Da, ovo su mi potvrdili, ali uvijek uz dodatak "ali i druge kontracepcijske imaju slični učinak, to vam može biti i od drugih tableta), iako, ostaje činjenica da je onaj članak u NCL-u (imam doma, ako ti treba, skeniram ti i mejlam) bio povezan isključivo s yasmine tabletama, i da sad znam, na žalost, samo tebe (yasmine - plućna embolija) i još jednu curu na yasminelle (dubinska venska tromboza, faktor leiden).
Naime, opća dr., taman prije tvog slučaja, kad nas je dosta, zbog slučaja martine123 koji nas je jako potresao, kao i mnoge, išla raditi trombofilije, i našla povećane d-dimere (za koje mi svi kažu da su ipak nespecifični, tj. ne moraju nužno bit povezani s time), rekla mi je da svaka čast profesorima raznima, ali da ona zna za puno slučajeva "na terenu" komplikacija od antibebi. Opet, i da si ti napravila krv, bilo bi sve čisto i dobila bi zeleno svjetlo, zato mi je drugi dr. to komentirao kao lošu sreću i usporedio s prometnom.
Linkaj ovo svakako na potpomognutu, jer većina ljudi razmišlja (to je samo par mjeseci), a to ništa ne znači, i moja "yasminelle" cura je bila "samo par mjeseci", ako se dobro sjećam njenog slučaja.
Nakon ovoga sam duboko razmislila svaki put pred uzimaje antibebi, pogotovo vodeći računa o svom životnom stilu baš tada kad sam ih trebala uzimati - 9 sati posao + 4 sata vožnje preko vikenda do Omiša, i skinula sam se s njih.
Na žalost, stvari nisu toliko upravljive, jer bismo svi mislili - ništa se u krvi ne nalazi - it's OK za piti antibebi.

.
Odgovori s citatom