Brunda,![]()
Znam da je možda bilo nezgodno, ali to je toliko životno...samo što teško prihvaćamo da je smrti dio života pa onda svi izbjegavaju tu temu i ispadne ful čudno koliko djeca iskreno mogu pričati o tome.
Mi odrasli sigurno mnogo puta pomišljamo u sebi na smrt, svoju, tuđu, smrt stare osobe i sl. samo što imamo mogućnost da se suzdržimo jer smo kroz život naučili tako. Bude i Sven naučio tako...mislim da mu stvarno ne smije nitko zamjeriti. Mada se sve više pitam nebi li bilo bolje da se više o svemo tome priča, a ne da je to toliko "zabranjena" tema da kad se nađeš u situaciji kad izgubiš najmiliju osobu tada i razgovor o tvojoj boli postaje toliko famozan, zabranjen, tajnovit... Žalovanje treba odraditi, to je proces koji treba teči...kako bi se jednog dana uzdigli iznad svoje boli!
Rekla Ira mojoj svekrvi:
"Baka, kad ti umreš budeš me povela malo na nebo da ja vidim kako je to tamo, pa buš me onda natrag vratila mami i tati!"
Žena koja ima 71.g. i koja već jedanaest godina hipohondrijski priča da će umrijeti bila je šokirana kad joj je dijete iskreno i djetinje reklo, a inače nema dana kada nam ne prijeti svojom smrću ne bi li postigla neke svoje ciljeve
![]()