan sutra,čisto da vidim kaj bu pokazal,
probala budem dogovorit stimulirani na jesen na vv,jer na sd budem ljekove sigurno opet čekala godinu dana,imam pravo na još jedan prirodni,ali kak imamo doma neke radove jednostavno mi se sad neda
Prijavljujem 0 dnt jedne blastice betu cekamo 07.06.
evo da i ovdje javim, hvala na ljepim željama, danas bio prvi pregled tek i prošao već voz, ja se ubrzala, city expres nema veze, ugl. čekam 6.mjesec m, pa idem na svoj 2.IVF prirodnjak! Valjda sam htjela sa Sarom opet švikat! Zato s mirom mogu sad svih pratit, Ruthy se bliži štoperici, samo smireno!
Željka 84, još ima nade, dobro Sara govori za Clematis, vidi pod vrijednosti bete, objavila je kako je bila mala par puta i naglo skočila tako da supeeeer!
Jesi sigurna? Ak ne krvariš odi vadit betu!!!!! Ja bila na folikulometriji jučer i u pon opet idem, folikul imam samo jedan na desnom jajniku a na lijevo opet niš... Nadam se da u tom folikulu ima jedna krasna jajna stanica...
Žene jel se prirodni računa ak nema js????
Sretno svim čekalicama i našim novopečenim trudnicama!!!!
Uf evo i menee danas je tek 9dan feta.I nemrem više dočekat betu!Neznam kak je ostalima ali imam osječaj sam kak bum dobila mengu ali nema je na svu sreču ali taj osječaj ubijaaaaaaaaaaa.I osječam se kao da me tenk pregazio svi mišiči me bole kao da sam trčala maraton....Strah me testa tj.neuspjeha ali neznam jel bum baš izdržala bez njega....Cure sretno
Kika, bit će jajna stanica, ne brini! Inače se ne računa, jer nisu ništa ni potrošili...Negdje sam pročitala da se ne računa ni ako se primi štoperica, pa nažalost js pobjegne prije vremena!Moja pobjegla juče prije prvog pregleda uopće i ne računaju ništa!))
Valiana, probaj ne mislit o tome, a naravno kako je to skoro nemoguće, misli pozitivno, u svakom slučaju je bolje!
zeljka 84 evo da te i ja pitam ,stvarno su me zbunili ja sam isto radila punkciju samo dan pre tebe znaci 26.4 a transfer mi je bio 29.4 sta sad tu treba da se smeta jer u ivf treba smetat kad sam zadnji dan dobila ,ja znam tacan datum kada sam ostala trudna i smetam da mi je sada 3 tjedan a po ovim racunima sta ih pisete treba da sam 5 tjedan mislim nije mi nista jasno ,jesi bila na UV jesu ti merili zacetak koliki je i kada treba da se jave prve otkucaje srca ,meni su rekli za dva tjedna da idem opet na UZ .
kika,super za pridnjak,bude to super stanica
a,gle nije to još jako,pričekala bum do ponedjeljka ili utorka,pa bumo vidli
tonkica sretno do bete uzivaj
corina gde si danas pitala sam te koliki ti je bio plod na prvom UZV i kada ti je bio transfer mislim da smo ja ti i zeljka u isti dan meni bio 29.4
frcka zao mi je samo hrabro napred
Cesna je transfer mi je bio 29.04- dvije blastice .
Nije mi doktor rekao kolika je , ali je rekao da je pravilnog oblika. Za veličinu ga nisam niti pitala.
cresna i ja sam racunala od punkcije trudnocu jer sam procitala da se punkcija racuna kao ovulacija i ispako mi 3 tjedna al vidila sam na nalazima bete da mi nesto ne pase.pa isla citat da se svemu mora dodat jos14 dana. znaci ti si trudna danas 5 tjedana+2 dana, dan vise od mene!
idem na ultrazvuk na vv kod dr u sljedeci petak,tako mi je rekla.mislim da ce tad sa 6tj biti premalo da se vidi srce.
sta se trudnoca ne racuna od prvog dana zadnje m.? jer 14 dana od punkcije ne mora biti da je bio prvi dan m, meni je punkcija bila 13dc znaci ja bi isla u minus tj u prosli ciklus... kazu 14 dana jer je ovulacija u savrsenom ciklusu 14 dan.. tako da je zapravo najpravilnije racunati po zadnjoj menstruaciji.. barem mislim..
jejja u pravu si računa se od prvog dana zadnje m,meni je zadnja m bila 6.3. , i sad sam trudna 10+4.
