Jednostavno, ali treba planirati unaprijed: Skuhaš običnu palentu (omjer 3:1 ili čak 2,5 : 1 ako je ona iz Lidla, s malo soli i žličicom ulja; 1 šalica palente na 2,5 do 3 šalice vruće vode), kad je kuhano, uliješ u pleh ili neki kalup, recimo onaj za 1 štrucu orehnjače ili četverokutnu kaserolu. Ostaviš da se ohladi i stegne. Ja to obično napravim dan unaprijed.
Kad je hladno i stegnuto, može se rezati na kriške debljine malog prsta koje onda pržiš na mrvici ulja na roštilj tavi.
Evo malo dorađene varijante s interneta:
http://gastrodiva.bloger.hr/post/pal...j/1709382.aspx
Ja unutra ne stavljam sušene paradajze (šteta božja) nego pripremam čistu palentu bez ičega. Obično ne radim ovako veliku količinu kako tu piše, ali to je za veće društvo i roštiljade.