Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Vene u trudnoći

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Vene u trudnoći

Drage moje curke....
    imam jedan mali problem i pitanje... naime, nalazim se u 33 tjednu.. nosim nisko, kaže doktorica tešku bebu koja mi radi pritisak na zdjelicu.... također moram nositi pojas jer su mi počele iskakati vene na stidnim usnama, pa kako bih izbjegla trombozu.... sada mi je trenutno na jednoj strani stidne usne iskočila vena, ali baš kao mali ugrušak neki.... doktorica je rekla da je to normalno, ali sam ju zaboravila pitati da li se to povuče poslije... da li je neka curka imala takvih problema? da li se to povuklo poslije trudnoće? naime, osim što izgleda koma, ružan je osjećaj... lagala bih kada bi rekla da ne osjećam da mi se to dolje napravilo... a pogotovo kada idem na wc,pa se brišem... ili kada se tuširam
    puno hvala

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja imam jako tanku kozu i kapilare mi pucaju i vide mi se po ramenima,gleznjevima ali npr. to mi je gore nakon intenzivnog visesatnog hodanja ali se poslje to ipak povuce...
    nedavno sam bila na putu i strasno su mi izgledala stopala i gleznjevi nakon 4og dana intenzivnog hodanja,evo bas ih sada promatram i nije tako strasno...

znam po nekim curama koje su dobile u trudnoci prosirene vene po nogama da su im i ostale,ne u toj mjeri koliko kad su bile nosece ali su im se poslije vidjele....
    nadam se da ce ti ta na tom nezgodnom mjestu proci i povuci se poslje!!!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ja sam u trudnoci imala herniu za koju je hirurg,nakon pregleda,konstatovao da ce biti neophodno ukloniti ju operacijom nakon poroda,medjutim na moju srecu i njegovo iznenadjenje,sama se povukla. Tako da ce vjerovatno slicno biti i kod tebe

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga, evo iskustvo iz prve ruke.

U prvoj T., pogoršale mi se vene na lijevoj nozi (koja je inače venozna), bilo je bolje nakon poroda al sam je ipak rješila operativnim zahvatom da si poboljšam kvalitetu života (to sam planirala i ranije).
    Imala i venu na usminama, naravno samo lijevoj, bila sam totalka asimetrična povukla se odmah nakon poroda i nisam nikakav remen nosila, ne znam zašto ga ti nosiš?!

ova T. sve isto, opet vena na lijevoj usmini, vene bolje jer sam ih operirala, al jako mi stradali kapilari na lijevoj potkoljenici.
    Vaginalan vena neka te uopće ne brine, to ti ima dosta žena.

ako još što trebaš samo pitaj.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I meni su vene ostale vidljive i nakon trudnoće, na žalost.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam u 25-tom tjednu a oduvijek imam problema sa venama. Sad se to svakim danom pogorsava. Jutros mi je iznad potkoljenice se najvjerovatnije upalila vena (cvoruga koja boli) . Doktor za vene mi je dao kompresivne carape tj. nogavice koje mi nisu odobrili na HZZO i platila sam ih 512 kn. Mazem helpanom i rivanol obologe ali nista posebno da mi je bolje. Dugo sam lezala oko 4 mjseca jer sam krvarila ali nije bilo potrebno toliko lezanje no ginekolog u bolnici je inzistirao jer je to potpomognuta oplodnja. Na kolor dopleru su mi rekli da nema tromba ali da se moze pojaviti ako se nekrecem i od tada setam (od prije mjesec dana). No kazem svakim danom vidim nove vene, a stare se pogorsavaju. Specijalista za vene je rekao da pitam za detralex tablete svog ginekologa da li smijem piti u trudnoci,ali moj ginekolog to nezna i kaze da to treba specijalista znati a ne ona. I tako ja se mucim pogotovo na promjenu vremena. Pretpostavljam da cu ih operirati poslije poroda. Naravno tu su i hemeroidi neizbjezni, tj. sve je to povezano. Ako netko nesto zna za Detralex tablete da li se smiju piti u trudnoci,javite mi. Lijep pozdrav!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danna, nemoj se zezati, najvjerojatniej imaš tromb, to je jako ozbiljno-ako imaš otvrdnuce ispod kože koje boli (koža lagano crvenija) to je tromb. otiđi na hitnu i nek ti odmah daju heparin, znam sto govorim vjerojtano ces dobiti i Klavocin.

ne znam u kojem si gradu ako si u ZG, idi u Petrovu dr. Djelmisu ili na SD dr. Hafneru, to su specijalisti za takve probleme ginekolozi-hematolozi, i stvarno ne mogu vjerovati kako su te dosad nestručno vodili, mislim osobi koaj ima probleme s venama i veliku vjerojatnost problema s koagulucjiom preporučit ležanje to je strasno!! ti se trebas sto vise kretati i nipošto mirovati (ako nema drugih indikacija naravno). čini mi se ga ti ginekolokg nije bas infromiran o problemima koagulacije i ja bih obavezno potrazila misljenej hematologa, čudim se da nisi vec upucena hematologu.

za Detralex ne znam, meni ga nitko nije spominjao a imala sam ozbiljen probleme s trombovima, u istom zjednu kao tebi mi se pojavio tromb, poslije sam bilana heparinu do kraja T. Ne zelim ti stvarat paniku ali moras otici do dr. da ti netko pogleda naravno netko tko se bavi tim problemima, kažem po meni su to Petrova i SD hitna ginekologija.

javi novosti, drzim fige, i molim te nemoj zanemarit ovo sto sam ti rekla, imas puno o koagulacij ina potpomognutoj, pogledaj i tamo.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Danna prvotno napisa Vidi poruku
    Ako netko nesto zna za Detralex tablete da li se smiju piti u trudnoci,javite mi. Lijep pozdrav!
    "Sigurnost uzimanja Detralexa tijekom trudnoće i dojenja još nije istražena, zbog toga se u tom razdoblju ne preporuča."

Ovo piše u mjerama opreza u uputama za Detralex.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Pa ja koristim heparin gel tj. nabavljam iz Srbije (hepalpan ili hepatrombin se tamo zove) jer mogu dva kupiti za jedan kod nas. Nisam ja iz Zagreba ja sam istočna HR, a ginekologa nije baš briga tj. nema pojma. Vaskularni mi čak nije zakazao ni kontrolu. To za Detralex sam i ja procitala da nije dovoljno istrazeno, samo pitam dali ga je netko uzimao u trudnoći. Kazem da sam bila vec na kolor dopleru prije mjesec dana i nije ustanovljen tromb. Jedino ako se sad nije pojavio. Malo me manje boli taj otok, ali i dalje je oteceno i crvenkasto. No sutra cu znati vise. Puno pozdrava!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

heparin gel i heparinske inekcije su 2 para cipela.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, da i ovdije napisem da se s trombima i trombozom nije za igrati.
    Ja ti naravno ne mogu reci imas li ti tromb ili ne, ali ne bi bilo na odmet ponoviti dopler ako i malo sumnjas.
    Vene na nogama sam i ja dobila u trudnoci, tj. jedna se prosirila i nije se povukla, ali mi za sada ne stvara probleme. Mislim da se prosirene vene na nogama ne mogu samo tako povuci, a za ovu na usminama stvarno ne znam.
    A sto se tice Detralexa, ako budes i poslije trudnoce imala probleme s bolnim venama toplo ga preporucam. Moja mama ima jako bolne vene i Detralex je spasava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danna,

gel je ništa ako imaš stvarno problema s venama, tad bi trebala primati svaki dan bar po 1 injekciju heparina do kraja T. i nakon poroda jedno vrijeme.(+ mazat gelom)

Nadam se da griješim iako sam po tvom opisu više nego sigurna da je to tromb,al nadam se da si to dosad rješila, javi nam se da čujemo jel sad sve ok.

a ako nije briga ginekologa i nema pojma, ne znači da ti ne trebaš potražit neko drugo mišljenje možda u nekoj većoj klinici u istočnoj Slavoniji jer to stvarno nije zezancija, znam što ti govorim,a govorim ti iz najbolje namjere.

Drž se, držim fige da nije tromb! i javi nam se.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da iako zvuči onako ...., sve se to fino može imati pod kontrolom uz pravog liječnika.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo da vam se javim napokon.Isla sam kod venerologa i rekao je da se upalila vena. I dalje mazanje heparinom i obloge od rivanola ili boratne kiseline, kompresivne nogavice i andol 100 1x1. I tako ja cjeli dan se mazem i stavljam obloge pa navlacim nogavice i odem u setnju...Gledam od jucer mi se pojavile vene i na rukama koje do sada nisu bile vidljive. Za inekcije heparina sad prvi put cujem a niti je doktor to spominjao. Kaze da je to ok jer su vanjske vene,a kolor dopler nevalja cesto raditi tj. kaze rano je jer sam ga radila u 4 mjesecu. Sad mi je bolje, cvoruga je tamnija i manja. Ujutro mi muz u krevetu uvije noge u kompresivne zavoje, a ja tijekom dana obuvam nogavice, kad setam, kuham... Sto se tice mojih vena oduvijek imam problema samo se sad pogorsalo u trudnoci. Kako je doktor rekao rjesavat cemo kad rodis.
    Drage moje, treba znati tko je pravi lijecnik, u svakom slucaju vjerujem da vise zna nego ja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

što znači upalila se vena? pa to je onda tromb.

Stvarno mi nije jasno zašto nisi otišla na hitnu? ne smiješ u trudnoći imati čvoruge pogotovo one koje postaju tamnije (to su trombovi Danna), majko moja...

nemoj se ljutit al zaista mislim da ne shvaćaš ozbiljnost situacije.
    a boratna kiselina ?!!!!! hellooo...???

daj pogledaj na potpomognutoj tamo imaš jako puno o problemu koagulacije u trudnoći, nije isto tretirati takav problem kad si trudan i kad nisi.

i ne trebaš venerologa-dermatologa nego hematologa.

sretno!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danna prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je doktor rekao rjesavat cemo kad rodis.
    Drage moje, treba znati tko je pravi lijecnik, u svakom slucaju vjerujem da vise zna nego ja.
    slažem se sa lili. ovo gore citirano samo pokazuje da nisi u pravoga liječnika, kad tu situaciju u trudnoći tako olako shvaća.
    da sam na tvom mjestu, pod hitno bi otišla u hematologa.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, imala sam vene na lijevoj nozi i na stidnoj usni isto sa lijeve strane i bilo je dosta ružno i napuhano, a popucali mi i kapilari, pa kao da sam po nogama imala modrice. Odmah nakon poroda ova na stidnoj usni se ispuhala, a do izlaska iz rodilišta povukle se i vene na nogama, a popucali kapilari se polako povlačili i evo nakon 2 mj. jedva su još primjetni.
    Nitko ovaj problem nije smatrao bitnim tijekom trudnoće, a kupila sam heparinsku kremu po preporuci ginića, no nije mi pomagala...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vesnare,drago mi je procitati kako je tebi sve proslo i povuklo se,nadam se da ce i drugima onda!
    ja sam primjetila neki dan da mi je isto iskocila na stidnoj usni,izgleda kao neka oteklina od uboda komarca....ne boli nista,ne osjecam nelagodu....
    valjda ce se povuc nakon poroda....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se sa lili. ovo gore citirano samo pokazuje da nisi u pravoga liječnika, kad tu situaciju u trudnoći tako olako shvaća.
    da sam na tvom mjestu, pod hitno bi otišla u hematologa.
    Danna, što se događa? daj nam se javi jel se oteklina povukla, jel sad sve ok? drži mfige da se slično ne ponovi do kraja trudnoće.
    Meni se bliži porod za 2, max 3 tjedna rekli su da će me odmah po porodu stavit na veće doze heparina, nadam se da ću tako izbjeći tromb jer ovaj put se hvala bogu nije pojavio (valjda je ipak pomoglo što sam operirala vene).

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

podižem temu
    dakle, ja sam u 39. tjednu trudnoće i unazad 15 dana su mi obje noge iznad koljena oteknute, s unutrašnje strane bedra. ne s vanjske...to je nekih pedalj prošireno, noga je toplija, i crvenija.
    inače, noge su mi , tj. zglobovi malo oteknuti, nekad više nekad manje, ali ove otekline baš nešto i ne splašnjavaju.
    Ima li ko kakva iskustva?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za niko.???????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •