Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: zubari!???

tali

Početno zubari!???

Dakle, u mojoj obitelji svi uredno odlazimo zubaru i to vrlo ćesto. Kad je doslo vrijeme za Nataliu (4) ona je pocela vristati cim smo prišli vratima(ko da zna kaj se unutra događa). No ja sam joj o zubaru napričala samo najljepše, i kak je baš super. E, molim za iskustva: kako dobiti djete zubaru bez suza i da li znate kojeg posebnog zubara za djecu koji ima dobre živce i obilje razumijevanja i pristup i način. (po mogućnosti u zapadnom dijelu grada)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo Sonju upisali kod moje zubarice jer je vrlo nježna, mlada, blagog glasa i izvrsna s klincima iako nije isključivo dječji zubar. Zubaru smo prvi put išli s 3 godine dok je još imala zdrave zubiće ( i sad su još svi zdravi) kako joj taj prvi susret sa zubarom donekle ostane u lijepom sječanju. Kupila sam paketić orbita za djecu i potajno uvalila zubarici da pokloni Sonji za prvi posjet zubaru. Sa žvakama u rukici nije bilo problema nagovoriti ju da sjedne u zubarsku stolicu u kojoj se provozala gore dolje nekoliko puta, vidjela sve instrumente i kad je malo proučila ono ogledalce bez problema je otvorila usta da isproba kako to ogledalce funkcionira u ustima (Sonja je strastveni obožavatelj ogledala ) To je sve skupa malo potrajalo, ali velim zubarica si je zaista uzela i truda i vremena.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ege je prvi puta isao zubaru isto s 3 godine, na kontrolu. kod moje zubarice, nakon sto sam ja obavila sto sam trebala.

za prvi puta ga je zubarica samo vozila na stolici, dala mu da sam stiska gumbice, puni onu casicu s vodom... i to je bilo sve. nije ga ni nitala da zine iako sam sigurna da bi on to ucinio. tek kad smo dosli drugi puta za par dana, onda ga je opet malo vozila i stiskao je gumbice te nakon ga je zamolila da zine da mu prebroji zubice

ima dva plombirana zuba, ostali su ok. on jako voli ici samnom tamo i uvijek je zamoli da i njemu pregleda zube nakon sto sam ja gotova.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo išli s dvije godine, uredno je zinula, dala pregledati zubiće - i ostavila flašicu ISTI DAN.

"jekla teta zubajica"

ima na srednjacima jedna stomatološka ordinacija, ali ime doktorice mi je doma. potražit ću ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tali, odvedi ju svojem zubaru kada ti ideš, pa neka vidi što se tamo dešava.
    ja sam čak i kupila neku slikovnicu o djeci koja idu zubaru.
    za prvi puta je dovoljno da sjedne na stolac i malo se poigra s onom vodom.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo Misa vodili svojoj zubarici s neke 2,5 godine.

Ja sam mu pricala o svemu sto ima kod zubarice i usporedivala s stvarima koje su mu poznate, pa tako npr. ogledalo imamo u stanu, ali za zubice treba manje jer su oni mali, pljuvali smo da vidimo kako imamo slinu u ustima pa smo onda to brisali i pricali smo kako to radimo s krpicom, a zubarica ima male tampone od vate ili sisaljku....busilicu ima deda, ali zubarica ima manju jer su zubici mali.

Redovito dok smo prali zubice pricali smo o Gricu i Grecu koji vole jesti zubice i ako se dobro ne opere oni ih malo gricnu i pa to spasi teta zubarica sa svojom busilicom.

Ja sam pripremila poklon koji sam skrivecki dala zubarici da ga na kraju pregleda da Misu - nova cetkica za zube, pasta za zube, cokolada :D - smije se jesti samo ako se zubi poslije toga lijepo operu - prica da slatkisi NISU zabranjeni.

Drugi put smo popravljali jedan zubic, ali smo isto dobili poklon.

Treci put smo vodili i najmanjeg clana koji je spremno skocio na stolicu kada je vidio kako to radi njegov stariji brat.

Mislim da je dobro pripremiti i zubaricu na dolazak tako da i ona odvoji dosta vremena za dijete i strplenja da djetetu sve pokaze sto ga zanima, pa makar i ne sjeli prvi puta na stolicu ili sjeli zajedno.

tali

Početno

mi smo vec bile kod moje zubarke, i ona si je uzela truda, sjedili smo na stolici i vozili se gore dole. Čak je dobila čarobnu pastu za zube. Ali nema pomoći. Kad stignemo pred zubarska vrata ona vrišti. Veseli me da su vaša djeca radosna kod zubara, ali nama treba ipak malo više, izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •