Ja, onda, zagovaram ateiste na ovom podforumu tj. one koji ne vjeruju u čuda/moć pozitivnog mišljenja. Jer, tu se svodi na vjerovanje, a ne na činjenice. Zlatta, piece.
Ja, onda, zagovaram ateiste na ovom podforumu tj. one koji ne vjeruju u čuda/moć pozitivnog mišljenja. Jer, tu se svodi na vjerovanje, a ne na činjenice. Zlatta, piece.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.07.2011. at 16:55
Evo ja ne vjerujem u čuda.
Lijepo je kad se desi, skidam kapu. Toliko je rijetko da spada u onu kategoriju "iznimka koja potvrđuje pravilo".
Ne dešava se onda kada netko "na silu hoće", već kad se desi.
A desi se iz nekog nama (ponajviše doktorima) nepoznatog razloga.
Jednom u budućnosti kad budu doktori znali malčice više nego danas i broj čudesa bude manji, jednostavno će se znati uzrok...
Ali, pozitivna "vibra", tj. pozitivan stav, ima mnogo veći utjecaj na psihu, pa time ne samo na mentalno već i na fizičko stanje, koje može dovesti do toga da izhod bude onakav kakvim ga želimo.
Ne kaže se bez veze "pazi što želiš, moglo bi ti se ostvariti".
A pozitivni stav je jako lijepa stavka.
Ali to nije čudo.
Pozdrav curama i moram i ja nešto reći na ovu temu. Iza mene je 10 godina borbe i 2 trudnoće (jedna prirodna i jedna IVF trudnoća) koje su završile loše. Sa 30 god. kad sam krenula u svoju bitku, a krenula sam odmah, doktor mi je rekao da ću brzo ostati trudna. Sad sa 40, jako mi je teško vjerovati u čudo i moć pozitivnog mišljenja. Naime, ja sam probala sve pristupe, od pozitivnog mišljenja do potpunog mirenja sa situacijom i ne očekivanja ničega.
Kako kaže Sweety, jednog dana medicina će znati puno više nego danas i onda će se znati uzrok zbog čega nisam uspjela.