Moram priznati da niti u jednom trenutku nisam pomislila niti bih koristila alternativu, ali svatko ima u konačnici mogućnosti bezbroj vrsta i pravo na svoj izbor - možda je upravo donekle vjera u svemu tome i pokretač svega uspije li ili ne.
S druge strane znam cure koje su ostavile podosta novaca spomenutim travarima i ni dan danas nisu trudne. Moja šogorica uvjerena je primjerice da joj je čaj koji je brala iz svojih krajeva pomogao nakon xy godina pokušavanja začeća drugog djeteta da ostane trudna, štoviše meni je dala ostatak koji i dan danas stoji u nekom od ormara netaknut. Prijateljica je ostvarila obje trudnoće nakon tretmana kod bioenergetičarke, u to je uvjerena (a imala zakazan već postupak zlu ne trebalo). Primjera ima bezbroj, svatko ima svoj put i glupo mi nekako uopće raspravljati ovo je ili nije dobro za tebe. Možda u sve to treba vjerovati donekle da uspije, sumnjam da bih ja hladne u bilo kakvoj od alternativa uspjela. Sjećam se da me na sam spomen iste moj prvi MPOovac ispratio smijehom i pokojom šalom iz ordinacije i time ujedno poklopio za sva daljnja pitanja.
Sad sam možda pisala od svega pomalo, onako kako mi došlo, ali po meni je uistinu poanta - radi ono što ti odgovara i čemu možeš vjerovati a pritom ne osuđuj druge. Drago mi je za cure koje imaju mantru "vjeruj sebi a ne doktoru i biologu" i koje su u tome uspjele, još i više, osobno imam ipak drugačiji stav i hvala nebesima što smo u tome uspjeli. Da i nismo, još bih plivala u tim medicinskim vodama, na hodnicima tko zna koje klinike po redu i uspoređivala se, htjela ne htjela pritom sa statistikom ...