Ajme Sky, kako vrijeme leti
I mi već u 32. tjednu..... rastemo.... ne mogu dočekati da je primim u naručje
Cure držite se, čitam ja vas skoro pa redovito i navijam za svaku posebno jer trudnoće iz ovog kluba su mi uvijek nekako najdraže![]()
Ajme Sky, kako vrijeme leti
I mi već u 32. tjednu..... rastemo.... ne mogu dočekati da je primim u naručje
Cure držite se, čitam ja vas skoro pa redovito i navijam za svaku posebno jer trudnoće iz ovog kluba su mi uvijek nekako najdraže![]()
Sonja29, tu sam ja, tu, pratila sam tvoju trudnocu od prvog do zadnjeg dana, i radovala se sto je glatko i mirno prosla.
Nego, nisam sigurna da ti je prosla moja privatna poruka (mozda ih ne mogu ili ne znam
I naravno, tikica_69, pratim i tebe, i radujem se![]()
Znate sto mi je upalo u oci ovako virkajuci: prije tih dakle nekoliko godina kad sam bila u postupcima, mojih 8 postupaka cinilo se jaaako puno i malo nas je bilo s takvim brojem. No sada, 10+ uopce vise nije rijetkost
Ispricavam se na digresiji, bas sam uzbudjena sto ponovo mogu pisati![]()
Drago mi je citati da se ovdje nesto pozitivno desava..
pozdrav klubu!
Tikice69 ,super za 32.tjedan, još malo! Za Lauru ~~~~~~~
Mare ~~~~~~~~~~~~~
Pajtašice, gerijatrijo ~~~~~~~~~~
Eh da, i Miba čestitam!![]()
Drage sve, evo me na forumu prvi put i ja sam mama 39+ da ne kažem 40
Naime imam problem a ne mogu naći u pretragama odgovore. Danas sam bila na UZV 7+5 te se dogodilo nešto vrlo neobično:
2 (dvije) žum.vrećice, jedan plod bez otkucaja. Veličina ploda je 4,4 odgovara tjednima manje od 6.
KOntrola ponovo za 3 dana iako ne vidim što se može promijeniti. Imala sam dva blig.ovuluma i jednu normalnu trudnoću moje prekrasne curice... i sad opet ovo.
Malo sam čačkala po internetu i našla da je moguće da su bila začeta dva, jedan je blighted a drugi... eto kao da nije baš u tjednima ili je stao.
Ima li neka od vas slična iskustva i je li srce može prokucati i kasnije?
Hvala na pomoći i riječima utjehe (u totalnoj sam depresiji)
Auluna,
često se događa da se jedan embrij prestane razvijati, a drugi nastavi normalan rast. Znači, tvoja trudnoća je započela kao blizanačka-bile su dvije gestacijske vrećica i u svakoj se je počeo razvijati embrij. U jednoj gestacijskoj vrećici se je embrij prestao razvijatu-što i pokazuju mjere embrija od 4,4 mm i nalaz da se u tom embriju ne nalazi srčana aktivnost. Dr će provjeriti je li embrij raste, sada bi trebao rasti brzinom od oko 1mm na dan. AAko je embrij zaista stao sa rastomne može se nastaviti razvijati niti će mu srce početi kucatiTa gestacijska i embrij će se smanjiti i resorbirati.
Nisi imala ovaj put blighted ovum, jer to predstavlja početnu trudnoću u kojoj se razvija samo gestacijska vrećica bez da se pojavljuje embrij.
Na sreću-ovaj drugi embrij ima sve mogućnosti da se dalje razvija i da sve bude u najboljem redu.
Želim ti od srca sretnu i mirnu trudnoću. Javi nam se ako ti nešto bude trebalo, i naravno-javi nam kako napreduje tvoja trudnoća.
Posljednje uređivanje od Inesz : 28.11.2012. at 08:03
Ako je embrij zaista stao sa rastom ne može se nastaviti razvijati niti će mu srce početi kucati.
Posljednje uređivanje od Inesz : 28.11.2012. at 08:07
Evo da vas ažuriram. Danas na UZV ništa otkucaji (8+4). Razvoj slab ali je beta ogromna. (prije 6 dana bila 65000 danas 99000!!!) nije se poduplala ali je ogromna. sutra bolnica, zadnji specijalista i eto. ja se nadam da me vise nece muciti jer od ove trudnoce i ja sada mislim da nema nista (nemoguce da sam ovulirala 2 tjedna kasnije).
auluna, da nije molarna trudnoća? tu obično beta zna tako divljati![]()
Drage moje, evo da i ovdje prijavim svoju betu:
14 dnt dvodnevnog četverostaničnog embrija - 327,
16 dnt 754.
Čekamo UZV krajem idućeg tjedna.
Sve je još jako rano, u strahu sam, ali nadam se najboljem.
Svima![]()
Vau Kyra Ars, kako lijepa vijest! Čestitam!!!!!!! Sretno do kraja~~~~~
Kyra ars, iskrene čestitke
alauna, šta ima? jesi vadila betu, bila na kakvom pregledu?
Tikica, tebi je uskoro termin, zar ne? Mozda vec slijedeci tjedan?
Mislim na tebe!
xx
Hvala Vam cure na čestitkama. Iza nas je prvi UZV. Sve je kako treba biti u ovoj fazi (5+4).
Tikice, sretno!!!![]()
Super Kyra.![]()
Tikice, da bude kako ti želiš!![]()
kakva je situacija u ovim našim 39 i plus godinama što se tiče poroda? da li su automatski ove godine indikacija za carski?
Nisam do sada uopće o tome razmišljala, ali u zadnjih nekoliko dana već me par žena pitalo da li su mi doktori spominjali carski s obzirom na godine.
Osobno ne vidim baš razlog zašto bi to trebalo bit povezano (naravno ako sve izgleda kako treba, nema nekih komplikacija ili više bebica)
Godine nisu indikacija za CR.
Nažalost mnogi liječnici drže da jesu. Ako ti je do vaginalnog poroda, pokušaj unaprijed naći doktora koji će te u tome podržati.
venddy,
nisu godine indikacija za carski..
evo, ja sam barem 2-3 godine starija od tebe, nitko mi nije od dr spominjao carski jer za to nije bilo indikacije.
vaginalni porod vrhunaravno je iskustvo![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 18.12.2012. at 18:18
evo, i ja dogovorila vaginalni između 07. - 14.01. u svojoj 44. dakle nije pravilo![]()
Prebacujem se u ovu temu sa odgovorima , nastavak iz ove teme http://forum.roda.hr/threads/77209-P...=1#post2299914
Mali Mimi ,
nalaze za trombofiliju sam vadila 2008 nakon misseda i 2 vanmaternične , u Ri bolnici dozvoljavaju koristiti fragmin tek kad potvrde trudnoću sa otkucajima bebinog srca tako da je terapija - andol 100 i ako se odlučiš sama uzimat fragmin nakon transfera
giga, kod povišenih antifosfolipidnih AT da li je povišen titar aCL ili je pozitivan LAC?
Kod takvih ponavljajućih ranih gubitaka neke preporuke su i kombinacija profilaktičkih doza heparina sa niskim dozama andola/aspirina, znači krenuti sa heparinom nakon punkcije i ne prestati sa andolom.
ljube , e vidiš to neznam meni na nalazu piše samo antifosfolipidna AT 10,2 i rečeno mi je da su povišena
meni je problem sa heparinom odnosno fragminom jer ga ne odobravaju do otkucaja srca bebe , tako da ne mogu dobit recept za njega . Na andolu sam nakon punkcije , fragmina imam zalihe za 16 dana ( ostalo od zadnji put jer je bila potvrđena T sa otkucajem srca pa mi je bolnica odobrila fragmin) . Sad stvarno neznam što da radim ?![]()
![]()
giga, koliko znam-nijedna bolnica ne odobrava fragmin prije otkucaja, od transfera/punkcije kupujemo sami
Posljednje uređivanje od mare41 : 20.12.2012. at 11:57
Dugo sam OT sa foruma, ali prije nego sto istekne godina u kojoj sam ušla u ovaj klub moram se bar jednom upisati. Neopisivo su me razveselile nove trudnice. Bojim se da nekog ne zaboravim pa vam drage moje svima koje ste ostvarile zeljene T od srca čestitam i želim školske trudnoće i porode. Ostalima želim ostvarenje snova u 2013.*
Ljubim vas.*
Draga naša Bebel![]()
kako te je lijepo vidjeti na forumu..................................
giga onda si svakako počni davati nakon transfera fragmin, tako i ja radim i meni su povišena antifosfolipidna AT.
Bebel dugo te nije bilo, također sve najbolje
Cure drage, pozdrav svima, i svima sve najbolje...
