Joooj, da... vitezovi.... to je bila omiljena igra. Čak sam morala napraviti (isplesti) pancirku od rustične debele vune. Nekom smo je dali... nema je više, a nisam je slikala. No, možda mi se ipak vrati...

Igrali su se vitezova i s kopljima (pogotovo mlađi sin) ali nisam to dozvoljavala u kući nego u vikendici i oko nje, pa su moji kolci za ruže i držala od metle i obirača korisno poslužili... Sve priručno. DOma su se igrali samo sa štitovima (od kartona) i to uglavnom mlađi sin, stariji se ne pali na povijest ni na oružje.
Imali smo i crni plašt koji je bio univerzalna maska (za Batmana, viteza, Zorroa, Dartha Vadera... pa sve do mađioničara, to je zadnje). Starijem je domet viteške igre bila igrica za računalo, zapravo dvije... Stronghold i Patrician (ako se tako uopće zvalo). Ne rade nam više pod Vistom.

Gusari su isto bili aktivni (imam negdje kuku i pokrivalo za oko) dok su gledali one filmove sa Johnnyjem Deppom (Pirati s Kariba). Dobili su onu ružnu lutku Krakena za neki rođendan - toga je bilo u Turbo Limaču na klaftre. Srećom, prošlo ih je... filmovi su koma, osim glavnog glumca kojeg mi nije mrsko za pogledati.