Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3262

Tema: 39+ (Klub Q10)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikolina, ako će te izmjene stupit na snagu u veljači, onda se prijavi negdje na uputnicu odmah sad, onda ti je bolje bit tu nego u MB-u, po meni (u stvari, ovisi o tome čega imaš više, novaca ili vremena). U stvari, ako to stvarno zaživi od veljače (oni počnu oplođivat sve js i zamrzavat embrije), moja preporuka bi ti, uzimajući u obzir potentnost ginića i laba, možda bila ili Lučinger ili CITO, i preko Maribora (iako će oni možda sad teško uopće izaći iz svog HZOO-ovskog mentalnog sklopa obrade ekipe 40+, tj. neće vjerovat da će neko u 40-toj ispalit više od 3 js... ipak se dosta postupaka navrtilo za vrijeme novog zakona, ušemila se neka šema itd.).

Tj. ako stvarno primjena zakona tako brzo krene mislim da su CITO i Lučinger al pari MB-u, iako ne znam je li selekcija embrija koju u MB-u provode stvar logistike ili logike... iako... brijem da je stvar logike, ali, opet, to su moje cipele i moji problemi - od milijardu stanica sve jalove, a isti takvi embriji, pa mi je selekcija stroga više nego dobrodošla i zdravorazumska, ali konkretno mojca, charlie i žene koje su zatrudnjivale na 3 js... vjerojatno svijet izgleda drugačiji iz njihovih cipela.

Ali, opet, ako plaćaš, onda sumnjam da se neće razumski uvjeriti - anamneza ta i ta, kvaliteta stanica ta i ta, produkcija ta i ta, itd. Mislim na CITO koji se sad naviknuo na neku posebnu shemu za 40+ ekipu... a i Vinogradska... a i drugi, a ima i ekipe možda mladih biologa i pokoji ginekolog koji po novom zakonu nisu niti radili (po VV-u i ostalim bolnicama).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2012. at 15:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •