-
Ortopedski problem
Helou svima. Prije neke dvije sedmice je sinko prosao ortopedski pregled u jaslicama (sada ima 2,6 godine). Rezultate sam dobila u ponedeljak i "dijagnoza" je PEDES TRANSVERSOPLANI. Ortoped mi je rekao da je u pitanju deformitet pete, odnosno da petom gazi prema unutra, ali da se moze ispraviti nosenjem ortopedskih ulozaka. Ja sam pokusala guglati, ali je jako malo podataka dostupno na internetu. Zamolicu vas koje ste cule ili imale iskustva sa ovom dijagnozom da mi ukratko napisete sta mogu ocekivati. Hvala.
-
-
Doslovno dijagnoza bi značila "spušteni poprečni svodovi stopala". To što gazi petom prema unutra vjerojatno je posljedica. Ali nisam čula da se djeci mlađoj od 3 godine propisuju ortopedski ulošci.
Inače, spuštena stopala su nešto jako često, i kod djece i kod odraslih. Preporučuje se što više hodati bos, a ortoped bi vam trebao osim uložaka prepisati i vježbe za stopala, jer se kod djece to može i mora ispravljati.
-
mayah, mi smo zbog spustenih stopala potrazili savjet ortopeda
dobili smo upute za vjezbanje i uloske koje bi trebao nositi.....
ne znam sta bo ti rekla, neki kazu ne uloske, bolje bez njih, neki da, obavezno...
ja se spremam potraziti svakako i drugo misljenje
-
Pa da, bas su nam nesto tako i rekli. I ja se stvarno dvoumim zbog tih ulozaka jer sam i ja citala da ulosci ne idu prije trece godine. Vjezbice cemo dobiti i vec mi je receno da cemo ih morati raditi barem 10 minuta svaki dan. Mene su zabrinule te pete, jer mi je ortoped rekao da kao posljedica toga moze doci do iskrivljenja potkoljenicne kosti i iks nogu. Da i ja trazim drugo misljenje? Vjerovatno bih trebala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma