Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Ekonomični ručkovi za velike izjelice

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Još ideja za slanutak - zasitno, jednostavno i jeftino: falafel ili okruglice od slanutka. Jedan luk, 2-3 režnja češnjaka, malo mljevenog kima i korijandra (i ne mora), peršin, sol, papar, 2 žlice (integralnog) brašna, malo praška za pecivo, 250-300 g slanutka (namočenog preko noći). Izmiješa se u multipraktiku i oblikuju se okruglice koje se prže nekoliko minuta u dubokom ulju.
    Meni od ove količine ispadne preko 20 okruglica (malo manje od ping-pong loptice) i nama je to previše za jedan ručak, tj. ostane nešto i za večeru.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, cure za sve recepte sa slanutkom! Meni je to potpuno nepoznata namirnica (ja baš i nisam priskusna kuharica, a moja mama ga nikad nije koristila) ali obavezno ćemo isprobati čim prije!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U moj hummus ne ide sezamovo ulje.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    moji klinci ne vole hummus iako vole sezam kao gomashio i na pecivima, pa ja radim nekoliko vrste namaza
    l
    sjetila sam te se sinoć pa sam išla raditi namaz od slanutka i suncokreta... no, mom djetetu (a i MM-u) i on tumbi (smrdi)
    čini se da je u pitanju bijeli luk (bar kad se radi o djetetu, MM izmišlja bijesne gliste)
    ostavila sam još slanutka pa ću joj probati napraviti bez luka
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 17.05.2011. at 01:28

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Variva i sl. su super i fina ali kod mene se u familiji ponekad volimo najesti mesa. Naj-ekonomičnija (i najbrža) varijanata (po meni) je otići u neki veći Konzum koji ima toploteku iza 20h i tada je obično pečeno meso u pola cijene, a zna biti i piceka, i bunceka i carskog mesa i za 20kn se može kupiti za pristojnu večeru. Doma samo napraviti prilog i salatu... Ja to znam prakticirati kad se kasno vraćam s posla i preumorna sam (a i pregladna) za pravo kuhanje - ovo mi je tada apsolutno najbrža varijanta za večeru, a mislim i da je puno jeftinije od dostave...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Iz mog iskustva ekeonomična jela su ona od ekonomičnih namirnica, npr.
    - srdelice su jučer bile nešto lipa preko 10kn za kilogram u Sparu što je dosta za 4-članu obitelj,
    - svinjska ili pileća jetra na luku +palenta ili na naglo posipana češnjakom ili se napravi domaća pašteta,
    - kupus/zelje sa krumpirom ili grahom,
    - (krumpirove) police sa kriškama pancete/domaćeg špeka - pećeno u pećnici + prilog salata od crvenog luka (ulje, ocat, sol),
    - jaja ili kajgana,
    - sir i vrhnje cca 30kn za kg s vrhnjem kupujem od žene sa sela što je opet dovoljno za 4-članu obitelj,
    - riža s povrćem i mljevenim mesom,
    - poriluk ćušpajz s krumpirom,
    - pileća juha (hrbat + grincajg) cca 15kn za cijelu obitelj za dva dana!
    - tjestenina sa umakom rajčice ili bolognese - nije skupo ako uzmete svinjetinu cca pola kg za obitelj i 1kg tjestenine cca 20kn ,
    - okruglice sa šljivama (tijesto + šljive) jeftino cca 10kn !
    - špinat, jaja i krumpir - jeftino cca 20kg za obitelj,
    - hrenovke iako znamo da je to žnj klasa vrijednosti ali kad su tako fine
    Posljednje uređivanje od mhadina : 22.02.2013. at 15:31

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •