Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
U tome i je stvar, dignu prašinu tek kada netko umre a ljek se i dalje nastavi prodavati.

Kako je moj koagulogram sasvim OK mogu zaključiti da se ta nuspojava ne događa samo ženama koje su sklone trombozi.
Da, ovo su mi potvrdili, ali uvijek uz dodatak "ali i druge kontracepcijske imaju slični učinak, to vam može biti i od drugih tableta), iako, ostaje činjenica da je onaj članak u NCL-u (imam doma, ako ti treba, skeniram ti i mejlam) bio povezan isključivo s yasmine tabletama, i da sad znam, na žalost, samo tebe (yasmine - plućna embolija) i još jednu curu na yasminelle (dubinska venska tromboza, faktor leiden).

Naime, opća dr., taman prije tvog slučaja, kad nas je dosta, zbog slučaja martine123 koji nas je jako potresao, kao i mnoge, išla raditi trombofilije, i našla povećane d-dimere (za koje mi svi kažu da su ipak nespecifični, tj. ne moraju nužno bit povezani s time), rekla mi je da svaka čast profesorima raznima, ali da ona zna za puno slučajeva "na terenu" komplikacija od antibebi. Opet, i da si ti napravila krv, bilo bi sve čisto i dobila bi zeleno svjetlo, zato mi je drugi dr. to komentirao kao lošu sreću i usporedio s prometnom.

Linkaj ovo svakako na potpomognutu, jer većina ljudi razmišlja (to je samo par mjeseci), a to ništa ne znači, i moja "yasminelle" cura je bila "samo par mjeseci", ako se dobro sjećam njenog slučaja.

Nakon ovoga sam duboko razmislila svaki put pred uzimaje antibebi, pogotovo vodeći računa o svom životnom stilu baš tada kad sam ih trebala uzimati - 9 sati posao + 4 sata vožnje preko vikenda do Omiša, i skinula sam se s njih.

Na žalost, stvari nisu toliko upravljive, jer bismo svi mislili - ništa se u krvi ne nalazi - it's OK za piti antibebi .