Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: krvarenje nakon embriotransfera

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno krvarenje nakon embriotransfera

Bok cure,
    prvi puta prolazim kroz IVF postupak i dešavaju mi se stvari koje ne razumijem pa bih vas molila za vaša iskustva ako ste prošle slične situacije.
    Išla sam na stimulirani postupak IVFa, imala hiperstimulaciju. Nakon aspiracije preko 20 folikula, 5 dan su mi vračena 2 embrija. Tjedan dana nakon tranfera sam primjetila smeđi iscjedak. Od pojave tog iscjetka je prošlo 10 dana i u tom periodu je bilo i svjetle i tamnije krvi i smeđeg iscjetka. Količine nisu velike, ali sam ipak zabrinuta. Beta je 13 dpt 211,7 a 15 dpt 505,4. Bila sam dva puta na UZV, ali se ništa ne vidi. u zadnjih nekiliko dana osječam lagane bolove u donjem dijelu abdomena. Slično kao kod m, ali puno puno blaže.
    Da li ste imali sličnih iskustava i kako je završilo?

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Beta ti je super! Ja mislim da je još prerano da se išta vidi na uzv, treba pričekati još koji dan.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Smarta, a kada si bila na UZ, mislim koji dpt, odnosno koliko vremena nakon sto ti je beta bila 505?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

na UZV sam išla 10 dpt i 14 dpt. Prvi put sam na UZV išla taj 10 dan poslije transfera zbog krvarenja. Ni na jednom UZV se nije vidjelo ništa. Mene malo brine da nije vanmaternična. Bez desnog jajovoda sam ostala prije 10-ak godina zbog teške upale, pa se sad brinem za lijevi. Sutra (18dpt) idem ponovo na UZV.
    Jel se vama kad javljalo krvarenje poslije transfera?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to je onda zaista rano - na uzv-u bi se trebalo nesto vidjeti kad je beta iznad 1000. a puno uspjesnih trudnoca zapocne krvarenjem - moguce da je bilo i implantacijsko.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Smarta zar si u Petrovu isla na ta dva UZ? To bi mi bilo skroz cudno, obzirom da svaki MPO doktor zna da se tako rano bas nista jos ne moze vidjeti na UZ. Cak je i ovaj 18 dpt za UZ mozda jos prerano. Umjesto toga bi po meni vise smisla imalo izvaditi jos jednu betu, da se vidi raste li i dalje pravilno.

Kao sto je frka rekla tek kada je beta iznad 1000 na dobrom UZ se moze vidjeti GV. Zar ti je dr. predlozio sutra ponovni UZ? Bez obzira na strah od vanmaternicne cini mi se da je to jos uvijek prerano, jer bi se moglo desiti da se ni sutra jos nista ne vidi.

A sto se krvarenja tice, to je zaista dosta cesta pojava tako da ono samo po sebi ne mora znaciti nista lose.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 30.04.2011. at 13:51

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nisam išla na UZV u Petrovu nego kod svog ginekologa nakon što sam mu javila da krvarim. I on je rekao da je minimalna beta 1000 da bi se nešto vidjelo, ali je ipak oprezan zbog te moje situacije - bez desnog jajovoda.
    To što ste napisale da krvarenje ne mora značiti ništa lše i da se može završiti sa normalnom trudnoćom mi puno znaći. Malo ste me smirile i hvala vam na tome.

ja.sam.xyz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Smarta, moje iskustvo je slicno tvom, 1.IVF - samo bez hiperstimulacije, beta se pravilno duplala do 1550(19dnt), uz neprestano krvarenje od 14dnt (u pocetku slabije, kasnije sve jace i u svim bojama i oblicima). Moj dr. nije preporucio UZV na pocetku krvarenja, bas iz razloga kojeg su ti cure navele, a to je da se ne moze nista niti vidjeti dok beta nije iznad 1000-1500, a moze se samo dodatno pogorsati situaciju. Uglavnom kod mene je zavrsilo lose, 21dnt beta je pala na 250 i sve skupa se pretvorilo u menstruaciju tj. rani pobacaj. Nemoj gubiti nadu, jer prema rijecima doktora ima puno trudnoca koje zapocnu krvarenjem, bitno je da se beta pravilno dupla, a ima sa druge strane situacija koje zavrse lose, a bez kapi krvi. Sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Smarta, radije se obrati dr-u u Petrovoj, a ne svom gin. koji nije stručnjak za MPO. Po meni ovo hodanje na uzv-ove tako rano baš i nije dobra ideja.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam trebala na IVF ići u privatnu polikliniku, međutim zbog HS su me prebacili u Petrovu. Zbog toga je situacija malo spetljana, ali moj gin i dr iz Petrove surađuju, tako da nisam radila ništa bez znanja upravo onog dr-a koji je radio transfer. Sutra idem na UZV kod dr-a koji mi je radio tranfer, pa ću biti pametnija.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja.samxyz da li si imala kakve komplikacije poslije pobačaja? Da li si išla ponovo na postupak? Jel uspjelo?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smarta prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam trebala na IVF ići u privatnu polikliniku, međutim zbog HS su me prebacili u Petrovu. Zbog toga je situacija malo spetljana, ali moj gin i dr iz Petrove surađuju, tako da nisam radila ništa bez znanja upravo onog dr-a koji je radio transfer. Sutra idem na UZV kod dr-a koji mi je radio tranfer, pa ću biti pametnija.
    jesi bila u IVF poliklinici možda? aj javi mi se na pp?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na UZV sam išla 10 dpt i 14 dpt. Prvi put sam na UZV išla taj 10 dan poslije transfera zbog krvarenja. Ni na jednom UZV se nije vidjelo ništa. Mene malo brine da nije vanmaternična. Bez desnog jajovoda sam ostala prije 10-ak godina zbog teške upale, pa se sad brinem za lijevi. Sutra (18dpt) idem ponovo na UZV.
    Jel se vama kad javljalo krvarenje poslije transfera?
    mislim da je ovo svakako prerano da bi se na UZV išta vidjelo... po meni mirovanje i puuuuuuuno tekućine...i izbjegavala bih uzv do 6. tt....

ja.sam.xyz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja.samxyz da li si imala kakve komplikacije poslije pobačaja? Da li si išla ponovo na postupak? Jel uspjelo?
    Srecom nisam imala komplikacije, beta je polagano padala i sve je otislo sa menstruacijom. Da nisam bila u postupku i kontrolirala betu, nebi niti znala da sam trudna i smatrala bi to jednom pojacanom M, tako da postoji mogucnost da sam vec u zivotu i bila trudna, a da to nisam znala. Uglavnom to se sve dogadjalo u 3 mjesecu, tako da nisam jos isla u ponovni postupak, nadam se da cu se oporaviti i do ljeta uspjeti jos jedanput. Jedino sto mogu reci da mi se ciklus nakon stimulacije definitivno poremetio, jer trenutna M sa brljavljenjem traje preko 2 tjedna.
    Nadam se da ce kod tebe biti sve OK, jer definitivno svi smo mi slucaj za sebe. Sve u svemu ja pokusavam iz ovog prvog iskustva izvuci pozitivne zakljucke, a ti su da je dobar znak da mogu ostati trudna, te da se vjerojatno radilo o prirodnoj selekciji.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Super da nisi imala komplikacija.
    Slažem se s tobom da se treba gledati situacija sa vedre strane i da je jako pozitivno to da si ipak bila trudna. Toga se i ja držim. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti i krenuti u nove pobjede- ovaj puta do kraja i bez ikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

a da li ste imale smeđkasto "pranje" nakon transfera?prvi dan nakon et, drugi je stalo..
    imala sam dosta traumatičan transfer, dr. je tri puta ulazio onim spekulasom (ako se to tako zove) jer prvi i drugi puta nije moga doći do grlića maternice ?? pa je stalno govorio sestri "dajte duži" tek s trećim je kao došao do grlića, da ne kažem da me bolilo, koljena su mi gurali prema prsima i da se držim za koljena i dosta me tada manje boljelo ali uf, uf je bilo...čak kada je izvršio et me zabolilo kao da me iglom ubo, bila sam potpuno iznenađena jer prvi et je bio potpuno bezbolan....
    da li tko imao takav traumatičan et? i kako je završilo?
    nadam se da je moja bebica ipak u maternici...

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Smarta ti si bila u mojoj grupi na IVF-u Drzim fige da sve bude ok Zelimo cuti dobre vijesti Od cijele grupe od nekih 9 cura trenutno samo jedna trudnica ( ja nazalost ne ) i nezelim vise cuti lose i tuzne vijesti nego samo dobre

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nety poslala sam ti poruku. Jesi se kaj čula sa ostalim curama?
    Javi se
    Pozz

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

sa svima sma se cula osim sa curom iz Imotskog Samo jedna trudnica Na aspiraciji je bilo 7 cura plus jedna je bila nesto ranije a isla je na pikanje samnom
    Nista samo jedna trudnica

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, jeste is[le u IVF polikliniku preko HZZOa jel moze info za frendicu preko pp

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ksena, moja frendica je upravo u postupku tamo preko hzzo-a

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

aj je pitaj Vala ako je tamo u postupku, gdje joj rade punkciju a gdje transfer? jel sve u IVF pol ili u Petrovoj? niš mi nije jasno??? ko daje lijekove? kupiš ili Petrova ili HZZO ili poliklinika ili netko treći? i ako ne uspije šta onda? ideš po defaultu u Petrovu ili šta???

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imaš pp, Ksena

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zlatta prvotno napisa Vidi poruku
    a da li ste imale smeđkasto "pranje" nakon transfera?prvi dan nakon et, drugi je stalo..
    imala sam dosta traumatičan transfer, dr. je tri puta ulazio onim spekulasom (ako se to tako zove) jer prvi i drugi puta nije moga doći do grlića maternice ?? pa je stalno govorio sestri "dajte duži" tek s trećim je kao došao do grlića, da ne kažem da me bolilo, koljena su mi gurali prema prsima i da se držim za koljena i dosta me tada manje boljelo ali uf, uf je bilo...čak kada je izvršio et me zabolilo kao da me iglom ubo, bila sam potpuno iznenađena jer prvi et je bio potpuno bezbolan....
    da li tko imao takav traumatičan et? i kako je završilo?
    nadam se da je moja bebica ipak u maternici...
    ja sam nakon jednog transfera imala krvarenje (na sam dan et,lagano, boja između smeđe i crvene) transfer nije bio ništa posebno traumatičan, isti ko i ostali, ali taj je transfer donio uspješnu trudnoću, to i tebi želim
    Posljednje uređivanje od prima : 01.05.2011. at 16:12

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo ishoda:
    13 dpt beta 211.7
    15 dpt beta 505.4
    19 dpt beta 80.5
    ni lagano krvarenje nije bezazleno

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajoj smatra baš mi je žao

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Smarta, tako mi je žao draga...
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 02.05.2011. at 16:07

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i meni .....
    Od 14:20 pokušavam "složiti kockice u glavi", pribrati se i razmišljati pozitivno. Nakon godina pokušavanja sad i onaj neuspjeh...... nije lako, ali odbijam bilo kakve crne misli. Pokušavam se samo koncentrirati na pozitivne stvari i graditi vjeru u slijedeći postupak ili možda ipak prirodnjak . Već sam nešto razgovarala sa svojim gin-om ...... ValaMala u ovoj odluci si mi puno pomogla u jučerašnjem dopisivanju. Ne smijemo se bojati neuspjeha, jer kako sam čitala svaki 20-i strah se ostvaruje- ne smijemo dozvolit da strah od neuspjeha bude baš taj dvadeseti.
    Danas MM i ja otvaramo bocu vina (koju smo namjenili veselijoj vijesti, ali šta je tu je.....) da ubijemo tugu, ali i da se veselimo da smo barem kratko bili trudni.
    Hvala vam cure na podršci i savjetima. Svima vam želim puno sreće

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

i meni .....
    Od 14:20 pokušavam "složiti kockice u glavi", pribrati se i razmišljati pozitivno. Nakon godina pokušavanja sad i onaj neuspjeh...... nije lako, ali odbijam bilo kakve crne misli. Pokušavam se samo koncentrirati na pozitivne stvari i graditi vjeru u slijedeći postupak ili možda ipak prirodnjak . Već sam nešto razgovarala sa svojim gin-om ...... ValaMala u ovoj odluci si mi puno pomogla u jučerašnjem dopisivanju. Ne smijemo se bojati neuspjeha, jer kako sam čitala svaki 20-i strah se ostvaruje- ne smijemo dozvolit da strah od neuspjeha bude baš taj dvadeseti.
    Danas MM i ja otvaramo bocu vina (koju smo namjenili veselijoj vijesti, ali šta je tu je.....) da ubijemo tugu, ali i da se veselimo da smo barem kratko bili trudni.
    Tako je Smarta Treba se docekati na noge i krenuti u nove pobjede Zao mi je sto nije uspijelo ali bude Drzimo fige i sebi i tebi i svim curkama na forumu koje JOŠ nisu uspjele Nema odustajanja

ja.sam.xyz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i meni .....
    Bas mi je zao da se i tebi dogodilo isto sto i meni i to isto na 19dnt Bit ce bolje drugi put, vadit cemo betu na 20 dnt

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •