-
Draga Rianea
Ako se odlučiš za epiduralnu imaš moju 100% podršku.
Nažalost ponovno se događa ono zbog čega sam već rekla da neću dolaziti na forum(al eto me ipak da ti kažem
),nek me nitko krivo ne shvati ali drage moje kada bi ljudi govorili samo ono što znaju nastala bi tišina.
Curka se lijepo obrati ostalima da dobije iskustva, stavove, možda i znanje a u konačnici dobije kritike i hrpu kritika a da ne govorimo o napadima da je netko ili nešto glupo isl.
Meni je to neprihvatljivo i zato drafga ja ću ti navesti iskustva i činjenice
Naravno da postoje rizici no kako je rekao jedan ginić, trudnoća je veliki rizik i za majku i za dijete makar svi to pokušavaju gurnuti pod tepih.
Rizik da ostaneš paralizirana spominje se u literaturi kao mislim mogućnost od cca1%, no što je meni frend anesteziolog rekao kao iskustvo on takav slučaj ne poznaje, ono što se može dogoditi da te iz raznih razloga-svako je od nas drugačiji- uhvati previše ilki premalo.
Činjenica je da je porod kraći i lakši za dijete te se dijecarađaju vitelnija i manje izmućena, i to iz prostog razloga jer svaki trud na nekoliko trenutaka u grču obustavi normalan dotok krvi-to su činjenice koje tumače stručnjaci.
Što se tiče glavobolja javljaju se u određenom postotku, no može ih se izbjeći tako da se uzimaju ogromne količine tekućine te da se popije 1/2l kokakole, to je također riječ stručnjaka.
Bol na mjestu uboda osjeća se i vjerojatno je jedina stvarna i česta posljedica ja sam je osječala dugo, no ne jako,povremeno i to s vremanom sve manje.
Što se tiče iskustva eto; rodila sam i sa i bez epiduralne i nema usporedbe.
oba poroda su bila teška, a u prvom bez epi već sam se počela gubtiti, bili su mi primorani pomoći istiskati dijete, puklao mi je cervix, dugo krvarila bila ko smrt na dopustu, a u toj ljepoti trudova uopće nebi htjela govoriti jer meni nisu bili lijepi, naime ima žena koje rode začas i bez ikakvih komplikacije blago imse no kad ase porod odulji i imaš čajne trudove bez rezultata nema tu neke velike ljepote.
Drugi porod sa epi, nakon dva mj na održavanju bilo mi je važno da sve što brže i kontrolirano završi, sa anesteziologom sam sve dogovorila baš kao i sa porodničarem, nisam htjela ništa riskirati n i asmatski napad ni išta drugo, brzo kontrolirano i sigurno.
Naravno nije sve uvijek tako, trudovi su bili potaknuti i očajni, Nini su počeli oadati otkucaji, jedva su mi uveli epi i uslijed svega me malo prejako ulovila, nisam osjećala noge, no to je bilo kao bogom dano jer je vjerojatno mojoj curici sopasilo život, kako god je mene prejako oduzelo tako je i maternica skroz se otvorila i dijete se moglo odmah poroditi a kad kažem odmah govorim o moinutama, je r kada su me ankon par minuta stavili natrag na ctg- Ninini otkucaji su bili jako slabi, završila sam na boku na kisiku i čim se malo situacija pribrala Nini su pporodilli.
Ja sam zahvalna Bogu da je bilo tako,
oduzetog nogu nije dugo trajala, polako se sve vraćalo u normalu, nisam imala nikakve posljedice,osim što sam zbog puno tekućine i infuzije mokrila čitavu noć
.
Nicole nije imala izduženu glavicu-kako je to bilo kod Tomije od porođajnog kanala, i mislim da je to jeoš jedan dokaz da se to djetešce manje namučilo,iako je bila u padu otkucaja kada se rodila sama je plakala, apgar je bio 10/10, i meni se činilo kao da joj je to bio spas.
MOLIM TE NEMOJ SE UPLAŠITI MOJE PRIČE, SVE JE REZULTAT TEŠKE TRUDNOĆE, NO HTJELA SAM TI REĆI KAKO JE MOJU BEBICU VJEROJATNO SPASILA BAŠ EPI.
Aako uspiješ i da te ne režu o oporavku neću ni pričati, meni je u zadatku još to izbjeći epiziotomiju i mrak.
Sve žene koje ja poznajerm imaju samo riječi hvale za epi, ti razmisli no i svakako razgovaraj sa anesteziologom,jer moraš proći i preglad ada bi je mogla dobiti.
Na sv, duhu ju daju na zahtjev ako nema neka hitna operacija pa nema slobodnih anesteziologa.
Ako te još nešto zanima pucaj i sretno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma