Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: sex i dojenje

tali

Početno sex i dojenje

Da li se jos nekom (kao meni) dogodilo da dojiš 15 mjeseci i još nemaš mjesečnicu. Kako rješavate problem sigurnog sexa u takvoj situaciji (gumica samo??) I, ono najvažnije: koliko ćesto se sexate (mjesećno)? Da li su klinci mali problem pri tom ili spavaju čvrsto. Moje dvije rijetko spavaju istodobno, a kad napokon spavaju, onda sam mortus.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja dojim 9 mjeseci i od menstruacije jos nista. Ginekologica mi je rekla da niti nece skoro (zakljucila na osnovu izgleda endometrija na uzv-ja ne kuzim o cemu se radi, a ne sjetih se pitati). Ipak nemam povjerenja u dojenje kao kontracepciju.
    Ne znam zasto nitko ne odgovara na temu sexa. Meni to postaje sve veca tema u zivotu. Do nedavno mi nije bilo osobito vazno, ali sad mi se cini da bi ga trebalo biti vise u mom zivotu. Jedno vrijeme mi je biti mama bilo toliko vazno i zanimljivo da mi je sve drugo bilo poprilicno nebitno. Malac nije problem sam po sebi, vec je meni problem opustiti se kad znam da bi se mogao probuditi. Zato o sexu razmisljam samo navecer kad zaspe-jer tad znam da ce spavati neko vrijeme.
    Fakat me zanima kako je kod drugih.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas zgodan tekst na nasem portalu o dojenju i seksualnosti
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1632

tali

Početno

Draga Tanja,
    i ja se pitam zašto nitko ne odgovara. Ispadam lagano manijak. Meni je isto bed opustiti se kad spavamo u sobi sa curama. Ak odemo iz sobe onda sam opet napeta hoću li ćut ovu malu kad se probudi. A moram priznati da ni ja nisam imala neko vrijeme volje ni brige o sexu. No ono kaj me zabrinulo je da ni mm nije bas razmisljao (nekoliko mjeseci ) o tome. Malo sam se zbunila.....

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja se pitam zašto nitko ne odgovara
    nekima mozda nije bas ugodno razglabati o svom seksualnom zivotu na internetskom forumu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

poglavito ovako javnom

tali

Početno

Bitno je da ga svi žele proćitati i dati svoje mišljenje kako to nije primjereno. Ja se ispričavam zbog poslanog posta svim Rodinim članicama i onima koji će to tek poslati. (postati)

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tali prvotno napisa
    Bitno je da ga svi žele proćitati i dati svoje mišljenje kako to nije primjereno. Ja se ispričavam zbog poslanog posta svim Rodinim članicama i onima koji će to tek poslati. (postati)
    nemas se zbog cega ispricavati
    ja sam svojim komentarom samo pokusala odgovoriti na tvoje pitanje - zasto nitko ne odgovara na npr:

I, ono najvažnije: koliko ćesto se sexate (mjesećno)? Da li su klinci mali problem pri tom ili spavaju čvrsto
    a evo da odgovorim na ostalo:
    sto se tice sigurnog sexa ako jos nisi dobila menstruaciju, ja mislim da je kondom jedan dobar izbor, posebno ako dojis

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

. No ono kaj me zabrinulo je da ni mm nije bas razmisljao (nekoliko mjeseci ) o tome. Malo sam se zbunila.....
    Ista stvar. Ja sam sebe jos mogla razumjeti, kao hormoni, umor, majcinstvo i sve to, ali njega... Drage predrasude-kao da muskarci nemaju pravo biti obuzeti roditeljstvom.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tali, ne znam zasto takav ton :/

ja sam ti poslala link na tekst o seksualnosti i neki od mogucih problema

sto se tice vodjenja ljubavi i intime izmejdu supruznika, ne znam sto te konkretno zanima
    naravno da se majcin zivot a i ocev mijenja nakon rodjenja djeteta, mijenja se i ritam,, mijenja se i kolicina i kvaliteta vremena koju supruznici provode zajedno, ali sve lagano dodje na svoje...

smatram da ne treba biti prisile ni sa koje strane, u bilo kojem smjeru, nego da se njeznoscu i dogovorom sve moze postici...

meni nije bio problem voditi ljubav uz dijete u sobi, koje bi zaspalo, a ako se i slucajno probudi, nije mi bio problem lagano ga pomaziti, ili ja ili mm pa da zaspi ponovo...tada smno zivjeli u stanu sa svekrvom i imali smo samo tu sobu na raspolaganje ....meni nije bio probelm uz dijete, i tako je i bilo jedino moguce a ne smatram vidjenje ljubavi 'losim' cinom ili da bi na taj nacin bilo kako mogla naskoditi djetetu.....ako sta slucajno cuje, a i bio je premali da mu to ista znaci...

eto, ako te jos sta zanima, slobodno pitaj

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo, meni nije neugodno...
    Ja nakon poroda imam normalnu želju za seksom, kao i prije. Seks jest rjeđi nego prije, ali je zato bolji. Rjeđi je prvenstveno zato što živimo s mojima pa moramo skombinirat i da oni spavaju, i da Grga spava i da nismo preumorni, a to zna nekad potrajat... Ne znam ti sad reć koliko često, nekad svaka dva tjedna, nekad svaki tjedan, a nekad jednom mjesečno. A Grga nam vrlo često pomuti planove... 8)
    Nije nam bed voditi ljubav dok Grga spava u istoj sobi, slažem se a Zrinkom po tom pitanju.
    Inače, otkad sam rodila osjećam se puno povezanijom s MM. Baš nas je Grga nekako upotpunio... Valjda je zato i seks bolji...
    Ni ja još nemam menstruaciju, i nadam se da će tako dugo ostati. Baš mi je lijepo bez nje. :D
    Koristimo kondome. Nije mi to neki gušt, ali mislim da druge opcije nema.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam dobila menstruaciju već trinaest mjeseci i baš mi ni ne fali. Od kontracepcije koristimo samo "koitus interuptus" i za sada štima. Nije da bi htjela sada ostati trudna, ali da se dogodi nema veze. Ionako nam je u planu druga beba.

Naravno da sexa nema kao prije, ali je puno bolji jer se bar jaaaaako zaželimo jedan drugoga :D Koristimo situacije kada bebač spava ili bake i dede dodju po njega pa se mi malo opustimo.

Mene jedino smeta kada me MM dira po grudima jer dojim pa nekako mislim da je to sada od Mihovila i znam da to mom MM jako teško pada, ali... Mislim da se svi trebamo prilagoditi situaciji. Nama nije ugodno voditi ljubav u istom krevetu kada mali spava pa zato iskoristimo druge dijelove stana

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jučer sam procurila. Prvi put od početka trudnoće. Lukas je prije par dana navršio 7 mjeseci, a s dohranom smo počeli eksperimentirati prije mjesec dana. Što se seksa tiče meni se još uvijek neda. Jednostavno mi još nije kliknulo. Vidim da cure po forumu, u ovoj djetetovoj dobi, već imaju uglavnom izreguliran seksualni život, ali meni je to još uvijek tlaka. Nemam pojma koji je razlog. Vjerojatno jedan splet umora, čulne okupiranosti djetetom, straha od ponovne trudnoće... uglavnom, stvari još nisu sjele na svoje mjesto. Za sad mi je još pun nos moje tjelesnost. Em dojim na zahtjev, em još nisam došla na staru težinu. O sebi ponekad razmišljam kao o bucmastoj flašici, a takve se, vjerujem, ne ševe. No, vajljda će sad kad se menstruacija izregulira sve ponovno sjesti na svoje mjesto jer prije nisam bila nezainteresirana. Dapače. Srećom, muž je pun razumijevanja i o svemu tome otvoreno razgovaramo pa me ne muče krivnje, grižnje savijesti i slične bedastoće koje žene tjeraju u seks prije nego su spremne. U svemu smo tome nekako zajedno.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja dojim već 19 mjeseci i isto mi smeta da mi se diraju grudi. MM-u to jako fali, ali i njemu je nekako neugodno, tim više što je jednom pokušao ljubiti ih pa je povukao malo mlijeka i bilo mu je bez veze. Kao da dira djetetovo jelo...
    Znamo da to neće vječno trajati i da će bebač brzo narasti pa smo oboje strpljivi i prilagođavamo se situaciji.

