Inesz,kaj se radi?
tiki_a, evo uglavnom lagano po kući, najviše između balkona, terase i kreveta. čekam sutrašnji ultrazvuk.
Inesz, za mali, mali, mali hematom i veliko srčeko!![]()
Inesz veliki najveći poljubac i čvršći najčvršći zagrljaj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inesz ~~~~ za današnji UZ!
Orline baš mi je žao zbog takvog razvoja događaja, sva sreća da si išla provjeravati. Nadam se da ćeš to brzo riješiti
andream bravo za dobar nalaz NN!
Linalena meni su jednom u Mb rekli da se po njihovom pije max 35 tbl kontracepcije bez pauze
Inesz, zar nisi napisala da ćeš na UZV za 3 tjedna? U svakom slučaju, puno, puno dobrih vibracija za tebe i bebicu.
Charlie, hvala. Večeras idem kod endokrinologa pa ćemo vidjeti šta će reći. Stigla su i antitijela. Anti TPO vrlo malo iznad, ali zato anti TG preko 600. Prošle godine pred postupak antitijela bila uredna. Znači novo sasvim
Inesz, ~~~~~~~~~~~za danas
Javljam da sam bila u Citu u VII mj., ali bezuspješno. Beta velika 0. Bio je pulustimulairani Femara 3x1 od 2 d.c., 5 , 6, 7 d.c. Menopur 3 amp. Dr. P htio odustati zbog loše reakcije, nizak estrogem ( veli da sam u premenopauzi i da trebam odustati općenito). Međutim htjela sam nastaviti s postupkom, on se složio, ali je rekao da mi neće davati stimulaciju, jer veli "kao da solite more"- u prijevodu "nema koristi". Desno su nastala 2 folikla, 14 d.c. punkcija 1 dobra j.st.( dr. Romac), lijepo se oplodila i transfer 2 dan nakon punkcije. Punkcija (koja mi je bila inače 11- u životu) nikad traumatičnija, dr. mi je grubo stavio spekulum jer je htio dati lokalnu anesteziju i ozlijedio rodnicu, došlo do jakog krvarenja iz vena te je morao zaustavljati krvarenje i stavljati šave. Ne možete zamisliti kakvi su to bolovi. Sada moram razmisliti što ću dalje i kako.
Nakon tranfera 16 embrija ( 1 missed, 2 biokemijske tr.), razmišljam da li nastaviti.
Čestitam našim trudnicama, a trudilicama 39+ puno sreće.
Anaea, baš mi je žao... i zbog loše reakcije i zbog traumatične punkcije i na koncu nule.![]()
![]()
Anea, žao mi je šta si imala tako lošu sreću. Kakvi su ti bili prethodni postupci, odnosno kakva je bila reakcija? Jesi vadila AMH? Nemam dovoljno informacija da bi ti bilo šta savjetovala. Ja sam i sama pred odustankom, zapravo još jedan pokušaj sa smrznutim JS i gotovo. Tu odluku sam donijela nakon dužeg razmišljanja, jednostavno više nemam snage boriti se, ali nikad ne savjetujem druge da li da odustanu ili ne, jer jednostavno svatko za sebe mora to odlučiti.
Aenea, žao mi je ovakvog ishoda. Kako god dalje odlučili, ~~~~~~~~~~~~~ .
Drage moje, s osmjehom od uha do uha javljam da je Inesz poručuje da se hematom smanjio!![]()
Beba ima 11 mm, a srčekolupa žestinom od 150 otkucaja u minuti!
Doktor zadovoljan kaže da je sve ok.
![]()
Bravo Inesz, čestitam!!! Sad nam se slobodno možeš pridružiti na našoj temi "MPO trudoća nakon svega" (na početku stranice).
Super, super vijesti. Inesz, čvrsto držim fige za dalje.
Inesz kako je divno procitati ovu divnu vijest, nemas pojma koliko sam se obradovala...Cuda se jos uvijek desavaju![]()
Kakva me divna vijest sačekalaInesz, čestitam.
Meni se definitivno postupak odlaže, uveden Eutirox u terapiju. Pa kontrola za šest nedelja. A postupak...Vidjećemo.
Inesz pratim tvoju pricu od pocetka,ma kakav triler...i naravno happy endSad se probaj malo opustiti a mali borac ce nastaviti da raste i raste
![]()
Inesz divne vijesti, sretno i za dalje!!!
Anaea žao mi je zbog takvog ishoda![]()
Za Ineszd asve bude u najboljem redu.....ja sam od danas na stimulaciji po 4 m3nopura dnevno-do pon kad mi je UZ u Mb, a onda se uz to ukljucuje i cetrotide...
nadam se da cu dobro odreagovati (godine i to) sa bar 5,6 folikula....juce na UZ vidjeli se sitni na 1 dc....
Sve vas puuno pozdravljam i javljam sta se desava....ako nas ima jos u Mb iduce sedmice, svima zelim srecu..
Cure, od srca hvala.
Još sam u strahu i kao da se sve ovo događa nekom drugom. Ali, po malo idemo naprijed, i nadamo se najboljem.
Sretno svakoj koja se priprema za postupak ili je u postupku. Svakoj trudnici-mirnu i zdravu trudnoću. A svakoj koja tuguje-šaljem nježan zagrljaj.
Inesz, ~~~~~danastavi kucati i da sve bude dobro. Rekla bih da se potvrduje teorija da i u nasim godinama ili se uspije brzo ili agonija traje dok se ne zasitimo i odustanemo.
Anaea40, zao mi je da je bas tako ispalo u Citu. Ja u zadnje vrijeme razmisljam o Citu kao o zadnjoj slamki spasa ali nisam sigurna hocu li se odluciti i na taj korak u prazno.
Orline, cudna situacija sa tvojom stitnjacom. Nisam znala da moze bas tako iznenada podivljati. Steta sto ti se prekida postupak ali brzo ce Euthyrox početi djelovati pa ćes biti kao leptirica. Mene je digao iz mrtvih.
Curke u postupcima, pusa i sretno.
Inesz čestitam, sad sam vidjela, ne stignem jer sam na godišnjem. Neka samo bude školski do kraja.
Svima u omiljenom klubu puno pozdrava sa juga!
Prođe i mojih dva tjedna morskih, srećom kvalitetnih. Dok ne uđem u štos (jer net preko mob-a je samo za biti u toku), svima![]()
Izgleda da je sutra 1dc, 2dc počinjem s gonalima, prvo po 2 do 7dc i UZV
izašla iz štosa s svakojakim pripravcima, malo ću piti folne i multivitamina za trudnoću, jesti ananasa i cikle, i hmm kaj još ?????
Ja sam počela piti i andol 100. Sretno u postupku i neka ti je dobitni!
Inesz.~~~~~~~~~~~~~~~~~ da hematom što prije nestane, da ga bebač izgura,još malo da ga bebica preraste a onda nema zime. Uživaj u trudnoći draga.
Mojim najdražim curama iz kluba 39+ puno pozdrava i cmokića šaljem.
Kako ljeto prolazi počela sam pomalo razmišljati što dalje...možda bih probala s Femarom, znate tko još osim Cita (koji mi je predaleko) vrti femarske protokole (po mogućnosti uspješno)? Nisam sigurna imam li snage opet za prirodnjake, a što se tiče stimulacije, ima li smisla prolaziti kroz sve to za 2js...
Inesz, držim palčeve za uredan tijek trudnoće!
Charlie, mislim da bi ti svaki od manje autoritativnih privatnih MPO-ovaca (prijevod - svi osim Šimunića, a možda bi i on, ako bi argumentirala), izašao u susret ako baš želiš femarski protokol. Ja sam ga svojedobno odradila u Vilija, iako nisu baš neki njen fun, za mene se pokazao dizaster (3 folikula, svi prazni), nakon čega Maribor s 21 stanicom u 40+ dobi, ali opet samo 3 loše trudnoće. Hoću ti reći - ovisi o tvome stavu. Problem će ti bit (možda) jedino nabavit femaru, to jest, to ti je najbolje s nekom curom podijeliti trošak.
Teško je reći neki savjet. Sad si imala ovaj relativno čest mariborski protokol za low respondere (i meni je predložen, vjerojatno ću na njemu ipak imat manje stanica od 21, ali sve je to onako... i unatoč iskustvu, doslovno vrćenje kugle, i u Americi bi mi sve odmah završile ili na donaciji js, ili u području razmatrajte druge alternative, čim se žena nađe u području 39+ problematike, bilo zbog dg., bilo zbog dobi). Ja se pitam bi li možda imala više stanica na klasik (non cetrotide) protokolu, ali ko da to odgovori i kako... možda bi imala opet 2...
Sretno, u svemu, kako god bilo.
Posljednje uređivanje od ina33 : 19.08.2011. at 12:18
Pitanje za charlie - koliko si ono imala js u prvom klasik IVF protokolu u MB-u - 4? Koliki ti je ono sad FSH, a koliki ti je bio tad? Možda ti je i tad AMH bio nebajan, možda bi mogla to ponovit, ali ko to zna... sve ovisi o količini živaca i energije koju imaš - i onog što ti je logistički izvedljivije.
Charlie, u Vg se možeš bez problema dogovoriti za femarski postupak. Ako ti je opcija i državna klinika. Btw imam nekih 18tak komada neiskorištenih.
ina33, andream hvala!
Ina, imala sam u dugom protokolu u Mb (s 29 Gonala) 3 js od čega jedna nezrela; kod dr. Š. u kratkom (19 Menopura + Cetrotide) 2 js, u MB u kratkom (32 Menopura + Cetrotide ali s prethodnom kontracepcijom) opet 2js. Još sam u klomifenskom miks-postupku (5 Klomifena + 3 Gonala) imala 3 js ali ti su embrijići navodno bili najlošiji (niti jedan 8st treći dan što inače dobijem).
Ne znam kud da krenem, strah me da ću si predbacivati ako još ne pokušam jer je želja velika, a umorna sam od pokušaja; nemam baš vremena ni živaca za putešestvije po državnim klinikama pa ću vjerojatno opet privatno, samo što i gdje to još mozgam.
Charlie nemam iskustva jedino puno puno
Ja prijavljujem 1dc, od sutraa 2 gonala. Joj baš me zanima kako ću reagirrati (valjda) smirenih jajnika nakon dvomjesečne kontracepcije. Nade je puno
Charlie, tako sam i ja poželjela femarski postupak, pitala sam Šimunića da li takav možemo dogovoriti, rekao je može, napisao protokol i to je bilo to. Ništa nije komentirao. Femara nije baš bila dobra za mene, ostala sam na 1 folikulu koji je dr. D. pobjegao kada je pritisnula jajnik za vrijeme punkcije, bilo je očito malo kasno...
Inesz jako mi je drago nakon 10-tak dana odsustva vidjeti da sve ide kako treba. Velika pusica za tvoje malo
Anaea žao mi je zbog ovog kroz što si prošla
Ja sam sad na odbrojavanju i nadanju još 12-tak dana
Posljednje uređivanje od venddy : 21.08.2011. at 15:38
anaea, baš mi je žao...
Lutkice, držim ti fige za MB.
Linalena sretno.
Nisam ni ja znala da štitnjača može da poblesavi tako na brzinu, posebno što sam i antitijela radila pred postupak prošle g. i bila uredna. Kad viš čuda...
Pijem tabletice, postepeno pojačavam dozu, pa kontrola za 6 nedjelja. Sad smo neplanski otišli na odmor, da mi godišnji ne propadne bez veze, pa valjda pripomognem tableticama redovnim spavanjem. A postupak, hm...Teško je unaprijed govoriti...biće valjda.
Zna li neko da li ima razlike u postotku uspješnosti iz smrznutih spermića i svježih. Dragi mi je sad tu, ali je često po par mjeseci vani. Prvi postupak smo radili iz smrznutog uzorka, ovaj smo htjeli sa svježim ,ali se ne dade. Možda kad sredim štitnu uradim opet jedan u BG iz smrznutih. Ne znam šta je pametno
orline, slobodno smrzavajte, vani se puno više smrzava nego kod nas, iako i kod nas neki tako rade.
Pozrdtav svima u omiljenom klubu.....Orline hvala,nadam se da ces brzo sve vratiti pod kontrolu... danas sam stigla u Mb i kod njih primila terapiju, sutra kontrola na 6. dan stimulacije da vidimo kako izgleda...
Bila bih sretna da imam 6,7 folikula(ne znam je li moguce to zbog godina, 40+).....
Javim sta je bilo....
Orline kažu u Mb da nema razlike, evo i naša Mb cura je iz smrznutih (ista situacije, MM neuhvatljivo putuje).
Sretno svima!!!
Hvala svim suborkama iz kluba na podršci.
Razmišljam da pokušam još koji put, ima vremena za odustajanje.