željka84 kad ti je bila zadnja m?
frćka
valiana pratiš me još jedan moj simptom!!!!!!!! sljedeće je spavanje!
Jejja, neki mpo doktori racunaju od zm, neki od dana punkcije + 2 tjedna, ovo od zm je dogovorno i tako bi trebali svi racunati, bez obzira na to sto je mozda trudnoca veca ili manja. Gledajte na to kao na mjernu jedinicu stvar dogovora i boljeg sporazumijevanja...
jejja i meni je tako logicnije da se racuna od punkcije ali uguglaj- mpo kako se racuna trudnoca pa ti tamo pise
frcka-moje su bete mrvicu nize od clematis ali se isto za sad pravilno duplaju...samo mene muci lagano krvarenje a ona nije krvarila... al nadam se da ce sve dobro
zavrsit kao njeno!!!
željkica bila mi je 16.4
to je do danas 33 dana, znaci trudna sam 4+5?
bas cu pitat dr u petak koliko sam trudna- ak ce sve docekat petak i beta se nastavit duplat!!
Željka, strana 148,ovdje, Nakon transfera, pročitaj post od Crvenkapice koja je trudna! Nek te to malko smiri!
Vikend sa štopericom, pon. punk, u prirodnom a onda nadajmo se da će nepti biti Frćka, žao mi je što nisi sa mnom da me zasmijavaš kad je najteže... Kika, sigurno će biti dobro,
Nego di ću bit nego s tobom! Sad kad sam ja protrčala kroz svoj ciklus, pratim te u stopu! Za ponedjeljak, za punkcijuuuuuuu i js!))
Cure na dan transfera jeste li tek navečer stavile utrice ili ste i popodne i navecer
Zeljka, ne bi te htjela plasiti, ali sjecam se da je meni doc rekao da za vanmatericnu postoje 2 nacina lijecenja.
Ako se skuzi dovoljno rano onda se moze lijeciti nekakvim citostatikom, ali u tom slucaju mora se napraviti pauza za trudnocu ( u svojim godinama ja se na to ne bi odlucila)
Ako je kasnije skuze onda vade jajovod vanka.
E sad ako ides na ivf onda ti realno jajovodi ni ne trebaju, i ja sam ostala bez jednog prosle godine i ovaj drugi je dr-u malo sumnjiv pa smo cak i razgovarali prije ovog pokusaja ako nam ne upali sad, da se prek ljeta ipak odlucim na laparo da mi izvade i ovaj drugi jer ako je jajovod upaljen onda ispusta neki toksin koji kakti unistava embijiće.
Znam da je tesko biti bez jajovoda, ali ivf je teska borba u kojoj ponekad moramo biti spremni zrtvovati jajovode samo da bi dobili bebicu.
zeljkica imam jedno pitanje za tebe ja sam zadnju m.imala na 4.4 punkcija mi je bila 26.4 a transfer 29.4 sada mi molimte preracunaj koji sam tjedan zato sto mi je glava zbunjena.i reci mi kada treba prvi put da cujemo otkucaja crca jer kako sto mi je doktorica rekla za dva tjedna bi trebalo da se vidi a po mom racunu sada sam 3 tjedna trudna od dana transfera a ona mi kaze na 5 tjedan da idem za srce sta mi ti kazes zato sto si vec prosla to hvala i srecno
Jesam,hvala!
Clematis- u pravu si, nemam poma kakvi su mi jajovodi ali ako treba mogu i bez njih. Raspitala sam se i ako je plod mali i beta mala mogu ga izbacit s tim citostatikom cini mi se nesto sa m... a ako je beta i plod veci moraju uklanjat jajovod. ŠTA BUDE,BUDE ako do toga dodje sve ću učinit za bebu.
Samo moja beta je mala ali se dupla, nego me zabrinjava krvarenje i bolovi kao menstrualni, samo slabije probadanje (inace uvijek imam jake bolove, bez tableta nikad a nekad i uz njih hitna i inekcija). Moram cekat do utorka da vidim dali se opet poduplala ili ce pocet padat i do tad se zivcirat radi krvarenja i bolova
Posljednje uređivanje od kismet : 18.05.2013. at 21:10
cresna,srce se čuje krajem 6 početkom 7 tjedna,ja sam ga čula na 6+3, ovaj tvoj izračun me malo zbunjuje ako u tablicu upišem zadnji dan m ispada da si trudna 6 tjedana a ako upišem datum punkcije ispada 5 tjedana, a ti kažeš 3???
Kika222 sretno u prirodnjaku i držim da bude jedna, ali vrijedna JS-a koja će se lijepo opodit!!!
Frćka ja i ti u 6. mjesec ponovo zajedno!!
Ruthy sretno i tebi, za ponedjeljak
Svima ostalima sretno~~~~~~~~~~~~~~~~11za što god vam treba!!
Cure, tocnije je racunati po punkciji, uzimamo ju kao dan ovulacije
Jer, nekad su punkcije dosta kasno, nekad rano, pa ispada da nam je plod premali/preveliki za dane trudnoce, i eto panike
Najjednostavnije je od dana punkcije oduzeti 14 dana i to uzeti kao datum zadnje menstruacije
Ustedimo si dosta zivaca....
eh draga tu ti nemam nista pametno za reci, ja sam mislila da cu izludit i sebe i mm dok sam cekala ove 4 bete (da ne govorim o onih 14 dana nakon transfera ) i sad cekam ulz, i poslije toga cu morat cekat onih 12 tjedana ..... kaj je najgore ja kad sam tak nervozna onda pocnem sumanuto cistit po stanu, sad nemrem ni to, osudjena sam sama na sebe i na svoje neuroze, pikanja, probadanja, panike i sl.
cak danas sa mislila ici na hitnu na pregled jer mi cijeli dan neki grcevi, a znam da mi je to od probave, pa mi je neugodno da ne dodjem na merkur a oni mi kazu pa draga gopodjo malo ste se zacepili, pijte donat.
Pozdrav svima. Malo sam se pigubila al drzim svima i saljem vam ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve sto trebate.
Vidim da pricate i o izvanmaternicnoj trudnoci. U ranim stadiju se moze lijeciti metotreksatom. Ako je beta manja od 5000. Ja, nazalost, upravo to prolazim.
Drzim da tebi to ipak nije izvanmaternicna
Mima draga, evo i ovdje, pusa i sretno da se čim prije riješi vanmaternična...
Frćkice i Sara hvala na podršci, iako me od jutros baš šarafi (unatoč štoperici) Nadam se da štoperica štopa i da će folikul izdržati do sutra...
Kika222 sretno sutra za prirodnjak, možda se i sretnemo gore
Željka sretno i da se čim manje živciraš...
Drage cure, nadam se da će se nastaviti plodno proljeće i nama koji smo u postupku...
Pusa svima i mira, nade, strpljenja i svega lijepoga nam želim...
Posljednje uređivanje od Ruthy : 19.05.2013. at 10:52
mima nek s cim prije rijesi to draga..
ruthy figice da folikulici izdrze..
brojim 1dnt blastice, ajmee kako ne volim cekanje
jejja,ma zašto ne voliš čekanje evo već nam je 1dnt hehe..ma brzo će to nama proći..
jel tako? ma kažem ja jejji ma me ne sluša! hvala,argente!
Drage moje hrabrice evo ja sam dobila prvu M (10.5) nakon kiretaže koja je bila(25.3) .... svom ginu se moram javiti u utorak radi papa testa i isto tako u Petrovu na kontrolu i uvid u PHD-nalaz! konačno je krenulo nešto ... u isčekivanju ove M osječala sam se kao polovična ... sad ipak startamo u akciju punom parom po našu bebitosicu !!! pa na koji god način upalilo !!!! svima vam želim velike bete i lijepa ,velika,zdrava srćeka!! Zanima me šta mislite dali je rano za prirodnjak...naravno ako pregled prođe u redu i papa i brisevi također..... dali i za to trebam imati pauzu od 6mj,kao i za stimulirani.....a doma čemo pokušavati naravno odmah iza nalaza,to valjda nije prerano!? i na koliko prirodnih imam pravo (nisam bila ni jednom) i dali se klomifen računa pod prirodni ili stimulirani postupak ?
cure,smijem li popit sta protiv bolova tj grcenja misica? nedjelja je pa nemogu zvat dr i pitat je a boli me ludjacki od jucer navecer... jel ijedna nesto pila naravno s odobrenjem lijecnika