Pitala sam na još nekim temama, a pitat ću i ovdje.
Očajna sam se vratila danas s uzv-a, 7 t mali plod 3mm, otkucaji jedva vidljivi samo iz jednog kuta, stanje odgovara 6tt, dr nije optimističan, da dođem 2.1. ponovno. Što mislite?
Tako sam jadna...
Ne znam kako bi ja sebi uopće protumačila ovo "jedva vidljivi"
Ili se vide ili ne. Ili mu to znači da su nepravilni ili što?
Iskreno, ja bi isti dan bila kod drugog privatnika da znam na čemu sam i nadam se da se otkucaji vide iz jednog kuta zato jer se tako bebica smjestila jer ako se vide, tu su, zar ne?!
U svakom slučaju javi kako ste jer mislim da će biti sve ok![]()
Kyra,
odličan savjet ti je dala tikica_69, otiđi na još jedan pregled odmah-danas, sutra... ako je EO 3mm, u tom stupnju razvoja, embrij raste približno 1mm dnevno... pa ćeš više znati ako te doktor ovih dana ponovo pregleda. čekati do 2. 1., baš je teško mučenje. sretno!
EO od 3 mm jest malen za tvoje tjedne trudnoće, ali za tako rani embrij važno je da li postoji srčana akcija ili ne. sama frekvencija otkucaja nije kod tako ranog embija presudna.
sretno!
Drage moje, hvala vam na brizi.
Već sam jutros bila na pregledu kod drugog doktora, razmišljanja su slična. Veličina embrija odgovara 6tt. Jutros je bio 3,6, jučer 3,1 mm. Ne znam je li to zaista rast ili samo razlika u čitanju i aparatima. Što se tiče otkucaja, jučer je dr napisao - GC sa ŽV i početnim odjecima ploda, KČS?, a danas - KČS nisu sa sigurnošću registrirani. Rekao mi je da nije siguran da to što čuje nisu preneseni moji otkucaji. Pustio je zvuk, ništa - šum, jednom je zakucalo i onda je ugasio aparat. Ne znam što to sve skupa znači, zapravo otkucaja nema. Uglavnom, agonija... Rekao je da može još sve biti u redu, ali i da budemo spremni na sve.
Nema druge nego strpiti se i čekati idući tjedan...
Hvala vam još jedanput![]()
Kyra veliki zagrljaj i nadam se s tobom da slijedeci uzv pokaze snazne otkucaje
Hvala vam cure moje drage na podršci...
Svima želim lijep provod večeras i sve najbolje u Novoj Godini!![]()
Drage moje! Evo mene nove u ovim krugovima, do sada sam se družila sa curkama na odbrojavanju (koje su me tješile), doduše kratko druženje jer sam 27 DC stavljena na listu, 29. imala + (prirodna T), a 30. je beta već bila 2382,16
E, sad tu počinju moje muke... Za 10 dana punim 43 g. I imam soc. ginićku na koju sam ljuta i koja je uvjerena da je vanmaterična, a meni ona djeluje kao da misli kaj će mi beba kad imam već zdravu veliku djecuVrlo samouvjereno obavila je UZV i na 5+1 bezosjećajno propćila da je pseudoGV bez ŽV i emb. odjeka. Taj dan ponovljena beta iznosi 16812 pa na 5+4 - 29952, što je njoj premali porast, kaže da se morala poduplati za 31 sat!!! Sutra idem vaditi novu betu i nisam joj se dala sutra na novi UZV i onako je sama rekla da je aparat loš, ali ne daje uputnicu za bolnicu pa mi jedino preostaje privat. Inače nemam nikakav neobični iscjedak, samo me od jučer nekaj stišće oko lijevog jajnika. Vaše pozitivne ~~~~~~~ će mi dobro doći!
Pozdrav svima i sve najbolje u novoj!
carmina, odi svakako privatno, koliko ti je onda danas? 6 tjedana? sad vise bete nisu toliko vazne nego dobar uzv. javi nam se obavezno
inace, na 5 tjedana se srce ni ne moze cuti
carmina mare ti je sve rekla, a socijalku hitno promijeni za nekog senzibiliziranijeg za posao koji obavlja.
nadam se s tobom da ces nas za koji dan razveselit s jos jednim malenim srcem na ovoj temi
carmina, potpisujem cure i vibram da će sve biti ok a ginička ti je idiot, početak godine je i mijenjaj je pod hitno
kyra, mislim na tebe i čekam dobre vijesti![]()