Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Bolest, teraoije, dojenje..

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Bolest, teraoije, dojenje..

Mama sam petomjesečnog dječaka kojeg smo dobili potpomognutom oplodnjom i uživamo u isključivom dojenju sve to vrijeme , dohranu još nisam planirala uvesti, a AD ni u ludilu, međutim, moram na neke preglede hitno, rekoše mi da ću prethodno piti gorke soli , ne ide uz dojenje, a nisam se nikad izdajala. Bebač po danu učestalo jede, u prosjeku svako dva sata, probala bih se izdojiti, ali ne znam ni kad s obzirom na tako česte podoje..s druge strane mi se plače pri pomisli da ću mu morati uskratiti dojku na kojoj i zaspi i mazi se..
    Dajte mi savjet za izdajanje, bar da probam stvoriti neke zalihe dok prođu pregledi, hvala unaprijed!
    Posljednje uređivanje od goa : 02.05.2011. at 11:01

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a tko ti je rekao da uz gorku sol ne smiješ dojiti?

inače, savjeti o načinima izdajanja, pohranjivanju i okvirnim količinama su ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277
    ako imaš kakvo dodatno pitanje uz to, pitaj

iako, ja zaista ne vidim razlog za davanje izdojenog mlijeka djetetu zbog čišćenja sa gorkom soli, samo ako ćeš zbog pretrage izbivati predugo od doma, a nitko ne može voditi dijete da bude uz tebe

naravno, čišćenje gorkom soli (ako se na usta ne nadoknađuje izgubljena voda) može dovesti do dehidracije, a onda posljedično i do problema sa produkcijom mlijeka; ali to je situacija koju možeš izbjeći i ne smije ti se dogoditi ni zbog tebe

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Paklenica je lijepo napisala, a ja mogu dodati (iz vlastitog iskustva) da je moguće da će dijete odbijati gumu.
    Moja cura je imala pet mjeseci kad sam morala jedan dan na pregled. Napustila sam kuću u 4.30, mala nije htjela dojiti u to vrijeme pa sam se izdojila. Imala sam spremno izdojeno mlijeko u hladnjaku, a i formulu jer mi se mama s kojom je ostala tako osjećala sigurnije. Cura je gotovo štrajkala glađu cijeli dan, a ja sam se vratila oko 23.00 i samo se prištekala. Nikakvih posljedica nije bilo.
    Kad je imala 7 mjeseci, hitno sam operirana pa nisam imala prilike pripremiti izdojeno. Prihvatila je formulu 11 dana, ali se puna čuđenja vratila na dojku čim joj je ponuđena.

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    a tko ti je rekao da uz gorku sol ne smiješ dojiti?
    Reče mi medicinska sestra kod koje sam se naručila na pregled, sutra idem na konzultacije s dr.om baš zbog dojenja pa da vidimo hoće li mi nešto drugo preporučiti.

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Paklenica je lijepo napisala, a ja mogu dodati (iz vlastitog iskustva) da je moguće da će dijete odbijati gumu.
    Prihvatila je formulu 11 dana, ali se puna čuđenja vratila na dojku čim joj je ponuđena.
    To je divno, i ja bih voljela takav scenarij, muka mi je pri samoj pomisli da ću morati svome mišu uskratiti dojenje, a znate i same da to nije samo hrana, već i uspavanka i utjeha..
    Izdajanje me ne ide, pokušala sam, ali blokada..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja zaista ne vidim zašto bi morala prestati dojiti zbog gorke soli (magnezijevog sulfata) obzirom da se ona vrlo malo uopće resorbira iz tvojih crijeva (kažu oko 4%) u krvotok. A magnezije je inače normalan elektrolit u plazmi.

Ako ne možeš izdajati, to bi mogao biti problem u slučaju propuštanja dojenja i prepunjenosti zbog toga.

Ja se na tvom mjestu uopće ne bi brinula zubog gorke soli, nego se usmjerila na organizaciju pretraga na način da nećeš biti predugo dovojena od djeteta.
    Drži se

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj goa prvotno napisa Vidi poruku
    Izdajanje me ne ide, pokušala sam, ali blokada..
    Pokušavaj i dalje, mijenjaj položaje, omogući gravitacijskoj sili da ti pomogne. Pokušaj izdajati jednu dojku dok ti dijeta papa s druge.
    Ni meni nije išlo od početka, a bila sam u takvom stanju da sam teško ili nikako mijenjala položaje pri izdajanju i ipak sam uspjela.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos lijekova i dojenja... važno je na vrijeme imati pravu informaciju.

Ja sam u bolnici odmah počela dobivati koktele lijekova intravenozno i smatrala sam da je s dojenjem gotovo (to su mi potvrdile sestre i liječnici u tom trenutku). Nakon što sam odplakala svoju sudbinu, u razgovoru s drugim sestrama i liječnicama izrazila sam želju za održavanjem produkcije. Bila sam u specifičnom stanju i nisam znala hoću li se moći izdajati, a glavna sestra je odmah rekla da će mi pomoći (educirala sam cijeli niz mladih sestara i učenik(c)a na praksi o dojenju, ali to je za neku drugu temu).
    Kad sam s popisom medikamenata koje primam nazvala pedijatricu, nije mi mogla odmah odgovoriti nego je provjeravala što, kad i kako. Nazvala me i rekla da mogu dojiti odmah. Nakon 10 minuta neplanirano je u bolničku sobu ušao mm s kćeri na rukama. Dok sam živa neću to zaboraviti...

Želim ti da uopće nemaš prekid, ali mi se čini važnim iz iskustva napisati kako se može...
    Sretno!

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala vam na podršci i savjetima, uglavnom, dr.ica je bila jako susretljiva i izašla mi maksimalno ususret te sam prošla bez gorke soli, dijagnozu zasad nisu još postavili,ali me je ipak upozorila da ću možda morati prekinuti s dojenjem ako nakon nalaza krenemo s lijekovima.
    Eto,zasad dojimo i dalje, a dokad, vidjet ćemo..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drago mi je da si prvu stepenicu dobro prošla.
    I nadam se da nalazi neće pokazati potrebu za uzimanjem lijekova.

Ako ipak bude potrebno, potraži drugo mišljenje da li je moguće naći terapiju kompatibilnu s dojenjem.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neki liječnici onako s nokta prizivaju injekcije s ginekologije, osobito ako su bebači dostigli pola godine...znam za slučaj kad se jedna mama u situaciji u kojoj sam i ja bila, na istom odjelu dva mjeseca nakon mene nije uspjela izboriti jer se jednostavno obratila drugom liječniku (ne znam ima li veze, ali muškarcu) koji nije ostavio drugu mogućnost osim prestanka dojenja.
    Jako je nezgodno kad se nađemo u situaciji u kojoj smo mi loše, a nemamo iskustva/informacija. Mene je spasilo što sam negdje naslućivala mogućnost da će mi se dogoditi prekid, a bila sam iskusna dojilja.

goa, odlično je što znaš da ti je liječnica susretljiva po tom pitanju i veliko je olakšanje što joj možeš vjerovati. Sretno!

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo, danas me nazvala dr.-ica i saopćila mi da ću ipak morati piti lijekove, ali da neću morati prekidati dojenje, uglavnom, prepisat će mi kortikosteroide, ja sam, naravno, u panici, kao što bi vjerojatno svi bili na mome mjestu - pitam se je li to uistinu sigurno za bebača ili bolje da prijeđem na AD?
    Tu je i mm koji mi po tom pitanju baš i ne olakšava, buni se i kad malenom dajem kapi vitamina D, a kamoli za ovo..

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I još nešto: zbog bolesti sam već tri mjeseca na vrlo siromašnoj prehrani, sirovo voće i povrće uopće ne smijem, a i od kuhanog mi je jako sužen izbor, cijelo ovo vrijeme se pitam je li mlijeko dovoljno hranjivo unatoč tom siromašnom jelovniku ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

goa, vidim da ni sama ne znaš što učiniti. No, najbolji pokazatelj kvalitete tvoga mlijeka je sama beba. Ako napreduje po kilaži, ako je sretna i zadovoljna, onda ne moraš brinuti.
    On ima već pet mjeseci, bilo bi lijepo da ga možeš i dalje dojiti, ali ako ne smiješ, ne treba. Dala si mu najviše što možeš, budi sretna i zadovoljna, a on će napredovati i od druge hrane koja će biti začinjena majčinom ljubavlju. Samo nemoj osjećati grižnju, jer stvarno ne trebaš. Djetetu je važna zdrava mama.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hej, goa, glavu gore!
    Vjerujem da si zabrinuta zbog terapije koju piješ, ali pokušaj sagledati situaciju iz drugog kuta i pitati se koji su rizici NEdojenja. Eventualna mala količina lijeka u tvom mlijeku, manje je štetna od hranjenja umjetnom formulom. Oprez u ovom slučaju znači nastaviti dojiti, a ne prekinuti. Uostalom, i doktorica ti je dala zeleno svjetlo.

A što se tiče kvalitete tvog mlijeka, nikad ne sumnjaj u to. Ono je uvijek najbolje kvalitete baš za tvoje dijete, neusporedivo s bilo kojim kravljim, koliko god ga pokušavali adaptirati i približiti majčinom mlijeku... nijedna tekućina, nijedno drugo mlijeko, nije živa tvar kao što je to tvoje mlijeko, koje se mijenja sukladno djetetovim potrebama. Što se tiče tvoje prehrane, ona je u prvom redu važna tebi, beba ionako u mlijeku dobije samo ono najbolje. Ukoliko ti zdravstveno stanje ne dopušta drukčije, onda je to što trenutno smiješ jesti, najbolje i za tebe i za bebu.

Brzo ozdravljenje i još puno uživanja u dojenju želim ti od

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •