Stranica 45 od 66 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 3262

Tema: 39+ (Klub Q10)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Linalena, vezano za krvarenje 10 dc, meni je s godinama (negdje nakon 40-te) to postalo normalno, kao i tipa 2-3 dana spottinga pred dolazak menge, tijelo se ipak lagano mijenja. Daklem, moja normalna menga sad ne dolazi više kao nagli izljev koji traje 7 dana, nego 2-3-4-5 dana spottinga (ovisno o ciklusu), krvarenje lagano do 10 dc, onda se nekako to zaustavi.

Orline, sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.03.2012. at 15:54

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zasada ponovo na SvDuh u Zagrebu, samo da se sredi to sve sa zakonom i osobljem

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Update
    Bila danas na UZ, videli smo srce koje kuca
    Čudo! Malo kasni jer je po datumu pm 7+1, a na UZ 6+4, ali se vidi pravilna GV sa embrionom vel 7mm i što je najvažnije 160 beats per minute
    Krvarim i dalje pomalo, uključen progesteron depo i mirovanje, kontrola za dve nedelje. Molim se Bogu da sve bude u redu.
    Posljednje uređivanje od orline : 16.03.2012. at 00:09

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Orline,
    t-r-u-d-n-a si!!!
    Sretno!
    Javljaj nam i dalje dobre vijesti!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Orline,
    t-r-u-d-n-a si!!!
    Sretno!
    Javljaj nam i dalje dobre vijesti!
    veliki X, malo sam lijena pa se šveram (al ne u tramvaju u češkoj )

sašila me angina, antibiotici djeluju ali sporo, ipak mi je ovaj postupak poremetio imunitet , em slabo željezo (odbili me na davanju krvi), em krvarim do 14dc,
    samo da prizdravim pa se primim motike na gruntu i vikenda na moru, začas će doći srpanj
    e da, u srijedu sam kod hematologa

Lutkica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bravo Orline, cestitam, zelim svu srecu za dalje....

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam cure, puno
    Nadam se najboljem, malo kasni po UZ, par dana, ali stići će valjda.

Linalena, sigurno imunitet slabiji, znam da u Pragu uvijek daju i kort, ja sam opet dosadna sa TSH (neću više, izvini) meni je samo skakao u postupku i davao produžen ciklus.

Lutkice vibre za UZ 19. (ako sam dobro zapamtila)~~~~~~~~~~~~

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Orline,čestitam za srčeko pa neka dalje sve bude ok!
    Da li ti je Siofor ostao u terapiji?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Orline, čestitam i vibram za dalje !

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Orline, čestitam.
    Uvijek se najviše radujem trudnoćama u našem klubu.

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

andream, ina
    Ljube, jeste, ostao mi je do 12 nedelje, tako mi je endokrinolog napisala na izvještaju pred početak postupka.

Mene cure brine kad da isključim dex.
    Ja sam ga pila po 1mg od par dana pred et, pa onda kako bilo ovo kilavljenje oko bete naizmjenično 0.5 i 1mg i samo 0.5mg.
    Na USA forumima vidjeh kao do 8-mog t. piju, pa smanjuju, negdje do 10-tog pa smanjuju.

Ina33, znam da si ti koristila dex, pročitala sam na topicu o njemu, pa do kad si ga uzimala i u kojoj količini?
    Pošto je prof. Vlaisavljević bio protiv takvih stvari, ja sam ga uključila u dogovoru sa mojom dr , ali ona juče kaže da prekidam već sad.
    Mene nešto strah, jer tripujem da mi je i on pripomogao.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

orline, s posebnom se radošću veselim vašem .. pratim te još sa kutka.. ma prekrasna vijest, čestitam ti od srca neka bude sve dosadno školski do kraja ~~~~~~~~~

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

orline BRAVO za srčeko!!!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Orline presretna sam zbog tebe i malog srčeka!!!! Miruj draga i bit će sve u redu!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    orline bravo za srčeko!!!
    :-d:-d:-d

tatjana76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav svima i čestitam orline.
    Molim vas ako mi neko može reći, počela sam piti Logest pilule 20.02, 7 dc pa ću piti bez prekida do 28.03., inaće nemam problem sa ciklusima, ali me sad zakačilo da nepravim pauzu, kad sem trebala dobiti 09.03, počeo se pojavljivati smeđi iscjedak, da bi nakon 5 dan počela svježa krv nije previše ali nikako da prestane, juče je čak bilo pojačano, ijako sam popila 2 pilule.
    Bojim se da ćeme to pratiti do kraja i da na kraju kad ih prestanem piti, neću imat šta za mengu. Neznam jeli sve ovo normalno ili nije, šta da radim, trebali o ovome da javim u Mb. Da li je neko imao ovakvu situaciju?

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam
    Thaia, sjećam se kako ne, tamo sam i dalje.
    Meni i dalje komplikacije, juče me probudi osjećaj da sam se upiškila, medjutim tolika količina krvi je krenula da sam se u sekundi bunovna oprostila sa mojom mrvom. Ne mogu da budem suviše plastična, ali vjerujte da je bio horor Izvukla sam iz malog mozga priče sa Rode i sa još jednog foruma gdje sam često da se curama dešavalo i bebica bila OK i pokušala da se smirim i da vjerujem. Na UZ sve OK sa bebom, hvala Bogu, porasla na 11mm, sad sam 7+1, srculence se vidi, ali iznad GV hematom od 26mm. Pride cervikalni polip koji je vidio prof Vlaisavljević na ET i bio vel. zrna graška a sad porastao na 3,5 cm.

Vezali me za krevet do naredne kontrole za 15 dana, ako se ne ponovi krvarenje pa da moram ranije...valjda neće.

Tatjana76, bolje da im javiš. Ja sam imala, ali pred kraj, poslednjih četiri pet dana, već sam i Diferelin krenula. Oni prvo rekli u MB da pojačam, a kako krenulo jače krvarenje da prekinem tabletice, pa da mi stimulacija kasnije krene, u smislu pod supresijom sam, nema veze, može i sedmi dan. E sad, meni je taj postupak otkazan zbog drugih razloga (TSH) pa ne znam za dalje.

Nemaš neku cistu na jajniku?

Lutkice, jeli danas UZ?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Orline....
    Sjećam se svih strahova, znam, strašni su... miruj, pokušaj se opustiti, biti će sve dobro... hematom će se razgraditi, polip neće smetati... mojoj mrvi tri mioma nisu smetala, biti će sve dobro.
    Mazi bušu i misli samo lijepe misli.

tatjana76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala Orline i šaljem ti puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Poslala sam mail u Mb. rekli da nebrinem, da pijem po 2 pilule i ako i dalje ide da nije uopšte bitno.
    Pa ću se tako i ponašat a i ja sam danas počela sa Dipherelinom.
    Do pre 20 dana nisam imala ništa, doduše ginekolog mi nije mogao vidjet ni jajnik toliko se smanjio od pilula.
    Srećno svima u postupcima ~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Orline, sretno! Vezano za dex, not in so many words, ali stavom - ono, uzimajte ako želite - oni u mariboru to prekrštavaju u svetu vodicu s nuspojavama (za razliku od tipa neka prirodna trava koja isto ne radi nešto baš, ali bare nema nuspojave). Ja sam sve bliže tom mišljenju, jer sam nakon te uspješne trudnoće imala još 3 trudnoće iz postupaka, i doslovno sam se, u stilu "oprosti mi, pape", vratila Lučingeru i njegovoj mantri - sve je na embriju. Naime, u tim trima trudnoćama sam bila starija, i cijela baterija heparina, dexa, bhcg boostera itd. nije pomogla spasiti stvar, a sumnjam da ju je ova moja mariborska, kako ju je Lučinger zvao, placebo doza "spasila". Stvar je u embrijevim kromosomima i on određuje tijek trudnoće, do na ove probleme fizičke koje ti imaš - miomi itd. - tu svakako slušaj ovo što su ti rekli. Sretno! A ... koliko sam uzimala ne sjećam se više... jednu dnevno? Davno je to bilo, a još dosta postupaka i nakon toga, odustal a sam od dexa, a i od heparina itd., na kraju se sva terapija u mb fet-ovima svodila na jedan bhcg booster na transferu (znači, nije bilo ni utrića, jer i njihovo korištenje, kao, ako nema punkcije, isto lagano prelazi u domenu sv. vodice po nekim mišljenjima, koja još nisu u našim krajevima main stream).

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

orline puno~~~~~~~~za tebe i tvoju bebicu
    - mi smo jučer na 2. uzv vidjeli srčeko kako kuca, zaista prekrasan osjećaj!
    - inače, sa 6+1 imamo 4.3 mm i dr. kaže da je to ok, al sad dok čitam orline čini mi se malo premalo,zar ne? Ajme nikad kraja strahovima, kako preživjeti do slijedeće kontrole za 2 tjedna...

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mojca, hvala.
    Tatjana, ~~~~~~~~~~

Ina33, vjerovatno si ti u pravu, na kraju se sve svodi na dobar embrion. Mene je samo uvijek čudilo kako mi, tada idiopate (sad se ne može reći zbog godina) pa dva spontana prirodno, i biohemijska IUI. Posle, za ICSI sam imala 38g, pa ajd...i nije čudo. Ali kako u ranim tridesetim nikad dobar embrio, iz mjeseca u mjesec.No dobro...na neka pitanja nikad nema odgovora. Nek ova mrva sad izdrži, zaboraviću na sve poraze

Miba, bravo za srce, divan osjećaj...
    Ma kakvi malo, šta ti je. Meni je prvi UZ sa 6+1 pokazao starost od 5+4 i nije se vidjelo ništa.
    Sledeći UZ po pm 7+1 a na UZ 6+4. Ti kao prvo ne kasniš, a kao drugo embrion u tim danima ide i po 1mm dnevno. Meni je od četvrtka do nedelje (kad sam morala hitno na UZ zbog krvarenja) porastao sa 7 na 11 mm,
    Tako da je to sve superČestitam

Ja sam se uhvatila za dex, jer ga prvi put sad pijem, ono kao ne može da škodi. Da li je ili nije uticao, ne mogu reć.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Orline, pa i kod mene je isto, ja sam u IVF-u od svoje mislim 34-te, ne sjećam se više, u MPO-u od 30-te, kod dr-a od 28-me, prva trudnoća u 38.-moj, ali to i je bio prvi u Mariboru. Opet sam se nekako okrenula na kombinaciju dobar embrij (u pozadini pogođena stimulacija i dobar lab), a ovo drugo... meni se čine accessories, ali nije sad niti da imaju neke gadne i dugotrajne nuspojave, veći vrag su antibebi, definitivno. E, da, i mi smo kao bili idioapti, zato se i jesam bila nakačila na dex-stream, ali... otkačila sam se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.03.2012. at 11:36

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj miba prvotno napisa Vidi poruku
    orline puno~~~~~~~~za tebe i tvoju bebicu
    - mi smo jučer na 2. uzv vidjeli srčeko kako kuca, zaista prekrasan osjećaj!
    - inače, sa 6+1 imamo 4.3 mm i dr. kaže da je to ok, al sad dok čitam orline čini mi se malo premalo,zar ne? Ajme nikad kraja strahovima, kako preživjeti do slijedeće kontrole za 2 tjedna...

Miba, pusti brojke... znam da umireš od straha... ali pusti brojke. Uzmi čitaj neko lagano, lepršavo štivo... gledaj nešto neopterećujuće... znam da su dani predugi, ali prolaze i s tvojom brigom i bez nje.
    Samo polako, biti će sve ok.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Orline samo ti lezi o iazi se draga moja. Ja sam ti živući primjer krvarenja u trudnoći, ma šta reći horori su mala maca u odnosu na količinu krvi koja je iz mene tada istekla, toliki ugrušci pa to je bilo grozno. Na UZV dijagnosticiran hematom veličine 6,5cm i širine 2,5 cm. U dva navrata sam imala krvarenje bila u i bolnici 25 dana. Puna 4 mjeseca trudnoće preležala i kada je bebica narasla i prerasla hematom tada počela pomalo ustajati.
    Sve to a danas imam svoju Jelenu (maminu Jelicu pčelicu) kojoj se ni sam moj ginekolog nakon tih stravičnih scena nije nadao (to mi je kasnije priznao kada sam Jelenu rodila).
    Zato draga odmaraj samo, ustani do WC i natrag, ponekad popij neki mali apaurinčić ili normabel i biće sve to ok. Kaže moj ginekolog da je najbitnije ležati dok beba ne preraste hematom a onda je sve puno lakše jer više nema opasnosti da hematom potisne bebu van a najbolja stavr za te hematome je ležanje. Nije lako ali za naše bebice sve ćemo učiniti.
    Pazi se i šaljemo ti veliku pusicu,

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Orline neće ti biti lako mirovati ali za naše mrvice sve smo spremni učiniti. I ja sam preležala skoro 3,5 mjeseca i sada je sve u redu i uživam u mrvici i šetnjama po ovak lijepom vremenu.
    Rozalija ljubi nam Jelenu!

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

puno srece zelim svim trudnicama i svima ostalima........

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da se "pohvalim" u mom klubu. Moj AMH 1,14 pmol. Primjereno godinama

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se "pohvalim" u mom klubu. Moj AMH 1,14 pmol. Primjereno godinama
    Bravo tiki! Kad očekujemo akciju?
    Da se i ja pohvalim....Guramo 19 tt,ja se nisam ništa udebljala ali zato nam je mrvica po UZV naprednija skoro 2 tjedna i jako je živahna
    Posljednje uređivanje od Sonja29 : 05.04.2012. at 21:27

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sonja super, samo taako dalje, osim onog da se ne udebljaš, moraš bar koju kilu skupit

tiki_e ... dok u nama ima jaja....

A meni M kasni, al hoće to tako nakon stimulacije. Ova zadnja nakon postupka trajala valjda 10 dana i to nakraju baš crvena krvca a ne smeđe kak zna. Sve mi se promijenilo, u roku godinu i pol od prvog postupka.

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sonja, super vijesti A za kile ne brini, sad će one, iz moje perspektive olje što se nisi puno udebljala, hehe.
    Tiki_a, kako kažeš primjereno godinama, moj je bio isto tako 1.5 ili tako nekako.

Linalena, i meni se posle postupka pokarabasao ciklus. Vibre da se što prije normalizuje. Ili da te iznenadi nešto drugo.

Ja sam bila na kontrolnom UZ pre par dana, stanje je bolje. Krvarenje se smanjilo, hematom manji i u organizovanju, ali još je tu pa moram da mirujem do daljnjeg. Mrvica je srećom dobro, napreduje videla sam i da je mrdnula ručicom Samo da tako ostane.
    Pozdrav za sve.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

linalena bi ja rado koju kilicu ali imala problema sa mučninama i povračanjem paa.... a što se kašnjenja tiće to je normalno
    orline bravo za mrvicu,miruj i bit će sve u redu
    mene gripa spopala a još mi nedaju ništa da trošim (osim čaja i limuna) pa bi dobrodošao koji savjet

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sonja29, slično je i kod moje prijateljice (39+..), jako malo se udebljala, u 5-tom je mj. T, doduše ima dvije curice, obje malo naprednije. Sonja29, samo dalje tako!!
    orline, drago mi je da hematom manje zeza.~~~~~~šaljem
    linalena, dobro kažeš, dok ima jaja he he, i ja se time tješim. Ali nalaz me ipak malo zdrmao. Drago mi je da si aktivna jer nema nam druge na 39+ . I moja M kasni, ali to me obično sustigne nakon par mjeseci od postupka, jednostavno jedan ciklus preskoči + par dana tako da ću pričekati još malo jer danas mi je 45-ti d.c. i ako ne stigne za tjedan dana idem na kontrolu. Naravno da sam se X puta testirala LH i T trakicama (makar neka zanimacija) i nema iznenađenja, a temperatura niska, očito da nema povišenog progesterona. Za akciju još nisam, ne znam koji mi je đ..., puna sam glupih strahova. Ali odustala nisam
    Društvu

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

e da, a mene šoraju valunzi, bar mislim da je to TO
    naglo mi postane vruće, znojim se, lice mi gori, paše mi imati bose noge (tak se hladim, ko pesi kaj plaze jezik)
    jer se to dešava čitavo vrijeme ciklusa, ili ima nekih pravila???

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ah, ja nekako mislim da je to posljedica primljenih hormona, ne očistimo se mi tako brzo od njih. Uostalom valunzi i sl. izrazi su na 39+ zabranjeni

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aaaa primljeno na znanje i posebno veselje jer nemam ^@Ł˘%&€

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    aaaa primljeno na znanje i posebno veselje jer nemam ^@Ł˘%&€

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sonja bravo za malu mrvicu. Vrijeme leti već 19tjedan ko da je jučer bila tvoja beta.
    orline super da se hematom smanjio, još malo odmaraj akada ga bebica preraste moćeš ti tada u lagane šetnje, bar je kod mene tako bilo.
    tiki_a veliku pusicu ti šaljemo.
    Najdražim curama puno pozdrava.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

izgleda da samo ja skupljam kg od početka ( smanjila i klopu al kile idu prema gore )
    -inače i mi smo ovih dana bili na pregledu i imamo 2,19cm (8tt) i kaže dr da je sve ok, sad slijedi kombinirani probir,ah samo da sve bude u redu!

Orline,Sonja29 za vas i vaše bebice puno~~~~~~~~~~~~~~~

tiki_a, linalena i ostale cure

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i da puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~za našu ljube !

i
    puno pusica za našu Inesz i njezinu srećicu

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

miba, super da i od tebe stižu dobre vijesti
    rozalija
    Meni ponekad malčice kroz glavu prostruji Prag; sad sam pogledala njihov mail, napisali su mi da se javim u 3. ili 4. mj. ako želim u postupak u 5/6 mj. Ali čini mi se da je prekasno da idem na teret HZZO, a drugačije ne mogu. Ma samo glasno razmišljam, možda će me kratak rok (ako ga još imam) prisiliti da se pokrenem.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ne provjeriš nećeš ni znati jeli kasno ili ne. nadam se da nije i da ćeš se odlučiti za tu opciju.
    miba važno je da je mrvica u redu a za kilice ćemo lako

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam se spremala ovaj mjesec u postupak ali odgađam, moglo bi bit da opet prolazim kroz biokemijsku (uhvatio me dugi vikend, betu nisam vadila test nisam radila) ovo je samo moja pretpostavka jer je sve isto kao i prvi put kad sam imala biokemijsku. kasnila mi M 4 dana, inače nikad ne kasni i sad već 2 dana nešto bezeveze, konstantno ali minimialno smeđe curkanje, a grudi natečene još uvijek iako mi uvijek padnu dan prije M. odustala sam od toga da danas 2. dc krenem sa stimulacijom jer ovo ne znam kako bi u stvari definirala.
    inače ako je biok. onda bi ovo bilo prvi put u 5 godina od kad pokušavamo zatrudnit da nam je bar nešto uspjelo ukućnoj radinosti.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

venddy, a neki jeftini testić?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sutra ću kupit testić ako potraje ovo isto hoću-neću krenit stanje. ma ako i je bilo nešto jasno je da nema ništa od toga ali me muči što ću propustit ovaj mjesec i opet moram čekat

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, da, to čekanje odnosno preskakanje ciklusa je i meni uvijek najteže padalo. A što se testova tiče, kupujem internetske koji su relativno jeftini pa uvijek imam jednih i drugih oko dvadesetak tako da nema razmišljanja oko toga, koristim ih bilo kada i za bilo kakvu sumnju na čudo neko.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jutros jedva, jedva vidljiva crtica na testu. curkanje konstantno, pa već znam završetak priče, već sam ga prošla.
    postupak odgađam za svibanj

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

vendy, znam da imaš teška iskustva, ali možda uspije ovaj put...
    orline~~~~~~

miba, tiki_a, hvala vam!

(sorry, o t , tiki_a inbox ti je krcat)

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

venndy, ipak ću se nadati za tebe jer za mene je blijeda crtica pojam, znam da su tvoja iskustva drugačija no ipak šaljem ~~~~~~
    Inesz, riješeno

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tiho nešto u klubu, nadam se da to znači da se raadi u miru i tišiniii

da se razbudim, jer sam se zbudila u 4 pišat pa rekoh da usput popišam i test, i naravno MINUS
    sada mi već 2 tjedna kasni, niš sutra ginu
    a baš si nekako računam od 15.1 mi jajnici ne rade na vlastiti pogon
    izgleda da ti dugi postupci baš i nisu za mene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •