Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Ljetovanje na otoku Vir kod Zadra

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Ljetovanje na otoku Vir kod Zadra

Raspitujemo se za neke apartmane na otoku Vir kod Zadra. Nalaze se na plaži Donja Prezida. Jako bih cijenila iskustva, savjete, utiske. Idemo sa dvogodišnjakom i šestogodišnjakinjom, i nekako mi je ove godine do mira i cjelodnevnog kiseljenja u plićaku i hladovini. Kakve su nam šanse na Viru.

P.S. slike koje nađem na netu su mi nekako

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imaš PP

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nikada ne bih išla na Vir s djecom! Ma ne bih ni bez djece. Ne znam...ljetovala jednom kad sam bila mlađa tamo i nikako mi se nije svidjelo. Pregužvovito, premalo zanimljivih mjesta za običi, zapravo nema ih uopće, šetnica loša...Meni se tamo nikako ne sviđa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih ni ja, osim ako se ne želiš kupati u kaljuži ...
    U okolici Zadra imaš puno ljepših mjesta za ljetovanje, čak su mi i Ražanac ili Starigrad Paklenica bolji od Vira ...

Petrčane, Biograd, Pakoštane sve je nekoliko kopalja ispred Vira...

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije koliko godina? Nijwe ništa bolje niti lošije od nekih drugih manje razvikanih turističkih mjesta.
    Jedino što ima lošu reklamu ali to je išlo namjerno zbog nekih drugih interesa.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikada ne bih išla na Vir s djecom! Ma ne bih ni bez djece. Ne znam...ljetovala jednom kad sam bila mlađa tamo i nikako mi se nije svidjelo. Pregužvovito, premalo zanimljivih mjesta za običi, zapravo nema ih uopće, šetnica loša...Meni se tamo nikako ne sviđa.
    X
    potpisujem anu.m...ni bez djece,a kamoli sa njima...čisti Texas..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino što ima lošu reklamu ali to je išlo namjerno zbog nekih drugih interesa.
    gdje ćeš lošije reklame od otoka koji je skoro potpuno gol nigdje hlada nema, a Jagodica bi u hlad s dječicom...

No sve to ima svoju cijenu. Naravno, na Viru su cijene smještaja povoljnije nego na okolnim otocima ili mjestima na kopnu ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni taj Vir djeluje kao otok koji je bio pusti i na kojem su odjednom svi odlučili za malo para napraviti vikendice, čisto da se ima gdje otići na more...Prenatrpano, nimalo zanimljivo turističko mjesto...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E pa ja ljetujem na Viru od ranog djetinstva i dsta se toga promjenilo, je da je gužva,ali nije baš onako kako se prića.Pogotovu u Prezidi to je stariji dio sa kakvim takvim redom.
    Došao je i vodovod i sad je sve 5
    U centru ima super uređena šetnica sa biciklističkom stazom i puno lijepih mjesta, ima čak i nekih arheoloških iskopina, svjetionik, Kula za obići. Ima lijepih plaža, jedna od njih je i ona na Prezidi pa i ona kod kule, puno pjeska i daleki pličak.
    Vir je jedno od rijetkih mjesta koje se neprestalno uređuju, sve su ulice asvaltirane i označene, centar je prekrasno obnovljen, ima finih konoba i restorana.
    U blizini ti je sve, u Ninu koji je prekrasan si za 15 min, u zatonu također, u Zdrru za 20 min brze ceste, mobilan si skroz...
    Bila sam na puno mjesta ali na Viru nam je super, nisu gužve na plažama, more je čisto, a što je najvažnije nema cike ni galame, disco klubova mir i tišina.

Puno se toga tamo promjenilo od nekad.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Meni taj Vir djeluje kao otok koji je bio pusti i na kojem su odjednom svi odlučili za malo para napraviti vikendice, čisto da se ima gdje otići na more...Prenatrpano, nimalo zanimljivo turističko mjesto...
    x

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi smo bili prošle godine, situacija s novcima takva kakva je, pa završili tamo, baš u Viru i kupali se na gradskoj plaži! Moji dojmovi-ove godine rađe ne idemo na more nego da idemo tamo! Stvarno! Od svih mjesta di sam do sad bila Vir mi je na zadnjem mjestu! Ako možeš birati izaberi neko drugo mjesto/otok

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ni ja se vise ne vracam na Vir, bili jednom i rade bi da nismo. I malac i ja pokupili gljivice, on je tad bio 10 mj. More je vidno prljavo, plaze katastrofa, em je guzva em je teski kamenjar...
    Imamo priliku otici besplatno opet, ako i odemo, ako bas ne bude druge opcije, onda cemo samo spavati tamo a na kupanje cemo autom negdje drugdje.

Najcisce more koje sam ikad vidjela, a prosla sam skoro cijelu obalu, je definitivno u Omisu i tamo bi se uvijek vratila bez obzira na tezi prilaz moru zbog stepenica.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi imamo vikendicu na Viru već preko 20 godina. Puno se toga promijenilo od tada. Nešto na bolje, nešto na gore.

Samo znam da more koje je ispred naše kuće je toliko čisto, da se ne mogu sjetiti gdje sam se u čistijem kupala. A stvarno dosta putujemo i svake godine ljetujemo osim na Viru, još negdje dalje na obali.

Na početku sezone uvijek mičemo ježince iz plićaka(oni su znak da je more skroz čisto), uvijek ribu koja se lovi čistimo isključivo u moru(sigurno to ne bi radili da nam se imalo čini da je voda prljava), kad je more skroz mirno(ujutro i navečer), kristalno je čisto i bistro, prava uživancija za kupanje u tišini...gužva je u sezoni, u predsezoni i posezoni je savršeno-mir, tišina i puno nekultiviranih plažica.

Ne znam što očekujete od odmora. Ja zadnjih godina inzistiram na što manje spremanja i odlazaka na plažu, da klinci mogu samostalno biti uz vodu, a ja u hladovini pijuckati sokić i čitati knjigu. Ja to na Viru imam(dobro, u svojoj sam kući). Ako se poželimo kakvih urbanih sadržaja blizu je Nin, Zadar,Paklenica, Pag. Mada i na Viru ima dovoljno kafića, slastičarni, budu i koncerti isl. sadržaji.

Prezide su na sjevernoj strani otoka, meni puno dražoj. Imaš puno malih uvalica za kupanje, a ako ne idete u visokoj sezoni, može vam se desiti i da budete sami na plaži. Što je meni neprocjenjivo. Ako hoćeš, mogu ti na mail poslati neke slike sa naših ljetovanja, da vidiš da nije sve samo kamen i ružne plaže. Mi smo u Žitnoj uvali, odmah do Prezida.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 15.05.2011. at 23:21

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanimljivo koliko različitih pogleda na jedno te isto mjesto iako je generalno teško reći da da se radi o jednom mjestu jer ima cca 30 km obale.
    Iskreno, ne bi se niti ja kupala na gradskoj plaži. Pa zar vam nitko nije rekao da se tamo ne kupate!? To je mjesto za šetnju.

Ako smo već kod biranja mjesta... biram sve izvan sezone jer ne preferiram gužvu na plažama, red u trgovinama, gužvu na cesti i previsoke temperature za vrijeme većeg dijela dana pa se druženje svodi na zadržavanje u prostorijama a za to ipak imam bolje uvjete u stanu/kući nego u nekom iznajmljenom prostoru. Naravno školski praznici diktiraju takav način ljetovanja ali jednom će valjda netko shvatiti da je zdravije djecu zadržati u zatvorenim prostorima nego izlagati visokim temperaturama i sunčevim zrakama. Naravno, čast izuzecima koji u prirodi uživaju kroz cijelu godinu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljudi (žene ) hvala vam mnogo! Razgledali smo još, pa smo ipak zaključili da nam zbog nedostatka hlada, uz posjedovanje živahnog 2,5 godišnjaka ovakav pejzaž ipak ne odgovara.

Nikad nisam bila u ovom dijelu oko Zadra, i baš bih voljela nekad doći i vidjeti kako je tamo, pa možda neke od slijedećih godina.
    Hvala još jednom!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa evo da se složim s ivanćicom...
    Nama je na Viru isto koma gradska plaža,ali ima uvala na pretek sa hladom i to kakvim... More je prekrasno čisto i možeš baš kako kaže ona pijuckati kavu i čitati knjigu, nema vreve i gužve.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A gdje na gradskoj plaži ste vidjeli čisto i bistro more, urednu obalu? Rijetko gdje. Mi smo se čak i u prekrasnom Dubrovniku, ili još ljepšoj Korčuli kupali svagdje dalje samo ne na gradskoj. Tamo su plivala govna, vrećice, fuuuuj...
    Posljednje uređivanje od ivancica : 16.05.2011. at 23:58

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje na gradskoj plaži ste vidjeli čisto i bistro more, urednu obalu? Rijetko gdje. Mi smo se čak i u prekrasnom Dubrovniku, ili još ljepšoj Korčuli kupali svagdje dalje samo ne na gradskoj. Tamo su plivala govna, vrećice, fuuuuj...
    Supetar

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Na Viru je u auto kampu Sapavac slatka plažica-uvalica, i borova šumica, meni odlično!
    Šetnica je većinom uređena, možda već druge godine bude uređena skroz do Kule...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo bili za Uskrs dolje, i oni su sada totalno u vodovodu, malo su centar još dotjerali, iscrtali biciklističku stazu uz šetniu,ali sve je još u radovima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •