gledaj ina, nisam ja birala hocu li kiretazu ili ne. nakon sto sam pricala s lucijem i on preporucio kiretazu, otisla sam kod doca u cilju da se i okonca s kiretazom. no on u maternici u tom stadiju nista vise nije vidio da me cak pitao je trudnoca uopce bilal utvrdjena ultrazvukom. naravno, pokazala mu slike. ODBIO je kiretazu i rekao da ce to samo otici.
par dana kasnije je krvarenje je pocelo i to ono intenzivno..o tome sam pisala. 12 dana kasnije odem UZ i po UZ je sve ok..osim sto mi je beta 1500 bila.
odem opet u praksu vec mentalno pripremljena na kiretazu i odbiju me jer je maternica cista
nije kiretaza nesto sto se uradi na moju pacijenta vec o tome odlucuje doc. osim ako se radi o namjernom prekidanju trudnoce, abortusu..ali se zato ide na komisiju..itd.da su mi odmah rekli da idem na kiretazu ja bi otisla. naravno da sam se potajno nadala da ce krvarenje krenuti pravo i da cu biti postedjena toga, ali je nisam odbila i ne bi je odbila.
da nije krenulo taj tjedan onda bi isla na kiretazu. tako je bilo i dogovoreno s doktorom koji bi radio kiretazu. no krenulo je, u tom slucaju se nakon dva tjedna vrsi pregled. sto je kod mene uradjenjo.
ne zelim uopce filozifirati o smisli i nesmislu..za mene je ovaj spontani bio bezbolniji jer je ispocetka bilo jasno da nesto nije bilo u redu. nije bilo srcane akcije, struce koja se okrece u mojoj busi. naravno da sam odcmoljila rundu, ali ostajem realna, stucked s (losim) brojevima koji su i predvidjeli ono sto se u stvari i desilo.
ja se osjecam dobro, cak i sam spontani nije bolio..mozda mrvu na dan kad je pocelo pravo curiti. ali nije bilo bed.