Citiraj ms. ivy prvotno napisa
Citiraj AdioMare prvotno napisa
Ja VJERUJEM da je to istina. Zato sam vjernik.
I samo mislim da je kroz sve ono što sam gore rekla djetetu bliža priča o Isusu, nego surova činjenica crvi s kojom su suočeni ateisti.
ja vjerujem u evoluciju , samo na način različit od religijskog vjerovanja.

ali, slažeš se da nešto ne mora biti istina samo zato što ti vjeruješ da je to istina? možeš biti u krivu, je li tako?

i vjernici su suočeni sa crvima, kako je već luna istaknula, samo na njih dodaju dimenziju za kojom imaju potrebu. ja u crvima ne vidim ništa surovo. za jedinku, da. na nekom širem planu, ne - energija ne nestaje nego mijenja oblik, atomi se slože na drugačiji način... meni je facinantno biti dijelom prirode.
Slažem se u dijelu da postoje različita uvjerenja i da ih treba poštivati, a ne nametati svoje kao jedino ispravno.
Ja samo vjerujem da iza tvoje evolucije stoji Bog. Tvoja (i moja) znanost nije otkrila što je pokretač isključivo tvoje "vjere/uvjerenja", dok se naša (moja i tvoja) uvjerenja razlikuju jedino po tome što ja vjerujem da je pokretač svemira Bog.
Ti ćeš još počekati na odgovore za svoja pitanja, ako nećeš biti zadovoljna onima kojima sada znanost raspolaže.