Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: smeđa riža, crna riža, crvena riža....?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Post smeđa riža, crna riža, crvena riža....?

Smiju li bebe to jesti?
    moja sada ima 9 mj i nekako sam sklonija dati joj smeđu rižu, nego običnu bijelu.
    Smeđa slovi kao zdravija, hranjivija- dok za bijelu kažu da sadrži jako malo korisnih stvari, budući da je oljuštena i na neke načine i obrađena..

osobno jedem samo smeđu rižu, bijelu skoro nikad, a počesto ubacim i crvenu i crnu.
    I crvena i crna riža su izuzetno zdrave, pa razmišljam da ih možda dam i malenoj da jede... ali nisam sigurna je li to ok?

zna li netko možda nešto više o ovim vrstama riže, odnosno- jeli ok da ih se priprema djeci?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

joj, sad nemam vremena, ali naći ću ti topic gdje se govori i o tome...
    naime, fora je u tome da sve te integralne riže nisu za djecu jer su teže probavljive, a djeci i nisu potrebna vlakna, ona tek vežu vodu, pune želučić bespotrebno...
    daleko od toga nisu korisna jer imaju puno vitamina, minerala..., ali ipak, za tu dob je sasvim ok dati običnu rižu
    nadam se da će se još netko ukljčiti, a ja ću potražiti taj topic

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pogledaj malo ovu temu, iako, nije to to što sam mislila, ali eto, za sada se zabavi s ovim

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala.. idem čitati

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko sam shvatila, parboiled riža je po hranjvosti između bijele i smeđe. U tom postupku parenja (ili što li joj već rade) nutrienti iz ovojnice prelaze djelomično u unutarnji dio zrna, a za probavu je lagana jer je to bijela riža.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    pogledaj malo ovu temu, iako, nije to to što sam mislila, ali eto, za sada se zabavi s ovim
    zašto mi sada ovaj link ne radi?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smeđa riža i općenito integralne namirnice nisu dobre za malu djecu zbog vlakana koja vežu hranjive tvari i zbog fitinske kiseline koja kelira minerale. O problematici integralnog zrnja kao pseudohrane sam pisao na topicu "zašto ne jedemo pseudohranu".
    Postoji doduše GABA način pripreme smeđe riže kojim ona postaje izdašnija i manje zasićena fitinskom kiselinom, ali mislim da niti takva nije dobra kao redovita namirnica na tanjuru male djece.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

do kad tako? kad je onda sigurno vrijeme za početak davanja tih namirnica?
    i da li to vrijedi za sve integralno?

nedavno sam kupila integralni ječmeni griz- jel to može?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eh, dobro je, čim je DAvor na topicu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Integralno je OK kada se namoči preko noći, ili barem par sati prije konzumacije. Najbolje s jogurtom ili mješavinom vode i jogurta. Za sasvim malene je ipak bolje izbjegavati integralno. Sama procijeni do kada tako, a nekakav kriterij je raznovrsnost namirnica kojedijete jede. Ako tamani sve živo onda ponudi i integralno.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da za svaku namirnicu postoje barem dvije teorije o njenoj dobrobiti za zdravlje, pa tako i za integralnu rižu.
    Moje skoro četverogodišnje dijete od početka dohrane jede tu rižu i nikad nije ni probalo bijelu, i da kucnem kuckuckuc super je napredno i zdravo dijete.

Draga Osobice, najbolje ti se ne zamarati previše stručnim mišljenjima, i dati djetetu ono što ti misliš da je zdravo i dobro za nju. Ionako ćeš se još bezbroj puta sresti s bezbroj raznih teorija o hrani, a pogotovo o tome kako treba hraniti djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Neve prvotno napisa Vidi poruku

Draga Osobice, najbolje ti se ne zamarati previše stručnim mišljenjima, i dati djetetu ono što ti misliš da je zdravo i dobro za nju. Ionako ćeš se još bezbroj puta sresti s bezbroj raznih teorija o hrani, a pogotovo o tome kako treba hraniti djecu.
    slažem se s tim.. moraš imati neki vlastiti instinkt kad je riječ o tvom djetetu. uz dobru dozu zdravog razuma, naravno. do daljnjega sam odlučila pustiti crnu rižu po strani, vraćam se na bijelu uz povremeni dodatak smeđe.

a griz joj dajem ječmeni integralni, budući da je već sitno samljeven i duže se kuha, pa mislim da neće biti problema..

inače, da- jede zdravo i raznovrsno.. što se tiče prehrane- ovisnik sam o zdravoj hrani i želim da i moja malecka tako jede.
    hvala na odgovorima i pomoći!
    Posljednje uređivanje od osobica : 10.05.2011. at 21:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •