Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Zašto plače?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pokušaj izbaciti mliječne proizvode iz prehrane i sve što sadrži kravlje mlijeko. I moj je imao grčeve zbog toga, a nisu mu počeli odmah po rođenju, počelo mu je smetati tek kasnije. Pokušaj tako 2 tjedan pa vidi ima li razlike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušaj izbaciti mliječne proizvode iz prehrane i sve što sadrži kravlje mlijeko. I moj je imao grčeve zbog toga, a nisu mu počeli odmah po rođenju, počelo mu je smetati tek kasnije. Pokušaj tako 2 tjedan pa vidi ima li razlike.
    X

Mlijeko i mliječni proizvodi, mahunarke, zelena salata (ali ne i radič, recimo), grožđe, trešnje i drugo voće s kožicom.... bilo je toga puno, ali najviše mliječni proizvodi.

To je smetalo mom starijem sinu. On i dan danas ne podnosi nefermentirano mlijeko, odmah dobije proljev. Nešto bolje podnosi jogurte.

Mlađem sinu nije smetalo baš ništa. Mogla sam pojesti zapečeni grah, ćevape i luk (učinila to samo jednom) i nije ga se osobito dojmilo. Takav je i danas. Može pojesti sve živo i nije lud za slatkišima.

Još malo savjeta ako su grčevi u pitanju:
    - dojiti u što uspravnijem položaju da beba guta manje zraka
    - voditi računa da pri podrigivanju izađe što više zraka
    - masirati trbuščić u smjeru kazaljke na satu
    - pritiskati koljena na trbuh i razgibavati kukove
    - dok je dijete odjeveno, često mu paše čvrsto povijanje (koristiti dekicu ili nositi dijete u marami)

Možda je ipak samo nervoza.... Sretno!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Još malo savjeta ako su grčevi u pitanju:
    - dojiti u što uspravnijem položaju da beba guta manje zraka
    - voditi računa da pri podrigivanju izađe što više zraka
    - masirati trbuščić u smjeru kazaljke na satu
    - pritiskati koljena na trbuh i razgibavati kukove
    - dok je dijete odjeveno, često mu paše čvrsto povijanje (koristiti dekicu ili nositi dijete u marami)
    Kako misliš što uspravnijem položaju? ja ga dojim kolijevka jer tako jedino mene leđa ne bole, i pokušavam ga što više da mu je glavica gore..
    Podrigivanje nam ide bez problema.. u početku je puno štucao nakon podrigivanja, sada jako rijetko zaštucka, možda jednom tjedno..
    Masažu sam radila dok sam mislila da ima problema sa stolicom, dal da nastavim na dnevnoj bazi?
    Kukiće uredno razgibavamo svaki dan..

Ako je u marami, ili u deki, jako plače, pogotovo ako su mu ruke isto povijene (to su mi rekli da pokušam mu stvoriti ambijent kao u maternici, jer da ga to opušta..) ali on se reve, izvadimo rukice, onda je 1 minutu mir, i opet plač, pa onda maknem deku, pa je mir!!

Ne znam.. vidit ću kažem ovo za uheco dok se probudi sada...

A i pripazit ću na mlijeko jer ja popijem barem 1 čašu mlijeka na dan, i ujutro većinom bioaktiv... (i sad sam razmišljala krenuti sa gljivom navečer, al ne znam kako se t manifestira uz dojenje..) a ovo ostalo od navedenog ništa ne papam... a luka svježeg i zelene salate ko u priči, sve mi sline cure.. a ja neeeee

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •