linalena jedva čekam da startaš pa da te malo pratim~~~~~~
Svima![]()
linalena jedva čekam da startaš pa da te malo pratim~~~~~~
Svima![]()
tiki, moraš modernizirati potpis, Sonja i cura su super, a i orline se skoro bliži susret...
mislim, stvarno, bez uvrede, ništa osobno, al ovo postaje klub sporokopčajućih, samo sam rekla tiki_a da izbaci sonju29 iz potpisa...
, niko ništa nikom ne propušta
![]()
a mare, godine + droga i ti bi da mi i dalje brzo kopčamo![]()
Posljednje uređivanje od venddy : 06.09.2012. at 21:26
Ha ha mare, hvala na upozorenju, budem sredila potpis čim se približim kompu. S mobom ide kilavo. Ma glavno da su vibrice u potpisu pomogle. ... A ja tik pred odustajanja, prestara sam si više za sve. Hbh...život je okrutan...ajde ovo moje i ne baš toliko...
Tiki_aHvala ti na vibrama, meni su tvoje iz potpisa uistinu pomogle.
Sonja i curica su dobro, kako sam se obradovala kad sam ovo pročitalaNek je srećno
orline, lijepo te vidjeti ovdje, cijela pomutnja bila zbog tebe (i sonje)
Hehe, a nisam kriva, majke mi
Evo malac šuta dok kucam, pozdravlja vas. Doduše više unutra nego spolja, pravi introvert. (presloži mi organe u maloj karlici)
Pozdrav svima,
nakon mjeseci citanja i nalazenja utjehe među vasim postovima, konacno sam se odvazila pridruziti. Poslije 3 AIH-a i 3 IVF-a u godinu dana, bezbroj pretraga i svega sto ide uz to osjecam se ko isluzena raga. Ali idemo naprijed, nadamo se...
Ars,
dobro nam došla u klub i još prije te otpratili na trudničke teme.
Razumijem te da ti je teško, da si obeshrabrena, razočarana... ali ti osjećaji nisu potrebni nama curama u najboljim godinama, zar ne? Glavu gore draga!
Možeš li nam se malo predstaviti? Napisati nešto o vašem mpo putu i teškoćama koje ste imali?
Posljednje uređivanje od Inesz : 14.09.2012. at 09:18
Kyra, dobro nam došla... i što prije ostvarila snove.![]()
baš vas volim![]()
i sretna sam jer vas poznajem![]()
Hvala vam svima na dobrodošlici. Sva sam se razniježila... Naša priča ne razlikuje se puno od ostalih. Dugo smo čekali da uopće krenemo, a kad smo krenuli shvatili smo da smo u ozbiljnim godinama. Dijagnoza - idiopate (iako ja u to ne vjerujem, negdje čuči neki razlog, sigurno). Muževi nalazi su uredni. Ja imam nizak AMH (7,33 pmol/L) i FSH na gornjoj granici (12,1), što nije bilo prepreka da u sva tri IVF-a dobijemo od 2 do 6 jajnih stanica i po 2 lijepa embrija. Nešto se dogodi kasnije.
Evo kratko našeg puta:
- 2011. laparoskopija: začepljen jedan jajovod i I. stupanj endometrioze (to dr. kaže nema veze)
- 2011. 3 AIH-a nakon klomifena, beta 0
- 2012. 3 IVF-a s kratkim protokolima (12-21 menopura): bete 0
Trenutačno pijem najmanju dozu Euthyroxa po preporuci endokrinologa, jer mi je TSH 2,77 (kao u granicama, ali za planiranje trudnoće previsok). Sama istražujem, bila sam i na akupunkturi, idem drugi tjedan kod genetičara, moram imati osjećaj da nešto poduzimam. Spremamo se ovaj mjesec na još jedan pokušaj u Citu, a u ožujku smo naručeni u Mariboru. Nadam se da vas nisam udavila...
Kyra, samo piši poruke da bi uskoro mogla i primati privatnu poštu u inbox.
Svaki par ima svoju priču, tu smo da informiramo jedni druge, pomognemo savjetom, ohrabrenjem i podrškom.
Da, kao što i sama znaš godine su tu, ali to ne znači da je nemoguće uspjeti.
Dobra je odluka otići kod genetičara, oba partnera trebaju ići kod genetičara.
Sretno u sljedećem postupku.
Drage moje, danas sam s mužem bila u genetičarke. Razgovarali smo sat vremena, sve nas je ispitala i prvi put u našoj relativno kratkoj MPO karijeri da netko sagledava našu priču u cjelini. Uglavnom, moramo napraviti serologiju i kariogram, a ono što dr. smatra našom glavnom preprekom je moj nizak feritin (8). Dovodi u usku vezu zalihu željeza i (ne)plodnost. Misli da nema smisla ulaziti u novi postupak dok feritin ne povećam do 40. Nevjerojatno mi je, da nakon tri neuspješna IVF-a mom MPO liječniku nije palo na pamet da provjerim željezo. Ima li neka od vas iskustva s ovim? Znate li nekoga tko je nakon što je popravio feritin zatrudnio?
Kyra, odgovorila sam ti na topicu o feritinu.
kyra pretpostavljam da si bila kod moje genetičarke, baš mi zvuči kao njena priča.
Moja razina feritina je bila 10 iako mi je samo željezo bilo super. Kljukala sam se željezom i podigla feritin na 40 i onda krenula u postupak. Da li su neuspjesi bili zbog toga ili ne, kao i sve u MPO, još uvijek je, koliko ja u mojoj borbi mogu zaključit, nagađanje.
Još jedan faktor koji rijetko tko kontrolira a navodno također može otežavat trudnoću je nedostatak vitamina D3. A tko to kontrolira!? Ja sam i tu bila u deficitu, pila i njega pa sad jel što od tog presudilo......
Svakako bi ti preporučila da počneš pit željezo i poradiš na tome. Ja sam ga podigla u nekih 2,5 mjeseca a bili su me prestrašili da će mi trebat između 4 i 6.
Posljednje uređivanje od venddy : 19.09.2012. at 12:57
Joj, hvala ti Venddy, bas si me razveselila. Lijepo je čuti da si nakon toga uspjela, bez obzira je li željezo bio pravi uzrok, nečemu se mogu nadati. I da, mislim da je ista genetičarka, ne znam da ima još koja u Splitu. Ja zapravo i cijelo vrijeme ovih naših pokušaja razmišljam da mora postojati još nešto, a disbalans u organizmu, bilo željeza, D3 ili nečega trećeg, čini mi se logičnim objašnjenjem. Nadam se samo da ću ga uspjeti podići brzo. Jesi ti pila Heferol? Kako si kontrolirala D3?
cure, ima boljih preparata od Hererola. Retafer, Ferrum ...
dr. mi je prepisala Heferol al sam ga pila samo nekoliko dana, malo sam po Internetu kopala i čini mi se od firme Vitaminia naručila Bodegin Iron Complex. Malo sam se dopisivala sa čovjekom iz te firme pa mi je preporučio baš zbog razine feritina ove tablete, pila sam čini mi se duplu dozu od inače preporučene (po uputi spomenutog gospodina) i prilično brzo se feritin popeo. Odgovarale su mi više od Heferola jer čini mi se da su imale u sebi i vitamina c i još nešto (zaboravila sam), sve za bolju iskorištenost željeza a i nije ih trebalo piti na prazan želudac pa mi nisu ni teško padale.
Što se tiče vitamina D kontrolirala sam razinu (vadila krv) i kako sam bila u deficitu pila sam i vitamin D3.
Možda će biti glupo pitanje, al ajd... Zar nije dovoljno željezo iz prenatala? Na mome piše da pokriva 100% RDA.
evo link dole, ja sam ih slučajno pronašla tražeći preparate baš zbog feritina, pisala sam na njihov mail (malo se raspitivala) i odlučila probat. Relativno brzo sam podigla razinu feritina (manje od 3 mjeseca). Meni su bile sasvim ok, ja sam ih podnosila bolje od Heferola.
http://www.vitaminia.hr/proizvod/7/Iron+Complex
Cure, malo sam surfala i pronašla stranicu o kojoj venddy govori. Ne morate naručivati internetom, imaju popis ljekarni u Hrvatskoj koje ih prodaju. Možda ćete naći neku u svom gradu. Meni je tako jednostavnije.
Venddy, moja je doktorica u čudu, ne zna iz koje krvne pretrage se dobiva D3 i tko to radi. Možeš li se sjetiti?
Konfuzija, nije dovoljno ako imaš nedostatak željeza. Nije ista količina željeza u Prenatalu i ona koju dobiješ iz jedne tablete, primjerice Heferola. A Heferola piješ jednu ili dvije tablete dnevno, ovisno o nalazu.
[QUOTE=Kyra Ars;2226847]Venddy, moja je doktorica u čudu, ne zna iz koje krvne pretrage se dobiva D3 i tko to radi. Možeš li se sjetiti?QUOTE]
vadi se koncentacija vitamina D u krvi (ako si u manjku onda si i u manjaku sa D3, pije se D3-bar sam ja dobila tu uputu i pila D3) i to se pri sumnji u manjak vadi 25(OH)D ili puno ime 25-hydroxyvitamin D, tako piše na mom nalazu.
Moja prijateljica je vadila u centralnom laboratoriju u bolnici, ne znam vadi li i koji od ovih privatnih laboratorija. Ja ga nisam vadila u bolnici nego u sklopu krvnih pretraga kod jednog od najboljih homeopata kod kojeg sam bila lani. Između hrpe ostalih informacija dobila sam i ovu o preniskoj koncentraciji vitamina D.
Konfuzija, meni je svako pitanje - dobro pitanje. Koga ćemo pitati ako ne jedna drugu...![]()
Ulogirah se nakon dužeg vremena i na ovaj PDF pa da vas sve lijepo pozdravim, čestitam novim 39+ mamama a ostalima pošaljem pregršt trudničkih vibrica.
Kiss svima i ne dajte se![]()
tikice pao mi je pogled na potpis. ne mogu ništa ni reć.draga
Tikice, mislim često na tebe i držim fige.
![]()
Cure, trebam info za frendicu, gdje ima za kupiti DHEA?
Mojca u ljekarnama ima za kupit dhea ili barem u onima koje uglavnom drže vitamine, prirodnu kozmetiku i slično. Ja sam pila neki od KAL-a nije čak ni nešto skup.
cure jeste li u trudnoći stalno imale neki osjećaj da vas negdje nešto u donjem dijelu stomaka probada, boli? Ja od početka svako malo osjetim nešto takvo, dr kaže da za sada sve izgleda kako treba pa me zanima dal bi to moglo biti od rastezanja i pomicanja organa, ipak je riječ o organima u najboljim godinama?
Hvala venndy.
Je, bilo je nekih stezanja, uzdužnih boli, ali ne probadanja... Imala sam osjećaj kao da si organi traže novo mjesto, da je sve ispretureno. Ne brni se, sve je to normalno. I nema nužno veze s najboljim godinama.![]()
Drage moje, moram objaviti veliku vijest, ali sada ću ukratko jer teško mogu naći vremena za komp. Ja sam mjesec dana prije 43. rođendana rodila dugo očekivano drugo dijete. Rodila nam se curica, moja starija kći je presretna. Trudnoća je iz 7. stimuliranog, bilo je i nekoliko prirodnih uz samo jedan transfer, te 1 polustimulirani. postupak je bio u VG, imala sam 2 j.st i 2 4 st. zametka 2. dan i eto primilo se. držim bebu u narucju pa ima dosta grešaka u pisanju. želim vam reći da nikad ne odustanete dok ne ostvarite svoje ciljeve i da nada umire zadnja. Sve dok proizvodite svoje j.st. ima nade. kad budem imala više vremena napisat ću detaljnije.
pozdrav i sretno svim članicama kluba![]()
sva sam se raznježila.
čestitam od srca!!!