A to što nam se neda, ja sam inače lijena za te stvari dok me se malo ne pokrene i hormoni ne prorade. Da se mene čeka, MM bi se bome načekao. Ovako se on pobrine da mi želja krene.... A moja formula za to je uvijek tijelu potrebna, osobito umornim i ukočenim mišićima - MASAŽA. Fina, mirisna kremica ili losion, i kada se mišići opuste nije više tako teško prepustiti se i nečem više...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda malo ljudi odgovara jer se na ovom forumu već užasno puno pričalo na temu seksa poslije poroda, zato se i koristi pretražnik

npr.
    Seks nakon poroda
    Seks nakon poroda-podmazivanje...
    Odnos s mužem nakon poroda
    Koliko često se seksate?

tali

Početno

Ja sam čitala onaj tekst kako ćesto se seksate i baš zato sam na ovom mjestu izašla sa ovim pitanjem. Nakon svih ovih odgovora mi je lakše. Kaj se tiće grudi, meni su isto totalno osjetljiva zona koja pripada bebi. Mislim da je seks, ili drago vodjenje ljubavi stvar intime, međutim puno je lakše o nekom pitanju porazgovarati sa neznancima, pa makar i na otvorenom forumu, nego pitati svoju prijateljicu koja jako dobro poznaje mm, kao i ja njenog. Te stvari pak ja ne želim znati. I mislim da je seks jaoko bitan i da povezuje muža i ženu na poseban način, druga dimenzija od one kojom nas vežu klinci. I nema ništa prostog u tome, već samo ljubav, kao što su navele mnoge čitateljice sada: vođenje ljubavi je puno ljepše sad kad imamo djecu, a i rijeđe pa se totalno poželimo. No kad se desi da te mm dulje vrijeme ne poželi onda ti se svašta počne motati po glavi i silno želim saznati kako je drugima. Hvala svima koji su odgovorili i pomogli u ovoj situaciji.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da to s grudima je neobicno, tj jednostavno ti prestanu biti erogena zona, dobiju neko novo znacenje...

meni vise toples ne bi bio problem, jer ih zbilja ne smatram iskuljucivo da imaju seksualnu ulogu, za mene grudi imaju mnogo bitniju ulogu a to je hraniteljice moga djeteta ...

ni mm nisu vise seksualno napete, mislim, bile su mu stalno izlozene pogledu (3 godine dojenja) u nekoj drugoj funkciji.....smije se da zna dojke pola roda, da zna na letku ili borsurama cija je koja dojka .....

ali, otkrijes neke nove erogene zone, cak i pogled na vrat ili potiljak moze izazvati osjecaje

ali, zbilja, roditeljstvom vodjenje ljubavi dobije neki drugi znacaj, neku drugu dimenziju, ispunjeniju, jacu, cvrscu....

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... No kad se desi da te mm dulje vrijeme ne poželi onda ti se svašta počne motati po glavi i silno želim saznati kako je drugima. ...
    Ja bih rekao da je zaista cesca situacija da muzevi navaljuju jer jedva cekaju da zene budu spremne na vodjenje ljubavi (prvo trudnoca pa onda porod pa zivot sa malom malom bebicom ... a kad cemo opet, pitaju se muzevi), no sigurno ima i obrnutih slucajeva.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ....smije se da zna dojke pola roda, da zna na letku ili borsurama cija je koja dojka .....
    .

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sunflowers prvotno napisa
    O sebi ponekad razmišljam kao o bucmastoj flašici, a takve se, vjerujem, ne ševe.
    tak sam se i ja znala osjecati :/

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidim da se proljetnice 2006 počinju javljat na ovu temu.
    To mi je drago zato kaj smo i mi upravo ušli u razgovore na ovu temu...
    Valjda ćemo uskoro počet manje pričat a više radit

mama petra

Početno

Svima onima koji se uzdaju u dojenje-kontracepciju, nemojte. Po mome iskustvu; Marina smo radili godinu dana, a Maju smo napravili kada je marin imao 3 mjeseca - po duhu svetom (nek se niko ne vrijeđa-doslovno), između njih je razlika godinu i tjedan dana. Mislim da je žena tada zbog osjecaja srece koji joj daje roditeljstvo i dojenje plodna ko Panonska ravnica, iako nema menstruacije ovulacija ne izostaje, tako se tjelo štiti od gubitka željeza krvarenjem jer ga gubi dojenjem. A kaj se tice sexa i dojenja i spavanja djece, koliko smo mi puta zapoceli, pa prestali (spavamo svi skupa). Prvo nam je bio bed da nedo Bog ne pretrpe neke traume kada nas vide...sada smo se naviknuli na ideju da ili nebu sexa dok ne dobe svoje sobe - živimo sa mojom sestrom - ili bumo riskirali i sexali se u savrsenoj tisini. Nije ni to loše!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •