Glacova,
ovih tvojih zadnjih nekoliko postova mi se cini... u najmanju ruku, nepristojnim... meni osobno i uvredljivim. A osim toga, ispada da sam si sama kriva sto nisam ostala trudna onda dok sam pokusavala: mozda nisam dobro vizualizirala... ili zeljela dovoljno jako?! ili isla sadikovicu!!! Poanta je da je 39+ podforum medicinski potpomognute oplodnje. Dakle, ovdje se podrazumijeva da ces vjerovati onome sto ti kaze biolog. Neosporivo je da su SVE cure koje su zatrudnile uz pomoc ivf-a, zatrudnile zahvaljujuci biologu i ginekologu. Homeopatija i cajevi mogu dobro doci uz to dvoje. Ali, bi li netko s neprohodnim, ili bez jajovoda (kao ja npr) mogao zatrudniti uz pomoc alternative?!
Osim toga, ja npr.nikad nisam pusila, sporadicno (prigodno) popijem vino ili pivo sto ne smatram velikim zlom. Ne pijem nikakve umjetne sokove niti cajeve iz vrecica... hranim se relativno zdravo... maslinovo ulje, povrce... malo mesa... nisam pretila... a nisam ni trudna. Dakle, fora nije u tome. Odnosno, mozda je za ove obicne... kojima nije ni trebala pomoc medicine, nego su uspjeli doma unutar nekog roka.
Spominjanje zena Indijanaca u Meksiku i njihovo zatrudnjivanje iznad 50.mi je totalno bespredmetno: hej, pa ne mozemo zdilitati dosadasnjih 40 godina zivota i krenuti iznova kao tabula rasa: zivimo tu gdje zivimo, gdje su atmosferske prilike ovakve, okruzenje ne mozemo izbjeci, kao ni zracenja, mobitele i druge otrove... osim toga, nemamo visestoljetno genetsko nasljedje meksickih indijanaca. Stvarno nam tako nesto ne moze biti referentna tocka.
Ono sto se tebi dogodilo je iznimka, vise kao kategorija cuda - i ne moze nam se svima dogoditi isto sto i tebi. Zato se i zove cudo, jer je... rijetko... Imala si predispozicije za to. Moje uvjerenje je da bi ti ostala trudna i da nisi 3 mjeseca carobirala, kako ti kazes.
Da, i na kraju, mislim da je vrlo okrutno napisati da je nekakav grijeh, ili barem teska pogreska, odustati u nekom trenutku od mpo-a i potrositi 3.000 eura na krstarenje. To su intimne odluke. I bila ona pro ili contra odustajanja, svacija odluka je ispravna! Imala si tu srecu da uspijes otprve, bez trauma, vanmatericnih trudnoca ili silnih biokemijskih. Sigurna sam da si u tudjim cipelama da bi i tebi bila odustajanje bila jedna od opcija.
Meni je uvijek zalosno procitati da je netko odustao, ali to je legitimna odluka koju sigurno nitko nije donio preko noci. A sigurno nije niti tabu tema koju ne smijemo ovdje spominjati.

Zelim vam svima uspjesnu 2012.u svakom obliku, uz onaj faktor x srece koji je potreban uz menopure, gonale i ostalo