Stranica 36 od 66 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 3262

Tema: 39+ (Klub Q10)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

budem pitala doca da mi da drugi put ovitrelle, ona ide supkutalno, a isto je hcg hormon. koji je razlog da neki idu s brevactide, a neki s ovitrelle?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

i jos sam zaboravila napisatio da sam nakon hcg stoperice ujutro, popodne primila jos jedan cetrotide. To ne bi smjelo utjecati na hcg, ima ko saznanja kakva?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bonim, i ja sam nakon stoperice primila brevactide. Smisao je da se sprijeci prerano pucanje folikula i zadrzi LH.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

bonim, žao mi je
    a ovo sa cetrotidima čujem prvi puta da poslije štoperice se uzima ???
    vidim da odmah planiraš novi postupak i to je dobro, najbolji lijek nakon neuspjeha, barem meni...

glede isci i običnog ivf, biologica kod dr.l. kaže da kod dobrog spermiograma preferira običan ivf jer je isci "silovanje" js i ona doživi šok i stres

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zlatta prvotno napisa Vidi poruku
    glede isci i običnog ivf, biologica kod dr.l. kaže da kod dobrog spermiograma preferira običan ivf jer je isci "silovanje" js i ona doživi šok i stres
    Bidna js, šokirana i u stresu... ovo je bilo rečeno u kontekstu neke šale ili? I ovaj dr. u Sloveniji tvrdi da je opća anestezija šok za jajne stanice, opet, meni draže da moje druge dijelove tijela - tipa živce - ne šokira bol, a jajne stanice... a bidne, šta ću im ja, šokirane i silovane (ja svaki put imala ICSI, koliko je tu bilo silovanja jer ja sam bila high responder, prosječno barem 10 silovanih u postupku)... Nisam znala da već i one imaju osobnost i osjećaje, ja ih oduzimam i embriju...

Nemoj se naljutit, sad se i ja pak šalim, piece and harmony, ali mi smiješno zvuči, to i onaj katolički pulmolog-alergolog tvrdi da je MPO nasilje i silovanje stanica, ali on to ne stavlja u navodnike.

Inače, u Americi svi biolozi onda siluju stanice, jer kod njih je, zbog cijene postupka, navodno, pravilo ICSI jer ne mogu pustit onda još i taj rizik da se stanice ne oplode.

A možda je jednostavno bilo neelokventno rečeno, napisano zvuči fakat čudno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.11.2011. at 09:42

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

taca70, zar brevactide nije štoperica??
    ispada da si primila dvije štoperice??

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zlatta, vidim da pozorno pratiš . Ma krivo napisah, mislim na Cetrotide nakon štoperice.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije taj stres za stanice u smislu psihičkog stresa ako sam ja dobro skužila tu istu biologicu. Mislim bilo bi smiješno. Ja sam shvatila stres u smislu kaj ja znam, biološkom. Isto kao što mi je doktor rekao da je stres za js ako folikul raste prebrzo. Ili kao što se može reći da je stres za mišiće izložiti se prevelikom naporu. Ili za želudac neka hrana...eto tako sam ja razumjela, a ako misle na psihički stres onda stvarno mogu samo odmahnut rukom.
    Stvar je u tome da je IVF u prednosti jer kod ICSI postoji mala mogućnost da se js ošteti pri injektiranju, plus kod IVF-a je nekakva prirodna selekcija a kod ICSI-ja biolog bira (e sad jel to prednost ili nedostatak nisam sigurna). S druge starne postoji rizik da se ništa ne oplodi i onda je to odluka biologa, uzimajući u obzir sve nalaze.
    Posljednje uređivanje od Charlie : 17.11.2011. at 11:05

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A... kužim. Presmiješno je inače.... ono "doživi šok i stres" .

Da, biolog odlučuje, na temelju anamneze. I meni je Lana jednom probala IVF-om 13 stanica uz neloš spermiogram pa se nije oplodilo ništa, nakon toga je uvijek išao "stres" tj. ICSI. Pokušaj-pogreška itd. Ali, drugi put bi ja na ovu situaciju ipak popirčala za ICSI - 2 stanice, obje "nahero" oplođene.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.11.2011. at 11:52

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sara38, kako nam ti napreduješ? ~~~~~~šaljem

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    sara38, kako nam ti napreduješ? ~~~~~~šaljem
    Tiki_a sve je ok...... Idući tjedan će biti burno

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure drage,
    samo da vam mahnem... Iako ne stignem pratiti zbivanja u klubu, često mislim na vas...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Članica sam ovoga Kluba
    Samo da javim da sam u postupku u Mariboru ovaj mjesec i da u srijedu idem na punkciju. Detaljnije sam pisala na Forumu 'Potpomognuta u Sloveniji', kako bih razmijenila informacije sa svima koji su već imali iskustva i podijelila s onima koji su u postupku kao i ja.
    Neka nam je sa srećom!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oooo Nikolina-Zagreb, ti si ponovo s nama! SRETNO u srijedu!
    Mojca

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...i da prijavim jednu moju malu današnju aktivnost, izvadila sam hormone štitnjače i spolne hormone, jedva čekam nalaz mailom (skoro bi poskočila ). ... Ostaje mi još AMH, to ću na drugom mjestu, možda u toku tjedna ako me posao ne spriječi. Kod štitnjače me jako zanimaju 10 puta povišena antitijela, imam nešto kilica manje pa je možda stanje bolje (ako je to uopće moguće)...

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojca, čestitam ti sa zakašnjenjem, prekrasan avatar .
    Nikolina-Zagreb, sretno u Mb .
    Pozdrav svim članicama kluba.
    Nadam se nekoj skorašnjoj kavi.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nikolina, sretno! Javi kako ide.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala što brinete.
    Evo da i na ovoj Temi podijelim s forumašicama ono što sam napisala pod 'Potpomognuta u Sloveniji'.
    Ja na taj postupak idem nekako sva nikakva, jer uz sve što ta 'priča' nosi: kontracepcija, hormoni, davanje injekcija, putovanje, usuglašavanje s poslom, mene je još snašao 'MM koji se s tim ne slaže, skeptičan je, misli da će se dogoditi sve najgore, s obzirom na moje godine i pobačaj prošle godine i čini to samo zbog mene'. Naravno da sam mu rekla da mi takav njegov stav uz sve gore nabrojeno samo otežava i da ne gleda sve crno, jer rizik naravno postoji, od zdravstvenog do financijskog, no da 'rezultat', ako to tako možemo nazvati, može biti velik, no, on ostaje pri svome. E sad, svako bi me pitao zašto sam se uopće odlučila na sve, ako nisam imala njegovu podršku - moram priznati da nisam imala osjećaj da je u tome tako kategoričan prije, kao sada, kada se približava kraj cijeloga postupka; možda sam ja krivo procijenila, a možda se kod njega to i pojačava, ne znam. U svakom slučaju, šta je - tu je, sada više nema, a i ne želim da bude odustajanja, i s tom činjenicom se moram nositi kako najbolje znam, jedino što sam sva, blago rečeno, nikakva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tiki_a što kažu nalazi?
    Nikolina ne znam što bih ti rekla, sigurno malo i hormoni utječu na tvoje raspoloženje...ja recimo podršku supruga psihički imam ali logistički je sve ali sve na meni jer je on uvijek na putu, pa čak sam u našem dobitnom postupku sama išla i na punkciju i na ET a o uz da ne pričam...jedina sama uvijek na postupcima, ali ide ili tako ili nikako. Znam da ti ovo nije neka utjeha. Ali ako postupak uspije, neće biti veće sreće.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Charlie, hvala što si podijelila svoje iskustvo, jer sam ja mislila da sam usamljen slučaj sa solo odlascima.
    BTW: Kako ste riješili MM 'učešće' na dan punkcije, ako si i i tada išla solo; obavio je sve ranije, pa si ti nosila ili ?!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Nikolina samo hrabro, bude to sve dobro proslo, i mene su pred punkciju upucavali hormoni...popila sam apaurina da nisam znala za sebe...

Ja sam bila kod dr.a, razjasnili neuspjehe, js su bile u na granici zrele/nezrele, i moguce je da imam bug ili sklonost triploidije, pa za slijedeci put svakako na ICSI. Jer sam prosle godine imala spontani, sto ne mora znaciti, ali moze biti da je i to bio uzrok.
    Eto sada slijedi pauza, praznici i vidimo se za dalje u sijecnju...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nikolina, nisi sama. Mi koje vrtimo N postupaka smo često same. MM mi je duševno podrška, ali kao prvo nema smisla da oboje izostajemo toliko s posla, a kao drugo - kod nas je često muški dio para malo postrani. U Austriji i Njemačkoj nije tako, definitivno, muževi su uglavnom na svim UZV-ovima. U Mb je moj uglavnom sjedio u čekaoni. U Novoj Vasi smo skupa ulazili u ordinaciju, al u bolnici nema ni mjesta još za muža. Ima parova koji se organiziraju tako da muževi odrađuju komunikaciju s klinikama, al meni se čini da ja puno više čitam i pratim od MM-a, tako da sam i sama to nekako rađe preuzela. Kod Reša su oboje u igri, to mi se činilo super tamo. U našem prvom postupku smo bili zajedno cijelo vrijeme (Njemačka) i ja sam se svejedno osjećala jako usamljenom. To su hormoni 100%.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala svima. Puno mi znače vaša iskustva i informacije. Kako god - izgurat ću.
    Čak me manje smeta što je operativno i emotivno manje uključen od mene, više me brine što me plaši lošim prognozama; u stilu - ako ostanem u drugom stanju, tko zna da li ću izgurati prvih par tjedana ili pobaciti, a onda, ako izguram pvih par tjedana/mjeseci, tko zna što će pokazati amniocenteza, a onda i ako ona bude OK, tko zna što će biti s djetetom ... mislim ...., no, i s tim ću se nekako nositi ... da vas ne zamaram

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolina imali smo zamrznute plivače za svaki slučaj i naravno ispao je taj slučaj...

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Nikolina imali smo zamrznute plivače za svaki slučaj i naravno ispao je taj slučaj...
    Isti slučaj
    MM je stalno na putu (tj. 6 mjeseci godišnje) i prvi neuspio ICSI smo radili iz zamrznutog uzorka. Ljetos htjeli u MB sa svježim, ali odgodjeno. Tako da ako se odlučim na zimu ponovo, opet ću biti sama. Sa njegovim polarnim spermićima od prošli put što su ostali. Baš mi full interesantno ako bi uspjelo sa smrzlićima iz 2010, a uradim postupak sad 2012, u kojoj godini bi on postao tata Mislim, kad će spermići biti mladji dvije godine od njega, hehe

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nikolina, nadam se da je danas bio uspješan dan! A što se m-ova tiče, ja sve obavljam sama i tako mi je bolje. Ne mogu zamisliti da je sa mnom na uzv-ovima, jer zbog posla to često nije moguće, a i što bi tamo sa mnom? Podrška mi je ranije trebala u smislu razgovora o postupku i na tom terenu baš nije bilo kako treba, kasnije mi je postalo svejedno. Ali kod tebe je očito problem druge prirode jer ti sada baš nije vrijeme za loše priče, treba ti pozitiva na svim poljima. Kad smo u postupku sve nam više smeta, ja obično kažem pa kako baš sada toliko stresa na poslu, pa neke posjete, privatne obveze, pa tješi m-a jer je imao loših par dana na poslu....Priželjkujemo mirnih mjesec dana, ali to je očito nemoguće pa budemo preosjetljive. Moja frendica je imala spontani prošle godine, sad nedavno je uspjela (44,5 g. - donacija Prag) i javila mi jučer da su dvije mrvice ostale kod nje. I tebi Nikolina želim sličan dobitan postupak~~~~~
    Charlie , hormone sam morala preseliti na drugu temu, gdje im je i mjesto, ovdje se bojim pisati o tome

Jelena, tvoj avatar je moj desktop na poslu već skoro dvije godine

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tiki

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Halo curke, evo da prijavim još jedan neuspio pokušaj, da ne pomislite slučajno da sam se predala . Pretpostavljam da će nekim starim vučicama biti interesantno pročitati kako je sve išlo jer je bilo prilično neobično a još moram vidjeti s doktorom može li se šta pojasniti. Ovako: 2.dc sam vadila P4 koji je bio povišen (8,2 nekih jedinica a g.gr. je 4,2) pa sam 2. i 3.dc primila po 1 Cetrotide jer povišen progesteron nije dobar za stimulaciju. 4.dc sam ga ponovno vadila i bio je 3,8 pa sam krenula s Decapeptylom i 4Gonala i tako 3 dana pa sam dobila još jedan Menopur pa nakon neka 4 dana još jedan. Uglavnom, stimulacija je trajala 12 dana, ukupno sam uštrcala 60 ampula gonadotropina a zadnji uzv je pokazivao 3 folikula, štopericu dobila na 16mm (nikad tako malo, E2 dan prije štoperice bio 915pg/ml). Ti moji folikuli su se kilavili svo to vrijeme, nakon 8 dana stimulacije su bili jedva 10mm i dr. koja je taj dan bila na uzv je htjela odustati, čak je rekla da imam na svakom jajniku endometriom ali kao neka ipak dođem idući dan kada je moj dr. On endometriome ne vidi nego 3 folikula a ja se već pomirila s prekidom stimulacije. Nekih 12h nakon štoperice (Brevactide 10000IU) sam morala provjeriti hcg koji je bio 160 (konačno pozitivan nalaz) što se iz nekog ,meni nepoznatog, razloga mom dr. nije svidjelo pa sam primila još jedan Brevactide. I tako sam završila na punkciji s 3js što je nakon svega ulijevalo nadu da sve možda i nije tako tragično kako se činilo. Međutim, 2js su se oplodile ali se nisu nastavile razvijati tako da sam opet izvisila s ET-om. Ne znam šta ću dalje, prevelika mi je zbrka u glavi. Ova godina je bila koma, 3stim i 3 prir. od čega 2 ET-a. Moja ćukica iz avatara mi spašava život a baš i čitam knjigu "Small dogs can save your life". Stvarno je tako.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Taca70 bas mi je zao, bas nas nece sreca ovaj mjesec...
    A prilicno slici mom slucaju, osim progesterona koji eto ja nisam imala, ali isto 55 ampula stimulacije i dobivene 3 folikule..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

taca, žao mi je. Ovaj dramatični tijek si zbilja dobro opisala. A dobar ti E2 bio, mislim za 3 folikula. Nemam pojma, al možda je trebalo malo ranije s punkcijom, na nekih 700 pg/ml. Za ponavljanje štoperice nisam nikad čula.

Sad ipak možeš mazit svoju ćukicu

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja nisam nikad čula za ponavljanje štoperice. Možda i ima neke logike, jer štoperica imitira prirodan skok LH koji je baš izražen. Ali nisam znala da neko radi merenje vrednosti beta hcg posle štoperice.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure svima puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ i pusica

prekosutra krećemo gore , jedva čekam

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

taca70 baš neki neobičan razvoj događaja. Ni ja nisam nikad čula za ponavljanje štoperice, ali ni da netko kontrolira porast LH a bome niti progesteron na početku ciklusa...žao mi je da nije bolje ispalo.
    Orline meni su u Mb rekli da nema veze što su zamrznuti, kvaliteta ista, tak da vam je to dobra opcija. Druga priča je što je teško biti sam u tome, pogotovo za punkciju i ET kad bi ipak trebao netko drugi vozit...uvijek me hvatala malodušnost zbog toga ali eto, kad sam sve odradila sama uspjelo je, a sad zadnji put je MM uspio biti tu pa ništa možda bolje sama radim

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Žao mi je za sve neuspjele slučajeve; nadam se da se još nešto može.

Što se tiče moga postupka i punkcije jučer ... Bila sam narucena u 6.45, poceli su u 7.15 s jednom zenom s opcom anestezijo, pa jedna bez, pa ja u 7.45.
    Najvaznije: dobili su 8 js i trebam doci u pon. osim ako drugacije ne jave. Koliko ranije jave ako je promjena, tj. ako umjesto 5. dan trebam doći 3. dan?
    Jučer mi je još bila muka cim sam se kretala pa sam i povraćala i bila sam sva malaksala. Sestre su rekle da zna biti muka od kapi koje daju protiv bolova. Tako dugo, hm. Gresku sam napravila jer sam jela minutu prije kapi. Pametnjakovicka! Pa se valjda sve zbrckalo.
    Nebitno - glavno da uspije.
    Dr je pitalo dali da prenesu 1 ili 2 zametka. Rekla sam kako on misli da je najbolje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolina javit će ti dan ranije, a ako ne jave ništa to je dobro jer znači ostaje 5. dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Taco, ogromni zagrljaj!

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Taca .
    Nikolina sretno za ponedjeljak i tebi i meni.
    Veliki pozdrav omiljenom klubu a posebno Mare41.

Jučer prošla moja punkcija sa 5js.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Taco žao mi je. I meni je ova godina bila teška...nisam ni do punkcije došla. Teška 2011.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

taca70 , kad čitam tvoje zadnje dvije priče, pretužno ... ili za nas veteranke ispravnije rečeno teško, jako teško, i sad treba riješiti tu zbrku u glavi . Kada prođe malo vremena nadam se da ćeš znati što i kako dalje. Na žalost najveća utjeha obično bude "pokušati još jednom".

Nikolina, prekrasno! Nadam se da će biti blastica (množina).
    sara38 sve nešto u tišini, a onda 5 js

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

evo kako puno surfam vezano za kratke protokole za low respondere, interesiraju me vasa iskustva vezano za kratki protokol samo s gonal/menopur ili klomifen+gonal/menopur protokol.
    koliko vidim za niski AMH cini mi se da se vise ide na kratki bez klomifena - tipa protokoli koje CITO ili MB koriste i ujedno koju ste supresiju u tim protokolima koristili...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Napisala ti iskustvo na topicu cetrotide protokoli, ali ja sam, uvjetno rečeno, high responder stanica upitne kvalitete, AMH normalna plodnost, na male protokole negativne aspiracije - ostalo (normalan IVF, bilo decapeptyl+gonal, bilo gonal+cetrotide, bilo "dugi protokol s antibebi") - količinski OK, do na previše (preko 15 bez antibebi). U podlozi nekoć mikroc. anovulatorni jajnici, sad malo antralnih, ali opet buknu u stimul.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.11.2011. at 22:55

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bonim, mislim da si ti sada imala najbolji protokol za low respondere, ja sa menopurima i Cetrotide nemam dobro iskustvo a ni sa klomifenom. Možda da probaš klasični kratki protokol. Prema svemu što sam saznala u svom zadnjem postupku, kod kratkog treba provjeriti P4 jer povišen nikako nije dobar za stimulaciju, treba više ampula, dobije se manje js a najviše utiče na receptivnost endometrija. Preporučuje se taj cilus preskočiti. Samo mi još nije jasno zašto se onda rutinski ne provjerava ako je tako bitan.
    Nikolina, sara38, ovo za sada djeluje obećavajuće.~~~~~~~ za dobre vijesti iz laba.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

da taca70, u svemu si u pravu, ali eto trazim rupe u pravilima, kako bi se reklo..naime zainteresirao me ovaj Nikolinin protokol, ne vidim koju je supresiju primila nakon kontracepcije ili je odmah isla u stimulaciju i 5dc/6dc odmah na cetrotide? A dobila je 8js iako joj je AMH oko 4?
    eto tako istrazujem sto mi je bolje klomifen+ gonal ili klasika kratki, dr je vjerovatno preporucio klomifen+gonal jer se potrosi upola manje ampula, a vjerovatno cu opet dobiti 2js...
    nocna dubioza

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ina33, procitah tvoj odgovor, ti si srecom jos dobar responder, a ne ostaje mi drugo nego i to probati, samo eto sad razmisljam izmedju klasike kratkog i klomifena s kojim bi prvim krenula. a budem jos istrazila, oba imaju smisla...
    uglavnom htjela bi poceti bez supresije i mozda onda ranije s cetrotidom, mozda onda budu nekvalitetnije js, jer cetrotide ipak smanjuje estradiol, pa folikul malo stagnira, ali pitanje je kad ga stagnirati u startu ili kasnije? meni izgleda da kod mene bolje da ga pustimo da raste, pa ranije krenuti s cetrotideom, ali ne prije 14mm...to mi je za veceras, bude tu jos ideja

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bonim, ti stvarno brzo napreduješ u MPO obrazovanju . Cetrotide ti je bolje primiti na 14mm baš iz razloga koje si gore navela. Samo ti odi sa svojim idejama kod dr.R, bit će mu drago da sve lijepo razjasnite i dogovorite.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, ne znam jel ovo baš spada na ovu temu ali ovdje imate najviše iskustva pa vas molim za mišljenje. Muči me - što dalje sa mnom. Krenula sam si sređivat potpis pa sam se malo, hm, ušokirala.
    Dakle, prva trudnoća je bila iz prvog stimuliranog IVF u MB, nakon 6 AIH i 1 prirodnjaka. Relativno brzo, a zbilo se prije 3 godine.
    Za drugu sam zato prošla već: 1 FET (doduše bez puno šansi), 2 polustimulirana, 2 stimulirana i 5 prirodnjaka (samo 2 s ET). Treći polustimulirani u tijeku ali ne sluti na dobro. Ukupno 7 ET s ukupno 11 zametaka, svi dobri do čak odlični i - veliko ništa. Ma ni biokemijska.
    Hormoni su mi jadni (AMH 1, FSH skoro 20), ali dobijem po 2-3 stanice, uvijek se oplode, dob skoro 34, MM je više manje OK, štitnjača u redu (doduše kontrolirala samo TSH, T3 i T4). Prolaktin u redu. Jel ima neka pretraga koju još mogu napraviti? Ako sam već imala uspješnu trudnoću imunologija i priča s krvi vjerojatno nisu u pitanju, ili griješim? Jel stvarno samo stvar sreće naletit na dobru js i dobar embrij ili postoji nešto što mogu sama napraviti??
    Oprostite ako sam zagnjavila...
    Posljednje uređivanje od Charlie : 25.11.2011. at 08:56

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Charlie, ja sam se isto pitala, odradila imunologiju, nešto i našla, nešto terapije i dobila i na kraju se vraćam na dobru stanicu... iako koristim i terapiju, stila nek' se nađe, više vjerujem u farmaceutski placebo za koji se mogu bolje zapalit, nego za prirodno-homeopatski... To bi bio neki bottomline, filozofski, a sad će te preuzet neko s preciznijim stručnim znanjem (ufam se u mare41) i reći točno što bi mogla vaditi (waiver - zbog čestih nestanaka markera na Rebru ti je vrermenski timeline da se to čekne 3 mjeseca, plus nije baš piece of cake dobit uputnicu za to jer je "skupo").
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 12:11

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, mislim da bi te dr. R prvo poslao na antitijela štitnjače, ako to nemaš urađeno.

Evo, pogle mene - u zadnje 3 godine u dobi od 39+ sam ispalila 10+21+16 stanica = 47, nisam imala odličnih embrija (iako, ja ti u pridjeve ne vjerujem - što znači odličan i ko to kaže, to je tako neobjektivno... neki vjeruju i od "bijelih mantila", ma gotovo većina... u neku "pozitivno komuniciranje i pozitivno razmišljanje", pa ne komuniciraju direktno, jedino bi, evo, od naših vjerovala bih Lani jer je ona odrješita, da se eufemistički izrazim, a i u MB-u sam teško do toga (brojke i slova, mani, čovječe, pridjeve) teško dolazila rekli su da je jedan kao bio sad 2-3 od 1-8, pri čemu je 1 najbolji, 8 najlošiji - ali ne znam je li sav taj range vraćaju itd.).

Bila sam pokrivena s "imunoterapijom". Od tih 47 stanica cca 40 je bilo zrelo, sve ICSA-no, ogromne količine embrija, još uvijek i za smruznti. Mislim dosad 5-6 MB transfera, ni ne brojim.

Sad... jesu tu godine... ali jesu i 47 stanica, jel' moguće da je baš svaka ništkorist. A biće je...

Nismo jedino probali CITO-IMSI.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 12:17

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ina, ok je to za antitijela....
    osobno ne vjerujem u antikoagulantnu terapiju kao pomoć u implantaciji (u trudnoći se podrazumijeva), al pošto radimo sve što se može, ok je napraviti i te nalaze.......(pa čak i za svaki slučaj za drugu trudnoću)
    tiki_a, jesi na euthyroxu za antitijela? ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i još bitno kod mene - meni je i trudnoća u relativno mlađoj dobi (od 32-37.-me), došla uz epsku količinu transfera i stanica i embrija. Antitijela štitnjače i njeni hormoni checked - b.o. - a TSH bude koji put veći od 2, ali to računam da je nevažno, a i dr se slaže.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 12:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •